52
  • Chris05
    A nap annyira felfúvódik, hogy nem lesz hova és honnan kijönni. A Jupiterig bezárólag az összes bolygót fel fogja emészteni, ha jól tudom.
  • Kornan
    Szerintem addigra már emberek max csak rezervátumokban fognak lakni. Az okosabb,erősebb és gyakorlatilag halhatatlan mesterséges fajok majd idővel átveszik a vezető szerepet. Ezek képesek lesznek sokkal barátságtalanabb körülmények közt is élni. Szerintem ez lesz a jövő. Talán már ebben az évszázadban elkezdődik az átmenet.
  • jackoneill90
    Én úgytudom hogy a sejtek osztódása is véges. Ebből arra gondolok hogy az emberi örökítőanyag is egy idő után eléri a határt és úgy adódik tovább, hogy már nem fognak születni emberek.
  • wednes
    2-3 milliárd évvel kapcsolatban a "nehogy késő legyen" kifejezés minimum furcsán hangzik. Egyébként ilyen időtávlatban emberiségről beszélni is furcsa. Ha nem is pusztul ki a fajunk olyan értelemben, hogy holtágra jut, akkor is átváltozik "valamivé".
    Aztán, ilyen hosszú időtávra úgyis jut legalább 4-5 nagy kihalási fázis, ahogy a múltban is előfordult.
  • TVelvet
    :DD

Addigra úgy is megdöglünk valami más miatt.

No offense
  • wraithLord
    "Mikrobai" helyett talán szerencsésebb lenne a "mikrobiális" jelzőt használni... :D

"Mindez nem éppen a legbiztatóbb jövőkép..." Addigra (2,8 milliárd év múlva) vagy ezért vagy azért, de nem hinném, hogy érdekelne minket, hogy mi van a Földdel.
  • wraithLord
    Még nem olvastam el a cikket, de a címből ítélve az az élet nem lesz olyan komplex, mint a mai, ami a nagyon távoli jövőben el fog pusztulni a Nap miatt...
  • Nos
    "2,8 milliárd év múlva az utolsó élet is elpusztul a Földön, a vörös óriássá duzzadó Nap áldozatává esve. Ez az élet azonban messze nem lesz olyan komplex, mint a mai."

Értelmezné ezt nekem valaki? A nincs nem olyan komplex mint a van? MI???
  • NEXUS6
    Minmeghalunk!!!!!
    ;D
  • sanyicks
    a nap vörös óriássá válását hosszutávon semmivel nem éli túl az ember... leköltözhet mélyre és akkor mi lesz? Semmi, ha önfenntartó rendszert épít akkor sincs többé esély a fejlődésre. Ha túlélik a nap felfúvódását, utána kijöhetnek a föld alól, de akkor meg az ellentéte lesz: hideg és sötét.
    Reális esélye embernek és a fejlett élőlényeknek akkor van csak ha más égitestre költöznek... Ezért kell az űrkutatás, hogy nehogy késő legyen.
  • Pochok
    http://media.tumblr.com/tumblr_m76soqL3z81rq6wo9.jpg
  • Whysper
    Igen de azt nem vettek szamitasba hogy az allatok nem epitettek mi ha galami megvaltozik akkor epitunk lako burkokat stb.