7978
  • alienenemy
    EVE online-ban van olyan hajó, ami több hónapig készül. Az egyszeri gamer nem játszik sandboxot. A sandbox készítő leszarja az egyszeri gamert. Azoknak ott a cs.

Gondolom nem ilyen választ vártál, de erre a posztra nem jár jobb.
  • EFRM
    ezt az 1 honap - hasrautes - mire visszakapsz-ot en eddig sem, ezutan sem ertem, hogy milyen design ez..
    szoval milyen jatekban latott mar valaki barmilyen hasonlot, az 3seces respawnok idejeben

vajon ki fog varni akar 5 percnel tobbet "hogy az uj hajojat legyartsak" ? szerintem nem sokan

sztem komoly problemak vannak a design doksiban, hasonlatosan az fps reszhez, ahol nagyon ramennek a lelonek fexelalszol-ra
    de valaki fekudni fog, szoval ... nemtudom. nagony realis meg minden, de tudjuk, nem biztos h az a tuti. az egyszeri gamer igenye, hgoy minnel elobb visszakeruljon az akcioba, a husidaraloba. szoval nem tudom mennyire fog mukodni. igy saccra ennek nem latom eselyet jelenleg (mikor a cod meg a bf az "isten" az arma3 meg "uncsi" a nagytomegek es hozzajuk tartozo penztarcak szerint)
  • MasterMason
    Egy ember aki gyakorlatilag abból él, hogy játékokat "reklámoz" a youtubon. Viszont legalább jól csinálja.
  • TokraFan
    És ki a franc az a Scott Manley?
  • Torzonborz
    A biztosítással nem feltétlenül kapod vissza egyből a ladikot. Annak is van gyártási ideje és minél nagyobb annál több ideig tart. Szóval egy Idrist ~1 hónap mire visszakaphatsz ( ez most egy hasra ütés szám volt bár mintha ilyesmi rémlene devektől ).
    Amúgy meg jogos , nem tudom hol marad így a játék öröme.
  • Caliph
    azt mondja nincs adóssága,jól élnek,neje is keres,ez a hobbija. más belerak ugyanennyi pénzt egy bringába,vagy autóba,nyaralásokba stb. ha ez érdekli,tegye. más focizni jár , ő kockul :)
    nekem csak egy bajom van ezzel,illetve ez sem az én bajom csak eszembe jutott: ha megvett minden hajót(44 hajó,javelin destroyer stb) mi a rákot fog csinálni a játékban?(emlékeim szerint ezek biztosított hajók szal ha kilövik kap másikat alap hajót ingyé) Mi lesz a cél? mert ugye mindenki arra gyúr,azért kereskedik bányászik stb hogy meg tudja venni a tápos hajókat.
    Ezzel sztem a játékélményt nyírja ki,és ráadásul tétje se nagyon van mert visszakapja a hajót.
  • MasterMason
    Na az egy jó dolog szerintem, mert más játékokban is tudja majd használni. Viszont ha megvenne minden hi-tech széket is (ami képes visszaadni a mozgást), ha csak egybe tud egyszerre beleülni arra is azt mondanám mi értelme? Érted mit mondok?!
  • Torzonborz
    Hát ha komolyan veszi akkor gondolom egy jófajta joy és szék beszerzése se lesz neki probléma.
  • MasterMason
    Te tudsz olvasni, miért lenne negatív a véleményem, én ezt írtam:

"Érthetetlen, mert ennyi pénzből már lazán lehetne vásárolni hi-tech ipar által gyártott szórakoztató eszközöket is, 25 ezer dolcsiért már pl hidraulikus széket is lehetne venni amely által mind egy virtuális autó mind pedig egy virtuális űrhajó életre kelthető otthon a lakásban... Tehát én csak azt nem értem, hogy miért nem ilyen hardverekre költ valaki, miért virtuális űrhajókra dobja ki ezt a pénzt?! "

Ez nem negatív vélemény, hanem realista gondolkodás. Mi értelme megvásárolni minden űrhajót, ha csak egyet tud majd használni egyszerre? Milyen élmény marad neki akkor a játékra ha minden meg lesz egyből?

