13
  • gforce9
    #13
    A legnagyobb baj az, hoyg a jelenlegi előfizetések díja részben ezeket a fejlesztéseket is fedezi. Én annak örülnék, ha az akinek ez kell, dobja össze rá a lecsót. Nekem nem kell. Még a 4g se. Fizesse ki az, akinek ilyen kell.
  • Richard90
    #12
    Hali!

    Akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ez a 100Mbit/s ami szétmegy, az a fizikai rétegre vonatkozik... tehát közel nem a hasznos adat "sávszélessége".
  • TVelvet
    #11
    Inkább a 10-100x lefedettséget biztosítanának 3g-s sebességgel. Többet érne
  • kvp
    #10
    A kulonbozo technologiaknal feltuntetett sebessegek mindig az 1 felszhasznalo/csatorna esetre vannak megadva. Ha az adott cellaban 1-nel tobb ember tartozkodik, akkor egyenloen osztodik el a sebesseg. Tehat 100 ember/csatorna eseten a 25 megabitbol mar mindjard csak 0.25 marad, tehat kb. 250 kbit/sec, amin meg egy youtube is eppen csak elindul, persze sd felbontassal. Mivel egyre tobb ember hasznal mobil keszuleket es nem hajlandoak kikapcsolni azt amikor eppen nem hasznaljak (pedig ki lehetne), ezert valamit ki kell talalni arra, hogy ha sokan vannak egy helyen, akkor is mukodjon a rendszer. A megoldas az LTE-re epulo megoldasok sebessegenek novelese.
  • dchard
    #9
    Neked van igazad, azzal a kiegészítéssel, hogy nem csak hogy osztott közeg, de ha még hozzá vesszük a példánál maradva, hogy 100-an használják, és ezen felhazsnálók fele rossz rádiós körülmények között van, akkor még az 1mega sem jön ki. Ezek a sebességek mindig maximális csatornaminőségre vannak meghatározva, ami a gyakorlatban főleg városi környezetben nagyon ritka.

    Dchard
  • dchard
    #8
    Nettó bullshit az egész, semmi de semmi konkrétumot nem írtak le, hogy mégis mitől vagy hogyan lenne jobb az 5G mint az LTE. Feltaláltak időközben egy új modulációs eljárást? Mert az, hogy magasabb frekin és/vagy nagyobb sávszélességgel fogunk OFDMA modulációt használni, és ettől gyorsabb lesz az átvitel, attól még az LTE marad és nem lesz 5G.

    Imádom ezeket a tartalom nélküli, minden szakmaiságot nélkülöző üres fröcsögéseket... Semmi de semmi nem hangzik el a cikkben arról, hogy egyáltalán mi lenne az elméleti alapja az 5G-nek, vagy mik lennének egyáltalán az elvárások egy ilyen hálózattal szemben.

    Dchard
  • Desiderata #7
    azt olvastam: "Jövőre indul az SG tesztelése"
  • abdul alahmed
    #6
    fogjátok már fel, hogy minden nem kábeles adatátvitel, de az adsl-en és a lan-on kívül a kábelesek is, osztott közegek. A rá írt sebességek nem egy, hanem az adott hálózatra kapcsolódó ÖSSZES hozzáférésre értendőek.

    Tehát a 100 mbites vezetéknélküli átvitel, felhasználónként 1 mbit lesz ha 100-an használják...
  • Chris05
    #5
    Mellékesen: A HSDPA sokkal nagyobb feltöltési sebességgel rendelkezik, mint egy xDSL. Elméletileg a le/fel sebesség 7,2/~5 Megabit. Nyilván ez teoretikus, de jó esetben nem sokkal lassabb a sávszélesség ennél.
  • Ahoy
    #4
    Akkor ismétlem, milyen feladat az, amit ne lehetne egy 25 mbites nettel elintézni? FullHD stream-ről beszélek, netes játékokról, és 20 mpixeles fotókról...

    Amúgy meg az egész cloud, amire a nagy sávszél épülne, kb használhatatlan amíg asszimetrikus szolgáltatás van. Tehát hiába van 50 GB cloud tárhelyem okostelefon mellé, de nem tudom kihasználni a gyér upload sebesség miatt...Márpedig ezen az 5G se fog változtatni jó ideig, hiszen kábelen sem csinálják meg (Digit kivéve pl, de ilyen kevés lefedettséggel bármi megoldható)
  • PAtr0n
    #3
    Ezek tükérben sem indokolt az ilyen fokú sávszél növelés. Az egész hátterében a felgyorsult világ áll, karöltve az egyre türelmetlenebb emberekkel.
    Egyétek meg a "technikai fejlődést" ha akarjátok. Én is használok okostelefont, de a 3G bőven elég mindenre. Bele lehet magyarázni az emberekbe az 5G-t de ez csak simán parasztvakítás.
    welcome to the liar new world.
  • Cat #2
    - az okostelefonok és a táblagépek egy gombnyomás után azonnal (egy másodpercen belül) használhatók, ezért elvárás az is, hogy a rajtuk futó alkalmazások szintén ilyen gyorsak legyenek
    - a kijelzők felbontása nő (erősebb processzor kell alájuk, részletesebb grafika a programokban, tehát kövérebbek a szoftverek)
    - fotók mérete nő (8 megapixel van már a gyenge fényképezőgépekben, mobilokban is)
    - a videók mérete nő (sztenderd lesz lassan a full HD, és ez is kevés manapság sokaknak)
    - manapság már minden program valamilyen szinten hálózatfüggő, és nem csak a közösségi oldalak. Neten tárolják a statisztikákat, a mentéseket, a frissítések onnan jönnek stb.
    - az emberek türelme csökken (régen, C=64-en simán várt az ember 2-3 percet míg magnóról betöltött egy játék, ma már ha néhány másodpercen belül nem történik valami egyből nyomogatni kezdi a gombokat. És mivel mint írtam egyre nagyobb a hálózatra utaltság ezért szükséges a gyorsulás.)
  • Ahoy
    #1
    Mi a francnak mobil eszközökbe ekkora sávszél? 3G-vel bőven el lehet lenni, Youtube-ot nézni... mindenre jó torrenten kívül. DE ki a francnak kell torrent mobilra vagy táblára?

    Még kábelesen is bőségesen elég 25 mbit.