31
  • Szefmester
    #31
    Azért azt szeretném megjegyezni hogy bunkofonnak nem azért hívták a telefonokat mert nayok voltak és fegyverként lehetett volna használni, hanem emrt a használói bunkó módon hangosan telefonáltak mindenhol, másokat zavarva. Persze ez ma már megmosolyogni való hőbörgés, de tény hogy ha régen bementél egy orvosi váróba akkor ott max halk susogást hallhatott az ember, ma meg a telefoncsörgés majd azon a beszélgetés mindenki által jól hallhatóan....
  • AgentKis
    #30
    "A kép mindent elmond."
    Annyit mond, hogy az illető nem tudott venni egy BT headsetet 12 dollcsiért, mert valószínűleg nem is tudja, hogy olyan létezik...
  • mad mind
    #29
    Fura nekem teljesen kényelmesen elfér a zsebemben. Mondjuk a teó is kisebb mint a kezem, szóval lehet én előnyben vagyok.
  • who am I 7
    #28
    az idiótáknak...nagyon max nálam a 3.9-4 coll a megfelelő.Nem túl nagy, de lehet netezni már rajta zsebbe épp elfér.Farzsebbe meg mondjuk sosem raktam telót, az valami másik állatfaj lehet :D kivétel, aki 3310-est rak oda.
    Van 7es tabom is, hát elég kényelmetlen lenne vele telózni.
  • NEXUS6
    #27
    Így is van én a Samu helyében csinálnék egy SGS3 Extrémedísönt, mit alimínium, acél tokkal, dupla vastag, törhetetlen üveg előlappal. Ha leülsz még a farmert is levágja rólad, és dobócsillagnak lehet használni a nyóckerben, veszélyes szituban.
  • zord01
    #26
    Remélem jövőre már egyetlen gyártó egyetlen modellje sem lesz 21,57 col alatt, mert hát milyen ciki már fél méteresnél kisebb telefonnal járni. Az olyan szegényes...

    A kép mindent elmond.
    SonyEricsson Ray tökéletes méretű, formájú volt, annál sztem felesleges nagyobb. De persze legyen. Csak ne hanyagolják már el a kis telókat. Mert ma nulla azaz konkrétan nulla tudást (hardvert) tesznek a 4 col alatti okostelókba.

    Sok kisf***ú sárga mérnök megtalálta, mivel leht kompenzálni... Jeeeee...
  • joszer
    #25
    Csupan ravilagitottam arra ,hogy az ido valtozasaval elfelejtjuk milyen oriasi (bunkofonokkal) jartunk sokaig , es senkit sem zavartak ezek - mellesleg engem sem. Nekem nincs S3-as meretu telefonom ,de ha telefonalasra kellene csak ,meg arra hogy kenyelmesen elferjen akkor nem vennem meg azt ,ilyen rohadt egyszeru. Ha meg valoban kihasznalja valaki akkor megeri neki ,hogy kitalalja hogyan hordja magaval ,akar zsebben vagy mas modon. Egy telefon legyen kenyelmes - nem kicsi ,csupan kenyelmes. Egy keszulek amivel tudok telefonalni meg sokminden mast is , az meg legyen akkora amekkorat az igenyeim megkivannak ,nemkell mindjart 5 colosat venni ,eleg durvan nagy felhozatal letezik ezekbol 2,5-5 col kozott ,aki meg a trendet koveti ,azt meg ugysem a kenyelem fogja erdekelni ,mind masok vagyunk ,de ettol meg nem feltetlenul csak az egyik lehet jo ,a dontes mienk.
  • Benoke
    #24
    Akkor vegyük tovább a sort:
    Nokia 3310: 113x48x22 mm

    Kedvencem
    Nokia 6120c: 105x46x15 mm

    120x60 -as telót nem lehet kényelmesen hordani mindegy milyen vastag. Ha kisebb akkor már lehet használni. Lehet 2Cm vastag, akkor is kényelmesebb mint a magasabb és szélesebb testvérei. Csak azon egyszerű oknál fogva hogy aki zsebben tartja annak egyszerűen csak nehezen fér el.
    Egy Galaxy S3 már csak kényelmetlenül fér el a zsebben leülni már mondjuk felejtős.

    A súlyon sokat lovagolnak a gyártók, pedig az sem olyan hű de lényeges. Persze ne legyen 1kg, na de 10-20g ide vagy oda lényegtelen.
  • mortep
    #23
    +1 @Nonix

    Ha még jobban visszatekintünk pl. a 90es évek elején a Philips Diga vagy az Ericsson GH sorozat telefonjai sem voltak éppen kicsik, de el lehetett adni, mert volt rá igény.