Ami Scott Manley illeti, számomra nyilvánvaló hogyan működik a reklám és a marketing...
  • Bucser
    Es hat mivel a velemenyed negativ, nem is birtad volna ki hogy megoszd ebben a topicban hisz te vagy itt a hazitroll.
    Ki kell abranditsalak: A te velemenyed is olyan mint az enyem. Kb mint a segglyuk mindenkinek van es senki nem kivancsi a masikera.

A lentebb linkelt illeto is csak a velemenyet fejezte ki azzal hogy $22.5K dollart elkoltott. a jatekra.

Scott Manleyvel kapcsolatban pedig te nyilvan insider vagy az eleteben je?

Az elso hajot kapta ingyen. a tobbi cuccot pedig sajat maga vette. (az andromeda videojaban el is mondja mit tervez vele csinalni es mire forditja a monetiszalt Star citizen videokat.)
  • MasterMason
    Bocsi, de nem én álltam ki kiabálva, hogy 22.500 dollárt költöttem erre hanem ez az ember. Nyilván ha kiáll ezzel a nyilvánosság elé, és a magánéletével zaklat, akkor számoljon azzal, hogy nekem vagy másnak véleményem lehet róla.

Mi közöm hozzá?! Neked mi közöd ahhoz, hogy nekem erről véleményem van?

Amúgy Scott Manley ingyen kapta, hogy reklámozzon és lehetőleg pozitív hangnemben...
  • Bucser
    Mit erdekel teged, hogy ki mire kolti a penzet? Egyaltalan mi kozod hozza?

A sajat disposable income-jat mindenki ugy kolti el ahogy akarja, a sajat risk/reward skalaja szerint.

PL Scott Manley is kb $1500 $2000 dollart elkoltott mar a jatekra a hangarjabol kinezve. De csak azt kolti ra ami pl a Star Citizenes youtube videokbol bejonnek.

En eddig max 50 fontot koltottem ra, mert nekem annyit ert meg. Aztan majd ha kijott orommel jatszok vele. (Bar a retaliator meg a long range bomber megmozgatta ba fantaziamat.)
  • MasterMason
    Guy Spends $22,500 on Star Citizen, Has No Regrets.

Érthetetlen, mert ennyi pénzből már lazán lehetne vásárolni hi-tech ipar által gyártott szórakoztató eszközöket is, 25 ezer dolcsiért már pl hidraulikus széket is lehetne venni amely által mind egy virtuális autó mind pedig egy virtuális űrhajó életre kelthető otthon a lakásban... Tehát én csak azt nem értem, hogy miért nem ilyen hardverekre költ valaki, miért virtuális űrhajókra dobja ki ezt a pénzt?!
  • Yserac
    Elite szerintem elfogadható lett, nem tudom mit ígértek, mert én már csak az idei verziót láttam az alapján vettem meg. Az is jó dolog, hogy nem hagyták magára, folyamatosan fejlesztik. Alkalmi játékos vagyok benne, így néha csak kapkodom a fejem egy-egy peccs láttán.
  • Torzonborz
    Mondjuk ez nem korai hozzáférésű játék. Azoknál jellemzően élesben játszol , egy majdnem teljes értékű játékot kapsz .
    Itt meg ettől még azért elég messze vagyunk.
    Az hogy mennyi bug lesz megjelenés után senki nem tudja most még megmondani de lesz ez fix bug mentes játék nincs ( sajnos ).
    A stabilitás is attól függ hogy a meglévő támogatók mellé mennyi plusz játékos esik még be az éles indulásnál.
    Ezt is elég nehéz lesz belőni a fejlesztőknek.

Ami viszont biztos az az hogy a fejlesztők már most hallgatnak a támogatókra és az észrevételeik szerint változtatnak sok mindent .
    És azért lássuk be , nem mindegy hogy egy funkció , ami nem tetszik a játékosoknak és változtatásra / finomhangolásra szorul , már a fejlesztés alatt módosul vagy a megjelenés után.

