7978
  • Caterpillar
    "Tv-ken meg nincs USB csatlakozó..."

HOGY MI?
  • MasterMason
    A selejt arány így is úgy is megvan, viszont nem mindegy, hogy mekkora panelt kell legyártani, nyilván minél nagyobb a panel annál nagyobbak az anyagköltségek és minden egyéb.
  • MasterMason
    Aham, és akkor majd bedugják a tv-be az USB csatlakozót?

Mert aki látott már internetes közvetítést, az tudja, hogy gyakorlatilag még sima hd minőségben sem képesek normálisan élőben közvetíteni, nemhogy 2-4K-ban. :D Tv-ken meg nincs USB csatlakozó...
  • Torzonborz
    Még jó hogy te jobban tudod náluk.
  • Bucser
    Ez nem egyertelmuen igaz. Hisz minel nagyobb a PPI annal szofisztikaltabb panel kell ergo magasabb a selejtarany, ergo dragabb az eloallitas.
  • Bucser
    FB kihezetten arra akarja az Oculust hasznalni, hogy excluziv event kozvetiteseket csinaljon. A "Mintha ott lennel" elmenyt akarja kozvetiteni koncertekre-sportesemenyekre osszedolgozva nagy sport kozvetitocegekkel.

Ezt mar Zuckerberg is megmondta egy interjuban.
  • MasterMason
    :D Persze, de azért néha olvasd már el a fejlesztők céljait az oculus saját veboldalán, ott semmiféle ilyenről szó nincs :), a meglévő játék-motorokba való beillesztésen dolgoznak, nem pedig saját vr világon, meg ilyeneken. :D

Semmiféle tartalom fejlesztés nem lesz, kizárólag gyártással foglalkoznak majd.
  • Volfram42
    Az nekem is feltűnt csak nem foglalkoztam velem. Gondoltam ilyen is van.

Ámbátor még mindig SC topic. Én balga, meg azt hittem ahhoz lett ennyi hozzászólás. Aztán csak ez.:)
  • EnxTheOne
    Facebooknak van annyi pénze hogy össze hozzon egy jó vr világot, ahol egy avatáral lehet menni és virtuálisan lehet vásárolni, chatelni, meg sok minijáték is lehet benne.
    Vásárlás összegből lecsípnek egy bizonyos összeget, meg tele rakhatják a virtuális várost is reklámmal. Pl mint most a plakátok, épületek oldalán hirdetések stb.
  • MasterMason
    "hanem a hozzá adott szolgáltatásokra és tartalomra, ami exclusive VR-en keresztül lesz majd csak elérhetõ."

Nincs egyetlen olyan cége sem az FB-nek, ami VR-hez illő tartalmakat állítana elő, vagyis a gyártás lesz számukra az üzlet. Mégpedig jó üzlet, már ha nem költheti rá a gatyáját a perre, amit a nyakukba varrtak.

Ami a paneleket illeti, az oled panelnál is a méret a lényeg, minél kisebb egy panel tényleg annál olcsóbb gyártani.
  • MasterMason
    WTF? :D
  • Ubi™
    Igen nekem is ott lett 100%-os. Van itt az SG-n pár ilyen figura, szánalmasok. Aztán érdekes módon, amikor lebukik még próbál magyarázkodni, aztán eltünik.
  • Jeffjohnson
    Nekem akkor tűnt fel, amikor elfelejtett felhasználót váltani és úgy válaszolt Torzonborznak. Örülök, hogy nem csak én vettem észre.
  • Ubi™
    Azt elfelejted, hogy az a kis OLED display akkora méretben is full HD, amit nem lehet árban összehasonlítani egy full HD 24" LCD monitorral. A közös bennük csak az, hogy mindkettő 1920x1080 felbontású. Ha meg lehet hinni a kiszivárogtatott infóknak, a végleges verzióban 4K OLED lesz. Bár ezt hiszem ha látom. És igen a FB-nak érdeke, hogy minél olcsóbban jöjjön ki és minél többen vegyék, mert hatalmas üzlet van benne, és itt most nem közvetlenül a reklámokra kell gondolni, hanem a hozzá adott szolgáltatásokra és tartalomra, ami exclusive VR-en keresztül lesz majd csak elérhető.
  • Ubi™
    Ez szerintem itt már mindenkinek leesett amikor magával beszélgetett egyetértésben. :-) Aztán az is lehet, hogy skizo.
  • Jeffjohnson
    Csak jelzem MasterMason=MolnarRob
  • MasterMason
    Ebbe kapásból két kamera is van. :D
  • MasterMason
    Ez sem lenne rossz Star Citizenhez:

Totem VR Headset

Meglátjuk melyik mit tud majd, mire kijön az SC és ED, és akkor valamelyiket én tuti megveszem.
  • Torzonborz
    Az a baj hogy nem képesek még utánanézni sem.
    Na mindegy részemről befejeztem.
  • MasterMason
    Bingó! :D
  • MolnarRob
    Annyira azért nem lesz olcsó, valaki okosan kitalálta hogyan lehet a 6 inches paneleket másfélszer drágábban árulni mint a 61 centiseket. :D
  • Volfram42
    Tokmindegy olcso lesz. Akit jobban erdek az meg keressen egy ezzel foglalkozo topicot. Azt hiszem ez nem az.
  • MolnarRob
    Pedig jó helyen kapiskál, minél nagyobb egy panel annál drágább legyártani, így volt ez az lcd-től kezdve mindegyiknél. Na most 350 dollárból már tényleg kijönne még a 24-es IPS panel is, viszont ezekbe a kütyükbe csak alig 6 inches kell, akkor egyértelmű, hogy abban a 350 dolláros árban igencsak komoly többszörös haszon van a legnagyobb és legdrágább monitorokhoz képest is.

