22
  • Darth Sith
    #22
    nekem személy szerint, a Picard-féle TNG sokkal jobban bejött mint Kirk TOS-ja, de ez már ízlés beli kérdés. Ettől függetlenül, az új ST film első része, és a második a teaser alapján, még a TOS stílusától is messze van, a TNG-től meg ég és föld. Hiába, ha a transformers és a twilight sikeres volt, akkor ebbe az irányba kell terelni az új filmeket.. :)
  • finaltrekker
    #21
    Volt ST előzmény, úgy hívták Star Trek Enterprise. Meg is bukott és 10 évre kicsinálta az ST-et. A Reboot mozi meg sikeres, ST világ, ST szereplők, régi TOS epizódok és filmek adaptációja, ami alapja az egész Star Trek-nek. A mostani 2 film közelebb áll a TOS nyers stílusához, mint a TNG vagy a Voyager. Szerintem mindig a TOS-hoz kell viszonyítani.
  • cateran
    #20
    Ah nekem is tetszett, csak nem mint ST, hanem mint action/sci-fi whatsoever film. Robbanasok, lovoldozes, jo kis zenei alafestes idonkent, 1-2 eyecandy csajszi. Nincs azzal gond, csak a helyen kell kezelni:D (bar az erintokepernyos feluletektol most is a szemem forgattam:D Minden szartol razkodik az urhajo, de persze mindenki faszasan tudja igy is kezelni az erintokepernyoket es ikonokat...ohh persze..)
  • RAZOR27
    #19
    szinte már szégyenlem itt magam, hogy tetszett az előző film és eddig ez is :S
  • Szefmester
    #18
    Igen. Bőven belefért volna az idővonalba ha csinálnak egy sima előzményfilmet, figyelembe véve a kronológiai állásokat. De nem.. nekik reboot-olni kellett mert az ma trendi.
  • immovable
    #17
    Am mi ez? Az új Jackie Chan film? Mert nem ST az tuti.
  • immovable
    #16
    LOL
  • drsx
    #15
    Star Trek az volt, amit JJ meg a két fantáziátlan írója "rebootolt", es csinált belőle valami "teljesen mást", "teljesen újat", ami már csak a címében Star Trek.
    Az ST nem igényel rebootot, nincs szükség előzményfilmekre, sem alternatív idővonalakra.
    Sokkal jobban várom a Star Trek: Renegades első részét. Jó kis csapatot sikerült összehozniuk.
  • Reg5
    #14
    Kapcsolatfelvétel mint negatív példa? :O A Nemzedékek sokkal szarabb volt ilyen szempontból, ott Picard karakterét teljesen szembehugyozták.

    Magához a hírhez kapcsolódva én várom a filmet. Ha mást nem is de kapunk egy jó kis scifi eksönmúvit.
  • sandor8206
    #13
    nem értek egyet veled Khan haragjára illene HA a Genesis projektel foglalkozna a film és a teremtés dilemmájával, na ez kb. 5 percre van említve
    Egy sima akció-kaland film
    a 11 mozifilmből összesen 3 db van amire illik a lent linkelt és ismert igazi Roddenberry TOS hangulat, mondanivaló stb.
    Motion picture, Végső határ, Űrlázadás és még ezeknél is ultra nagy failek vannak pl: Picard lenne az utolsó aki az Űrlázadásban kiállna a kitelepítés ellen ezt TNG epizód fel is dolgozta, ott nem szarakodott ilyeneken. A parancs az parancs
  • Narxis
    #12
    A Kapcsolatfelvételen már mutatkozott az elkorcsosodás de tanulságos volt és aki a TNG-n nőtt fel annak azért megrázó volt Picard kapitányt Ramboként látnia kifordulva önmagából. A Nemezis viszont bukás volt, pontosan azért amiért most itt megy a vita. Nagyon jó kis űrcsata de ez kevés volt illetve inkább azt mondanám, hogy túl sok lett a puffogtatás.

