9
  • Petko
    nekem is lenne sok ötletem, de rajtam kívül még tömérdek - nálam sokkal okosabb - gondolkodó van aki ezt tudományosan le is leírta, mégis mindenki tojik rá
    a jelenlegi helyzetet nem lehet szépen alakítgatni, hanem meg kell várni sajnos amíg összeomlik és újra kell építeni (lehetőleg akkor már jobb módszerrel)
  • Tetsuo
    Miert ne talatak volna mar ki jobbat? :O Es miert Petkotol varnad a kapitalizmus problemainak megoldasat? :O
    Az mar jobb lenne, ha allamilag szabalyozottak lennenek a paicok.
  • narumon
    Hát mint többen is mondták a kapitalizmus szar dolog csak jobbat még senki nem talált ki. Hajrá, lehet gyúrni rá! :)
  • Tetsuo
    Igazad van. Az is egyertelmuen latszik, hogy a szabadpiac lathatatlan keze a nagyvallalat fele hajlik es a kapitalizmus vegso soron a monopoliumot valositja meg.
  • goldmember
    Az Apple egy szörnyeteg, steve jobs megérdemelte a halált.
  • Petko
    Azért ebből is látszik, hogy mennyire baj van a kapitalizmusnak az alapparadigmájával, illetve a gyakorlatban mennyire elfajult.
    Ha a kapitalizmus szent gráljának titulált piac meg verseny jól működne, akkor ennek a nyomorult cégnek nem lehetne hosszú távon (több évig is) ekkora FCF-ja.
    Van neki néhány szaros telefonja meg pár presztizselektronikai cikke, és annak ellenére hogy egy rakás másik cég is koppintja (samsung meg a másik 26) ráadásul még azok is nyereségesek, ez tiszta pénzszivattyú. Ha valóban olyan kurvanagy verseny lenne, a fostos telót már 1732 ft ért dobálnák az emberekhez és szépen leapadna az a giga fcf. Ráadásul arról ne is beszéljünk, hogy az összképet tekintve az elfajzott fogyasztói magatartással együtt nézve ez mennyire káros folyamatokat indukál hosszú távon, összemberiségi szinten.
  • lcee
    Fordíthatnák erre is akár, akkor lehet vennék egy iphone-t :DDDDD
    De erre elég kicsi az esély úgyhogy ájfont se veszek büntetésből :DD
  • hopp
    Azért az elgondolkodtató, hogy az a 120 milliárd dollár több, mint a teljes magyar államadósság :D
  • krisz777
    Épp most olvastam el a Steve Jobs életrajzot kíváncsiságból (nem vagyok Apple fan, mindenkinek javaslom elolvasni aki kicsit is kíváncsi) és ezért azt mondom, hogy nem sajnálom tőlük, csak így tovább. :)