165
Guillermo del Toro új filmje óriás robotokkal.
 • Caliph
  #165
  éééés itt a folytatás

 • Regiujzenek
  #164
  Azoknak, akik szereti az ilyen típusú filmeket:

  Idegen inváziós sci-fi filmek

 • Mirk
  #163
  Ahhoz képest, hogy milyen "látványfilm", a játékidő háromnegyed részében a szereplők érdektelen párbeszédeit, unalmas és sokszor ismételt dilemmáikat élvezhetjük. A 20 percnyi "izgalom" 10 percében a robotokban szerencsétlenkedő embereket látjuk. A fennmaradó pár perc éjszaka/tengerfenéken, nem létező látási viszonyok közt zajlik, a szörnyekből alig látni valamit.
  Azon túl, hogy a sztori abszolút marhaság, még látványfilmnek is gyenge.
 • Zomil
  #162
  A szinkron vállalhato, ha a föszereplö csaj hangját nem vesszük figyelembe...attol kapartam a fülemet...
 • ToCsEk
  #161
  én most néztem meg magyarul :) nekem bejött
  bár a dzsipszidéndzsör robot név elég beteg lett
 • edios
  #160
  igen
 • Prof William
  #159
  Eredeti nyelven maradt a Glados géphang?
 • edios
  #158
  én is megnéztem.

  agyatlan látványfilmre készültem fel, és kaptam egy élvezetes agyatlan látványfilmet.

  szerintem a film lényegét így lehet összefoglalni: big fucking robots.

  a jelenlegi 7.9-es imdb átlagot túlzásnak érzem picit, mert 8 környékén már minden téren extrát várok, de úgyis megy még lejjebb. ha beáll 7 körül, vagy felette 1-2 tizeddel, akkor egyet fogok érteni a közönséggel. :)

  kíváncsi vagyok, hogy a szinkronizáltban mit hogyan fordíthattak.
 • Sir Quno Jedi
  #157
  kettő nem zárja ki egymást
 • Caliph
  #156
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  sztem mesterséges rift volt,mert dns azonosítás volt benne (moszta hullával tudott visszamenni a szakadásban)
 • Sir Quno Jedi
  #155
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


  Jah, alapvetően csillagkapu sztori. Van a féregjárat (ideát nagy energiafelhalmozódású terület, szakadás a valóság szövedékén) és odaát láthattuk, hogy van valami közeli óriás csillag, meg tán egy fekete lyuk is (vagy csak napfogyatkozás) stb., így nyilván az idegenek féreglyuknyitási módszere eléggé ciklikus (pl. kozmikus együttállás függő) és energiaszinthez van kötve. Így ahogy a féregjárat nyitva tartásának ideje és méretei változtak, egyre jobban át tudtak hatni ide. Még az sem biztos, hogy ők generálták a féregjáratot, lehet, hogy találtak egy ilyen természetes úton létrejött lehetőséget az univerzumban, de legalábbis meglovagolták, esetleg más ősi fajok hátrahagyott technológiáját buzergálták és nem tudnák reprodukálni a dolgot.

  Ergó azzal, hogy a pofájukba robbantottuk az ő oldalukon a cuccost, nem biztos, hogy meg lehet őket állítani, de legalábbis ez visszaveti a próbálkozásaikat egy időre. Idő míg építenek új gépet, találnak új alkalmas helyet az univerzumban stb.

  Az, hogy miért ilyen intelligens, kaptárelmébe kötött, öntanuló genetikai romboló gépezeteket küldtek előre takarítani/felderíteni, az is sokféleképpen magyarázható, de mindenesetre igen "olcsó" és hatékony módszer. Ne feledjük ők faxán ráértek, türelmes csávók voltak, hiszen a klímaváltozás igen lassú folyamat.

  Az is lehet, hogy hagyományos "tehnológiát igénylő" módon nem lehetett kommunikálni a riften keresztül, de a telepatikus kapcsolat múködött a lényeik és köztük.

  Így lehet szépen lassan, veszteségek nélkül felőrölni az ellenfelet (aki nem is sejti kivel áll valójában háborúban). Beküldték a kotorékebeket a kotorékba...