    A Khan haragja és az Ismeretlen tartomány abszolút jó volt és igen illik rá.
  • cateran
    #11
    Heh ebben meg neked adok igazad, mert onmagukban a regi ST-ek is "csak" akciofilmek, azonban a sorozatok rengeteg hatterinformaciot nyujtanak. Ez az amiben az uj ST gyenge. Persze ez szvsz:P
  • cateran
    #10
    No offense, mert bar tetszett a ST mint akciofilm, de tobbet belelatni elegge nehezkes, foleg, mert nincs mogotte tamogato sorozat(ok)
  • sandor8206
    #9
    aha és ez illik pl: Khan haragjára, Ismeretlen tartományra, Kapcsolatfelvételre vagy a Nemezisre?
  • kalapos01
    #8
    ". Ez az új ST meg egy közönséges akciófilm, amiben véletlenül űrhajók vannak."

    Neked lehet, hogy az volt, de a többségnek szerencsére sokkal több. Ha nem tudsz elgondolkodni egy filmen, akkor nem biztos, hogy a filmben van a hiba.
  • cateran
    #7
    Ezeknek a legszembetunobb felvonultatasa, amikor az Iranyelvek utkoznek az adott szituacioval es erkolcsi dilemmat okoznak.
  • Darth Sith
    #6
    Rajtad kívül mindenki értette, hogy mire gondoltam, de azért kötekedj.

    de nesze, wiki:
    "A Star Trek egy gyűjtőcím, amely hat, összesen 723 részes tudományos-fantasztikus (sci-fi), egymással nagyon szoros kronológiai és tartalmi függőségi viszonyban lévő filmsorozatot, egy rajzfilmsorozatot, tizenegy egész estés mozifilmet és több száz regényt, videojátékot, stb. takar. E történetek közös eleme, hogy mind a Gene Roddenberry által az 1960-as években kitalált világban játszódnak.

    A már-már mítosszá emelkedett kitalált univerzum a távoli (néhány száz évvel későbbi) jövőben játszódik, és optimista, nagyrészt utópisztikus képet fest a Föld jövőjéről: az emberiség kinőtte a betegségek, szegénység és a különbözőségek elfogadásának képtelensége jelentette problémákat, és egy nagy föderációban, a Bolygók Egyesült Föderációjában egyesítve él más intelligens fajokkal. A főszereplők e Föderáció űrflottájában, a Csillagflottánál teljesítenek szolgálatot, és céljuk új életformák, új civilizációk felkutatása, bemutatva útjuk során a főbb emberi értékeket (megértés, együttérzés stb.) az idegen fajoknak"

    Tehát kb az amit írtam, elgondolkodtató, emberi értékeket felvonultató utópisztikus történetek, melyek az emberiség különböző elméleteit, filozófiáit egy scifi köntösbe öltöztetve mutat be. Ez az új ST meg egy közönséges akciófilm, amiben véletlenül űrhajók vannak.
  • sandor8206
    #5
    kérnék egy pontos definiciót, hogy mi az a Star Trek..mert így csak hülyeségeket puffogtatsz
  • goldmember
    #4
    Szétbassza a régi Star Trek filinget, ahogy a James Bonddal teszik mostanában. JJ Abrahamst azóta utálom, mióta rojtosra szopatott a Losttal.
  • cateran
    #3
    Haha..A biborkopenyes ninja-cyborg bajnok bosszut all :D Persze meg fogom majd nezni, mert no brain-no pain mozinak jonak tunik (amolyan TF szinten)
  • endrev
    #2
    Ez most komoly?!

    (Darth Sith, a teaser trailer ilyen, a normál trailer fog többet mutatni. Nem ez a gond, hanem a többi amit írtál - ez is egy olcsó, felejthető mozifilm lesz. Legalább is most ez az érzésem a teaser alapján..)
  • Darth Sith
    #1
    ez minden lett csak star trek nem... A trailerben csak robbantás, lövöldözés és CGI orgia van. Semmi olyan amitől a ST valóban ST. Az első rész is nagyon messze elrugaszkodott az eredeti ST stílustól, de a megtört idővonaltól kezdve, ez már másik párhuzamos univerzum elmélettől eltekintve, akkor is pont azt veszítette el, ami miatt az elmúlt 40 évben igazán megszerették és ilyen rajongótábora lett. Hol van már a bölcs, elgondolkodtató, filozofáló, morális kérdések között dilemmázó Picard kapitány stílusa...