Az idén zsugorodott az ózonlyuk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább estek volna egymásnak..
Azért azt kétlem hogy a múlt héten hagyták volna abba a kísérleti atomrobbantásokat a nagyhatalmak... és kötözködés elõtt: nem is két hete. :D
Az hogy csökkent valamelyest a lyuk odalent fent, az egy pozitív dolog, de ez csak egy év volt. Ha még követi ezt 10 másik ilyen eredmény akkor lehet elkezdeni örvendezni.
Azért azt kétlem hogy a múlt héten hagyták volna abba a kísérleti atomrobbantásokat a nagyhatalmak... és kötözködés elõtt: nem is két hete. :D
Az hogy csökkent valamelyest a lyuk odalent fent, az egy pozitív dolog, de ez csak egy év volt. Ha még követi ezt 10 másik ilyen eredmény akkor lehet elkezdeni örvendezni.
Nem téveszme.Két faktorra vezethetõ vissza:
- a nagy erejû nukleáris detonációk, rengeteg port emelnek fel az ózonrétegig, valamint hírtelen nagy légáramlatot okoznak az ózonrétegbe is.
- a magaslati detonációk felszabaduló röntgen-sugárzása ami az energia (~90%-a a maradék meg neutron és gamma) jobban pusztítja az ózonréteget, mint az UV sugárzás.
P.S.: atomerõmû párti vagyok mielõtt rámtámadnál, és úgyvélem az, hogy nagyobb hatalmak nem estek egymásnak közvetlenûl 70 éve, a nukleáris fegyvereknek köszönhetõ.
- a nagy erejû nukleáris detonációk, rengeteg port emelnek fel az ózonrétegig, valamint hírtelen nagy légáramlatot okoznak az ózonrétegbe is.
- a magaslati detonációk felszabaduló röntgen-sugárzása ami az energia (~90%-a a maradék meg neutron és gamma) jobban pusztítja az ózonréteget, mint az UV sugárzás.
P.S.: atomerõmû párti vagyok mielõtt rámtámadnál, és úgyvélem az, hogy nagyobb hatalmak nem estek egymásnak közvetlenûl 70 éve, a nukleáris fegyvereknek köszönhetõ.
Pl.: - Felküldenek egy mûszert ballonnal a sztratoszférába, az kálium-jodiddal reagáltatja az ózont, és a keletkezett áramerõsség nagyságából következtetnek az ózon ottani mennyiségére (gondolom kell hozzá kalibráció, amit elõtte laborban megcsinálnak). Vagy ugyanezt repülõrõl...
- Vagy a földrõl mérik, hogy a sztratoszférán mennyi UV hatol át, és éri el a földfelszínt.
- Vagy mûholdak segítségével spektrométeres technikával monitorozzák a sztratoszférából, az ózonréteg által visszavert UV sugárzás mennyiségét.
Nagyon nagy vonalakban így...
- Vagy a földrõl mérik, hogy a sztratoszférán mennyi UV hatol át, és éri el a földfelszínt.
- Vagy mûholdak segítségével spektrométeres technikával monitorozzák a sztratoszférából, az ózonréteg által visszavert UV sugárzás mennyiségét.
Nagyon nagy vonalakban így...
Értem. Köszi az infót, nem tudtam.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Engem az érdekelne, hogy hogyan tudják kimutatni egy adott terület fölött az ózon réteg vastagságát. (think)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Neked meg a negro világít a szádban. :-)
Könnyezek a röhögéstõl. :-D Nem veled nevetek, hanem rajtad röhögök, ha nem értenéd. :-D
Könnyezek a röhögéstõl. :-D Nem veled nevetek, hanem rajtad röhögök, ha nem értenéd. :-D
Csak arról van, szó hogy az ózon "élettartama" csökken, vagyis a fogyása növekszik. így az új egyensúlyi mennyiség kisebb lesz. Ha ez nem 0, akkor nyilván a csökkenés vagy a fogyás mértéke függ az aktuális sûrûségtõl (különben 0-ra fogyna el). Tehát, attól még, mert valahol van valamilyen negatív visszacsatolás abból még nem következik, hogy az elegendõ mértékû az eredeti egyensúlyi állapot fenntartásához.
A szolárium egészségtelen, de a mikrózáshoz nincs semmi köze.
Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity
Onnanhogyazatomelpusztíccsaavilágot.
Sokan gondolják azt, hogy nem szabad mikroval melegíteni az ételt, mert rádioaktívak leszünk tõle, és ezért egészségtelen a szolárium is.
Sokan gondolják azt, hogy nem szabad mikroval melegíteni az ételt, mert rádioaktívak leszünk tõle, és ezért egészségtelen a szolárium is.
Ez a téveszme honnan származik...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És nem is csak azok lyukasztották ki, hanem fõleg a nukleáris légköri tesztek.
Egy fontos dolgot mindig kihagynak.
Mi az ózon? O3.
Mit csinál az ultraibolya sugárzás az O2-bõl?
Ez egy öngerjesztõ folyamat. Minél nagyobb az ózonlyuk, annál több UV fény esik be és csinál ózont.
Szerintem.
Mi az ózon? O3.
Mit csinál az ultraibolya sugárzás az O2-bõl?
Ez egy öngerjesztõ folyamat. Minél nagyobb az ózonlyuk, annál több UV fény esik be és csinál ózont.
Szerintem.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Az Antarktisz felett(alatt?) az ózonréteget a náczik lyukasztották ki hogy kényelmesebben tudjanak közlekedni a repülõ csészealjaikkal...
..mint az közismert<#bohoc>#bohoc>
..mint az közismert<#bohoc>#bohoc>
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
A mi ózonunk aztán nem csökken, legfeljebb az õ ózonjuk!
Ha élne a nagymamám!
Hajh.....
Õ minden lyukat megstoppolt!
Hajh.....
Õ minden lyukat megstoppolt!
a valsag ot is elerte
killall imagent
halogénezett szénhidrogén-származékok (klór és fluor tartalmú szénvegyületek) lesz az pontosabban magyarul.
ja, meg volt elõtte egy 85-ös bécsi egyezmény is.
ja, meg volt elõtte egy 85-ös bécsi egyezmény is.
Paul Newman nem meghalt már szegény? :-)