Minden idők 100 legjobb játéka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor csinálj egy listát ami a hülye magyarok szerint sorolja a játékokat.
a cikk címe jó, csak hozzá kellett volna írni, hogy a hülye amerikaiak szerint

Voltan
És az Alone in the Dark? Ha az nem stílusteremtõ, akkor nem tudom, mi az. Ha Alone nincs, akkor Resident Evil sincs,ami viszont ott van a listán...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ott a 10 pont.
Lofaszt nem ernek az ilyen listak.
A lemmingset sem latom sehol.
Viszont tele van egykapta fps-tps szarokkal (ok a thiefnek ott a helye).
narumon
Én nagyjából egyetértek a listával. Nyilván van olyan játék ami lemaradt, meg olyan ami szerintem is WHY? került fel, de azért annyira nem vészes a lista. Az tisztán látszik, hogy a sorozatokból azt tették fel ami szerintük a legjobb volt vagy a legnagyobb mérföldkõ volt. Ezért nincs Sim City1 ami tök jó volt, de azért az utódai bármikor jobbak nála. Az Angry Birds szerintem megérdemelten van a listán én is rátettem volna még ha nem is játszottam vele túl sokat, de egy egyszerû, jól sikerült és fõleg addiktív játék tehát nagyobb gond lett volna lehagyni mint feltenni. Amúgy gondolom elég sokat vitáztak a list készítõi is, hogy melyik legyen az a száz. Nem egyszerû egy ilyet összeállítani. Az biztos, hogy sok itt általatok említett játékot én sem tettem volna rá mert egyszerûen nincs miért - attól, hogy neked személyes kedvenced még nem biztos hogy felfér egy ilyen listára.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Igaz Duke bácsi is lemaradt
Ezek buták:
- GTA I-IV
- Half Life
- Counter Strike
- Driver
- Need for Speed
- Dead Space
- Hitman
-
Kövezzetek meg, de sztem a System Shock is hiányzik a listából. :]

Ja és természetesen a TOTAL WAR sorozat teljes hiánya teszi még gázabbá ezt a listát.
Nekem a nagy hiányzó bármelyik évtizedbõl az a HEROES OF MIGHT AND MAGIC sorozat bármelyik része.😞
Duke nukem hol van ?
Molnibalage
Vagy ha már p&c, hol van a Runaway széria? Vagy legalább az 1. része...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A felsorolt címek egy része nemcsakhogy stílusteremtõ, de "alapmû".Ha megkérdeze egy P&C játékost, hogy mi volt a best, akkor esélyesen a top 3-ban lesz a DoTT.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Akkor pocsék lenne egy ilyen lista, mert 20 széria kitöltené az egészet pár címmel...

Molnibalage
Ja. Pl. hol az UFO? Sokan is játszottak vele és minden ilyen listán TOP10-es, de nem ritkán 1. helyezett volt. Erre fel sem került... Beyond Good & Evil?

Sok idióta listát láttam már, de ez viszi a pálmát. Én nem azért, mert az én kedvenceim hiányoznak róla. Hol van pl. az RPG játékik két királya a BG széria és a Planescape: Torment, vagy a modulrendszere miatt n+1 kiváló modullal bíró NWN széria...? Az RPG másik oldalát képviselõ Gothic széria (1-3)?

Hol vannak a szimek? Hol van a háborús stratégia két alapmûve a Steel Panthers és a Panzer General széira? Stb.

Teli van tucat FPS és totál ismeretlen és semmi újat fel nem mutató játékokkal.

Molnibalage
A Far Cry miben volt stílusteremtõ...?

Molnibalage
Mennyi szimulátor van a listában? Egy sem. Már emiatt önmagában röhejes. A Falcon 4.0 utódja a BMS4 mai napig él és már részben DX9-es. A Falcon 4.0 valószínûleg világrekorder, mert nincs még egy olyan játék, aminek forráskódján is 15 év után is még mindig doloznak. Igen, rétegjáték, de anno a Falcom 4.0-ból milliós nagyságrendben adtak el. Még ez is túl kicsi a léc átugrásához? A lista tele volt olyan játékkal, amirõl az életben nem halottam...

Persze, az alapján állítja össze mindenki az ilyen listáit, ami szerint szeretné. Én meg arra mondom, hogy semmi értelme, amire nekem esik jól. Ha nincs az égvilágon semmi objektív szempont, mint például jelen esetben, akkor az ilyen listák csak annyit jelentenek, hogy "száz játék, amivel sokat játszottam anno".

Ez mondjuk érdekes, hogy pont a folyamatosan pörgõs multi játékokat találod ingerszegénynek. Ez lenne az utolsó jelzõ, amit a multi játékokra mondanék. Sekélyes, agyatlan, unalmas... bármi, de pont _ingerszegény_? Mikor egy zúzósabb multiban tíz perc alatt több dolog történik, mint mondjuk egy point&click játékban az egész játék során?

Zombee
Nincs, mert hosszabb távon elég ingerszegénynek érzem. Rövid parti barátokkal még jó móka, de órákon át, vagy életvitelszerûen élvezhetetlen.

Zombee
Mondjuk a lista alapkérdése nem a stílusteremtõ/nem teremtõ, simán csak felsorolja a szerintük 100 legjobbat, amihez nem kell stílust teremteni, mert akkor a Wolfenstein 3D is a listán lenne, ami sokunk egyik gyerekkori kedvence, és stílusteremtõ, de azért vannak nála jobb, élvezetesebb játékok.

A GTA3 szereplése sem egyértelmû, mivel se nem stílusteremtõ, se nem a sorozat legjobbja, pusztán az elsõ GTA TPS.

Basszus, miert nincs a listan legalabb egy Lucasarts point and click kalandjatek? Maniac Mansion, Zak McKracken, Monkey Island!!!, ezek barmelyike stilusteremto...

Melyik UTrõl beszéltek, és miért van úgy elájulva tõle mindenki? Szimpla Quake koppintás volt, az a játékmenet meg számomra úgy 2000 magasságában "elavult". Agyatlan ugrálós lövöldébõl nekem elég lett addigra, mire az UT úgy igazán beindult...

ez így van, és tényleg: hogy hagyhattam ki az UT-t? :S
Crush the Castle. Aminek a cukisított egy-az-egyben koppintása az AB.

Hogyhogy minek?
Ha egy sorozatnak két része is fasza volt, mindkettõ említést érdemel. ha egész sorozat volt fasza, akkor azt írom, hogy pl c&c sorozat. de ebben az esetben a tiberium wars vagy a tiberium twilight is ide tartozik, ezek pedig már közel sem hozták a szintet. így kiemeltem azokat a részeket, amik számomra nagyot szóltak.
alapból a minden idõk legjobb játékai kifejezés erõsen szubjektív töltettel rendelkezik. lehet, hogy a doom meghatározó, de számomra közel sem tartozik a legjobbak közé.
Az ilyen listákban szokás összekeverni a jelentõséget a népszerûséggel. Vannak játékok, amikkel a kutya nem játszott, mégis sok fejlesztõ sorolja kedvenc játékaként, vagy hogy hatott rá az aktuális játékuk készítésekor. Meg vannak a nulla újdonságot hozó klónok meg sokadik folytatások, amik meg népszerûek ezerrel.
Ha mindkét típus szerepel a listán, akkor a lista szar.

Mert a Hitman aztan stilusteremto volt, a Far Cry-t nem is emlitve😄 A creatures, Katakis es Turrican meg aztan plane kurvara nem volt az (attol fuggetlenul, hogy a Creatures c64-en minden idok egyik legjobbja szvsz)
Nem vedem az Angry Birdsot, de ugyan mondjatok mar hasonlo jatekot....Marmint ahol kulonbozo lovedekekkel (madarakkal) roppalyaszamitassal es trukkokkel kell dolgokat csinalni (1 ugrik be, kb 30 evvel ezelott 1 libikoka jatek c64-re😄)
Hát az tisztán látszik, hogy semmi közöd a multis játékokhoz...

