29
  • Molnibalage
    Nagyon jól tudom, hogy a filmre rögzített anyag felbontása milyen jó. Csak éppen a rögzítés technikája miatt "picit" zajosak a régi filmek.

Példát akarsz?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Tomb_of_the_Unknowns%2C_with_U.S._Navy_sailor_and_woman%2C_May_1943.jpg

Eszméletlen felbontás és tisztaság. Amíg rá nem közelítesz...
    Tehát hiába nagyfelontású a film, ha zajos és minden szutyokkal van terhelve. A BR film meg nem, már-már természtellenesen tűéles kép és javított színekkel bír. Tudod, mert a film bármilyen jól is van tárolva, a kémia tudja a dolgát...

Tehát hogyan lett HDTV felbontás és kristálytisza kép ütős színminőséggel...? Kettőt találhatsz... Esetleg kérdezd meg azokat, akik digitálisan éveket szüttyögtek a Ludas Matyi felúításával. Persz igaz, hogy az nem 10-20 éves film, de példának jó.
  • Wlanseraf
    De figyelj már mért nem olvasol már egy kicsit utána.
  • Wlanseraf
    :D Nem kell felújítani hogy pl. FullHD legyen a régi celluloidra vett filmek, annyira részletgazdag hogy még ennél is nagyobb felbontást tud...
  • gothmog
    Nincsenek ingyért, de nem is kerülnek annyiba, mint egy új film. Ehhez képest ha a hetedik rókabőr 3D-sített változat kijön egy tizenéves filmből, a forgalmazó azért csak elkéri(-né) érte egy premierfilm árát. Merthogy ez blúréjj.
    Aztán csodálkoznak, hogy a népek meg basszák megvenni a mágikus korongjaikat. Ami mellesleg azzal indul, hogy beteszed a lejátszóba és átugorhatatlan kisfilmet kell nézned arról, hogy „NELOPJÁÁÁÁ KÖCSÖG!”.
  • Molnibalage
    Digitális felúítás. Ki ne találd már, hogy tizenhuszonplusz éves filmeket olyan filmre vették fel, ami BR felbontású volt és nem voltak a filmen karocok és más hibák...

Az utólag 3D-sített film szerinted hogyan készül. Szerinted ezek ingyért vannak...?
  • Wlanseraf
    Látom tisztában vagy a technikai háttérrel:) szerinted a régi filmek hogy jönnek ki FullHD-ben? újra forgatják őket?:)
  • Molnibalage
    Csak ahhoz, hogy a filmet "BR minőségben" kiadhassad, ahhoz a forgatásnál is be kellett feketni. Aki DVD-n veszi meg, az nyilvánvalóan kevesebbel száll be a finanszírozásba.
  • Szefmester
    " A DVDt még letölteni sem szabad, olyan szar a képminősége."

Mond ezt azoknak akik meg a kamerás verziókat töltögetik lefelé, csakhogy elsőkén láthassák "nemmoziban" a filmet.

Nekem pl nem fontos az hogy lássam a főhős orrszőrét is, mert nincs fullhd tv/monitorom. Jó a DVD is. Ha nem hiszed akkor szedj le olyan sorozatot vagy filmet amit anno mx VHS-en adtak ki. ;)
  • FoodLFG
    Miről beszéltek emberek ?! A DVDt még letölteni sem szabad, olyan szar a képminősége.
    Minimum 4-6GB-os 720p x264 blu-ray rip, vagy ezzel egyenértékű streaming szolgáltatás. ja, olyan nincs. Akkor csak torrent.

Mivel Mo-n nincsen semmilyen jó minőségű legálisan működő streaming szolgáltatás. Nem véletlenül egyébként, mert le vagyunk szarva. Senki nem tekint Mo-ra úgy, mint piacra. Szóval ezért nyugodtan le lehet tölteni mindent, amit csak láttok.
    Pontosan ezért nem is lehet semmilyen bevételkiesésről beszélni, mivel nem is akar itt eladni senki semmit.

