14
-
#14 Amilyen GUI-ja van "alapban" köszönöm nem, inkább a kubuntu. -
errorista #13 már majdnem század annyian használnak mintet, mint ubuntut -
paraszgyerek #12 Én viszont egyáltalán nem bánom hogy kicsit "hegeszteni" kell hogy működjenek a win-es játékok linux alatt. Nem hiányzik hogy valamilyen nagypénzű vállalat elindítson egy saját vonalat valamilyen hangzatos gamelinux cím alatt, ami szép lassan, de határozottan elszakadna a jelenleg használatos nyílt disztribektől, csak azért hogy aztán "cserébe" a mindenféle adware-jei is feltelepüljenek. A cikkhez visszatérve, ha jól értelmezen, Stallman-nek is pont ez a problémája. -
hurkaur #11 Lesz majd helyette Steam Box -
sanyicks #10 még béta a linuxos steam, ráadásul zárt béta. -
#9 Linuxra már asszem van steam, meg már régóta lehet fizetős játékokat venni az ubuntu szoftverközponton át, csakhogy sokan megintcsak akkor aem állnak át, ha a használt 10 windows játéból csak 9 van ubuntura, esetleg kevesebb a seeder a torrenten... -
paraszgyerek #8 Halvány gőzöm sincs róla :-) Ettől függetlenül nem lett rossz a Mint, persze nem akarok én lebeszélni senkit az ubiról sem. A wine jól érzi magát itt is, ott is. -
hurkaur #7 Ugye tisztaban vagy azzal, hogy mit mer a distrowatch? -
paraszgyerek #6 Szerintem nem kell hogy növekedjen, jó ez így. Aki linuxon akar játszani, a wine-nal már meg tudja oldani a directx-es progik futtatását. Aki nem az maradjon inkább windowson.
Tudom, hitvita, de az ubuntut már rég beelőzte a Mint disztró, és nemcsak azért ami a cikkben van. Lásd distrowatch. -
#5 szerintem ha részben nyitnak ilyen szolgáltatások felé, azzal némi pénzt tudnak bevonni a fejlesztésbe, amely előre lendítheti a linux terjedését. Nincs ezzel baj. Nyilván a szerver oldali megoldásoknál nem szükséges, de a kliens megoldásoknál mint pl az ubuntu, ott ez vállalható kompromisszum. A szerver oldali megoldásoknál pedig elkéne érni, h a nagyobb vállalatok invesztáljanak többet a fejlesztésekbe. -
Major #4 Nem tudom, hogy mit lendítene. Maximum annyit -1 szoftver lenne illegális, az OS -
Linkout #3 Igazából ha a játékipar felfigyelne az ubuntura, szerintem hirtelen elkezdene növekedni -
WoodrowWilson #2 Az open source szoftverekkel csak így lehet pénzhez jutni, a sikerhez meg pénz kell, szóval vagy elkezdenek lépni ilyen irányba, vagy marad még 20 évig minden év a linux éve 1%-os részesedéssel. -
hurkaur #1 Talan a Canonical is rajon vegre, hogy ha sikereket akar elerni, akkor el kell hatarolodnia a gnu feketeoves zealot buzigyerekek gyulekezetetol.