14
 • mx5 kevin
  #14
  Az hogy német országban ilyen szigorúan lépnek fel ennek az az oka hogy a politikai elitet tömik a multik pénzel.Ez addig fog menni még a nép meg nem elégeli.Meg lesz ennek is a böjtje egyesek manipulálni fogják a hálózati azonosítóijukat mások rájönnek hogy a netért se érdemes fizetni miért fizessen érte meg is büntetik ha nem fizet érte ingyen kapja az életbe nem nyomozzák le+100% anoním.Ezek kis embereket cseszegetnek ki játszák a kártyáikat, előbb utóbb észre fogják venni hogy hackereket képeznek maguk ellen.Egyre több lesz majd az azonosíthatatlan ember és majd akkor kapnak észbe amikor komolyabb netes bűnözőket már nem kapják el.Ez olyan mint amikor a reptéren beépített bűnözők szándékosan elkapatják magukat hogy kiismerjék a szituációt és felkészítsék a nagykutyákat.Majd ellenszerként egyre nehezebb dolguk lesz a hatóságoknak és egyre több lesz a német hacker.Majd a nép is fog perelni amikor egyre többször lő bakot a hatóság majd kevésbé fognak arcoskodni.Eddig amerikában voltak a legnagybb hackerek de videómagosztó portállokon is egyre több hackert lehet hallani németül megszólalni.Ezeket is fogják még perelni
  rágalmazásért az tuti!
 • caius marius
  #13
  Nem csak, hogy lehetetlen, de nagyon veszélyes is! Illegális tartalom miatt egész oldalakat törölni kicsit durva lenne!
 • mousee
  #12
  Eltűntetni a netről az illegális tartalmakat... ez kb olyan mint hogy töröljük el a bűnözést a világban. Szép gondolat, lehet rá törekedni, csak lehetetlen.
 • xinosz
  #11
  Én meg úgy gondolom, ott kéne kezdeni a dolgot, hogy az illegális tartalommal rendelkező oldalakat kéne inkább eltörölni, nem a gyerekeket pofozni meg büntetni! Ha nem lenne tele az internet illegális tartalommal, szeméttel, akkor az a szegény gyerek sem tudná letölteni!
 • Ayma
  #10
  Hatalmas +1, azonban én el tudok képzelni olyan szituációt amikor egy pofonra van szükség, de eddig szerencsére nem futottam bele és nem is szeretném alkalmazni, se a gyermekemnél se azoknál a fiataloknál akikkel foglalkozom.

  Egy kérdésem lenne a cikkel kapcsolatban még, hátha valaki meg tudja mondani; mennyire mérvadó a Német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság ítélete az európai jogászokra levetítve? Tudom, hogy nem kötelező, de mennyire befolyásolhatja a többi ország joggyakorlatát? Remélem érthető voltam:)
 • caius marius
  #9
  kb:+1
 • caius marius
  #8
  a, verzió: Nincs gyereked, ergo nem tudod mit beszélsz.
  b, Verzió: Van gyereked és így neveled.

  a, verzió: Ebben az esetbenbocsájthatóamit írtál.
  b, verzió: nem szeretnek a gyereked lenni...
 • kronosz1990
  #7
  Élősszőr is: a Gyermekek viselkedéséért önmagában sem ők sem a szülők sőt senki nem okolható.
  A szocializáció egy igencsak összetett folyamat(amit tanulunk nem születik velünk)
  tehát ha rosszak a gyerekek akkor mindenki nyakig sáros a dologban és nekünk kell magunkat szégyellni...... Arról nem is beszélve,hogy ha a szankciókkal kezdünk el operálni akkor majd megnézhetjük magunkat ugyanis nagyrészt olyan dolgokat szankcionál a társadalom a gyerekek körében amit önagában sem képes helyrerakni és szerintetek meddig tart ezt észrevenni a kisdiáknak?És ha észreveszi akkor mit csinálsz (voltam olyan szituációban amikor a gyerek megkérdezte mi az a tisztelet.....mert valójában a végén kiderült,hogy soha nem élte meg igazán,holott éppenséggel simán megérdemelte volna)Elkelne azon gondolkodni,hogy ha változnak a gyerekek akkor mi a probléma,és ég mielőtt a gyermeki jogok kerülnének elő azelőtt nézzetek egy kicsit körül,hogy vajon tényleg mindenhol működnek,vagy sok harc árán csak.és bár remélem ,hogy itt nem kerül szóba a pofon,de ha igen akkor még mielőtt valaki azt a bizonyos elméletet idézi előtte olvasson némi nevelésszociológiát....
 • Szefmester
  #6
  Első lépés: elmagyarázod neki mit szabad a világban és mit nem.
  if: Nem fogja fel és rosszat tesz: Megbünteted majd valami váratlan pillanatban elkövetsz ellene valami -számára- súlyos dolgot. Pl szándékosan a szeme láttára töröd össze a kedvenc játékát, majd elmagyarázod miért tetted, és majd megengeded hogy milyen büntetést érdemelsz.
  if: Felfogja és nem csinál rosszat: Minden OKÉ
  if: Felfogja és mégis rosszat csinál: Had bűnhődjön a rohadék!

  Tudom nem ugyanaz, de amikor az utcán odaáll egy 12-14 éves elé másik 5 kicsi és késsel fenyegetik hogy adja oda nekik a kosárlabdát, akkor nem csak rendőrt hívnék legközelebb hanem felhúznám az acélbetétest és addig rugdosnám a kis tetveket amíg el nem fáradok! A szomorú meg az hogy őket így nevelték, és az hogy az átlagember közben ott sétált el mellettük 2 méterre és látványosan félrenézett.
 • qrd0xQSt2rdvnu
  #5
  Szerintem pár dolgot helyre kellene rakni a világban:
  1. a letöltés is legyen illegális, ne csak a megosztás. De csak korlátozott ideig, mondjuk a film megjelenésétől számított 5 évig, utána viszont váljon szabadon terjeszthetővé.
  2. Ezeket a túl aktív jogvédőket össze kéne terelni egy szigetre és átképezni őket erőszakos bűncselekmények felderítésére (gyilkosság, védekezésre képtelen személyek ellen elkövetett erőszak stb.) és hajrá! Ott sokkal nagyobb hasznukat vennénk.
 • sanyicks
  #4
  hát igen, a gyerekek már akár vélt anyagi kárt is okozhatnak, a profit pedig mindennél fontosabb, a gyerekeknél is :)
 • caius marius
  #3
  Kapjál már a fejedhez! Hogyan magyarázod el egy gyereknek ezt a beteges jogrendszert?
 • caius marius
  #2
  Ez nagyon gáz! Mi az, hogy a szülő nem felelős? Gyerekek, ha a bíróság, és az állam fogja megmondani, hogy hogyan neveljem a gyerekem az a vég kezdete. Ja az milyen lesz, ha a koszos rühes jogvédők viszik majd a gyerekeket böribe? Sőt dolgozzák is le az okozott kárt, valami munkatáborban! Valamér ilyenkor heveny jogvédő gyilkolhatnékom támad.
  Undorító mocskos patkányok gyülekezete.
 • mcganyol
  #1
  Mondjuk ez más területeken eddig is így volt, pusztán azért mert vk kevés éves, még nem mentesül automatikusan tetteinek következményei alól. Csak más megítélés alá esik.