 • Caliph
  #154
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  a törésvonal egy féregjárat volt,nem nagyobb hülyeség mint a marslakók vagy a távoli galaxisból érkezett hipermodern űrhajó ami megadja magát egy spam vírusnak(independence day) :D a történet szerint nem kíméletesen pusztitják,csupán a kezdetek kezdetén egyszerre 1 monszta tudott átjönni,és utánna hosszabb ideig nem tudott jönni semmi.
  aztán ahogy a rift tágult egyre gyakrabban jöttek,a végén meg már kettesével,hármasával egyre nagyobbak.
  és mint mondta a csákó az elején a legelső monsztát 4 napig gyakták mire felfordult
 • zoliii
  #153
  Nekem ez a film nem jöttbe! :( Törésvonalon keresztül jönnek a szörnyek XDD Meg ilyen hülyeséget, hogy a szörnyek kíméletesen pusztítják az emberiséget, időt adva a robotok megépítésére! :D A robotok irányításánál nekem a Zumba ugrott be :D
 • Bladzs
  #152
  én 7 éve vívok hosszúkarddal(ti másfélkezesnek hívnátok), és azért lehetne bírni hosszabb ideig, de ahogy mondtátok ti is mondtátok egy párbaj nem tart tovább 10-15másodpercnél. A csata teljesen más, ott nincs 1 az 1 ellen, ott a társaiddal együtt aprítod a népet, nincs idő leállni egy valakivel csépelni egymást egész nap.
 • Prof William
  #151
  Kissé off de még Spartacus sorozatban is viszolylag gyorsan-reálisan harcoltak. Haaz ellenfél nem volt elég felkészült akkor még a kardos-pajzsos küzdelmek is véget érhettek pár másodperc alatt.
 • Sir Quno Jedi
  #150
  Én fogtam. Sima római rövidkardot, meg mezei gyalogsági és lovas szablyát stb. is, másfélkezest is, kétkezest is, meg háromkezes pallost is.

  Tény hogy ezekkel nem lehet sokáig harcolgatni megállás nélkül, mer leszakad a karod és kiköpöd a tüdődet. Ámbár a régiek elég mokány, keménykötésű kis csávók voltak ám, nem olyan elfolyósak, mint mi.
 • Nagydög
  #149
  "Amúgy pajzs, kard kombóval már el is lehet húzni kicsit a püffölgetősdit, de azt se hosszan."

  Egyszer valaki azt mondta a temaban, fogj egy kozepkori kardot, aztan rajossz miert nem lehetett hosszasan vivni veluk. Es ezek meg nem is masfel- ketkezes kardok.
 • Sir Quno Jedi
  #148
  Azajó! Mikor nem baszkoggyák egymáshoz a kardjukat, hogy szikrázzon, mint a snájderménkű (és el is törjön/kicsorbuljon rögtön), hanem egy gyors tokbólrántás, egyetlen csapás(váltás) és egyik holtan rogy össze (esetleg mindketten). Nos itt kezdődik a jóféle film.

  Amúgy pajzs, kard kombóval már el is lehet húzni kicsit a püffölgetősdit, de azt se hosszan.

  Párbajozni igazándiból csak a direkte erre szánt fegyverekkel és stílusokban szoktak volt vala hosszabban. Lásd. vívótőr/kard. Háborúban használatos gyilkolószerszámok a hatékonyságot célozzák, nem a hosszadalmas és látványos, akrobatikus küzdelmet.


  Amúgy pl. a 13. harcosban pl. ölég reálisan harcoltak a kiscsávók. Örömködtem is, hullottak is szegínek.
 • Nagydög
  #147
  Eh... Most kepzelj el egy realis kardvivos filmet. Kardparbaj <10sec. Szamuraj filmben 4.
 • Sir Quno Jedi
  #146
  Reálisat????
 • Nagydög
  #145
  De milyen filmet lehetett volna forgatni abbol, hogy bunker rombolo bombakkal es raketakkal latotavolsagon kivulrol romma lovik a szornyeket?
 • Sir Quno Jedi
  #144
  Nomeg még a nagy csatahajók hattyúdalában olyan hajó ágyúkat is gyártottak, ami egy Wolkswagen-nyi lövedéket préselt ki magából és kiscsillió kilóméterre ellőtt vele. Építenek egy faja hajóflottát a régi kimustrált hajókból, teli brutál ágyúkkal és telitömik a kis bestét többtonnányi robbanóanyaggal percenként, me barátságosak. A régi hajóágyúk a méteres acélfalat is könnyedén átlukasszák, nehogymá szörnyella barátaink jobban bírják. Meg ha jobban bírják, más anyagból kell gyártani a lövedéket, speciálisan az ő írhájukra, hogy a lehető legeredményesebben lukassza át azt, hogy aztán a szeretetcsomag odabent elvégezze a megfelelő takarítást. Jah, meg EMP védelem is kell.
 • Sir Quno Jedi
  #143
  Jah ráküldenek néhány óriásbombert és a szart is kibombázzák belőle, mielőtt megnyikkan. Cirkálórakétákról nem is szólva, azok elől nem lép meg a beste.
 • Nagydög
  #142
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ezt sehogyse tudom felfogni. Meg mikor fogja a nagy hajot és azzal veri a szörnyet...minek? A karddal nem lett volna sokkal egyszerübb?


