Siker vagy bukás lesz a Jankó, az óriásölő? Itt a mese-fantasy új előzetese
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a film meglepõ ezt mondani: Jó!!! Viszont kizárólag csak fantasy kedvelõknek. Százszor lenyomja a Hobbit három trollos jelenenét és a csaták is jók és rengeteg poén odaszegez még a kamerás változathoz is.
Mi akadálya van annak, hogy ez is azt a címet kapja?
Amúgy vicces látni Stanley Tuccit hajjal, Ewan McGregor újra lovag, az óriások nem annyira jók, és Warvick Davies is benne lesz. Meg Bill Nighty és Ian McShane, szóval akár még jó is lehet.
Amúgy nem értem, mi a meglepõ abban, ha egy régi történetnek több népnél több változata is van...? A történet számos változata ott van a kelta, frank, breton és északi viking mondavilágban is. Én azért a közös eredetet sem zárnám ki, Észak-Európa ugyebár kapcsolatban állt az elõ-ázsiai sztyeppékkel, nem volt igazi természetes akadály, ami ezt meggátolhatta volna, onnan meg már oda-vissza megvolt a kapcsolat az Urál túlsó oldalával. Akárhonnan is származhat a történet, ezt már a büdös életbe nem mondja meg senki.
Amúgy vicces látni Stanley Tuccit hajjal, Ewan McGregor újra lovag, az óriások nem annyira jók, és Warvick Davies is benne lesz. Meg Bill Nighty és Ian McShane, szóval akár még jó is lehet.
Amúgy nem értem, mi a meglepõ abban, ha egy régi történetnek több népnél több változata is van...? A történet számos változata ott van a kelta, frank, breton és északi viking mondavilágban is. Én azért a közös eredetet sem zárnám ki, Észak-Európa ugyebár kapcsolatban állt az elõ-ázsiai sztyeppékkel, nem volt igazi természetes akadály, ami ezt meggátolhatta volna, onnan meg már oda-vissza megvolt a kapcsolat az Urál túlsó oldalával. Akárhonnan is származhat a történet, ezt már a büdös életbe nem mondja meg senki.
Dafaq ez a szar? Koze nincs a Jack the Giant Killerhez, ami 1 Arthur kiraly koraban jatszodo jo veres, kardos-baszos tortenet. EZ bizony az Egigero Paszuly (Jack and the Beanstalk) 2.0 ami 12 even felulieknek nem ajanlott. Ez nem fantasy, ez mese, ami nem lenne baj, de meg annak is roppant gaz.
Ez a film annyira mû, hogy már fáj. Szinte érzem a mûterem szagát: a szereplõk annyira elütnek, és külön mozognak az animációkhoz képest, hogy jaj.... B-kategóriás filmekben láthatunk hasonlókat, amikor egy percre sem tudjuk beleélni magunkat a filmbe, és inkább csak mosolygunk azon, ami a képernyõn történik
A stílusa szokás szerint fszkalapos 😄
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
😊võ már csak ilyen....
Mr Jobbantudom arra akart utalni a maga lenézõ módján, hogy az "Égig érõ paszuly" története a magyar folklórban az egyik legõsibb mese, eredete valószínûleg még a honfoglalás elõttre nyúlik vissza. Tehát nem a nyugattól vettük át, mint ahogy õk sem tõlünk, hanem megvolt a saját hasonló történetük.
Ettõl függetlenül még ráismerhetünk benne az égig érõ paszulyra, hiszen vannak közös pontok -akár a véletlen okán is. Tehát a "nagyon nem az" sem igaz ebben a formában.
Ettõl függetlenül még ráismerhetünk benne az égig érõ paszulyra, hiszen vannak közös pontok -akár a véletlen okán is. Tehát a "nagyon nem az" sem igaz ebben a formában.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Szerintem inkább az lehet a megoldás, hogy jobban ismerem a témát. Te is megismerheted, nagyon jó a netes irodalma. Nézd meg az elõzetest, vagy olvasd el, hogy miképp keletkezett a magyar mese, és hogy mi az eredete ennek. Teljes más a két folklórkör. Mindkettõben van bab, de a szereplõk, a karakterek, a történet különbözik.
Nem ez az egyetlen mese, ami több nép folklórjában hasonló jellemzõkkel bír.
Nem ez az egyetlen mese, ami több nép folklórjában hasonló jellemzõkkel bír.
látom nem volt gyerekszobát, s aki mesét olvasott volna neked...
Nálunk, magyaroknál: az.
Nagyon nem az.
ez az égigérõ paszuly bazmeg....