A lényeg , én nem a korai hozzáférésű játékok mellett érveltem. Csak az SC fejlesztése mellett .
  • TokraFan
    "már a kiadók által finanszírozott aaa játékok zöme is full bugosan jelenik meg, nameg ott se mindig az van amit ígérnek"

Ennek nem is állította senki az ellenkezőjét! A korai hozzáférésű rendszer mellett hangzott el érvként, hogy jót tesz a játéknak a "néppel" teszteltetni. Nos, én ezt nem látom sehol...
  • TokraFan
    Nem hasonlítottam össze, csak leírtam, hogy:
    1. Létezik árnyoldala is a rendszernek (erre volt egy szép péda a StarDrive, de rengeteg mást is lehetne még itt sorolni, sajnos bizonyos értelemben még az Elite-t is említhetném...
    2. Nem látom semmivel sem stabilabbnak azokat a játékokat, melyek korai hozzáférés módban készültek, tehát porhintésnek ítélem azt az érvet, mely szerint a korábbi rendszerben működő "fizetett teszter" megoldástól ez bármivel is jobb lenne, a végleges játékban maradt hibák számát, vagy a játék stabilitását tekintve.

Nem godolom, hogy az SC rossz lesz, sőt, drukkolok nekik. Én már csak ebben a játékban reménykedem (tekintve, hogy X rebirth és Elite is messze elmaradt attól, amit ígértek). Úgyhogy nem az SC-ről beszéltem, csak a korai hozzáféréssel kapcsolatban írtam véleményt...
  • Micsu
    már a kiadók által finanszírozott aaa játékok zöme is full bugosan jelenik meg, nameg ott se mindig az van amit ígérnek

sok kickstarter játék eddig hozta amit kell, persze csalódás lesz mindig, nem szélsőségekben kéne gondolkozni

stardriveről meg annyit hogy a szart a szárral nem szokás összetéveszteni, eddig amit mutattak a játékból jó, csak félek hogy kezdik túlvállalni magukat
  • MasterMason
    Az egész kickstarter arról szól valójában, hogy a kockázati tőkebefektetést áttolhatják mások vállára. Így ha bukik is egy projekt, akkor nem kell a céget zár alá venni, egyszerűen lenyelik a kárt azok akikre nagyon okosan nem véletlen hárították át ezeket a pénzügyi kockázatokat. :P
  • MasterMason
    Ha pusztán a tényeket nézzük akkor a valóság az, hogy a játékok hibákkal teli alfa és béta verzióit árulhatják többszörös áron. Melyik fejlesztő nem szeretné négyszeres áron eladni már alfa vagy béta szakaszban a játékát?! :D
  • Torzonborz
    Remélem azért azt Te se gondolod komolyan hogy ezt a StarDrive nevű valamit összehasonlítani a Star Citizennel ?
    Előbbin mennyi fejlesztő dolgozott , mennyi időt / energiát / erőforrást fektettek bele ?
    SC-nél ezt azért lehet látni , tudni.
    Egyébként jó példa az Elite , azt se hagyta magára Braben .
    Aki azt hiszi hogy itt az lesz az vagy tájékozatlan vagy szimplán rosszindulatú .

