4
 • Sequoyah
  #4
  Én lelkes amatőrként két eltérő esetben használok fényképezőt.
  -Fényképezni megyek és viszem a DSLR-t, hogy jó kép legyen.
  -Ad-hoc meglátok valamit amit fényképeznem kell. Ekkor általában nincs nálam a DSLR, de ha nem terveztem, akkor valószínűleg a kompakt sincs nálam, csak a mobil.

  Viszont valami alapvető minőséget minden eszköztől elvárok, és ezt a szintet még csak most kezdik el karcolgatni a csúcstelefonok (Lumia 920, iPhone5, Nokia808 nem számít, mert az egy prototípus, nem rendes termék)
 • MANOWAR
  #3
  Hat en nem vagyok egy velemenyen az elottem szolokkal. Legyen az buli, kirandulas, vidampark vagy eppen a mindennapok nekem nem kell 5 MPx-nel (Iphone5 8Mpx) tobb a sajat kis vakujaval (ha kell). Persze hogy jobb egy profi gep, de csak akkor ha igenyem van ra... ami rohadt ritkan fordul elo. Esetleg ha eskuvore vagy nagyobb esemenyre kell egy ilyen gep vagy kamera inkabb... felkeresek egy fotost. Meg igy is toredekebol megvagyok. A masik fele akit profi szinten erdekel a dolog es ki is tanulja a csinjat-binjat annak eszebe sem fog jutni a telefonokhoz nyulni. Sanda gyanum azert van arrol hogy max par ev es amit most hude profi gepnek nevezunk az alap lesz egy teloban - bar itt is megkerdojelezem az ertelmet mert mi a bubanatot fogok csinalni 100 db 150MB profi keppel mert tuti nem alok neki utomunkakat csinalni rajta vagy, hogy osztom meg egy tavoli rokonnal, barattal (internet, pendrive, DVD,... nem jok erre) Szvsz a mobil/kompakt es a profi gepeket felesleges szembe allitani egymassal.
 • sanyicks
  #2
  hát aki igénytelen annak elég. Én az ócsó telefonomtól nem is vártam minőséget, de a sokszor annyiba kerülőek közöttük olyanokon is amin egy harapott almácska van, olyan ocsmány zajos képeket csinálnak, hogy fúj. A 6 éves kompakt dzsunka gép 1000x tisztább képet csinál.
 • torreadorz
  #1
  "Manapság az okostelefonokban lévő nagytudású kamerákra tekintve kimondhatjuk, hogy a különleges alkalmakon kívül már csak a fotózással komolyabb szinten foglalkozók használnak rendszeresen fényképezőgépet. "

  Én ezt nem igy látom, sokat kirándulok és tapasztalatom alapján egyszerüen csak a kompakt kategória kezd kihalni mert átveszik a mobilok a helyüket, viszont a profi gépek meg jönnek fel mint a talajviz.

  Mig régebben 10 fényképező emberből 6-nál kompakt volt 3-nál mobil és 1 dslr (vagy hasonló komolyabb gép), addig ma 10-ből 5-nél mobil van 5-nél meg dslr