Az év legnagyobb csalódásai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi sem mutatja jobban hogy sikeres lett az SWTOR minthogy megjelentek a divatfröcsögõk :) Sosem volt baj az SWTOR-al , ami egyetlen hibája a játéknak hogy a game engine egy hulladék, de idõvel ezt is megoldják. Nem kell isteníteni a játékot, de azok akik itt lehúzzák, azok gondolom megint level 10-ig jutottak az adott kasztal vagy sosem játszottak közösségben. Ugyanis minden MMO sava-borsa az endgame... abban pedig sokkal de sokkal töbebt nyújt az SWTOR mint a WOW (Mondom ezt úgy, hogy Cataclysm-ig kivégeztem azt is). Tanultak a wow bõdületes hibáiból, és élvezetes a játék level 50-en. Természetesen a szóló játék egy idõ után monoton minden MMO-ban, de pl. gondolom Warzoneokat ki se próbáltad, a felashpointokról nem is beszélve. A companion rendszer is hatalmas újítás és üde színfoltja a játéknak. Ha kicsivel több mini-game lenne a játékban (pl. szabakk bajnokságok vagy pl. huttball bajnokság) Akkor a legjobb MMO lenne a piacon. De idõvel lehet ezeket is megkapjuk...
nekem az új COD okozta a legnagyobb csalódást. Nem emlékszek olyan FPS-re amit töröltem volna mielõtt végigviszem, ezt letöröltem. semmirevaló
De hát a legtöbb hozzászólónak nem kell ingyen sem. Persze mindenki azzal játszik amivel akar, erre van kitalálva. Csak sok embernek nem szimpatikus, hogy egy sci-fiben többet kardoznak, mint a Baldur's Gateben. Nem kell ezen összeveszni,ízlések és pofonok.
A hitelesség pedig igenis fontos egy jó fantasy, vagy sci-fi mûnél. Nem azt jelenti, hogy csak olyan dolog van benne, ami a mi világunkban reális, hanem azt, hogy a világ nem tartalmaz önellentmondásokat. Tehát attól, hogy fantasy, vagy sci-fi, még hitelesek a karakterek motivációi, nem csak hirók vannak benne, hanem érzõdik, hogy a háttérben meghúzódik valamilyen társadalom . . . stb. Ettõl még lehet benne Batka Manó, vagy hiperhajtómû is.
Azert bizonyos szinten hitelesnek kellene lennie... Pl. KotOR 1-2-ben hol szaladgalt minden sarkon jedi? Szerintem 2kezemen meg tudom számolni mennyivel találkoztam...
Nem hiteles????? :DDD
Szeretem amikor a hitelesség és a reális szó elõkerül egy Fantasy vagy SCIFI mûnél...:D

GaborT28: Neked lehet gagyi,de másnak nem, sokkal gagyibb lenne ha WoW és hasonló MMO szintû szarnak készül. Monotonnak nem nevezném de ahogy érzed,fikázd de ettõl még sikeres az F2P óta. Persze ott fogják hagyni mert a warezos pc közösség nem fog pénzt invesztálni semmibe ahogy az megszokott,fõleg nem ha ingyé juthatnak valamihez.
Egyébiránt továbbra is: A játék jelentõs része bizony a birodalom és a lázadók közti konfliktusokra épül,így kissé hiteltelen vagy mióta leírtad hogy ez hiányzik belõle...:D
Na mind1 befejeztem fröcsögjetek tovább, egy teljesen SP alapú Kotor-nak jobban örültem volna kicsit jobban kidolgozva de ez van,ezzel sincs semmi komolyabb baj,és csak örülni tudok hogy a sztori a kidolgozottság nem süllyedt le teljesen MMO szintre és érzõdik a régi JÓ KOTOR érzés.

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Persze, hogy most a Free2Play modellel nagyobb az érdeklõdés iránta, de a kezdõk is rájönnek majd, hogy rohadt gagyi az egész; ez a kezdeti fellángolás megvolt a játék megjelenésekor is, aztán koppantak a rajongók. Pár hónap és újra gond lesz.
A smuggler és imperial agent csak ideig óráig szórakoztató, de monotonná válik hamar, mivel nincs bennük semmi extra; a küldetések rém unalmasak. Én is ezt a két kasztot erõltettem inkább - mivel unom a lézerspádét - de 15-17es szinten otthagytam.
Az a baj, hogy MMO szemszögbõl próbálják bemutatni. Tehát nem az volt, hogy volt egy világ, amire csináltak egy MMO-t, hanem tudták, hogy egy MMO-t akarnak csinálni, ezért megpróbáltak olyan világot kialakítani, amiben még a sarki fûszeres is lézerkarddal szaladgál. Na nekem innen nem hiteles, mert ez nagyon érzõdik rajta.
zola2000
"a játék az F2P óta rendkívül sikeres,és ha konzolra kiadták volna világsiker lett volna"

egy mmo? nem hinném.

A

Ezt eléggé benézed lévén én sokáig fújtam itt az SG-n is a játékra...
És bizony a játékban igencsak nem a Jedi-k és Sithek körül mozog minden, sõt az Imperial Agent és a Smugler a legjobb sztorik közé tartozik.... De ahogy érzed fújd tovább.... De ettõl a játék az F2P óta rendkívül sikeres,és ha konzolra kiadták volna világsiker lett volna....

