8019
-
Megint lenne kérdésem, hajóbiztosítás.úgy olvastam hogy játékidőben számolódik...
Azt hittem valós idő szerint mérik, azaz ha valaki jún. 1-én megveszi a 3 hónapost, akkor szeptember 1.-én lejár... Namost ez úgy van hogy ha vki csak potom 2 órát játszik naponta, akkor: 3 hónap=2016 óra --> 1008 nap múlva jár le?! több mint 2,5 év múlva jár le? wut?
(Lehet h matematikailag is elszámolok valamit...
)
A biztosítás meghosszabbítás játékbeli pénzzel (is) lehetséges? Gondolom jó sokba kerül.
Ha ez így lenne (bár erősen kétlem) akkor csak elég hajónként egyszeri támogatást fizetni nekik...(?)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.07. 22:54:01 -
Ki akarom próbálni a kereskedést. Utána is gugliztam a legjobb módszernek, ilyesmi.
Játékon belül meg lehet nézni hogy melyik termék, hol, mennyire lesz profitos a vétel és eladás?
Neten találtam egy (volt) táblázatot, és egy kereskedelmi útvonalkereső oldalt is, ismeritek?
Arccorp Arena18 nem szerepel a listán, pedig ott is van trading terminál, nem?
Tudok pár tippet adni tradinghoz? :D (ED-ben már csináltam jópárszor.)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.07. 14:04:57 -
Roadmapen meg tudod nézni.
3.6-ban ship rental, black market, law system, Banu defender
3.7-ben fuel scooping, swim, physical inventories
3.8 microtech planet, salvage, healing, player status, ship to ship docking, CARRACK!!!, Hull C
nagy vonalakban ami érdekesebb plusz sok apróság.
-
lonvard #5416 Az hogy nincs pénzük, nem a Forbes-ból derül ki, hanem hogy leépítések kezdődnek. Ha 2017-ben már csak annyi pénzük volt, akkor nem jutottak volna el 2019 májusáig, mivel csak a fizetések évi 30 millió (ha jól tudom). Itt előre meg kell legyen tervezve hónapokra a költségvetés, és nem látjuk, hogy pánikoltak volna 2019 elején. Tehát most itt ki kell szerintem teríteni a kártyákat, mert időben akarok refundolni, hogy támogathassam Derek Smart projectjét, ami jobb lesz mint a Star Citizen. :D -
T800 #5415 Idén lesz még valami nagy durranás? Vagy a 3.5 frissítést szánták annak? -
ArcCorp bővítve lesz később, szóval a mostaninál jóval nagyobb lesz. ;) -
Mivan? :D Ne csináld már, milyen 290 miskáról indultak? Tudod mennyi volt az? 2.5 milla, ennyivel zárták a KS kampányt, onnantól kezdve a gyűjtés folyamatos. A büdös életben nem volt ennyi pénzük és nem is lesz mert a folyamatos bevétel mellett kiadásuk is van.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.07. 13:41:15 -
forbes cikkére: nem tudom honnan vették hogy 14 miska volt a a számlám 2017 végén,de az elég elkeserítő.főleg hogy 290miskáról indultak,ha igaz -
Én is beszállnék egy kicsit a témába:
Én is hallottam ezeket a híreket, nekem is kicsit aggasztó és mint ahogy korábban is mondtam, nem igazán támogatnám még pénzzel a játékot, bár tetszik is, a nagy hibái ellenére is. Néztem az oldalon, a legolcsóbb hajó is, ami játékot ad, az is már 50$ körül van és még csak 3 hónap-biztosításos, nemhogy LTI-s... És csak min. félévente de inkább csak évente vannak a freefly-ok? :/
ED-nél ugyan vannak utalások a Space-legsre, de még semmi se biztos. Ugyan, sztem Frontier-nek muszáj lenne előbb-utóbb valamit lépnie hogy tényleg ne maradjon le Star Citizennel szemben, versenyhelyzetként...
Nekem is tetszik ez a bázisról-bázisra járás a hajóig, + vmiféle tömegközlekedési eszköz használata. (Bár előbb-utóbb az ez is monoton lenne és akk kicsit uncsi és idegesítő is lehet, bár az élet is ilyen. :D)
Ha ez ED-ben is hasonló lenne, akkor éppen felváltaná vmennyire számomra a SC-t. :)
Az igaz hogy ED-ben vszeg kisebb(ek) is járható terület(ek), az (atmoszférás) bolygók hiányában, azért ED-ben a legtöbb állomás hatalmas. Sztem akár olyannyira is, hogy simán lakhatnának is benne, (márcsak az utasküldik miatt is, elképzelve vkik beszállnak a hajóba) amolyan város, aki játszik ED-del biztos látta már a dokkolás közben körbe-körbe járó járműkeket is a landing pad-ok között, plusz van ahol fák & egyebek is vannak.
