13
  • Vol Jin
    #13
    Amúgy a manusz úgy néz ki, mint egy hipózott Gandi. :-)
    Hasonlít egy volt főnökömre. Ha nem tud elhelyezkedni a szakmában lehetne Jean-Luc Pickard dublöre a Star Trakben. :-)
  • Vol Jin
    #12
    Igen, erre gondoltam, hogy feltételezzük a szükséges szakmai tudást, és a lényeg azon túl a döntésképesség.

    Egyébként hihetetlen, hogy ezek a cégóriások mind úgy indultak, hogy pár fiatal srác barkácsolt valamit a garázsban.

    Az applehez a coca colától ment át a pénzügyi vezető, amikor a cég már sikeres volt, de pici a nagy cégóriáshoz képest. Steve Jobs csábította át, amire elsőre nemet modott, hogy a világ egyik legnagyobb vállalatának a vezetője, és miért menne át egy fiatal céghez. Jobs azt kérdezte tőle, hogy élete végéig cukros vizet akar árulni, a tökéletes biztonságból vagy részt akar venni a jövő építésében, ami kihívás, mert sok a konkurens?

    Bár hozzá tartozik, hogy később Jobsot kirakta az appleből, és Jobs csak később tért vissza, miután a filmiparban megszedte magát, és Bill Gates is besegített neki némi tőkével, mert az applet majdnem széthordták a hitelezők, és a csőd már a láthatáron volt.

    Mint most a nokiánál, csak még súlyosabb volt a helyzet. Kár, hogy a comodore-t nem mentette meg Bill bácsi. Emlékszem, hogy az OS6 vagy OS7 az OSX (OS10) elődje futott a PPC-s amigákon, ha egy emulációval elhitettük, hogy egy Mac van alatta.

    Rengeteg cég bukott el hibás döntések miatt.
  • hurkaur
    #11
    Igy van, bar azert kiegeszitenem annyival, hogy a vezeto pozicioban dolgozo managerek is szakmabeliek, csak nem specializalodtak. Atlatjak a teruletet, es ez alapjan hozzak donteseiket.
  • Zoliz
    #10
    Nemcsodálomhogytávozott azzal a rózsaszin laptoppal a kezében szerintem az óvodákba fog tablet operációs rendszereket fejleszteni.. vagy a Kiskegyednek.

    Meghát Ballmert biztos nem csipte hiszen balmer inkább marketing szakember mint informatikus. Visszasírom a Bill(i)t
  • Vol Jin
    #9
    Egy akkora cégnál, mint az MS tök mindegy egy-egy vezető személye szakmai szempontból. Mindegyiknek van vagy három helyettese, amelyik talán még jobban képben van, mint a főnöke. Meg akármelyik középvezető lehet penge annyira, mint egy góré. Ezekben a pozíciókban a döntésképesség számít, azaz a személyiség, ha feltételezzük a megfelelő szakmai tudást. A munka úgyis a beosztottakon múlik, a főnök dolga az, hogy mi legyen a munka. Mondjuk a tőzsde bepánikolhat, hogy úristen most mi lesz, de ettől nem lesznek mások a termékek, meg az eladási adatok.
  • kvp
    #8
    Nagyon rovid ido alatt az osszes vezeto lecserodott. Ilyenkor egy ceg vagy eloall valami teljesen uj fejlesztessel az uj vezetes tudasat kihasznalva, vagy nagy esellyel piacot veszit. Minden azon all, hogy milyen embereket talaltak a regiek helyere.
  • Tetsuo
    #7
    Remelem a kovetkezo (9-es) winen mar lathato lesz a valtozas! :)
    Mivel orok optimista vagyok, ezert ugy gondolom, csak jobb lehet! :)
  • csimmasz
    #6
    Azért én nem félek, hogy szegény csak kallódni fog a munkaerő piacon, vagy netán be kell álljon valami takarítócéghez mint túliskolázott értelmiségi.
  • sanyicks
    #5
    gondolod hogy gonosz opensource fejlesztő manócskák és google démonok miatt történt ez? :D
  • hurkaur
    #4
    ezt ilyen kritikus idoben meglepni.. hat komoly oka lehetett.
  • fecg21
    #3
    Így hogy nincs már ott, nyugodtan tudnak szarral dobálózni...talán jobban is járt avval hogy lelépett, a win 8-at ha elkaszálják/bebukik , ő úgyis lapátra lett volna téve-mindig kell egy bűnbak...
  • Narxis
    #2
    M$ által pénzelt lejárató kampány
  • Laza
    #1
    "Nem állt könnyű ember hírében, feszült viszonyban volt a többi részleggel, nem dolgozott velük együtt és közel sem volt csapatjátékos.

    A The Wall Street Journal kiemelte, hogy a beosztottaival szemben könyörtelen volt, korlátozta a fejlesztők alkotói szabadságát és nem volt képes arra sem, hogy jó kapcsolatot építsen ki a Microsoft fontos partnereivel, például a hardvergyártókkal."

    Akkor hogy dolgozhatott ennyi ideig a pozíciójában?
    Ennyit a jó Win8 reklámról :)