10
-
Rusy #10 Igen teljesen igazad van, ezt mondom én is, hogy a nyereség az úr, ha nincs néző nem fogják kinyitni a termeket, a régiek közül is éppen azért említettem én is a honfoglalást mert, persze volt sok hibája meg mai szemmel nézve elég felejthető, de kezdésnek jó volt, mára már nem csinálnak sajna akkora volumenű filmeket, sajna csak a magyar baromság vígjáték megy, mert persze voltak jók pl üvegtigris, de ma már a nagy részük baromság vígjáték én csak így hívom... -
#9 Itthon is készül helyi film, be is tudják mutatni. Az, hogy a multiplexek nem vetítenek művészfilmet, teljesen érthető, ezek profitorientált vállalkozások, 10 nézőnek nem kifizetődő kinyitni a termet, ez máshol is így van. De van még mozi ezeken kívül. Egyébként ha a magyar közönségfilm jó lenne, másfajta filmeket is megnézne a közönség - nem feltétlenül művészfilmet, hanem más, értéket közvetítő alkotást. Ez még Hollywood-ban is működik, elég csak pl. a Gran Torino sikerére gondolni.
Régen tudtak igényes, nagy költségvetésű filmet csinálni, Az egri csillagok és A kőszívű ember fiai pl. ilyenek, de sorolhatnám bármelyik történelmi témájú kalandfilmünket. -
#8 Más országokban ez így működik.
És készül helyi film, mert van hol bemutatni, így nagyobb költségvetésű filmbe is bele lehet (mernek) ugrani.
Ami a silány magyar színészgárdát illeti, ezt sajnos aláírom. A nagyrészük (a sztároltak) pipogya pojácák.
A másik, hogy írók is alig vannak, illetve kevés úgymond elfogadott, sokakat pont a pojácák és barijaik szorítanak ki a szinivilágból.
Ugyanakkor, annyiban Vajnának igaza van, hogy a nem sztároltak (perifériára szorítottak) között sok a nagyon jó szakember (minden téren), nem véletlen hoznak ide filmeket (sok sorozat és film stáblistáján megtalálod a magyar neveket), Etyekwood is folyamatosan foglalt.
Csak ki kell halnia a régi vörös bútordaraboknak, és lehetnek itt még jó magyar filmek is. De akkor nem, ha nincs hol bemutatni ...
-
Rusy #7 részben igazat adok neked, illetve abban igazad van, hogy esetleg védhetné törvény a magyar filmeket, de hogy őszinte legyek ha én lennék a CC tulajdonosa, én egyáltalán nem engedném meg, hogy magyar filmeket vetítsenek a mozimban, mert sajnos mind nagy rakás szar az egész, és igazából veszteséges lenne a vetítés, mert nincs olyan alkotás, ami 5 forintot érne, pl az SP-ről készült dokumentum film.
Tudom hogy ennek nagyon sok oka van, pl. a pénztelenség, vagy ötlet illetve színész hiány, támogatás stb, de sajnos manapság már egy B kategóriás sorozatrész az ABC, NBC stb. adókon sokkal színvonalasabb mint egy magyar film, nem tudom mi ennek az oka, de nézz meg egy barátok közt vagy egy tv2-őn megy kórházas sorozat nem tudom mi a címe részt és rájössz, nem nagyon kell pazarolni magyar filmekre sem a pénzt sem az időt.
Annak idején a Honfoglalás című filmmel próbáltak egy monumentális filmet létrehozni, és az úgy kezdésnek az ő idejében akkor nagyon jó volt de azóta eltelt egy pár év, ,nem nagyon fejlesztettük tovább a dolgot, lehet nem volt kifizetődő... -
#6 Attiláról csináljon filmet az, akinek köze van hozzá. -
#5 Nos, gondolom igen sok nemzeti érzelmű filmet láttál mostanság a mozikban.
Igen, nincs, nem is csoda.
Ki próbálna meg úgy filmet csinálni pl Attiláról, hogy közben tudja, hogy NINCS HOL BEMUTATNIA.
Mert valljuk be, idehaza egy dolgot nem tehetsz: nem szeretheted a hazádat és nem tisztelheted magyar őseidet.
Hőstetteik felemlegetése meg egyenesen üldözendő.
Cenzúra ... tudod egyáltalán mi az? Meg az öncenzúra? Ez utóbbiról szerintem azt se tudod eszik-e vagy isszák.
Úgy mellesleg adatlapod szerint laza 5-10-15 évvel idősebb vagyok nálad, szóval ÉN éltem cenzúra alatt, te meg max hallottál róla a szüleidtől.
Ezek a mai fiatalok ... oktatás mi?
-
#4 Ez így van. A közönségfilmek mindig időben eljutottak a hálózaton belül mindenhova, azt viszont nem lehet elvárni a CC-től, hogy vizsgafilmeket, művészfilmeket vetítsen, amire ott sem ülnének be többen 10 embernél vetítésenként. Aki ilyet akar nézni, megtalálja a neki való mozit. A közönségfilmjeink viszont 1-2-őt kivéve mind szarok. -
#3 Végülis h nem tudja akkor a magyar oktatás szar, nem hiba vannak jelenleg is tüntetések. semmit se tanitank normálisan. te sem értesz mindenhez amihez kéne, és ezért sajnos a rossz tanárok, illetve a magyar oktatás tehet!!!! nem tudom miért kell mégjobban szétkúrni ezt a nayamvadt oktatást! aztse tanitják meg mi a cenzúra! -
sbuci #2 Soha nem kivételezett a CC a magyar filmekkel, ne beszélj már hülyeséget a cenzúráról. Fogadjunk nem is éltél még, amikor tényleg volt cenzúra, tudod egyáltalán mi az? -
#1 Szerintem nem kellene az előzményeket sem kifelejteni.
Ez ugyebár a válasz arra, hogy Novák Előd Jobbikos képviselő számon kérte őket, hogy:
1, a Magyarországi mozik >90% egyetlen egy izraeli tulajdonosé
2, aki így egy személyben szabja meg, hogy mit vetít, mit ad le, és mit nem (cenzúra, már megint)
3, és míg más országokban törvények vannak a hazai filmek védelmében, azokat támogatandó, itt semmi
Így tehát most már tehetnek ismét egy szép nagy pipát, hogy iggggen, ha van magyar film, kedvezményesen mutatjuk be ... mármint ha akarjuk, vagy ha egyáltalán be akarjuk mutatni, lévén törvény az ugyebár továbbra sincs, csak egy hébe-hóba semmi megállapodás, ami amúgy is olyan pongyola, hogy annyit se ér mint az a WC papír amire leírták.
Köszönjük ismét az elkúrmány munkáját.
Haladunk tovább az Orwelli úton