És akkor pihenőhelyek (és egyéb terminálok) ott lehetnének pl. az állomás szélén/hátujában, ahova gyalogosan, vagy vmiféle traszporttal el kell jutni. Én így tudnám elképzelni a Space legs-et. :)
Bocsi hogy kicsit hosszú lett, :D vissza a SC-hez:
Bejártam Arccorp-ot, bár ahogy sejtettem, csak az Arena18 járható be és ennyi. SZTEM ennél a Lorville kicsivel nagyobb JELENLEG és több a vonal. Bár Arccorpban nagyon praktikus az a repülő 'metrószerelvény' és változatosabb sebességekkel megy, jobban ki lehet látni és pazar kilátást nyúlt. :) Ötletes hogy űrállomáshoz egy hosszú "kifutópad" mentén halad be. :)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.07. 13:32:05 -
Az a marketinges csaj CR felesége, de ettől persze még nem több, mint egy marketinges csaj. -
24 és 16 ezer? Nekem tűnik csak kicsit soknak. Igaz drágák a hajók de ennyire?
Ha befektető lenne nem lepődnék meg, de így kicsit túlzónak érzem ezt. A még meg sem jelent csatahajókból kapásból vett 3 at, vagy hogy hozta/ák össze? -
lammaer #5408 Amúgy itt félrefordítás van (szokás szerint)... van olyan backer aki EGYMAGA kér vissza több mint 24.000 dollárt, és a linkelt cikk említ egy másikat is aki 16700-at perel éppen.
Szóval nem 129 ember kér vissza ennyi pénzt... persze a lényegen nem változtat, összességében nem szignifikáns összeg (Elég elmebeteg emberek ettől függetlenül. Úgy látszik kevesellte hogy csak ölelgethette egy konferencián a marketinges csajt - lásd a cikkben a fotót :D )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 12:27:57 -
Szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy Chris Roberts nem nagyon jött ki David Jennison-nal, vagy/és esetleg nem tetszett neki a stílusvilága.
Nem nyilatkozna csak így, ha puszi pajtások lennének. Én sem beszélek elvből az előző munkáltatóimról, csak maximum azokról akikkel rossz viszont folytattam.
Persze ez csak feltételezés, remélhetőleg kiderül minden 1-2 hónapon belül. -
lonvard #5406 "Ugyanakkor egyre többen fordulnak a fogyasztóvédelemhez és követelik vissza a pénzüket. Egész pontosan eddig 129-en éltek ezzel a lehetőséggel, és összesen 24 ezer dollárt követelnek vissza."
:D
Már csak marketing szempontból is lépni kell a Forbes cikkére szerintem, tehát most várjuk szépen ki, hogy mit reagálnak rá. Oszlatni kell a kételyeket, sokadjára.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.07. 12:11:14 -
lammaer #5405 Hát, amennyire ki lehetett guglizni, azért David Jennison esetében valószinüleg nem ő volt a hozzá nemértő.... Sony Onlinenál is volt lead...
link
De ha igaz is lenne és ő lenne a kretén, milyen vezetés van egy olyan cégnél ahhol 17 hónap kell arra hogy rájöjjenek a LEAD artist nem ért a munkájához? :D
Ha belegodolsz: kőműves is agyfaszt kapna ha állandóan visszabontatnák vele ugyanazt a falat és hónapokon keresztül ugyanazon a falon kell dolgoznia újra-meg-újra.
Én magam is IT lead vagyok (más területen), de az a legfrusztrálóbb amikor a vezetés nem bízik meg a szakértelmemben és újra meg újra átvariáltatja a dolgot, ott liheg a nyakamban, állandóan statusz reportor kér, aggodalmaskodik, variál, nem hagyja hogy leadként tényleg azt csináljam amiért fizetnek.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 11:56:43 -
traz #5404 Zseniális cikkek. :D
A legjobban talán ez tetszik :
"egy vezető grafikus szerint több hónapig alakítgatták hajók pajzsának vizuális effektjeit, mire végre sikerült olyanra formálni, hogy ő is elégedett legyen." David Jennison egykori vezető karakterrajzoló ugyanezen okból 17 hónap alatt tudott 5 karaktert elkészíteni."