Én meg nem eszem azt senkitől, hogy ebben a 350 dolláros árban nincs minimum 250-300 dollár haszon/darabon.
  • Torzonborz
    Rossz helyen kapiskálsz .Nem az a lényeg amire Te gondolsz.
    V1 első cél 1 millió felhasználó , szerinted ilyen magas áron hogy tudják ezt elérni ? Sehogy.
  • MasterMason
    Nem akarlak megbántani, de inkább neked kéne matek leckéket venned. Egyszerű matematika, ha 24-es panelból ki tudsz árulni 4x350 dollárt, 350 dollár helyett, márpedig ki lehet, hiszen 24-es a méretű monitor paneljából minimum 4 darab oculus panel jön ki, akkor egyértelmű, hogy miből lesz itt a haszon.
  • Torzonborz
    Oké , tájékozódj mert láthatólag info hiányod van.
  • MasterMason
    Te gondolkozz már egy kicsit, nem gondolod komolyan, hogy reklámokat kell majd nézni ezen? Vagy, hogy a facebook appok mellé fogják ezt venni az emberek? Hidd el, hogy a gyártásból származó profit lesz az, aminek vissza kell termelnie azt a kétmilliárd dollárt, amelyet ezért a cégért fizettek.

Tudod mekkora egy monitor kijelzője? Na, hát itt negyed akkora sem kell, és alapból dupla áron lehet adni, mint amennyibe a legjobb IPS monitorok kerülnek. 350 dollárért már 24-es igen jóféle monitorokat lehet kapni...

Itt meg egyetlen 24-es jó minőségű panelból ki tudsz árulni legalább 8 drága monitor árát. Itt van a business nem a reklámokban... Negyed beszerzési árból dupla annyi haszon van, mint a 24-es monitorok esetében...

Ez ebben az üzlet nem a reklám!
  • Torzonborz
    Gondolkozz már egy kicsit ...
    Ki vette meg ? FB . Miből élnek meg ? A kismillió mikrotranzakciós appből és a célzott reklámokból.
    Nekik az a céljuk hogy a lehető legtöbb felülelten a képedbe tudják ezeket nyomni. A mobil piac növekedése pedig majd hogy nem stagnál.
    Ez pedig egy új lehetőség nekik.
  • MasterMason
    Konzolokat ne hasonlítsd már ehhez, ott ugyanis bizonyos százalékot lehet le kell adni a játékból, de pc-n ilyen nincs. Ezzel az erővel akkor adhatnák nyomott áron a GF TITÁN-t is, mégsem adják. :D

A pc az nem konzol, ahol x%-ot le kell adni az eladott játékok után...
  • Torzonborz
    Nem tudom mi ebben olyan hihetetlen . Szerinted a konzolokat hogy árulják ? A bevezetésnél nyomott áron vesztességgel hogy minél több menjen el belőle. A profit a softwareből van.
    FB kliens sem véletlen ingyenes.
  • MasterMason

Aegis Gladius Declassified!

• MasterMason
    Ezt inkább torzonborz-nak írd. :D Ő mondta, hogy itt anyagáron akarják majd árulni. Én ilyet egy szóval nem mondta, én csak annyit mondtam, hogy a termékfejlesztése nem akar majd az FB beleszólni.
  • TokraFan
    Ez mondjuk tényleg jó lenne...
  • TokraFan
    Persze, csupa jótékonyságból és az új technológiák révén az emberek életének jobbá tétele céljából vették meg a céget, x millió dollárért...
  • Torzonborz
    Ja meg a valve is csinálja a saját kütyüjét. Szóval így még inkább árverseny lesz.
  • MasterMason
    Persze nyilván a tömegtermelés az alkatrészek illetve anyagok nagybani vásárlása nagyban befolyásolja az árat, de azt kétlem, hogy nyereség nélkül gyártaná bárki anyagáron. Két milliárd dollárt adtak a cégért, hát azt előbb utóbb vissza kell majd termelni...

Egyebek mellett pedig lesz itt konkurencia is, mégpedig a sony képében, ami ugyan azt mondják, hogy csak PS4-re lesz a morpheus de ez nem igaz, mert a partnereik között akik szoftver felhasználásánál akarják használni, máris ott van az autodesk meg a unity is, ezek pedig csak pc-n futnak.
  • Torzonborz
    Nem a fejlesztésről van szó ,szimplán csak az árról.
    De még ha nem is anyagáron adják akkor is olcsóbb lesz mint a mostani devkit szimplán a tömegtermelés beindítása miatt.
  • MasterMason
    Na ha reklámokat kéne néznem SC vagy ELITE játszás közben VR szemüvegben, vagy előtte vagy utána, akkor már most felejtős is a dolog, akkor marad a morpheus. Eszem ágában nincs reklámokat nézni, azért fizetni, hogy FB-s reklámokat nézhessek. :D
  • MasterMason
    Én akárhol olvastam erről a kapcsolatról, mindenhol az volt, hogy az FB nem akar beleszólni a termékfejlesztésbe, vagyis nem kérte, hogy az alap koncepció változzon, és mondjuk az fb saját termékeihez vagy szolgáltatásaihoz legyen optimalizálva.

Sehol ilyenről szó nem volt.
  • Torzonborz
    Gúgli a barátod.

FB érdekeltsége meg az azon futó appok és reklámok , ezeket meg tolhatják a képedbe már OR-en keresztül is.
    Hatalmas pénz van ebben.