14
 • csimmasz
  #14
  Ez is igaz.

  Sajna elég sötéten látoma jövőt, nem tudom hova lehet még sülyedni, szegényedni.
  Ma már nem az a gond, hogy szarul keres valaki hanem az, hogy talál e munkát egyáltalán.
  Már nyugaton sincs nagyon meló ha van az sem fizet jól.
  Mindenhol az adók meg járulékok emelésében látták a megoldást tévesen, inkább olyan intézkedések kellettek volna amik élénkítik a keresletet és a termelést.
 • ostoros
  #13
  Mivel a nagyokat nem adóztatjuk megfelelően, a magánszemélyeket viszont nagyon is, ezért nem képes a fogyasztás felpörögni, maximum hitelből, és az tudjuk hogy hová vezet. Ez nem csak a magánemberekre igaz. Azok a kis és közepes vállalatok amelyek hitelből próbálnak növekedni, amennyiben a fejlesztéseik sikeresek voltak, akkor évekre lelassul a növekedésük a törlesztés miatt. Ha a fejlesztés nem volt sikeres, akkor csőd közeli helyzetbe kerülhetnek, vagy be is csődölnek.
 • ostoros
  #12
  Európa azért nem veheti fel a versenyt, mert nem képes megadóztatni a multikat. Mivel a multikat nem képes megadóztatni, ezért kénytelen nagyobb adót kivetni a kisemberre és a kis és közepes cégekre. Emiatt a kis és közepes cégek nem képesek fejlődni és a gazdaság sem fejlődik, csak a multik puffadnak. Több kulcsos adózást kéne bevezetni, de nem a személyi jövedelem adóra, ahogy sokan szajkózzák, hanem a vállalatok esetén. A nagyoknak kellene többet adóznia -persze nem annyival többet, hogy ne legyen érdemes a kis cégeket fejleszteni- mert így persze hogy nem éri meg pólót gyártani Európában. Akiknek óriási bevételeik vannak, azok adóznak a legkevesebbet? És valakik szerint ez így a jó?
 • csimmasz
  #11
  +1
  Európa sosem veheti föl a versenyt Amerikával ameddig a bürokrácia ilyen kerékkötő.
  Csak példának okáért az usában kevesebb a parlamenti képviselő mint az Olaszoknál majdnema fele.
  De más európai országban is hasonlóan sok a léhűtő, semmirekellő tolvaj.
  olyan maxi fizetésekért "dolgoznak" ami szinte hihetetlen.
 • AgentKis
  #10
  Mindkettő adózik utána otthon. Aki hirdet az meg azt keresi amelyik a legolcsóbban a legtöbb potenciális ügyfeléhez eljutatja a hirdetést (versenyképesebbnek is hívhatjuk).

  Ha egy nyüves pólót akarsz venni kínait, vagy törököt kell, az EU-ban már nem is gyártják, mert a qrvasok adó miatt nem éri meg!
  Szóval szerintem a hatalmas adó sokkal nagyobb probléma, mint a cégek trükközése, mert látható, hogy miatta hosszútávon biztos gazdasági hanyatlás lesz az EU osztályrésze. A hatalmas bürokrácia, a mocsokdrága, agyonbonyolított, agyonnyilvántartott, agyonellenőrzött és mérhetetlenül korrupt rendszer megfojtja a saját gazdaságát, majd önmagát is! Minél több a hülye szabály annál több a lehetőség a visszaélésekre. Ez nagyon szépen látszik is...

  Szerintem kéne még 5-6 európai parlament, meg egy főeurópai parlament, meg sokkal több bíróság, jogász és közgazdász. Ez a boldog EU-s élet alapaja!
 • csimmasz
  #9
  Sajnos a rendszer rossz.
  Ha itt nem lehet keveset adózni akkor mennek máshova, ez igaz de azt sem lehet, hogy ingyen élősködjenek míg mások tisztességesen adóznak.
  Törvényi szabályozás semmi més nem kellene, csak ugye a politikusok Bábok akiknek a seggében a pálcika és a multik mozgatják.

  Ma a legjobb állás a politikus vagy az ügyvéd, ezek sosincsenek krízisban, sajna.
 • narumon
  #8
  Node ezzel megint kisemberek szívnának a legjobban.
 • csimmasz
  #7
  Akinek ugy gondolja, hogy ez így rendben van attól megkérdezném, hogy szerinte az is oké ha tizezer forintokért megfingatják az egyszerű embereket de milliárdokért a nagyokat nem.
  Az is igaz, hogy minnél több a pénz az államkasszában annál több a semmirekellő tolvaj körülötte, tehát sokat akkor sem látnánk belőle, de azért mégis!
 • Zoli007
  #6
  Mit tudna ellene tenni?
 • sanyicks
  #5
  a mobil szoltáltatók meg a telekom is így tud sírni hogy "jaj a válságadók" csak úgy tudnak papíron veszteségesek lenni hogy előtte kitalicskázzák a hasznot :D
 • lmisi
  #4
  Sőt mondok jobbat már a közepes (5-nél több fős) magyar it cégek is ezt csinálják.
  Lehet a könyvelési jogcímek mások, de lényeg ugyanaz.
 • lmisi
  #3
  Figyelj csak, szerinted az origo, az index nem alkalmazza ezeket a módszereket?
  Mert a tesco, cba igen.
 • Cat #2
  Tegyük fel reklámozni akarsz az interneten. Fizetsz mondjuk az indexnek vagy az origonak x összeget, az leadózza rendesen. Ha viszont a Facebookon, Google AdSensén jelenítesz meg kulcsszavas hirdetést akkor a pénzed külföldre megy, ki a magyar gazdaságból, és emiatt megszűnnek magyar munkahelyek. Ilyen egyszerű ez. Már rég fel kellett volna lépnie az amerikai cégek online térhódítása ellen az EU-nak.
 • AgentKis
  #1
  Nem azért, de az áfa, valamint az alkalmazottak bére után fizetett adók miért nem elegek?