Az említett két úr gondolom már nem dolgozik a CIG-nek. Vajon miért?
1, Ilyen babramunkára ők nem hajlandóak a világ minden kincséért sem.
2, Érdemeik és teljesítményük elismerése mellett lapátra tették őket. -
Mindenhol IS ott vagyok :D ;)
Már feladtam én is. -
Elkezdtem olvasgatni, a hozzászólásokat a linkelt hírportálokon, tán ha megtudok valami információt érdemben, bár ne kezdtem volna bele.
Gamestar-on mi megy ... el vagyok képedve. (Paydogs nevű felhasználót nagyon sajnálom amúgy).
Torzonborz te hány fórumon vagy fenn? (sg, prohardver, gamekapocs, gamestar, ign) :D
Ha módodban áll Paydogs-nak majd üzend meg, hogy az erdőn is sok a görbe fa. Oktalan vállalkozás a görbe fákat kiegyenesíteni.
T800 emlékszem rád Arma 3 ból, párszor láttalak TS-en is. Jöhetne már a 4. része annak is.
-
T800 #5401 Engem pedig lehet hogy pont ez a "szarakodás" ami bevonzott... :D Nem tudom miért, és sajnos az 1 hétből alig pár órát tudtam beleölni, az is lehet hogy ez a kezdeti nagy öröm hamar ugyan abba csapna át mint nálad, nem tudom.. Ezért agyalok, matekozok, hogy mi legyen hogy legyen. Fene tudja. De a világ amit megalkottak/meg akarnak alkotni az eszméletlen számomra. ED-ben van kb. 50 órám, de most már igazat adok azoknak akik azt mondják, hogy üres. Rengeteg lehetőség van benne, ennyi idő alatt szerintem az 5 %-ra sem jöttem rá, de valahogy nem kelti ugyan azt az érzetet mint az SC-ben, hogy él, mozog a világ... Nem tudom. Nem vagyok ilyen nagyon játékra rápörgős, vagyis inkább azt mondom, már nem. De itt valahogy ez megint előjött, pedig nagyon óvatosan álltam a dologhoz... -
Naja kinek mi, én pont azért untam meg az EVE-t mert nem tudtam a ladikból kiszállni, és az ED-nél is ezt a hiányt éreztem, mondjuk oda idővel jön a space leg. De sztem pont jó, hogy van ez a 3 spacepewpew, mindenki megtalálja a nekivalót. :) -
T800 #5399 Igen-igen, arra én is emlékszem. Várok még türelmesen tovább :) A roadmapet mennyire szokták tartani? Időpontokra gondolok. -
lammaer #5398 Nekem amúgy nem jött be az SC.
Valahogy felesleges sallangnak tartom ezt az egész bázison járkálást, űrhajó ajtó nyitogatást, kapcsoló nyommkodást. Elsőre persze szép-szép, de számomra (!) mondjuk a 10. alkalommal már kimondottan idegesítő lenne, hogy egy csomó idő elmenne erre mondjuk kerskedés közben. Persze reális, persze virtuális élmény, de nekem (!) a játszhatóság rovására megy.
Már az idegesít, amikor a másik ürhajós játékban állandóan ugyanúgy kell bedokkolni és 4-5-6 gombnyomás eljutni a vásárló képernyőig. Itt is valószinüleg az 5. dokkolás után keresném az opciókatz, hogy hol lehet a járkálást kikapcsolni.
De kinek a pap, kinek a paplan :D Az mindenképpen jó dolog hogy ki lehetett próbálni, de ebben a formában az SC nem az én játékom lett :(
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 11:16:01 -
Ilyen hírek minden évben vannak, nem nagyon újdonság. Ott van pl a tavalyi crytek vs cig per is, azt is lehozta a gamer sajtó, ment az okoskodás szokás szerint, hogy a crytek majd hogy lehúzza a ciget lóvéval és lehúzhatják a rolót. Aztán persze az egészből nem lett semmi de ennek ugye nincs hírértéke szóval kb nem is jelent meg sehol se. -
T800 #5396 BF2 nálam is hasonló helyet foglal el... :) Régi szép emlék, kár, hogy lelőtték a szervereket.
