8
  • Vol Jin
    #8
    Nézzétek mit találtam! :-)

    Már több mint 29 ezer amerikai követeli, hogy az amerikai kormányzat 2016-ra kezdje meg a Star Warsból is ismert Halálcsillag megépítését. Barack Obama elnöknek hamarosan válaszolnia kell a petícióra.

    A Fehér Ház 2011. szeptember 22-én indította el a We the people oldalt, amelyen az amerikaiak aláírásgyűjtést kezdeményezhetnek bármilyen témában. Amennyiben összegyűlik a kellő számú aláírás, a kormányzatnak foglalkoznia kell a kérdéssel és reagálnia kell rá.
    November közepén egy szokatlan kérdésben kezdtek el aláírásokat gyűjteni. A petíció megfogalmazói azt követelik, hogy a kormányzat biztosítsa a szükséges erőforrásokat egy Halálcsillag megépítéséhez. Az indoklás szerint a kormányzat ezzel munkahelyeket teremtene, elősegítené az űr felfedezését, és erősítené a nemzetet. Az űrállomás építését 2016-ig meg kell kezdeni.
    Cikkünk írásának pillanatában már több mint 29 ezer amerikai írta alá a petíciót. Az amerikai kormányzat az oldal elindításakor vállalta, hogyha egy kérdésben egy hónap alatt sikerül legalább 25 ezer aláírást összegyűjteni, akkor foglalkoznia kell a témával és nyilvánosan válaszolnia kell rá. Így valószínűleg hamarosan választ kapunk a kérdésre, megkezdik-e a Csillagok háborújából ismert Halálcsillag építését, ha pedig nem vállalkoznak erre, akkor mivel indokolják azt.
  • lordmorden
    #7
    Erre kellene vagyonokat költeni, nem egymás lemészárlásásra, ugye amcsik? :)
    Olyan technológát használhatnak mint a rádiótávcsöveknél.
  • halgatyó
    #6
    A Föld légköre jelentős hullámhossztartományt kiszűr, pont az infravörös egy részét is.
    Amellett jó lenne ismerni ennek a "Nagy Egyesítőnek" a működését, nem vagyok meggyőződve arról, hogy -- a légkör zavarai miatt -- az az "100-szoros felbontás" tényleg olyan-e, mitha 100-szorosára növelük volna a tükör átmárőt, vagy csak valami virtuális adat, ami bizonyos megfigyelésekre jó.
  • csimmasz
    #5
    Örüljünk ha ergyáltalán feljut az az egy is.
    Ahogy nyirbálják a KV-t.
  • fityisztma
    #4
    Akkor legjobb lenne James Webb űrtávcsőből feljuttatni néhányat, azok aztán megtennék a magukét!
  • endrev
    #3
    "lán ezt a vonalat jobban kell fejleszteni, mint a méregdrága űrtávcsöveket", vagy: a technika alkalmazásával több űrtávcsövön az Egyesítőének többszázszorosára növelhető a felbontás sokszorozása, és ezért pont hogy az űrtávcsöveket kell nyomni. :)
  • Magnum PI
    #2
    Nem vagyok expert, de szerintem a Hubble nem az infravörös tartományban nagyon jó hanem a látható fényben. Továbbá "ezt a fajta vonalat" is fejlesztik rendesen. Jelenleg is több űrtávcső rendszer is épül ami azon fog alapulni, hogy a föld különböző pontjain elhelyezett távcsövek adatait egyesítik.
  • globint
    #1
    Nos, ha "a Hubble űrtávcső által elérhető százszorosára tudták növelni a csillagról beérkező felvételek felbontását", akkor talán ezt a vonalat jobban kell fejleszteni, mint a méregdrága űrtávcsöveket.