  Lehet, hogy egy hatalmas karddal hadonaszni eleg meno, de lassuk be, egy bazinagy hajoval csepelni a szornyet, meg faszabb. hasonloan jo kerdes, hogy varosresznyi szornyekre/urhajokra miert vadaszgepek lovoldoznek gepagyuval meg legiharc raketakkal.

  Biztos vagyok benne, hogy Hollywood titokban 6-10 eves fiuk kezeben van, es az osszes rendezo/producer/ forgatokonyv iro csak stroman.
 • Caliph
  #141
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  egyetértek,minek ide plazmaágyú meg könyökrakéta,sőt minek kellenek ujjak és kézfej,én az egész végére marok helyett egy láncfűrészt vagy valami szúró-vágó dolgot raktam volna rá,egyértelműen közelharcra készített robotokra ez való
 • Caliph
  #140
  na én is túlestem rajta,volt pár érdekes rész és én a robotokat se így raktam volna össze,de összeségében egy estés mozinak tökéletes volt,jól éreztem magam rajta szal megérte a pénzét(nem úgy mint a die hard 5:D)
 • Zomil
  #139
  Hát abban az esetben adj halat az égnek, ha csak egy sima popcorn mozit csinálnának belöle. Viszont ha valami normális rendezö kapná meg akkor meg sajnálni kéne, mert jo lenne látni megfilmesitve egy jol összerakott történetet :)
 • Nagydög
  #138
  "Ott van pl. a Mrchwarrior univerzum, oké ezek nem mecha-k, hanem mech-ek, de itt is vannak komoly történetek."

  Nem tudom, hogy sajnaljam, vagy adjak halat az egnek, amiert azt meg nem fedezte fel Hollywood. Shadowrun detto.
 • Zomil
  #137
  Hát azért a Macross Frontier, NGE, meg 1-2 Gundam, Rahxephon, Appleseed, stb. Vannak azért komoly témájuak. De hogy ne csak keletieket hozzak fel. Ott van pl. a Mrchwarrior univerzum, oké ezek nem mecha-k, hanem mech-ek, de itt is vannak komoly történetek. Szoval azért el lehetne várni picit mélyebb tartalmat is :)

  Mondjuk a kamera szerintem jobb volt, mint a Transformers filmekben.
 • [NST]Cifu
  #136
  Komolyabb, mélyebb szöveget nem értem. Én is szeretem az Anime filmeket/sorozatokat, de az esetek 95%-ban gyerekekről van szó, akik legalább annyira megkérdőjelezhetően viszonyulnak a dolgokhoz, mint a PR-ben a főhősők.

  Szó se róla, vannak mélyebb történetű Anime-k, nálam a GitS és a GitS:SaC az etalon. De egy Macross, Gundam, Votoms, stb. csak ugyanilyen erőltetett maszlag. Talán a Patlabor az, ami még ilyen téren kivétel.


  Látványfilm, ez nem is kérdéses. Semmi komoly mélységet nem tartalmaz, és már eleve tele van pszeudo-ál-tudományossággal (kezdve ott, hogy miért is kell két (vagy több) pilóta egy Jaeger-hez), szóval senki ne is keressen semmi logikát benne. Az nincs benne. Nekem egy kicsit nyálas is volt a sok ömlengés, de ez egyéni ízlés kérdése, ha az átlag amerikai nézeteket veszem, akkor ennyi kvázi nacionalizmus, már-már nácizmus még belefér (még akkor is, ha itt szó sincs kikacsintásról, mint pl. a Starship Troopers-ben)...

  Abban viszont egyetértek, hogy a Transformers hagyományokat követi sajnos, mely szerint valamiért itt is úgy döntöttek, hogy ha már a CGI miatt a lehető leglehetetlenebb kameraállásokra van lehetőség, akkor hát ki is használják, és úgy renderelik le a jeleneteket, hogy még véletlenül se lehessen jól kivenni a csatákat.
 • Zomil
  #135
  Hát én nem vártam sokat a filmtöl. Bár bevallom örültem volna, ha kicsit komolyabb, kicsit mélyebb, de arra ott vannak a mechás animék. Ez ilyen tipikus hollywoodi látványfilm amiben végre vannak mechák :D

  Mondjuk szerintem a zene kellemes volt adott egy kis hangulatot az is. Azzal viszont egyetértek, hogy a szövegek a szereplök között elég gyérek voltak.