Arma3 dettó, amíg még jobban pörgött az arma.hu sokat voltam fent én is.. :) Talán 1-2 domiban még egy csapatban is voltunk. -
T800 #5395 Igen, rosszul fogalmaztam, elnézésedet kérem.. Igazából az áruk volt a lényeg,illetve az "AAA" kategória. Ahogy lentebb is említettem, oly annyira elvoltam éveken át egy szintén bugoktól hemzsegő játékkal a sok "szupernek" áhított cím mellet, hogy most kb. ugyan azt érzem a SC-el is. -
lammaer #5394 Ne haragudj de nagyon demagóg CODhoz meg BFhez hasonlítgatni ezt a játékot...
csak azért mert te éppen nem szereted azt a stílust, az nem minősíti az SC jóságát :)
Tuti biztos hogy te is tudsz olyan 50 dolláros játékot ami jobb mint az SC, főleg a jelenlegi állapotában.. csak éppen azők nem zűrhajósak :D -
Ezzel én is így vagyok, jelenleg hiába "alpha" több órát beleöltem mint egy átlagos AAA játékban tudnék.
A Cod-ok és a Battlefieldek nagyon régen nem érdekelnek, az utolsó ami számomra jó volt az a Modern Warfare, Battlefieldből pedig a 2. rész.
Igaz sok hibája van de szerencsére Armán nevelkedtem így a bugok engem se zavarnak annyira, viszont a hangulata az eszméletlen jó, remélem nem lövik le útközben. -
T800 #5392 Igazad van, akkor ma este munka után még nekiesek és könnyes búcsút veszek tőle.
Vicc amúgy, minden hibájával együtt többet ér (nekem) mint egy újonnan megjelent 121. cod vagy bf vagy bármilyen nagy és drága cím... -
Ahogy nézem az összes egy cikkre épül amit már itt linkeltek korábban(angolul).
Na most a pénz miatt én nem aggódnék annyira. Jó pár befektető beszállt év végén a támogatásba, ezért is készült pénzügyi elemzés a céggel kapcsolatban.
De még ha fogytán is van akkor is tudják csökkenteni a fizetéseket, vagy leépítéseket végezni.
Korábban is a bejövő pénzhez igazították a létszámot és a fizetést. Most az alkalmazottak száma 400 felett van.
Nagyobb problémát okozhat Chris Roberts megalomániája. Személy szerint nekem nincs ezzel gondom, mert ez azt jelenti, hogy tényleg jó játékot akar letenni az asztalra, csak a kérdés, hogy mennyire tudja meghúzni a határt.
Minden esetre, szerintem várj 1-2 hónapot, tán ha kiderül valami fejlemény az üggyel kapcsolatban, esetleg ha kibírod a squadron 42-ig az már támpont lehet. Mert ha 2020-ban tényleg megjelenik, akkor már nincs min aggódni, abból is lesz bevétel és a squadron 42 fejlesztők is áttérhetnek a Star Citizen fejlesztésére.
Én személy szerint akkor kezdek aggódni, ha 2021 ben sem jelenik meg.
Nem azért mert nem hiszem, hogy be akarnák fejezni a játékot, hanem mert sok befektető el fog fordulni a projekttől, nem is beszélve sok hittet vesztett játékosról.
-
T800 #5390 Tegnap munka után több órát beleöltem, észre sem vettem, hogy hajnali 1 van, pedig ahogy írtátok Ti is nem bugmentes a játék, sokszor ütköztem problémákba, de mivel a Dayz-n "nőttem fel" így el tudok tekinteni ezektől mert a játék atmoszférája kárpótol...
Ezektől félek:
https://www.gamestar.hu/uzlet/star-citizen-tamogatas-262791.html
https://hu.ign.com/star-citizen/48772/news/kinos-jelentes-erkezett-a-kozossegi-finanszirozasu-star-citizenrol
https://www.pcguru.hu/hirek/star-citizen-bajban-a-fejlesztes-elfogyott-a-penz/48919
Ezért kérdeztem, hogy ez a jól "megszokott" cikkek egyike? Vagy ez most már komolyabb?
Mert igaz, hogy csak 52,1 euróról beszélünk (az én esetemben) de vettem én már annyi játékot, hogy ha ez mondom év végén adja be a kulcsot (nem szeretném, hogy így legyen) akkor viszont ennyit sem ölnék bele szívem szerint...
De holnap vége a freefly-nak és nem bírom elképzelni, hogy most megint 1 évet várjak egy következő alkalomra... Szóval segíts/segítsetek.
