17
  • ostoros
    #17
    Járt valaki mostanában tesco áruházban? Az biztos látta az önkiszolgáló pénztárakat is. Röhej, hogy fele annyi pénztár van megnyitva, hogy az embereket rákényszerítsék. Persze érthető: feleannyi pénztáros, feleannyi költség. Ugye milyen jó, hogy munkahelyet teremtenek?
  • Nagydög
    #16
    Eloszor is: Boldog karacsonyt, gyerekek!

    Mas: Miert cserelik a munkasokat robotokra? Mert olcsobb, vagyis a termeles koltsege, es a termekek ara csokkentheto. Egyre tobb termek csuszik le a luxus kategoriabol a filleres, "alapveto" szintre. (Manapsag utanad dobnak egy mobil telefont, ami 15 eve meg statusz szimbolum volt.)

    A masik, hogy eddigi tapasztalataink szerint a joleti tarsadalmak oregedo tarsadalmak, igy a munkakepes koruak szama amugy is csokken.

    Hogy mindez hova vezet, azt mondjuk passzolnam.
  • NEXUS6
    #15
    A gond az, hogy azzal nem számolnak, hogy a gazdaság egyensúlyához az is kell, hogy a vásárlóerő megmaradjon. Ha kirúgom a melóst, mert gépezek helyette, akkor bizony tudomásul kell vennem, hogy magasabb adókat kell fizetnem, amivel az állam a munkanélkülieket eteti. Ez az amit a tőkés nem akar elfogadni.

    Csak ha minden emberke helyett mikrobi, vagy csájníz bájórobot dolgozik, akkor ki foogja megvenni az ájpadot. Vagy ha az állam megkölcsönzi, akkor ki hozza egyensúlyba a költségvetést.

    Nincs ingyen ebéd, a tőkésnek se!
  • cellik
    #14
    A munkanelkuliseg nem csak magyar jelegu hanem vilagmeretu mindenhol no a munkanelkuliseg.A valtsag csak egy indok de a fo okok a gepek, szamitogepek es a robotok amik csokentik a dolgozok szamat.De ha nem hiszed nezzel meg egy regebbi arhiv filmet mondjuk ut epitesrol ahol tobb szazan lapatal csakanyal meloztak az most 2-3 gep negyed anyi ido allat elvegzi es ez csak egy pelda
  • zola2000
    #13
    Azt még csak minimálisan alkalmazzák, egyelőre még olcsóbbak az éhbérért a nap 12 órájában robotoló Magyar minimálbéresek.

    a munkanélküliség meg a gyártás külföldre telepítése és az emiatt kialakuló válság miatt van.
  • cellik
    #12
    ha az ebereket soha nemtudja fevatani a robot akkor mitkeres a sok munkanelkuli az utcan es a sok robot a gyarakban?
  • Vol Jin
    #11
    Ha már Ausztria, akkor a Swarcinak kellet volna napszemüvegben azt mondani, hogy asta la vista baby. :-)
  • Vol Jin
    #10
    Az amcsi katonák ilyen távirányítható manipulátoros kütyüt készítettek, és amikor az egyik felrobbant egy aknától, újat kaptak, de ők azt kérték, hogy a sérültet javítsák meg. Neve volt meg minden, és az alakulat tagjaként kezelték.
  • NEXUS6
    #9
    Dúrvaságos, lehet, hogy a Brúszvilliszes Surrogates világ nincs is olyan messze?!
  • Meridian
    #8
    És egy kis kiegészítő...
    http://www.youtube.com/watch?v=D6Zks9j1y7w
  • Meridian
    #7
    Na, és ezt hova? ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=YvbAqw0sk6M
  • NEXUS6
    #6
    Az biztos, hogy a robotizálás folyik ezerrel mostanában. Az, hogy a háztartások robotizálása milyen formában fog megvalósulni még kérdéses. Az android forma előnye, hogy nem specializált, azokat az eszközöket tudja használni, amiket mi is használunk, így azokat nem kell magas fokon automatizálni. Hátránya, hogy az androidot sokkal magasabb szintre kell hozni intelligenciában, mint egy spec egységet.
    Ha azok a technológiák, amelyek az androidokat lehetővé teszik viszonylag hamar rendelkezésre állnak, akkor az androidok elterjedni, ha ezek kiffejlesztése egy hosszabb folyamat lesz, akkor a robotizáció a spec egységeken keresztül valósul meg, robotporszívó, automata autó, stb.
  • kvp
    #5
    A szorakoztato robot kategoriat kifelejtette. Pedig ezek a leg latvanyosabbak es ezert a hirekben is gyakrabban szerepelnek.

    Az igazgato velemenyet meg az automata szovoszek cafolta meg par evszazada...
  • NEXUS6
    #4
    A szakember szerint ugyan az emberek a robotok alatt mindig androidokat, illetve humanoid robotokat képzelnek, de ennél jóval többről van szó. Ő a robotokat négy kategóriába sorolja: gyárakban alkalmazott ipari egységek; harci robotok (ide sorolva a robotrepülőgépeket és a tűzszerész modelleket); egészségügyi robotok (pl. műtéteknél alkalmazzák ezeket); s végül a szolgálatokat ellátó (porszívózó, szállító) egységek.

    Ezt hova sorolja?
  • goldmember
    #3
    Matolcsyt mondjuk egy féllábú cirkuszi majom is helyettesíteni tudná.
  • Cat #2
    jó egymás alatt ez a két ellentétes hír, mutatja mennyire másként látják a világot az emberek.
  • mr9
    #1
    "Az igazgató szerint a gépek sohasem lesznek képesek kiváltani az embereket."

    Lehet, hogy az igazgatót nem...
    De majd mikor egy totyogó kuka vezeti körbe a látogatókat, bemutatva a kiállítást...