Amúgy meg nyilvánvaló hogy ez a pénzről ( is ) szól.
    Soha nem volt jótékonysági intézmény a játékfejlesztés
    Csak az nem mindegy hogy ez ki hogy csinálja. Vannak akik még mindig szenvedélyből teszik a szórakoztatásért. Mind a mellett hogy nyilvánvalóan anyagilag is jól járnak.
  • TokraFan
    Ezzel nekem csak az a bajom, hogy a gyakorlat nem tükrözi ezt az elvet. Az eddig Early Access vagy egyéb kickstarteres próbálkozások zöme nem azt adta megjelenéskor, amit ígértek, azt meg főleg nem lehet mondani, hogy bármivel stabilabbak vagy hibáktól mentesebbek lennének az ilyen módon előtesztelt játékok. Szerintem ez az elv csak porhintés, valójában ez sem szól másról mint a pénzről. Eddig ők fizettek a tesztelőknek, most fordítva van. Nem kérdés, hogy üzleti szempontból melyik az előnyösebb!
    Fejlesztési fázisban így több pénzhez jutnak mint a kiadóktól, ráadásul a userek felé kevésbé kell elszámolni. Lásd pl. az örök kedvencemet, ami ennek a rendszernek az árnyoldalait legjobban szemlélteti: StarDrive nevezetű játék. Itt is beszedte a fejlesztő a pénzt előre ígéretekért, aztán kiadta a jétékot félkészen tele hibával, majd olyan szinten hagyta magára az egészet, mintha sosem létezett volna...Igazság az, hogy ez az egész jogilag teljességgel rendezetlen, amit a gátlástalanabb fejlesztők ki is használnak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.26. 16:46:49
  • MasterMason
    És képzeld el azokat, akik a sok esetben több mint ezer dolláros hajókat vették úgy, hogy hosszú ideig még tesztelni sem tudják, hiszen kész sincs. És ezeknek az embereknek egyszer majd adni kell valamit. ;)

Szerintem még mindig benne van a pakliban, hogy előbb utóbb egy hatalmas botrány kerekedjen ebből a dologból...
  • Torzonborz
    Itt is vannak fizetett belső teszterek.
    De minél hamarabb jut el a széles felhasználói réteghez az adott alkalmazás annál hamarabb derülnek ki azok a hibák amit belső tesztel meglehetősen problémás kideríteni ( kompatibilitás , terhelés stb ).
    Szóval ebből előnyt lehet kovácsolni mint ahogy sok más hasonló projekt meg is teszi.
  • MerlinW
    Fizetsz hogy tesztelhess, mások meg... :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.03.25. 20:56:05
  • Torzonborz
    "nincs mit tesztelni, a játék félkész. "

Pont azért van mit tesztelni mert a játék fejlesztés alatt van.

Azt meg nem mondtam hogy vedd meg , ez nem tudom hogy jött ide.
    Csak azt írtam hogy most ingyen ki lehet próbálni , aki kíváncsi megnézheti hogy áll most a játék .
  • TokraFan
    Köszi, de egyelőre nincs mit tesztelni, a játék félkész.
    Majd ha megjelent és a tesztek pozitívak, akkor megveszem a végleges verziót. Cities Skyline-t is így vettem meg, és nem csalódtam. Ígéretekért soha többet nem fizetek előre, túl sokszor fáztam rá..
  • Torzonborz
    Viszont most ingyé' kipróbálhatod :P
  • TokraFan
    Kétségkívül nem vagyok SC rajongó, még egy fillért sem költöttem rá és nem is fogok, amíg meg nem jelenik, tehát igazad van, az információim hiányosak. Viszont köszönöm a tájékoztatást, így a fegyverekkel kapcsolatos aggályaim is megszűntek...
  • Caliph
    Tudom hogy GS de hátha valaki kipróbálná,hétvégén ingyenes
  • akyyy
    az miért van hogy rámegyek a policiesre (tán rendeletek vagy törvények) és csak a jobb alsó sarokba megjelenik egy X. De sehol a panel. Tegnap még megvolt :\
  • Yserac
    Gyorsabb az energia leadási, átadási sebessége egy kinetikus lövedéknek, mint az energia nyalábnak. Ez pár 100 év múlva a valóságban hogy lesz ki tudja? :)
  • Diopapa
    "Engem jelenleg csak az zavar kicsit, hogy egy masszív SciFi világban golyószóróval kell lövöldözni."