Illetve amit mégis el akarnak adni, az egy szar. Amiért teljesen nyilvánvaló okokból nem adunk pénzt. Aki ájtyúnszért és blu-ray lemezekért pénz ad, az igénytelen birka. Velük nem kell foglalkozni.
  • gothmog
    A kiadók és a ingyenélők jogvédők mantrája -minden ellentétes és látványos tény ellenére- még mindig az hogy „egy letöltés = egy elmaradt vásárlás”. És amíg van hivatalnok, akivel meg lehet etetni hogy márpedig a letöltések miatt összeomlik a filmipar (a lófaszt) addig ez nem is nagyon fog változni.
  • vmiki88
    Annak idején is ilyen rinyálás ment, amikor a DVD-k betörtek a piacra.
  • csimmasz
    Nem is dönt rekordokat a BD, pedig emberi áron szerintem sokan ugyan úgy megvennék.
    Fateromék is megunták a lehúzást, már nem is tudom mióta nem vettek egy korongot sem, inkább megvárják míg leadják tv-ben.
  • Szefmester
    csak pár cím amiről nem is hallottam volna a sötét dolgok nélkül
    New Kids Turbo és a New Kids Nitro
    Santa's Slay
    Rare Exports
    Space battleship Yamato
    Man from Earth

Keressetek rá erre, és ha tetszett vegyétek majd meg.. a Santa's slay "Mennyből az ördög" címmel 490Ft a teszkóban :D
  • Wlanseraf
    Azt is tudom hogy a BD-nek van egy jogdíja a sony felé de nem ennyi... ez semmi más mint zsidrák lehúzás...
  • Wlanseraf
    Megpróbálom leírni hátha megérti:)

Adott a nyersanyag.. ül a paraszt és renderel mondjuk 720x576-ban DVD kerül 2000 forintba, kattint egyet renderel 1920x1080 6000 minima....
    Majd ezt megnyomják egy 20 vagy 70 forintos korongra..

Biztos ennyi a különbség egy merci vagy egy skoda között:))
  • Wlanseraf
    Nem kell neki válaszolni egy egyszerű troll... aki még ostoba is:)
  • Laza
    Egyébként a témához hozzászólva a legjobb reklám mindig a tapasztalat útján szerzett élménybeszámolók ... vagy ha nem is a legjobb, de a leg'reálisabb' képet ez adja egy termékről.

Én is nem egy filmet néztem már meg úgy, hogy ismerős ajánlotta ... persze nem moziban látta. Sőt, volt, hogy ilyen filmet később megvettem a DVD 'turkálóban'.
  • Laza
    Rossza a hasonlatod ... mert itt inkább arról van szó, hogy ugyanazt az autót más teljesítményű motorral veszed .... ahogyan a DVD-n és a BR-en ugyanazt a filmet kapod meg, max más felbontásban. És míg az autónál ráadásként a különböző motoroknál kell tervezési és egyéb költségekkel számolni, addig a filmeknél a különböző felbontásoknál max konvertálási, ebből adódóan méretbeli különbségek vannak (ezért a külön adathordozó).

Szóval egyszerű lehúzás.
  • Dodo55
    Jogosan, a magas árak ártanak a gazdaságnak. Hiába veszik a gazdagok (az újakra gondolok, régiek esetén játszanak az autóbuzik is) a Merciket, attól még nekik is több pénzük maradna más dolgokra költeni (így a gazdaság más ágazatait is táplálni) ha olcsóbb lenne.

Egymásra épülnek a dolgok, hosszútávon sokkal egészségesebb (stabilitást jelent), ha mindenhová jut pénz, még ha kevesebb is.