Engem egyetlen dolog zavarna, minden más nem számít: Lehúzhatják végleg a rolót, vagy csak ijesztgetések ezek a cikkek? (Persze senki sem jövőbe látó, de mégis...) Én annyira nem mélyültem itt bele a dolgokba mint egyesek, és első körben tőled, tőletek kérdezném, hogy mi a nagy helyzet... :) -
Milyen hírek? Én nem találkoztam vele, pedig most ránéztem 2-3 játékkal kapcsolatos hírportálra is.
Mindenesetre azt javaslom, ha hezitálsz várj vele.
Messze van még a megjelenés, ráérsz bőven megvenni akkor is ha biztosabb és stabilabb lesz az egész.
"Cutlass black miért ilyen drága?"
A játék támogatását a hajó vásárlására építették. Ha támogatod őket ők hajóval jutalmaznak, minél nagyobb a támogatás annál nagyobb a hajó amit kapsz. Személy szerint nekem nem nagyon tetszik ez a rendszer, kicsit túl árazottnak érzem, de elég ha csak az alap csomag van meg, minden hajó ami bent van a játékban meg lehet majd szerezni játékbeli pénzért is, ráadásul később ha megjelenik a játék már csak az alap játékot tudod megvenni, onnantól hajókat már nem. -
T800 #5388 Mennyire komolyak ezek a hírek amik tegnap kerültek fel kb. minden oldalra? Nagy káosz van a játék körül vagy csak a "szokásos" pont így vásárlás előtt kicsit megingatott, bár mondom anno lezongoráztam ezt a dayzzel és végül csak elkészült (úgy ahogy..) de azt nem akarom, hogy megveszem ma a legolcsóbb kis hajópakkomat év végére meg beismerik, hogy sorry felsültünk a dologgal.
Valaki nyugtasson meg, vagy ébresszen fel ebből az álomvilágból!!!! :D -
T800 #5387 Cutlass black miért ilyen drága? Hajnali fél 1 van, kicsit behúzott a világ.. -
"Az is komoly bug hogy még a sötét űrben is a semmiből megjelenik a "Near Restricted Arena" figyelmeztetés?"
Ez nekem folyamatosan pingel a kovetkezo loginig ha Area 18 vagy Loreville-ben szallok fel avgy le. beakad sajna. Tudnak rola es hotfixelve lesz ez is.
"Éppen féluton voltam Arccorp felé, amikor magától abbamaradt a Quantum utazás (bug?) és megjelent ez a felirat.."
Az lehet hogy valami interdiction tortent es a near restricted area bugra csak felfigyeltel miatta. de az mindig is ott potyogott a hatterben. -
Ez nem feltétlen bug, két dolog miatt szakadhat meg a QT:
1.túlmelegedett a quantum drive (jobb coolerrel elkerülhető vagy kikapcsolod a shield/weapon systemet és a cooler jobban tudja a QT drive-ot hűteni)
2. van quatnum interdicition, vagyis az npc-k ki tudnak kapni QT-ből (ezt elvileg később játékosok is meg tudják majd csinálni). Mondjuk ilyenkor látni is kéne őket legalább a radaron (de sztem van amikor azok se jelennek meg :/ )
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.06. 15:41:45 -
Az is komoly bug hogy még a sötét űrben is a semmiből megjelenik a "Near Restricted Arena" figyelmeztetés?
Éppen féluton voltam Arccorp felé, amikor magától abbamaradt a Quantum utazás (bug?) és megjelent ez a felirat..
Lorville-ből is észrevettem már hogy egy beszédszöveg is beragadt (ott maradt végig) a piros figyelmeztetéssel együtt... -
Igen, Avengernek van ágya, amúgy nagyon jó kis ladik. Én mindig ezt javaslom kezdő csomagról való upgradre. -
Egy kék színű suitban voltam. :D Mindegy. Már sikerült addig újrafelszállnom, de megint csak Light Fighterrel, mert Curier megint buggolt... Így visszaértem inkább Olisar Port-ra, majd onnan indulok Arccorp-ra. (messzebb lesz így, az igaz :D)
Hátha sikerül így előhívnom rendesen az Avenger-t. (annak van ágya is, ha jól olvastam)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.06. 13:04:44 -
Lehet nem volt a metrón légkör, ez a bug megesik, érdemes suitban mászkálni ott is, hogy ezt elkerüld. -
kraven54 #5380 Lehet eltört a lábad veszélyesek ezek a lépcsök meg burkolatok :D Ja és itt a lábtörés halállal jár.