5
 • Vol Jin
  #5
  Eleve jogi akadálya is lehet, hogy nem írhat rá optimális drivert.
 • asgh
  #4
  Ez a Windows üzleti modell sara, amikor az OS és a hardver gyártó egymásra mutogat, a rendszer meg csak nem akar működni.
  Ehhez képest az iOS-nél a hardver és az OS fejlesztése egy kézben van, a droid meg nyílt, így mindenki úgy optimalizálja a hardveréhez, ahogy akarja. Aztán persze vagy ad ki javítást az apple vagy nem, vagy optimalizálják a gyártók a droidot vagy nem, de nincs alibizés, hogy kinek a hibájából mi nem működik.
 • mousee
  #3
  Félelmetes, hogy mennyire pánikol az MS. Kapkod, hibát hibára halmoz (lefagyó, újrainduló win8-as telók, semmiben eltűnő, beígért winphone 7.* frissítések, Win7 SP1-ből kimaradt böngészőválasztócucc, erőltetett metro).

  Tény, hogy ez az nvidia sara (is), de ettől függetlenül nem árott volna az MS-nek egyeztetnie az nv-vel, hogy hahó, kéne egy driver az RT nevezetű szörnyecskére. Mobil téren az MS nem építhet arra, hogy csak az ő megoldását lehet használni, és a gyártó rákényszerül a driver megírására, épp ellenkezőleg, mivel az RT perpill hibahatáron mozog, a gyártók olyan nagy ívben [email protected] rá, mint desktop rendszereknél a linuxra.

  Visszatérve egy picit az elejére:
  Tényleg ennyire zsugorodni látszik a PC piac, hogy az MS-t ilyen kapkodásra, és fejetlenségre készeríti?
 • zola2000
  #2
  Ez mindkettejük sara.
 • Vol Jin
  #1
  A Windows RT egy operációs rendszer, a Tegra-3 meg egy hardver. Az operációs rendszer gyártójának az a feladata, hogy fusson az OS a szabványos hardvereken, a hardvergyártónak meg az, hogy megfelelő drivereket is készítsen a portékáihoz, hogy azok optimálisan futtassák az operációs rendszereket.

  Szóval ez az NVidia sara.