Legyen akkora az árrés, hogy fedezze a jövőbeli fejlesztések költségét, azt kész. A marketingen kéne inkább spórolni, ismert cégeknek, már bejáratott márkáknak általában teljesen felesleges és brutális mértékű kiadás, az internet korában a felhasználói visszajelzések döntik el sikeres lesz -e egy termék vagy szolgáltatás, a reklám csak magamutogatás. Persze másként van ez új cégek esetében, de pont nekik nem jut általában elég a termékeik, szolgáltatásaik létének köztudomására hozására, pedig pont ez ami szükséges az elején, onnantól kezdve a nép dönt sikeres vagy bukás lesz valami.
  • Molnibalage
    Ennyi erővel tüntethetne azért is, hogy a Merci legyen csak x2 Skoda Octavia árban. Ugyanis a valós előállítási ár között nincs akkora árrés, mint amennyiért adják...
  • csulok0000 #9
    ez tény de nem is ezt írta kolléga. ha olvastad volna nem a BluRay lemez árán akarja megvenni, csak kiemelte hogy a DVD árához képest a BR nem sokkal drágább, de a DVD-n árult filmhez képest 3-400%-os áron adják a BR filmeket, miközben nincs akkora különbség a kettő között.
  • Molnibalage
    A magadfajta nem érti, hogy mikor filmet veszel, akkor nem a korong árát fizeted meg, hanem a tartalomét. Annek elkészítése került pénze.

Meglol. Tehát egy műszaki/mérnöki alkotás ára a kinyomtatott papír ára a te megközelítéseddel...? OMG...
  • Wlanseraf
    Sajnos kb annyi idő alatt ér majd ide mint az iTunes:D
  • gosub
    sajnos egyet kell értenem.
  • Hedgehunter #5
    Netflix most ezzel probalkozik... Havidij elleneben online film kolcsonzo...
  • Wlanseraf
    + azon kívül hogy elviszem a csajom moziba:) mért mennék? nekem szar a kép:) hiába nagy ha egyszer kb divx szint..

Inkább otthon FullHD-ban a hang meg minima mozi szint:) igaz hogy lopott minden film, de röhejes is hogy egy BD film 6e meg ilyenek lol... 50 forintal drágább a lemez mind a DVD akkor mért akar rajta 300-400% plusz hasznot az éhes paraszt kiadó..

Itt van a hiba ebben az elavult rendszerben ahol ingyenélő faszkalapokat kellene eltartani...
  • Kryon
    A stúdióknak változtatniuk kell az üzleti modellen. Elterjedt az internet, ma már szívesebben néz meg az ember otthon egy filmet mint moziban, részben az itt is linkelt cikkben leírt okokból, részben mert így egyszerűen kényelmesebb.
    Erről a változásról a stúdiók úgy néz ki nem hajlandók tudomást venni és nyomják azt a módszert amihez az elmúlt évtizedekben hozzá szoktak.
    És ebben még a sok ingyenélő jogvédő is megerősíti őket, akiknek valójában egyedüli érdekük a jelenlegi rossz rendszer fenntartása, mert ők lennének az egyetlen vesztesei annak, ha végre működő modellt találnának, amivel a stúdió és a néző is jól jár, mert akkor onnantól nem tartanának igényt a szolgálataikra és mehetnének utcát seperni.

Valami olyan modell kéne, mint a havidíjas játékoknál. Befizeted a havi 3k Ft-ot, amiért cserébe ők adják a tartalmat, ha nem tetszik amit a pénzedért kapsz, akkor szolgáltatót váltasz. Ráadásul a neten reklámmal is körbetapétázhatják az oldalt, így havidíj+reklámból szerintem legalább annyit keresnének mint most mozi+DVD. És emellett, ha nagyon mozizni akarsz ugyanúgy megnézheted ott is.
  • Szefmester
    Sok jó filmről nem is hallottam volna, hogy ha nem tölti le valaki az ismeretségi körömben. Szóval teljesen elképzelhető, és reális az az elképzelés miszerint ártott a bezáratás. A nagyok kisebb bevételt buktak, a kicsik meg sokat.
  • gothmog
    Amellett én azt gyanítom, hogy a megaupload körüli felhajtás olyan júzerek figyelmét is ráirányította az interneten ingyen és könnyedén elérhető tartalmakra és lehetőségekre (pl. fájlcsere), akik addig nem is hallottak róla. Az meg elég nyilvánvaló volt már a bezáráskor, hogy akik a MU-t használták, találni fognak más lehetőségeket.
    A többit meg már más máshol ügyesen összefoglalta:
    Link