Apropó megsúgom a régi trilógián nõttem fel, és lám mégis meg tudom emészteni hogy nem állandóan Vader idejében kell nyomulni hanem próbálják bemutatni mi volt elötte utána,stb.....

zola2000
Fõleg hogy jópár játék a greenlight keretében jöhetett ki a steamre.

A

Látom te is a megvezethetõ réteghez tartozol. Jó pár órát eltöltöttem a játékban, ami nem több egy scifi MMOnál itt-ott SW-jegyekkel. Én még a régi trilógián nõttem fel, talán ezért ragaszkodom jobban a klasszikus elemekhez. Attól hogy ott a SW logo még nem fogok lenyelni minden szart. Attól, hogy a KOTOR jóval korábbi idõkben játszódik, még nem csak a Jedik és a Sithek körül forgott a világ.
Szerintem pont az olyan emberek miatt, mint Te, tart az egész franchise olyan hanyatló irányba, amilyenbe....
Jó nagy baromság amit írsz, fõként mióta ingyenessé tették tömöttek a szerverek nem véletlenül (beözönlött az ingyenélõ warezes közönség, ha konzolra is kiadták volna a játékot rég kasszasiker lenne). Maga a játék pedig szerencsére jóval többet mutat az MMO címeknél fõként sztori, történet kidolgozottság, feladatok tekintetében.
Mitõl lenne baj hogy KOTOR alapú, nincs ezzel semmi baj,az hogy nem képesek megemészteni egyesek megemészteni hogy nem Vader idejében játszódik...pech...

" a rajongók többsége máig is a Lázadók és a Birodalom közti konfliktusokra kíváncsiak, nem pedig egy a filmektõl távolálló KOTOR-alapú valamire"

Ebbõl pedig kissé az jön le hogy még közöd nem volt a játékhoz,ráadásul kíváncsian várom ezt honnan szeded.:)

Apropó mindenki fénykarddal rohangál... Talán mert jóval a Vader/uralkodó által indított Jedi kipusztító hadjáratok elött játszódik úgy többezer évvel amikor még minden a nagy sith/jedi háborúkról szólt?:)

Nagyon vartam mar egy jo SW jatekot, ezert nagyon pozitivan alltam hozza a TORhoz. Kar volt. Jellegtelen MMO lett, semmi SW erzes. Es en is utalom, hogy mindenki lezerkarddal szaladgal. Tobb a Jedi, mint a rohamosztagos. Szerintem is az egyik legnagyobb csalodas. Meg tovabb varhatunk valami igazan jo SW jatekra. Iszonyuan utalom, hogy semmi epkezlab dolgot nem tudnak osszerakni a vilagban mostanaban. Tok jo lenne, ha a Bethesda csinalna egy nagy nyitott SW RPGt ;)
A Galaxies közelébe sem fog érni a TOR. Mégpedig azért mert: a rajongók többsége máig is a Lázadók és a Birodalom közti konfliktusokra kíváncsiak, nem pedig egy a filmektõl távolálló KOTOR-alapú valamire, amelyben nincs egy ismert karakter sem.
A Galaxies egyik nagy elõnye az ismert karakterek, helyszínek, jármûvek voltak. Nagyobb beleélésfaktorral.
Zomil
A Greenlight-os bekezdésnek egyszerüen semmi értelme nincs...tipikus sg cikk...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

En sajna nem jatszottam a Galaxies-zal, de mivel nagy SW fan vagyok, a trailerek nagyon bejöttek - egyebkent margora, egy ilyen stiulusu animacios sorozatot barmikor elviselnek, mert a mostani kezd fura iranyt venni... :D , és a KotOR-okat is igencsak csíptem, gondoltam bepróbálom... Aztan rovid utan ki is dobtam... Valahogy nagyon nem jott be...
Star Wars terén ott a galaxies
Réges régen egy messzi messzi galaxisban igen csak magasra tette a lécet MMO terén, na ha ahhoz hasonlítod a TOR-t akkor megérdemli ezt a "díjat"

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

Számomra a legnagyobb csalódás idén a Forza Horizon volt. Idióta karszalagos rendszer, szar zenék, túl sok pink... Olyan jellegtelen az egész!
A Motorsport széria még mindig legjobb autós szimulátor a világon, de az árkádos vonalat a továbbiakban kihagyom.
zola2000
a ps vitához annyit, hogy a kézikonzol nem azt jelenti hogy nagykonzol kicsiben, a nintendon kívül eddig csak a bandai érzett rá jól a dologra eddig (wonderswan)

A megamanról meg legalább valami gyûjteményes kiadást illett volna kiadni, ami tartalmazza az összes részt a legendsekkel együtt.

A

Egyáltalán nem f@szság; nézz körül jobban és láthatod, hogy kb 10 emberbõl(SW-rajongóból) 8 lehúzza. Még MMO-nak is gyenge, nemhogy Star Warsnak. A franchise csak nyomokban fedezhetõ fel benne.... a logo nélkül pedig alig lehet megállapítani, hogy ez a SW univerzuma.(bocs, ez nem teljesen igaz, hiszen ,minden sarkon figyel egy Jedi vagy Sith - baromira illúzióromboló-; igazi lézershowkban lehet része a játékosoknak Jedi/Sith/Jedi Consular-ként...)
szóval:RÖHEJ
Jó nagy faszság, hogy az SWTOR az év legnagyobb csalódása.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB