36
Military.Organization.Research.Economy.
 • Renegade
  #36
  némi info
 • Renegade
  #35
  na itt egy elég komoly lista a ki kicsodáról, meg, hogy milyennek gondolják a végső játékot, mi az ami 1.0, DLC, hogyan valósulhat meg még kiadás előtt a többi cél, stb. Jó hosszú, ezért csak linkben:

  link
 • Molnibalage
  #34
  A múlbeli munkájuk alapján tudják miről beszélnek. Akik összeraktát a fent említett játékokat nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mennyi időbe és erőfeszítésbe - pénzbe - kerül egy játék fejlesztése és azt, hogy hogyan kell. Ez vészmadárkodás kezd kibaszottul irritáló lenni. Mintha a Boeinget állná nekik oktatni arról, hogy biztos lesz -e repcsi annyiból. Igen, lesz. Ezt csinálják emberemlékezet óta.
 • Renegade
  #33
  izlések és pofonok :-)
  minkenképpen hiánypotló volt, amire mint kiderült, igen csak volt igény.
 • DarkHorSe
  #32
  FTL annyira nem lett nagy szam, en sokkal tobbet vartam tole. Project eternity kovetem, de annal is kb ahogy jon be a penz, egyre csak tobb es tobb dolgot igergetnek a fejlesztok, kivancsi leszek mennyi fog ebbol valoban megvalosulni :D
 • Renegade
  #31
  akkor peched volt, nálam rájöttek, hogy a bölcs Shinari birodalom mindenkit tárt karokkal fogad :-)
  Persze volt olyan, hogy néha más mellé álltak, esetleg függetlenek (talán lázadók) lettek, de nem egyszer megesett, hogy a galaxis különböző pontjain voltak "gyarmatok".
 • Molnibalage
  #30
  Sorban öldököltem az uralkodókat, semmi hatása nem volt.
 • Renegade
  #29
  A Shinarikkal volt egy zsák magas szintű kémem, jó része kettős ügynök, a fél galaxis el lett foglalva ügynöki tevékenységgel (lázítás, uralkodók leöldösése). Talán még a végére össze is jött egy nagy szövi a Krahenek ellen. Teljesen új élmény volt birodalmakat lenullázni titkosszolgálati módszerekkel. Sokan a könnyebb utat választották velük, a végén a Krahenek mellé álltak, mert ellenük nem sokat ért a kémkedés. Szóval ügyes diplomácia/kémkedés kombóval csak vdő flottákra volt szükség.

  Jaja, a hard az rohadt nehéz volt, kb csak a szerencse segített az elején, pl jött két kereskedő hajó ami+ 10K CR, meg pár leárazott de ütős hajó/tank a piacon. Egyszer a legelején hihetetlen mázlival fillérekért hozzá lehetett jutni egy ion tankhoz. Vicces volt, ahogy a játék elején pikpak 4-5 bolygót el lehetett vele foglalni.
 • Molnibalage
  #28
  Semmi haszna nem volt az IG2-ben. Ott kezdődik, hogy eleve túl könnyű volt. Normalon úgy végigtoltam elsőre, hogy ihaj. Hard szinten 20 próbálkozás után meguntam. Első bolygó kolonizálásánál tovább soha nem jutottam.
 • Renegade
  #27
  ha az Orion2-őt veszik alapul, akkor egyszerű %-os előny hátrány lesz amit a faj illetve az államszervezet befolyásol, persze tény én is elgondolkodtam már anno, hogy vajon mennyire lehet feltünő egy kaptártársadalomban élő klakkon kolónián egy emberi kém :-)
  Illetve ott volt a Repulsive hátrány, ami miatt nem lehetett semmilyen diplomáciai akciót lebonyolítani, kivéve a kémkedést. Ebből arra következtettem, hogy a kém nem feltétlenül csak kém lehet, elvégre szabotál techet lop, innentől a "Spy" az csak egy halmaz, amibe a hírszerzők, kommandósok, heckerrek tartoznak)

  Reunion alap minden bugosságával együtt
  IG2, hát igen, azóta sem sikerült olyan összetett kémkedési rendszert belerakni a játékokba
 • Sir Quno Jedi
  #26
  Mondjuk a régi jó Ascendancy sem volt kutya és az sem volt sztoris. Hmmm... Meglátjuk...

  Mondjuk az is fura, hogy kémkedést akarnak beletenni, de ugyankkor vannak fajok, amik az űrben élnek és sok kilóméteresek (meg gázóriásokon élnek stb.), meg vannak ilyen kis mikro-tökmagok stb. így azért minimum színhülyeség "kémkedni"?!? :DDD Mégis hogyan épülnek be a "kémeink"? :DDD Bár végülis a Bill a Galaktika hősében a chingereknek sikerült... :DDDDD
 • Sir Quno Jedi
  #25
  Nem értem félre, ha csakis skirmish van, az sem izgat túlságosan, gyorsan megunom. Jobban szeretem ha van sztorija is a gammának. Mondjuk a videójuk alapján tán van remény erre, hogy normális kampány is lesz azért talán mégiscsak. Reunion-t, IG1-2-t is ez dobta fel nagyon.
 • Sir Quno Jedi
  #24
  Pedig a team jó.
 • Renegade
  #23
  félreérted szvsz

  elkezdesz vele játszani ofline, mint teszem azt Endless Space-el, vagy a sima játék mód mellett beletesznek pár kisebb kampányt mint az IG3-ba vagy GalCivbe
 • Sir Quno Jedi
  #22
  Amúgy ha jól látom, nem érték el a szingli kampányos mérföldkövet, így kb. nálam ki is esett a játék. Multi only szarságok ritkán érdekelnek.
 • Sir Quno Jedi
  #21
  Hehe, mink travellereztünk annak idején, igaz a mesélőink mindég eléggé átírták a dolgokat a saját szájízük szerint, de ez a lényája, így érdekesebb a cájenfingsöny.
 • Renegade
  #20
  Na erről a témáról lehetne moralizálni rendesen, mondhatni komoly diplomamunkák is születtek már a témában.

  XCOM: valóban zseniális, a Mass Effect és FTL kivételével ez volt az egyetlen játék , ahol tényleg játszottam, nem egyenleteket láttam, meg valszám esélyeket latolgattam, hanem újra beszippantott mint régen :-)
  Persze sajnálatos tény, hogy ha megnézzük Sid Meier két nagy remakjét (Pirates!, XCOM), akkor a Piratesben meg volt minden ami régiben + kapott pár új dolgot, míg az XCOM dúrván ki lett herélve és kapott pár új dolgot és mégis örülünk neki :-)

  Az én véleményem (persze nagyon szubijektív), hogy sok régi gamer papíros szerepjátékon szocializálódott, és ilyen élményeket keresett CRPG vonalon, amiket meg is kapott (D&D hegyek,Mindkémia,Realms of Arkania, Wiz7,stb). Ehhez képest ma van sok csili-vili lowIQ játék, amiben a játékélmény röhejesen rapid (szinte azonnal max hp, max mana/shield).Talán ezt támasztja alá, hogy a Traveller (ős SCIFI papiros szerepjáték) több mint 1000 (ezer)%-ban túl lett támogatva, amikor az alkotó bejelentette, hogy kiadja az új szabálykönyvet, meg ráncfelvarja, ami nem azt jelenti, hogy 1 kör alatt maxra kerül a hajó, a karakter, stb :-)

  Szóval remélem, hogy ez áll a remake hullám hátterében, nem pedig a hollywoodi maszlag, ami folyamatosan jelen van a filmiparban, hiszen nem egy mai remake eredetie már némafilmben, vagy ff filmben is megvolt.
 • Molnibalage
  #19
  Ezt még kiegészítve, mi lesz a közelgő három cím ami érdekel? Sim City V, RTW2 és BG EE. Ej... (Meg talán ez is.)
 • Molnibalage
  #18
  Viszont érdekes, hogy mik szárnyalnak a Kickstarteren? Csupa remake vagy egy régi koncepció feltámasztása. Project Eternity, Total Annihilation, Elite, és ez is az. Az új XCOM is sok hibával bír, de mégis az lett az év egyik nagy durranása.

  Hát, itt tart ma a játékipar. Azért ez valahol szánalmas...
 • Renegade
  #17
  mindentől függetlenül nagyon érdekes koncepció ez a kickstarter, persze ezernyi buktató van benne, hiszen a mai világban nagyon nehéz bizalmat szavazni másoknak (ettől függetlenül már majd több 100 millió dodót beletoltak a népek ilyen-olyan projektekbe), valószínüleg a nagy kiadók is árgus szemekkel nézik, hogy mi sül ki ebből az egészből. Szvsz 2014 lesz a nagy vízválasztó. Egy barátom egész jól megfogalmazta a nagy kiadók álláspontját: Ha működni fog ez a modell, akkor a kiadók is jól járnak, hiszen tudni fogják, hogy mire van igény, így olyan projektekbe fognak belevágni, ami nagy népszerűségnek örvend a fizetőképes közönség köreiben. Még a végén mi fogyasztók fogunk jól járni, hiszen eldönthetjük, hogy olcsóbban veszünk teszem azt egy jó kis old-school rpg-t, ahol nem gyógyul fel Vér István 2mp alatt, miután ráesett egy hegy, vagy drágábban egy XCOM szntű szép, könnyű,zsínóron húzott élményt, amiből a hangulat sem hiányzik. :-)
 • tommygear
  #16
  DIK MORE
 • Büdös Bohóc
  #15
  :DDDDDDDDDDDDD
 • Molnibalage
  #14
  Nem szofveres dolog már megvalósult több is. Szofveres is. Egyébként meg elég nagy bullshit beszólás volt, mert a legtöbb projekt még el sem érte a tervezett kiadási dátumot. Ez olyan, mintha egy tegnap aláírt szerződés után kérdeznéd, hogy "de hol a csatahajó"...
 • Renegade
  #13
  lehet, azért mert minden amire figyelni érdemes (Projekt ethernity, Wasteland2, Shadowrun, stb.stb) mind mind 2013 Q4-re harangozta be magát leghamarabb. De gondolom figyeled a hivatalos fórumokat, hiszen ezen modell legfőbb erénye, hogy akik pénzzel hozzájárultak ezen dolgokhoz azokkal bizony kommunikáció folyik a fejlesztők részéről.

  Persze ettől még lehetsz szkeptikus, hiszen ígéretért fizet az ember nem tényért, de egy játékot mindenképpen tudunk, hiszen ők a bétában hírdették meg magukat, és már ki is adták, ez pedig az FTL. :-)
 • Fabio Capello
  #12
  FTL, Sine Mora
 • DarkHorSe
  #11
  Sok ilyen kickstarteres dolog indult el, eddig 1et se lattam hogy lett belole valami ertelmes :D
 • Renegade
  #10
  ez egy egész jó kiindulási pont, érdemes átfutni a strategy guide-ot, remek érzés rádöbbeni, hogy a tudásod akkor is csak csekély, ha már többször végigvitted impossible fokozaton :-)

  link
 • Fabio Capello
  #9
  Ehhez link van valahol? Megnézném :)
 • Pares
  #8
  Várós. Grafika nem számít, de azért MoO2-nél 2012-2013-ban többet kell nyújtani, ne legyen má' kockás... :D

  Azt nem értem, hogy valami nagyobb kiadó miért nem karol fel egy ilyen 4x kezdeményezést, hiszen egyértelmű, hogy nagy igény lenne már egy igazán komoly (X-COM: Enemy Unknown minőségű) feldolgozásra vagy új játékra.
 • Molnibalage
  #7
  Ettől függetlenül jópofa lehet.
 • DeerHunter01
  #6
  zsamó
 • Molnibalage
  #5
  Azért picit nagy az arc a demóban. Azért volt egy Galactic Civilization...
 • Renegade
  #4
  még mindig nagyon jó (hiszen jobb még nem készült sajna), vannak dos-boxos bajnokságok, neten át is játszható dos-boxból, plusz van hozzá 1.40-es dosos patch is, szóval nem tünt még el az a játék :-)

  igen csak jól ki lett balanceolva, mert az ofline oly közkedvelt creative skill, az online garantált vesztés agresszív játékos ellen :-)
 • Fabio Capello
  #3
  uhh, az MOO2-t imádtam, jó lenne egy ahhoz hasonló.
 • kastil
  #2
  ZSÁMÓ
 • Renegade
  #1
  Egy alacsony költségvetésű projekt a kickstarterről.
  kicks link

  50K dodót kértek, 90 lett belőle. 4x játék, amiért érdekes lehet, az az, hogy beleigérik az ürharcot is a szokásos 3 másik X mellett. Meglátjuk. Csúnya lesz mint az éjszaka, így képek alapján max orion2-IG3 szintű grafika.

  És a lényeg amiért igazán megérdemli a topikot:

  Szerintük is felemás játékok jelentek meg a Master of Orion 2 óta (1996), és egy MOO2-höz méltó játékot szeretnének csinálni, meglovagolva az oldschool hullámot. Hátha ők betartják az ígéreteiket. :-)

  Megjelenés: 2013 Q4

  weblap