A Battlefieldben nem a játékmód az újdonság (ami egyébként se nem DM ,sem TDM, meg nem is CTF, hanem domination), hanem a jármûvek meg a nyílt teres engine (szemben a Quake, UT, HL stb csõendzsinjeivel).

half life ot az angy birs el egy lapon emliteni ?XD ez most komoly... szánalmas egy játék
Az ám vagy mèg Creatures, Katakis, Turrican
Braid, Angry Birds sem stílusteremtõ, mégis ott van a listán. Személy szerint én többek közt a Hitman-t és a Far Cry-t hiányolom a listáról.
brodix
Nem is tudom, nekem egyébként az abszolút kedvenceim szerepelnek rajta némi kivétellel, úgyhogy nagyjából elégedett vagyok:
Half-Life 2, Demon's Souls, Diablo II.
Amit hiányolok, az a Half-Life elsõ része, a Diablo elsõ része, és az Uncharted sorozatból legalább egy résznek fel kellett volna bukkannia... Pölö az Angry Birds helyett igazán betehették volna a listára...

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

Zombee
Konkrétan a Quake 3 is hiányzik, 1. rész ide vagy oda. A mai napig mennek a szerverek.

Zombee
Mitõl lenne stílusteremtõ? Quake3/UT 2. világháborús környezetben. Nem hozott annyi új dolgot, mint az említett két klasszikus, csupán elindított egy igen sikeres sorozatot. A multira fejlesztett játékokat én személy szerint nem sokra tartom, a DM, TDM, CTF ugyanaz mindenhol, csak pepitában, esetleg kiszínezve kicsit, de szerintem az összes multis mókának ez a három játékmód az alapja. Ráadásul számomra az élvezeti értéke nulla, újrajátszási értéke meg annyi, mint egy monoton, agyonszkriptelt játéknak. SZERINTEM.

Elég sok minden hiányzik, bármennyire is szubjektív lista, tényleg elég bicskanyitogató. Ezért nem is szeretem ezeket a listákat, az UT és a BF tényleg nagyon szemet szúr, de hogy mondjak még egy visító példát: Dungeon Keeper. És amellett, hogy sok egetrengetõ cím nem fért be, azért bekerült pár kifejezetten pocsék darab. Az Angry Birds-nél pölö elfogott nevetés.
egy Unreal Trounament sincs a listán? Igaz, hogy minden idõk legjobb multi shottere, de arra már nem méltó, hogy felkerüljön egy ilyen listára, ami még annyit sem ér, mint az FHM/CKM/Maxim hülye listái a világ legszebxisebb nõirõl. mindig az aktuális divatról szól - és aki az egyik évben a legszebb, az már a következõn el is tûnik a süllyesztõben -, csiboracú, borlábú dagadékokat is kihoznak elsõnek, mint a fuckdashian majom. hát ennyit errõl a listáról is.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Hol van a Battlefield 1942?? Ha az nem stílusteremtõ akkor nem tudom mi az...

Last Ninja?

http://gaborszantai.co.uk/

Természetes, hogy nem tetszik mindenkinek a lista. Minden embernek más játékok a kedvencei. Ez egy meglehetõsen szubjektív dolog és így a lista is az.
Mulatsagos lista...Azt tudnam minek kell ra a KotOR 2 ha mar eleve ott az 1? Minek az Oblivion, ha mar ott a Morrowind? Minek a Gothic 2, ha mar ott az 1? Minek 2 C&C? A GW2 es Witcher meg orok rejtely marad...Semmilyen szempontbol sem meghatarozo alkotasok (sajat mufajukon belul jo jatekok, de se nem stilusteremtok, sem pedig eszmeletlenul kiemelkedoek, akkor sem, ha mindketto imadom😄)
ja tényleg, age of empires esetleg, és természetessen cossacks: european wars
szar lista.

a valóság:
gothic, gothic 2, nox, silver, desperados, kotor, kotor 2, c&c tiberian sun, c&c red alert 2, morrowind, oblivion, guild wars 2, witcher 2
ez.
Nem látom rajta az Age of Empires-t.