Megoldódott a gömbvillám rejtélye?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Sokan talán nem is tudjátok, de mindennapi életben már használtatok ilyen gömbvillámot elõállító eszközt. Kiváncsi vagyok kitalálják-e a "szakértõ" forumozók. Nos?"

Mikrohullámú sütõ.

Nyertem?
Úgy látom itt mindenki gömbvillámszaktértõ, csak halkan megjegyezném fizikus szakon tananyag a gömbvillám, sõt kutatóink is vannak. Nem tudom, egyesek honnan veszik, hogy a tudomány szerint nem létezik, vagy de, mégiscsak a zufomagazinból! A szalmabáb érvelés vajon micsoda?

Nos, a gömbvillámoknak több fajtája van, ezek közül több ismert, elõállítható, sõt! Sokan talán nem is tudjátok, de mindennapi életben már használtatok ilyen gömbvillámot elõállító eszközt. Kiváncsi vagyok kitalálják-e a "szakértõ" forumozók. Nos? Viszont van egy fajtája minek a tulajdonságait eddig csak külön-külön sikerült leírni, illetve (sic!) laborban elõállítani. Ez az elmélet megpróbálja egyesíteni, nem az elsõ, csak ez kapott nagyobb nyilvánosságot.

Aki gömbvillámot akar látni, annak a Mátrát ajánlom, de bármelyik nagyobb hegy megfelel gömbvillám észlelés céljából. Akit a részletek is érdeklenek annak ajánlom az ELTE egyetemi jegyzetboltját...

© Kryon
Derült égbõl villámcsapás, kifejezést még nem hallatod ugye? Sima villám is lecsaphat, és le is csap... Gondolom a focista nincs meg akit agyonvágott egy ilyen sima villám, miközben "csendes" idõ volt?

Ráadásul nem ad magyarázatot a csendes idõben észlelt gömbvillámra sem.

Másrészt ez nem igaz, hogy a tudományos álláspont szerint gömbvillám kategorikusan nem létezik, mivel laboratóriumi körülmények között is sikerült létrehozni már több "olyan jelenséget, ami a gömbvillámra hasonlít". Nyilván azt nem lehet megmondani, hogy ez ténylegesen az a jelenség-e, amit a szemtanúk láttak.
Szerintem inkább azzal lehet minden marhaságot lenyomni a laikusok torkán, hogy "a tudomány szerint így van, tehát így van és kész, és aki szerint nem, az hülye".

Pont elégszer tévedett a tudomány ahhoz, hogy ne legyen bûn megkérdõjelezni a tanításait. Mi több, pont a tanításainak megkérdõjelezése a fejlõdésének a záloga. Ha mindenki mindig totálisan bizonyítottnak látna minden tudományos elméletet, még ma is a négy õselemmel magyaráznának mindent.
globint
Na, ezzel aztán minden marhaságot le lehet nyomni a laikusok torkán!

http://www.tradeximp.com/

Száz éve a tudományos álláspont szerint baktériumok sem voltak, hiszen ki hallott már olyanról, hogy kis élõlények okoznák a betegségeket. Aki pedig ilyet állított, az õrültekházába került.
Nem mellesleg, a tudományos álláspont szerint, gömbvillám nem is létezik.
Persze Egely György és dr. John Lowke más véleményen vannak, (hiába nem is látott még egyikük sem gömbvillámot), de hát a tudomány már csak ilyen.
Csak azt hajlandó elfogadni, amit független körülmények között, független szakértõk elõtt be lehet mutatni, meg lehet vizsgálni, stb.
A többi, az csak mende-monda, amit egyesek elfogadnak, de a komoly tudósok nem.
tigeroo
a gömbvillámokat az UFO-k hozták a földre hogy leigázzanak minket, olvastam valahol, és minden igaz ami a neten van szóval ez az igazság.
Zombee
"õ maga még soha nem találkozott a jelenséggel"...

Így azért a siker még odébb van.

"egy ausztrál kutató azonban úgy véli, sikerült megfejtenie a rejtélyt"
"Az eddigi elméletek nagyon sok lehetõséget sorakoztattak fel"
"a szemtanúk beszámolói alapján életképes az elmélete"

de ez se más mint egy elmélet a sok közül akkor, ez sem bizonyított de sok siker neki hozzá, úgy legyen.
Osztozom az elõttem szólóval !
Engem eleve az is kizökkent, hogy

"Az észlelések harmada hangjelenséggel ér véget." - erre ír egy lehetséges magyarázatot.
És a maradék két harmad ?
Így van ! Majd ha sikerül mesterségesen elõállítani, akkor nyer bizonyosságot a "megoldottuk", "megfejtettük", "rájöttünk" - történet !

Majd akkor oldódik meg a rejtély, ha hitelt érdemlõen le tudják másolni a folyamatot. Olvastam már egy két "megoldottuk a gömbvillámok rejtélyét" hírt, még szánalmas "kísérleteket" is mutattak, de végül kiderült, hogy csupán "válámi ván, de nem az iggazi"!
<#nevetes1>
← ElőzőOldal 2 / 2