  De összességében, mint irtam is nekem egyedül a kardos dolog volt a legfájobb/legnagyobb logikai hülyeség. :S
 • [UNQL]Echo
  #134
  Nem keves fura es meg nem magyarazott dolog volt a filmben de az teny, hogy grafikailag es hangeffektben mindennek odaver.Tenyleg egy latvany only film
  Amugy nektem is feltunt Torrente brillians alakitasa a filben? :)
 • bcrics
  #133
  Mást vártunk ezek szerint.

  Pacific Rim-Tuzgyuru

  Erre az Évre ezt volt az egyik legjobban várt film. De vhogy nem erre számítottam. A látvány nagyon rendben volt, Csak néztem mint sült hal a szatyorból a monstrumok láttán. A design, a megvalósítás csillagos ötös.

  De minden más vhogy felemás érzéseket kelt bennem, mert nem bízom abban hogy jól fog tejelni a film, és nembiztos lesz emiatt HellBoy 3. És mindebben azért benne van a film vastagon. Nem tudom azt mondani hogy nem értették meg a filmet nyugaton-keleten és azért hasal majd el.

  - A sztori ami nagyon vékony papírmasé. - A karakterek Síkegyenesek. - A Dialógusok gyerekesek. - A Zene ami aláfesti a látványt, semmit nem tesz hozzá az élményhez, nem is emlékszem rá mi szólt a jelenetek alatt. - A szörnyek hátteréről szinte semmit nem tudunk meg. Pár szóban elintézik őket és annyi. Persze marhajó Hasbro márkaneveket neveket adnak nekik. (Fittyegő ülőbika, repedthátú bonifác, stb) - Az egész film éjszaka játszódik, néhány jelenetnél ami rengeteg pénzt, pizzát, Amd alaplapot és procit felemésztett alig lehet látni vmit. Sötét, szét van effektezve, Blur-eső-villámlás. Van minden de látni alig lehet vmit, de csak 1-2 Ilyen van.

  Azt vártam del Toro egy Vastag "Szaftos bélszín" Sztorit alá rak a film alá. Egy Faun labirintusa szintű Trippet vártam. De nem azt kaptam sajnos. Egy csontos kis kisvárdai csirkefarhátat kaptam. del Toro... ejj-ejj.

  Sokban hasonlít a film Sztorivezetése a Torpedó(BattleShipjéhez). És az sem volt túl izmos.

  Az a pár szörny aki feltűnik jól néz ki. Igen, túl sok szörny nincs benne, kettesével jönnek...először, aztán hármasával. És annyi. Kb az Avatar sárkányai-Godzilla szerelemgyerekei.

  Ron Perlman legalább fasza benne.

  6/10
 • Zomil
  #132
  Nah megnéztem a filmet. Összességében azt adta amit vártam, nagy robotok harcoltak nagy szörnyek ellen :D
  Végülis egy 8/10-et adhatnék rá, mert jo volt, de 2dolog picit rontott rajta, egyrészt a nöi föszereplö szinrkonja nagyon gáz volt, a többi viszont rendben volt. Meg volt egy másik dolog ami a film után nagyon zavart.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Szoval a film 3/4-énél elökerül a robotokon a KARD! DE! Addig miért is ököllel kellett püfölniük a szörnyeket, mikor a film végénél 2vágással lerendezték öket? Ezt sehogyse tudom felfogni. Meg mikor fogja a nagy hajot és azzal veri a szörnyet...minek? A karddal nem lett volna sokkal egyszerübb? Ez igy akkora hülyeség volt számomra, hogy kicsit rossz szájizt hagyott maga után
 • [NST]Cifu
  #131
  Azért lássuk be, hogy egy kicsit már unalmas, hogy egyes Anime-rajongók már sportot űznek belőle. Ha egy apró valamiben emlékeztet valakinek a kedvenc Anime-jára, akkor rögtön nekiállnak verni magukat a témára. Igen, persze voltak, akik hasonlóan erőltetett módon anno a Transformers-el akarták mindenáron összevetni. Kb. ugyanannyi az értelme...
 • LasDen #130
  mi a baj? :DDD
 • KaBuTo666
  #129
  Még egy anime videót belinkel valaki...kiverem belőle az összes fémet és abból építek egy robotot.
 • Béka Benő
  #128
  Neon Genezis Evangelion VS. Pacific Rim  Szerintem ez nagyon jó lett !
 • LasDen #127
  sosem szokott spoileres reviewkat csinálni, hanem később csinál egy spoileres kibeszélőt. nem minden filmhez persze :D
 • edios
  #126
  spoileres?