10
  • fade2black
    #10
    Evvel párhuzamosan jönnek és jelenlegi infoink alapján ~törhetetlenek lesznek.
  • torreadorz
    #9
    Majd jönnek új titkositások vagy új gépek. Persze előbb jó lenne látni egy müködő kvantum számítógépet, mert ez is olyan hogy 5 éven belül meglesz az MI(vagy elfogy az olaj), mondják ezt a '70-es évek óta :)
  • kvp
    #8
    "Ha valamit szándékosan alakítanak ki úgy, hogy egy bizonyos fajta eredménye legyen, akkor az miért olyan nagy dolog, hogy egy alapkoncepciót mutat meg?"

    Gyakorlatilag a golyo minden szinten feldob egy ermet es a szerint megy jobbra vagy balra. Ez alapjan bizonyos valoszinuseggel kerul az adott rekeszekbe. Programban ez egy N lepeses ciklus, 1 akkumulatorral es N+1 kimeneti szamlaloval. Ez egy viszonylag egyszeru, de a sima osszeadasnal bonyolultabb algoritmus. A kvantum gepek eseten pedig kihasznalhato az a tulajdonsaguk, hogy nem zavarjak egymast a golyok, tehat egyszerre bele lehet onteni az osszeset es azok annyi ido alatt ernek le, mint normal neumann gepen (vagy a valosagban) 1 golyo. Ha ez megsem igy lesz, akkor vagy a megvalositas hibas, vagy a kvantumelmelet pontositasra szorul.
  • halgatyó
    #7
    reggelente nekem is elkelne egy kis szuper-kvantumfrissítés
    Hol lehet ilyet kapni? A gyógyszerészem nem vállalta
  • fade2black
    #6
    ~. De amint a művelet kellően bonyolult a szuperszámítógép eltököl vele 5-10-1000évet. Itt meg 1sec múlva "leolvasod" az értéket.
    Had ne mondjam mit jelent ez egy TDES, PGP...nek (hogy csak a titkosításokat említsem)
  • Amergin
    #5
    Brit tudósok...
  • Talley
    #4
    Sziasztok

    Valaki elmagyarázna nekem valamit a cikkből?
    " A Galton-deszkát úgy alakították ki, hogy a golyók nagyobb valószínűséggel a középső, kisebb valószínűséggel a szélső csatornákba landoljanak. Megfelelő mennyiségű golyó alkalmazásával a háromszög aljában binomiális eloszlás, a statisztika egyik alapkoncepciója figyelhető meg. "

    Ha valamit szándékosan alakítanak ki úgy, hogy egy bizonyos fajta eredménye legyen, akkor az miért olyan nagy dolog, hogy egy alapkoncepciót mutat meg?

    Válaszokat előre is köszönöm.

    u.i.: Kellemes Karácsonyt
  • kvp
    #3
    Csak szamologep, fix osszeado funkcioval. Ha serpenyos es a masik serpenyobe is pakolunk sulyokat, akkor lehet vele kivonni is. Azert csak szamologep, mert nem kepes tarolt program vegrehajtasara, csak fix szamitasok elvegzesere. A kvantum gepeknek is ez a bajuk, marmint, hogy nem programozhatoak.

    Mobil ezkozokhoz jelenleg jobb lenne a sima foton alapu neumann rendszeru gep, gyakorlatilag optikai logikai kapukbol es uvegszalakbol osszerakva. A logikai kapukat mar alkalmazzuk az optikai repeter-ekben, mig az uvegszalak delay line memory-kent hasznalhatoak. Ez egy olcso es gyors gepet jelenete. Az energiafelhasznalas viszont jelenleg a miniaturizalas fejletlensege miatt meg tul nagy. Ha gyartasban lesznek az olcso chipre integralt lezerek, akkor lesz esely egy ilyen rendszer letrehozasara.
  • szbende
    #2
    1+2=?
    Egy mérlegre rakunk 1kg és 2kg-os súlyt, majd olvassuk le.
    Akkor ez most gravitációs számítógép?

  • csimmasz
    #1
    Király!

    Akkor quantum abakusz a következő lépcsőfok?
    Hajrá, jólenne már fotonokkal működő mobil eszközöket használni, lenne üzemidő bőven, mert amilyen szánalmas ütemben az akkuk fejlődnek még 100 év mulva is az lessz az achilles sarka a dolognak.