26
-
KopaszIsten #26 "...És tökéletes, megbízható rendszerük van a 7-es változatban."
Nekem pedig tökéletes és megbízható rendszerem van XP változatban. :D -
Vol Jin #25 Ajánlanám az 5-ös hsz-t. Ha nem érted meg a szituációt, akkor nem vagy férfi. :-) -
Vol Jin #24 Van különbség egy érintőképernyős és egy nem LCD panel felszíne között. AZ egyik toleráns a piszkálásra, a másik meg nem, mert nem olyan az anyaga. -
Inquisitor #23 Aki akart eddig is vehetett ilyen gépet, de ez így egy marhaság.
Amikor kijött a Vista kidobtak egy halom 22-23-24 colos monitort érintő felülettel, HP, Acer, stb. No és hányat adtak el? Hány ismerősötöknek van ilyen?
Valaki összemaszatolná a képernyőm akár desktop akár notebook gépnél, letörném a kezét. -
#22 Mire jönne jól? Eleve kezed előtt van a tapipad, keyboard kombó. Miért kell mutogatni a képernyőn?
Az egyetlen, ahol tableten kívül jó, az a nagy tábla prezentáción, előadáson. -
Zro #21 Nekem gyakran jól jönne, ha érintőképernyős lenne a monitorom a notin, így én támogatom az ötletet. Ki kell próbálni, mielőtt eltemetjük az ötletet, egyébként is ahogy mondták előttem, nem kötelező használni, ártani meg nem árt :) -
Vol Jin #20 Nem is kötelező csak azt használni. -
Vol Jin #19 Hidd el, nem a vodkásüvef mellett volt a laptop, hanem a szekrényen. :-) És nem az egér, tapipad volt a probléma, hanem az, hogy a fehér képernyőn a fehér kurzort nem látja a részeg ember. :-) De a kurzor nagyítás, lehet, hogy segítene. :-)
Bár szerintem csak az első fél liter vodkáig. :-) -
zord01 #18 UI: még nézni is rossz, a képen látható szituációt... -
zord01 #17 Szerintem egy notinál extra az érintőpanel, de nem létszükséglet. Sőt, hogy őszinte legyek, ezt én személy szerint olyan funkciónak tartom, amit én nem igazán használnék. Számomra kényelmetlen felesleges, és ha még az ujjlenyomatom is ott marad, akkor bosszantó is.
A tableteken nyilván kötelező elem, és ott igaz a címben foglalt állítás, de a notik esetében szerintem baromság ezt kijelenteni. -
Szefmester #16 A telefonom is ha nem takarítom le naponta akkor már rossz ránézni, pedig tiszta a kezem, csak a természetes zsírosodás... ezt monitoron nem akarnám megcsinálni.
A kalimpálásba a kezem is belefáradna. na meg persze azok a hozzáértő emberek akik már most is átszúrják a monitort az ujjukkal mikor meg akarnak mutatni valamit, na azok miatt még az egér is elugrálna... köszi de nem kérek.
Ha még valami nagy méretű, döntött "rajztábla" lenne, akkor esetleg.. megfelelő felbontással, és érzékenységgel. De az meg horror ár.
-
#15 Úramatyám, ez a cím ...
Eszembe nem jutna hozzányúlni a kijelzőhöz ... azt is utálom aki ott mutogat, mindig összezsírozza. -
lolvagyok #14 Divatbuzeránsoknak való, ahogy a tablet is és okostelefon is. -
#13 Én még nem csináltam semmi olyat, amihez kellett volan érintőképernyő. Az egér kényelmesebb, és pontosabb. Max. rajzolni nem lehet vele...
Az érintőképernyő inkább csak kis hordozható készülékeknél lényeg, de ott lényeg, nem pedig divat. -
BrockSamson #12 Ez olyan dolog, mint a 3D. Egy kanyit sem adnek erte pluszban, de ha par even belul a legtobb keszulekben benne lesz felar nelkul, akkor johet. -
gforce9 #11 Amúgy ez az érintőképernyő mizéria ez csak divat. Nagyon sokan vannak most is, akik még telefonon is utálják. Én is. És sok embernek azért van mert rábeszélték őket, de már azt mondják, hogy a legközelebbi telefon újra nyomógombos lesz. Remélhetőleg lehet kapni... Persze sokaknak van okostelefon de ezeknek a fele a kezdeti izgalom után ugyanúgy csak telefonálgatni használja, mint előtte a régieket. Szóval még telefonoknál sincs igény, hogy mindenképp érintőképernyős legyen minden készülék. Laptopoknál pedig egyszerűen röhej ilyet kijelenteni. -
gforce9 #10 Nagyon egyszerű megoldást tudok erre. Ha kezdődik a buli a pointer nagyságát felveszed nagyra és egeret(akár wireless-t) használsz. A laptopot meg védett helyre teszed. Amúgy is jobb így, mert ha a vodka beleborul az egérbe nem ügy, de ha a laptopba, az eléggé buliromboló tud lenni. :) -
#9 Én a minap agyaltam azon hogy a Win8-at hogyan lehetne érdemben használni tapipaddal. Az enyém tud két ujjas parancsokat bevenni. Tehát görgetésnél (le-fel, jobbra-balra két ujjal), illetve nagyításnál (pinch), nem kell a billentyűzetet illetve az egérgombokat használni, elég csak "varázsolni" a kezünkkel.
