7

Guillermo del Toro, a Hellboy és a Faun labirintusa rendezője is beszáll a játékiparba.
Első címe egy rá jellemző sötét, sajátos horror, mely a kultikus Cthulhu-mítosz megalkotója, H.P. Lovecraft munkásságából merítkezik.
  • mester1987
    A neves filmkészítő első videojátéka visszatért a halálból, de még mindig nem tudjuk, kinek a keze által.

Guillermo Del Toro valahogy visszaimádkozta szeretett videojáték-projektjét a halálból, és bár az inSANE most ismét gőzerővel készül, senki sem tudja, mely kiadó áll a munka hátterében. Del Toro korábban azt nyilatkozta, hogy még nem beszélhet semmi konkrétumról, most viszont elárulta a The Toronto Sunnak, hogy egy "nagy céggel" dolgozik együtt az ígéretes horrorprogramon.

"Nem mondhatom el, kikről van szó, de az egyik nagyhalról. Mindenre reagálnak, tényleg érdekli őket, mit akarunk létrehozni. Van pár elem a játékban, amit szeretnék felfrissíteni, mert nemrég viszontláttam őket újonnan megjelent játékokban. Amit el szeretnénk érni, az az igazán mély narratíva, és ez bizony kihívás a javából."
  • mester1987
    Azóta elkezdtem megint, de felállt a hátamon a szőr, így 7 év után is. Annyira nyomasztó és beteg, főleg az ellenfelek hanjai akik a semmiből előteremnek néha vagy csak észrevétlenül. De azért nagy tisztelet akik lefordították anno, mert sikerült régi hangulatot még a szövegbe is ágyazni.
  • Ic3 m4n
    azthittem már..
    [spoiler]
    [spoiler]
  • tutituti
    én a kikötőben akadtam el de nagyon.

De ha ehhez hasonló sandbox game lesz ez a game akkor Bestbuy!
  • mester1987
    Én azt anno a széfig vittem el és ott megállt minden akkori tudásom. A kombináció sehogy sem sikerült. De van egy feelingje; mély, sötét és picit beteg is "szerintem".
  • tutituti
    Ha Lovecraft akkor CoC - dark corners of the earth.Az egyetlen jó Lc Misztikus horror játék!

sokan próbálkoztak az írásai virtuális környezetbe való átültetésére,0 eredménnyel(kivéve ugye).
    Remélem ez most sikerül.
    bár 2015 kicsit messze van.
  • mester1987
    Feltámadt Guillermo Del Toro horrorjátéka, a nextgen fejlesztésű InSANE! Igaz, a korábbi csapatot egy másik váltja.

Guillermo del Toro első játékával a 2010-es Video Game Awards során ismerkedhettünk meg, ám még sok időnek kell eltelni, amíg a kezünkbe kerülhet a korong. Az MTV-vel folytatott beszélgetése során del Toro közölte, hogy habár a fejlesztés már egy éve tart, még legalább 2-3 esztendő van hátra addig, míg kijelenthetik: elkészültek. A rendező elmondása szerint lassan, megfontoltan tervezik meg a játékot, sok időt fordítva a történetre és a szörnyekre.

„Már egy éve dolgozunk, de még van hátra kettő vagy három év. Hatalmas. Nagyon szerény, »még tanulok« hozzáállással dolgozok. Nagy gamer vagyok, de a tervezés során tiszteletben kell tartani a médiumot, így sokat tanulok. Hetekig csak a sztoriról beszéltünk, a szörnyek megtervezése pedig iszonyat jó móka. Ilyet még nem láthattatok.”

Del Toro továbbá elmondta azt is, hogy játék valamelyest illeszkedik a Volition korábbi munkáihoz, vagyis egy nyílt világú, sandbox programra kell számítani, rengeteg akcióval, de persze a sokkoló momentumok sem maradnak el. Az inSANE ugyanis H. P. Lovecraft munkássága előtt tiszteleg, így bizarr, természetfeletti jelenségekből lesz bőven, a szörnyekről már nem is beszélve, melyek Guy Davis és Francisco Ruis Velasco közreműködésével kelnek életre.

Az inSANE egyébként trilógia lesz, melynek első felvonása az optimista becslések szerint 2013-ban fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.