Ez a fő gond, megint félinfók alapján ítélsz. Most is van energia és ballisztikus fegyver is. Sőt, mindegyiknek más a fő funkciója.
  • TokraFan
    Egyetértünk, viszont itt a mászkálás csak egy hangulati elem, nem ez a játék lényege. Vaoltaképpen mélyebb kiterjesztése a korábbi megoldásoknak, ahol dokkolás után csak egy statikus helyszín fogadott (Pl. freelancer). Itt már be is járhatjuk az állomást, hajót, akármit. Ez sokat dob a hangulaton még akkor is, ha nem a top legszebb. Ráadásul egyelőre csak a környezetet láttuk, unalmas akkor lesz, ha nem lesz benne élet. Ilyen szempontból pl. a Mass Effect 2-3 nálam etalon, míg pl. az X rebirth csalódás. Ez utóbbinál tényleg unalmas, hogy szinte semmi élet nincs az állomásokon. De azt jól oldják meg SC-ben, és hozza a hangulatot, akkor nem kevéssé lesz lényeges a grafika...Ami azért egyáltalán nem csúnya, ha nem is a világ legjobbja. Engem jelenleg csak az zavar kicsit, hogy egy masszív SciFi világban golyószóróval kell lövöldözni...De gondolom lesz majd más fegyver is. Ha mást nem, modokkal...
  • Yserac
    2018-ban mikor talán ez megjelenik már minden a DX12-ről fog szólni. Kíváncsi leszek ezt a kérdést, hogy oldják fel.
  • Sir Quno Jedi
    Nananaaa! Egy deus ex-et, vagy hl-t a sztori a változatosság, a hangulat visz el a hátán, bármíly elvultak is amúgy játékmechnaikailag, grafikára, engine-re stb. Viszont generic folyósókon bóklászós fps lövöldék tökéletesen összemérhetők pusztán technológia és technika és a szokásos csilivili alapján (sajnos).
  • TokraFan
    A játék még fényévekre van a késztől...Az a legnagyobb baj a közösségi finanszírozással, hogy az emberek fizetnek, de nem értik, hogy jódarabig még nem lesz játék a kezükben. Aztán megy a hiszti, mert nem értenek hozzá és ahhoz szoktak, hogy ha már fizettek egy játékért akkor az készen van (nagyjából).
    Meg kell érteni, hogy a játék KÉSZÜL! Fejlesztési fázisban minden játék sz*r, csak ami hagyományos módon készül, ott ezt a fázist nem látja a nép. Én aztán eléggé utálom CR-t, de ítélni egy kvázi félkész játékról nem szabad. Majd ha készen lesz, és egyben látjuk. Nekem teljesen megfelel az FPS rész, ugyanis nem ez a lényeg. Ez egy hangulati elem, és a hagyományos űrlövölde játék kiterjesztése. Ha a végtermék egyben lesz, és kellő hangulattal fog rendelkezi, akkor nem fog érdekelni, hogy a bázis valami másik AAA játékban szebb. Nem ez a lényeg. A Crysis is szép, mégis dög unalom, ezzel szemben egy Deus Ex-et, HalfLife-ot nem lehet letenni annak ellenére, hogy 15éves grafikával rendelkeznek.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.13. 05:05:03
  • EFRM
    köszi!
    ameddig az 1-2 pont nincs készen számomra ez a jatek vaporware, vagy legalabbis szakadek szelen laviroz

azt hogy Te es rajtad kivul nagyon sok mas ember nem igy gondolja én maximalisan tiszteletben tartom!ennyi
  • Diopapa
    "Igazándiból a mászka részhez felkérhettek volna egy csapatot, ami ebben vérprofi és összedobta volna nekik purrfektre."

Igazándiból felkértek, és egy Cryengine-ben járatos FPS-t készített csapatot kértek fel és ők csinálják. Bár nem nagy nevek és amit csináltak az pl nekem nem tetszik, de ez továbbra is egy űrszim, nyilván nem erre fogják a pénzüket elkölteni.

• Torzonborz
    Nagyobb terep a planetside lesz , a pontos méret még kérdéses de bőven nagyobbat akarnak mint egy zárt fps pálya.
    Szóval a lényeg hogy az fps rész nem lesz lekorlátozva csak dedikált fps pályákra, ha akarod akkor egy krimóban is előveheted a stukkered ...persze számolni kell azzal hogy UEE által ellenőrzött területen ez a biztonsági erőknek nem fog tetszeni.