Ez simán meglehetne úgy fűszerezni, hogy ha a tapipad szélét "megsimítod" előjön a win8 menü. Vagy ha a másik oldalon teszed, akkor az appos dolog. Fentről akkor az amivel az appokat jobbra illetve balra lehet rakni...stb.
Tehát nem feltétlen kellene a kijelzőt ingerelni. Ez csak reklámfogás. Bár tényleg jó ha az ember megérinti azt amit működésre akar bírni, de nem lehet hosszú távon egy monitort nyomkorászni, mert leszakad a kezed. Tudom, mert volt 2 hónapig érintőképernyős monitorom, köszönöm többet nem kérek.
Tablet-be jó, telefonba jó, másba nem. -
WoodrowWilson #8 Ekkora ökörséget, ez a lufi hamarabb fog kipukkanni, mint hogy felfújódna. -
galocza #7 én az egész érintőképernyő-mizériát nem értem.
tény, nagyon elegáns, amikor a filmben a rohadt nagy képernyőn ráncigálják a dolgokat ide-oda, de józsi, próbáld ezt csinálni fél óráig, s lerohad a karod.
visszatérve a való világba: mire használ általánosságban az ember egy laptopot? kis szövegszerkesztés, web meg videolejátszás.
utóbbihoz nem kell érintőképernyő, a másik kettőhöz meg kell a szövegbevitel (legalábbis nálam: én sokat keresek oldalt is, oldalon belül is). és akkor jön a virtuális billentyűzet, és többe van a leves mint a hús... telefonon is agybaj a virtuális szövegbevitel, pedig nekem még pálcikás van.
az egérhez képest talán gyorsabb (nem vagyok róla meggyőzve, hogy kényelmesebb), de az adatbevitel macerásabb, power user meg tanulja meg a billentyűzet-kombinációkat (még akkor is, ha a windowsé alapból teljesen antiintuitív).
nekem is teljesen úgy tűnik, hogy a hwgyártók már nem tudnak mit kitalálni, s msékkel karöltve valami teljesen agyament baromságot akarnak lenyomni a torkunkon. s miért is ne? a tableteket is sikerült... -
hypno #6 Engem má az is zavar, ha egy ablak van tele ujjnyomokkal, nemhogy egy monitor/kijelző.
-
Vol Jin #5 Talán még nem csináltál olyat, hogy projektorra és minitoronyra kinyomtad a youtube-ot, de annyira be vagy baszva, hogy nem tudod a tapipaddal használni a kurzort egész egyszerűen azért, mert nem találod meg a kijelzőn. Mondjuk ehhez legalább fél liter vodeszt be kell nyomni, meg pár sört is mellé, de egy buli az már ilyen. Na akkor van az, hogy mozgatom az kurzort, és az a játék, hogy ki szúrja ki, hogy hol van. Az illető kiabál, hogy megvan baszod, de mire leállsz a mozgatással, már dzem elől is tévesztette. Na ilyenkor jut eszedbe, hogy csak egy kicsit mozgatod, majd kivársz, ha nem látja senki, megint, és ha szól nak, rákérdezel, hogy hol van, és óvatosan átviszed a search mezőbe, és akkor jön a dülöngős dilemma, hogy baszod, az előbb még tudtam, hogy mit akartam keresni, csak elfelejti az ember, amíg ezt a kurva kurzort keresi, na erre inni kell, töcsé má vodkát nekem is baszod.
Na ugye, hogy milyen hasznos lenne ilyenkor egy érintőképernyő? -
caprocorno #4 Szerintetek mennyire lehet kényelmes dolgozni egy érintőképernyős notebookon? Nem értem az egész trendet, erőltetettnek és nyakatekertnek érzem. Még mielőtt valaki betámad, tudom, hogy vannak kifordítható képernyős gépek, de egyrészt azok javarészt netbookok, másrészt eleve azért kifordítható, mert érintős, és csak úgy van értelem az egésznek. De a fenti képen prezentált érintőt notebooknak én semmi értelmét nem látom.
Szerintem létjogosultsága ebben, és az ehhez hasonló a variációban van csak.
-
sanyicks #3 tapipad helyett jobb az érintőképernyő, de egér helyett nem... márpedig kb csak utazás közben, meg egyéb olyan helyen nem használnak notihoz egeret ahol nem fér el. -
Nobuo #2 Az én véleményem pedig az, hogy a Windows 8 eladása nem sok mindent fog segíteni a laptopos érintőkijelző terjedésén. Sőt, szerintem laptopon nincs szükség érintőkijelzőre és akkor lesz ez elterjedt, ha majd oda jut az érintőkijelzős árkategória, mint most a telefonoknál.
Én azt remélem nagyobb bukás lesz a 8-as, mint a Vista. A cégek és az otthoni felhasználók döntő többsége nem nyitott az erőltetett érintő optimalizált, csempézett megjelenítésre. És tökéletes, megbízható rendszerük van a 7-es változatban. -
#1 Szerintem meg ez hülyeség. Egy laptopnál nem kényelmes az érintőkijelző. Esetleg ha ki lehet hajtogatni teljesen a gép hátuljára, akkor talán jó lehet, de a klasszikus értelembe vett laptopon hülyeség. Mondjuk gondolom ez is nagyban függ a tapipad minőségétől. Pl van egy céges dell gépem, amin van egy apró tapipad, ami kb a használhatatlanság kategóriája, maximum szükségmegoldásnak jó, de produktív melóra semmiképp. Ellentétben pl a macbook pro-n lévő batár nagy multitouch tapipad teljesen kézre áll, kényelmes, és még ingerenciám sincs arra, hogy az egér felé nyúljak.