    Amúgy meg szerintem az okostelefonok mérete átlagosan soha nem fogja elérni a galaxy note méretét, mert sokaknak kényelmetlen lenne.
  • Nonix
    #22
    Aki nyafog, ne vegye oket, lehet kistelefont is venni...
    En peldaul direkt Samsung Note-t vettem mert a telefonalas mellekes szamomra rajta. Kenyelmesen tudok vele internetezni akarhol es nem fogom magammal vinni laptopom...
  • M2 #21
    Nem erre mondják, hogy az idő mindent megszépít? :-)
  • joszer
    #20
    iPhone 5 - 123.8 x 58.6 x 7.6 mm / 112 g
    Nokia 3210 - 124.0 x 51.0 x 17.0 mm /151 g

    Nem tudom,hogy szamoltad ki az 1/3 -adot ,de eleg rossz lehetsz matekbol ,mert terfogatilag kb 2-szer nagyobb a 3210-es. es kb 35%-al nagyobb a sulya is.
  • IMYke2.0.0.0
    #19
    És még akkoriban a 3210-esemet csúfolták a haverok bunkofonnak - az a telefon konkrétan az 1/3-a egy iPhone-nak.
  • NEXUS6
    #18
    Technológiai korátok? Dehiszen a d160 már lényegesen kissebb volt, mint az előző gen?;)

    Egy olyan eszköznél aminek a felület 90%-ban képernyő hogy lehet divatról beszéni?
    Jó, hogy nem azt mondod, hogy legközelebb majd azon veszekednek, a mobilcégek, hogy milyen az a pár mm vastag műanyag keret, meg milyen ikonokat, bizgentyűket tartalmaz a telefon amúgy megváltoztatható szoftverdizájnyja!? :)

    Na az a divathőbörgés;D
  • coolbboy83
    #17
    Így akarják rávenni egy kis testmozgásra az embereket... ping pong közben sokat kell ugrálni :-)
  • skinnyman
    #16
    Az onmagaban sosem volt problema, ha lenne rajta egy alma logo, ezert is sorbanallnanak.
  • M2 #15
    Számítógép?
    Az az a nagy dobozos telefon, amit otthon tartanak az emberek? :-)
  • Narxis
    #14
    Na de nem mindegy, hogy technológiai korlátok miatt vagy pedig divat miatt nagy a telefon. :)
  • Tau Tang Wou
    #13
    "Én eskü nem értem ezt a tepsitelefon mániát..."

    Én már az okostelefont se értem.

    Elég okos a számítógépem és nem akarom mindenhová magammal cipelni.
  • NEXUS6
    #12
    Itt a nekedvaló teló!

    Csak semmi faxoskodás, EZ telefon, nem mobiltévé!
  • zola2000
    #11
    Hát aki nem akar telefon mellé külön tabletet venni, az vesz 4-5 collos telefont, akinek meg kicsi okostelefon kell, az ... olyant vesz :)
  • zord01
    #10
    Faxomat a sok idióta gyártóba! Miért nem tudnak emberi méretű, elegáns telefonokat gyártani? Minek ez az 4+ col mánia. Anno hibátlanul elfért az ember zsebében egy 8210, egy 6700 egy SE Ray, most meg táska kell a telefonnak. 3,5 col 16:9-ben bőven elég lenne mindenre. Nem igazán értem, mit lehet 5 colon csináni, amit 3,5 nem... TV-zni meg már csak nem TELEFONON kéne. 3,5 kényelmesen elférne zsebbne, kézben, de az ami mostanában meg... Botrány... Nem is veszek ekkora dög gci telefonokat. Rohadjon meg náluk raktáron az összes...
  • JL666
    #9
    miért kéne a tabletet zsebre rakni? Az lenne mondjuk a táskában. Senki nem megy táska nélkül se iskolába, se melóba...
  • mousee
    #8
    Én eskü nem értem ezt a tepsitelefon mániát... én már a htc wildfire-ömet is nagy tepsi szarnak tartom, esküszöm előásom a szekrény aljából a 3310-est vagy a w300i-t.
    Ha netezni akarok akkor ott a laptop, esetleg ha később elvadulok akkor egy tablet, de könyörgöm, egy telefon ne legyen már akkora mint egy DVD tok...
  • NEXUS6
    #7
    Az első telóm (Moto d160) a mostanihoz képest is egy óriás volt. Szal akik nyavajognak, hogy egy nagykijelzős telót hogy lehet használni, meg pl zsebre rakni annak ajánlom azt, hogy cipelje mindenhova egy hétig.
    Na azt nem lehetett elhagyni az biztos!;))
  • M2 #6
    "Tovább növekszik a mobilok mérete"

    Ugye? Én is észrevettem!
    Két éve még tenyeremmel is át tudtam fogni, aztán tavaly már csak az ujjaimmal, idén meg két kézzel kell tartanom.
    A tokokat is mindig kinövi, de remélem 2 év múlva lesz egy tabletem, aztán mire a gyerek felnő egy színes tévénk! :-)
  • sanyicks
    #5
    mondjuk ez csupán azért bukott meg mert drágább mint egy teljes telefon+tablet együtt...
  • Cat #4
    És a tabletet hogy rakod zsebre?

    Egyébként ezt már rég kitaláták, és megbukott, úgy hívják hogy padfone. Habár a napokban jelent meg a második verzió, de szerintem nem túl sikeres.

  • Vol Jin
    #3
    Szerintem csak bonyolultabb lenne.
  • JL666
    #2
    egyszerűbb lenne ha magaddal vinnél mindig egy tablatet, amiből ki lehetne szedni egy kis kütyüt, ha telefonálni kéne, azzal tennéd, ami mondjuk bluetooth-al kommunikálna a tablettel, amibe lenne a sim, meg 3g, stb...
  • GaborT28
    #1
    visszatérnek a medveölők xD