Az Ubuntut bírálta Richard Stallman

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Amilyen GUI-ja van "alapban" köszönöm nem, inkább a kubuntu.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

már majdnem század annyian használnak mintet, mint ubuntut

Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz

Én viszont egyáltalán nem bánom hogy kicsit "hegeszteni" kell hogy mûködjenek a win-es játékok linux alatt. Nem hiányzik hogy valamilyen nagypénzû vállalat elindítson egy saját vonalat valamilyen hangzatos gamelinux cím alatt, ami szép lassan, de határozottan elszakadna a jelenleg használatos nyílt disztribektõl, csak azért hogy aztán "cserébe" a mindenféle adware-jei is feltelepüljenek. A cikkhez visszatérve, ha jól értelmezen, Stallman-nek is pont ez a problémája.

Az nem úgy volt...

Lesz majd helyette Steam Box

killall imagent

még béta a linuxos steam, ráadásul zárt béta.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

zola2000
Linuxra már asszem van steam, meg már régóta lehet fizetõs játékokat venni az ubuntu szoftverközponton át, csakhogy sokan megintcsak akkor aem állnak át, ha a használt 10 windows játéból csak 9 van ubuntura, esetleg kevesebb a seeder a torrenten...

A

Halvány gõzöm sincs róla :-) Ettõl függetlenül nem lett rossz a Mint, persze nem akarok én lebeszélni senkit az ubiról sem. A wine jól érzi magát itt is, ott is.

Az nem úgy volt...

Ugye tisztaban vagy azzal, hogy mit mer a distrowatch?

killall imagent

Szerintem nem kell hogy növekedjen, jó ez így. Aki linuxon akar játszani, a wine-nal már meg tudja oldani a directx-es progik futtatását. Aki nem az maradjon inkább windowson.

Tudom, hitvita, de az ubuntut már rég beelõzte a Mint disztró, és nemcsak azért ami a cikkben van. Lásd distrowatch.

Az nem úgy volt...

Darth Sith
szerintem ha részben nyitnak ilyen szolgáltatások felé, azzal némi pénzt tudnak bevonni a fejlesztésbe, amely elõre lendítheti a linux terjedését. Nincs ezzel baj. Nyilván a szerver oldali megoldásoknál nem szükséges, de a kliens megoldásoknál mint pl az ubuntu, ott ez vállalható kompromisszum. A szerver oldali megoldásoknál pedig elkéne érni, h a nagyobb vállalatok invesztáljanak többet a fejlesztésekbe.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Nem tudom, hogy mit lendítene. Maximum annyit -1 szoftver lenne illegális, az OS <#idiota>

Igazából ha a játékipar felfigyelne az ubuntura, szerintem hirtelen elkezdene növekedni
Az open source szoftverekkel csak így lehet pénzhez jutni, a sikerhez meg pénz kell, szóval vagy elkezdenek lépni ilyen irányba, vagy marad még 20 évig minden év a linux éve 1%-os részesedéssel.

Talan a Canonical is rajon vegre, hogy ha sikereket akar elerni, akkor el kell hatarolodnia a gnu feketeoves zealot buzigyerekek gyulekezetetol.

killall imagent