Megoldódott a gömbvillám rejtélye?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Sokan talán nem is tudjátok, de mindennapi életben már használtatok ilyen gömbvillámot elõállító eszközt. Kiváncsi vagyok kitalálják-e a "szakértõ" forumozók. Nos?"
Mikrohullámú sütõ.
Nyertem?
Mikrohullámú sütõ.
Nyertem?
Úgy látom itt mindenki gömbvillámszaktértõ, csak halkan megjegyezném fizikus szakon tananyag a gömbvillám, sõt kutatóink is vannak. Nem tudom, egyesek honnan veszik, hogy a tudomány szerint nem létezik, vagy de, mégiscsak a zufomagazinból! A szalmabáb érvelés vajon micsoda?
Nos, a gömbvillámoknak több fajtája van, ezek közül több ismert, elõállítható, sõt! Sokan talán nem is tudjátok, de mindennapi életben már használtatok ilyen gömbvillámot elõállító eszközt. Kiváncsi vagyok kitalálják-e a "szakértõ" forumozók. Nos? Viszont van egy fajtája minek a tulajdonságait eddig csak külön-külön sikerült leírni, illetve (sic!) laborban elõállítani. Ez az elmélet megpróbálja egyesíteni, nem az elsõ, csak ez kapott nagyobb nyilvánosságot.
Aki gömbvillámot akar látni, annak a Mátrát ajánlom, de bármelyik nagyobb hegy megfelel gömbvillám észlelés céljából. Akit a részletek is érdeklenek annak ajánlom az ELTE egyetemi jegyzetboltját...
© Kryon
Derült égbõl villámcsapás, kifejezést még nem hallatod ugye? Sima villám is lecsaphat, és le is csap... Gondolom a focista nincs meg akit agyonvágott egy ilyen sima villám, miközben "csendes" idõ volt?
Nos, a gömbvillámoknak több fajtája van, ezek közül több ismert, elõállítható, sõt! Sokan talán nem is tudjátok, de mindennapi életben már használtatok ilyen gömbvillámot elõállító eszközt. Kiváncsi vagyok kitalálják-e a "szakértõ" forumozók. Nos? Viszont van egy fajtája minek a tulajdonságait eddig csak külön-külön sikerült leírni, illetve (sic!) laborban elõállítani. Ez az elmélet megpróbálja egyesíteni, nem az elsõ, csak ez kapott nagyobb nyilvánosságot.
Aki gömbvillámot akar látni, annak a Mátrát ajánlom, de bármelyik nagyobb hegy megfelel gömbvillám észlelés céljából. Akit a részletek is érdeklenek annak ajánlom az ELTE egyetemi jegyzetboltját...
© Kryon
Derült égbõl villámcsapás, kifejezést még nem hallatod ugye? Sima villám is lecsaphat, és le is csap... Gondolom a focista nincs meg akit agyonvágott egy ilyen sima villám, miközben "csendes" idõ volt?
Ráadásul nem ad magyarázatot a csendes idõben észlelt gömbvillámra sem.
Másrészt ez nem igaz, hogy a tudományos álláspont szerint gömbvillám kategorikusan nem létezik, mivel laboratóriumi körülmények között is sikerült létrehozni már több "olyan jelenséget, ami a gömbvillámra hasonlít". Nyilván azt nem lehet megmondani, hogy ez ténylegesen az a jelenség-e, amit a szemtanúk láttak.
Szerintem inkább azzal lehet minden marhaságot lenyomni a laikusok torkán, hogy "a tudomány szerint így van, tehát így van és kész, és aki szerint nem, az hülye".
Pont elégszer tévedett a tudomány ahhoz, hogy ne legyen bûn megkérdõjelezni a tanításait. Mi több, pont a tanításainak megkérdõjelezése a fejlõdésének a záloga. Ha mindenki mindig totálisan bizonyítottnak látna minden tudományos elméletet, még ma is a négy õselemmel magyaráznának mindent.
Pont elégszer tévedett a tudomány ahhoz, hogy ne legyen bûn megkérdõjelezni a tanításait. Mi több, pont a tanításainak megkérdõjelezése a fejlõdésének a záloga. Ha mindenki mindig totálisan bizonyítottnak látna minden tudományos elméletet, még ma is a négy õselemmel magyaráznának mindent.
Száz éve a tudományos álláspont szerint baktériumok sem voltak, hiszen ki hallott már olyanról, hogy kis élõlények okoznák a betegségeket. Aki pedig ilyet állított, az õrültekházába került.
Nem mellesleg, a tudományos álláspont szerint, gömbvillám nem is létezik.
Persze Egely György és dr. John Lowke más véleményen vannak, (hiába nem is látott még egyikük sem gömbvillámot), de hát a tudomány már csak ilyen.
Csak azt hajlandó elfogadni, amit független körülmények között, független szakértõk elõtt be lehet mutatni, meg lehet vizsgálni, stb.
A többi, az csak mende-monda, amit egyesek elfogadnak, de a komoly tudósok nem.
Persze Egely György és dr. John Lowke más véleményen vannak, (hiába nem is látott még egyikük sem gömbvillámot), de hát a tudomány már csak ilyen.
Csak azt hajlandó elfogadni, amit független körülmények között, független szakértõk elõtt be lehet mutatni, meg lehet vizsgálni, stb.
A többi, az csak mende-monda, amit egyesek elfogadnak, de a komoly tudósok nem.
a gömbvillámokat az UFO-k hozták a földre hogy leigázzanak minket, olvastam valahol, és minden igaz ami a neten van szóval ez az igazság.
"egy ausztrál kutató azonban úgy véli, sikerült megfejtenie a rejtélyt"
"Az eddigi elméletek nagyon sok lehetõséget sorakoztattak fel"
"a szemtanúk beszámolói alapján életképes az elmélete"
de ez se más mint egy elmélet a sok közül akkor, ez sem bizonyított de sok siker neki hozzá, úgy legyen.
"Az eddigi elméletek nagyon sok lehetõséget sorakoztattak fel"
"a szemtanúk beszámolói alapján életképes az elmélete"
de ez se más mint egy elmélet a sok közül akkor, ez sem bizonyított de sok siker neki hozzá, úgy legyen.
Osztozom az elõttem szólóval !
Engem eleve az is kizökkent, hogy
"Az észlelések harmada hangjelenséggel ér véget." - erre ír egy lehetséges magyarázatot.
És a maradék két harmad ?
Így van ! Majd ha sikerül mesterségesen elõállítani, akkor nyer bizonyosságot a "megoldottuk", "megfejtettük", "rájöttünk" - történet !
Engem eleve az is kizökkent, hogy
"Az észlelések harmada hangjelenséggel ér véget." - erre ír egy lehetséges magyarázatot.
És a maradék két harmad ?
Így van ! Majd ha sikerül mesterségesen elõállítani, akkor nyer bizonyosságot a "megoldottuk", "megfejtettük", "rájöttünk" - történet !
Majd akkor oldódik meg a rejtély, ha hitelt érdemlõen le tudják másolni a folyamatot. Olvastam már egy két "megoldottuk a gömbvillámok rejtélyét" hírt, még szánalmas "kísérleteket" is mutattak, de végül kiderült, hogy csupán "válámi ván, de nem az iggazi"!
<#nevetes1>#nevetes1>
<#nevetes1>#nevetes1>
← ElőzőOldal 2 / 2