4
  • Tetsuo
    #4
    Van meg "nehany" hibas eleme modern demokracianknak.
  • dchard
    #3
    Arról nem beszélve, hogy ha mondjuk megfelelően védett a hálózat és vírus sincs, akkor is simán előfordulhat, hogy valaki a családomból tölt le valamit az előfizetés meg az én nevemre szól, és ugye a törvény szerint nem vagyok köteles közeli hozzátartozóra vallani. De az is előfordulhat, hogy a 3 gyerekem közül az egyik volt, és soha ki nem derül, hogy melyik, mert egyik sem ismeri be.

    Eleve az egész koncepció hibás mind jogi mind technikai értelemben ezek mögött a z esetek mögött.

    Dchard
  • Tetsuo
    #2
    A szabaly az szabaly. :)
  • amitakartok
    #1
    Most pont van egy hasonló témájú botrány Japánban, hogy a rendőrség több embert is lefogott IP-cím alapján, kicsikartak belőlük egy hamis beismerő vallomást és azzal mentek a bíróságra; egyik áldozatuk egy neves egyetem 19 éves hallgatója, akit a bíróság felfüggesztettre ítélt (minek következtében az egyetemről is kirúgták), gyakorlatilag tönkretéve a jövőjét.

    Az igazság az volt, hogy a gépek botnet vírussal voltak fertőzve és távirányítással azokról küldtek fenyegető leveleket (a fent említett srácnál például azt, hogy tömegmészárlást fog rendezni egy közeli általános iskolában). Amikor fény derült az egészre, a fakabátok azzal védekeztek, hogy ők azt hitték, az IP-cím minden kétséget kizáró bizonyíték. Még az igazi fenyegetőző is üzent a rendőröknek tévén keresztül, hogy mekkora balfaszok.