8019
  • Torzonborz
    Nem neveznek el rólad semmit . Ez volt a strech goalban :
    Exclusive star system for pre-launch backers. Only players who support the game before its launch will receive the computer coordinates needed to allow their jump drives to access this system.
  • MasterMason
    Nem úgy értve, hogy tiéd lesz az a rendszer fizikálisan, hanem úgy, hogy rólad lesz elnevezne. Nem?!
  • MasterMason
    Akkor meg pláne még inkább az én stratégiám a jó, mert azt a két torpedót így is úgy is bekaphatod, viszont ha okosan el vannak osztva az emberek, akkor akár kétszer háromszor is több hajó lehet nehéz fegyverzettel, és ha kiesik az egyik, akkor még mindig csak egy esett ki a harcokból. :)
  • Torzonborz
    Rendszeren belül npc spawn , aszteroida , hajó roncsok nem fixek lesznek hanem állandóan változnak, planetary modul lesz mondjuk az fps-re.

#760 : nem kapsz saját rendszert , ezt félreértetted. azok a backerek kapnak egy rendszerhez hozzáférési koordinátát akik a 18 millás goalnál már támogatták a játékot.
  • MasterMason
    Elvileg mindenkinek még "saját csillagrendszert" ígértek, illetve, hogy bizonyos összeg esetén, mindenkiről elneveznek a prg-ben egy-egy csillagot vagy csillagrendszert nem tudom. Elite-ben 400 milliárd naprendszer van, csúnya volna, ha itt nem lennének majd procedurálisan generált rendszerek milliói.
  • Volfram42
    Persze van benne logika, de az elvileg eselyuk sincs dokkolni az nagyon elvileg. Kapsz ket torpedot a fohajtomure meg a pajzsra aztan mar mennek is a gyalogosok. Az a hajo ki is esik a csatabol amig bem gyozi le a betolakodokat. Nagyon elvileg van minden. Majd kiderul. Valoszinu mindig lesznek npc loveszek. Bar ki tudja.
  • TokraFan
    Azt mondjuk eddig sem értettem, hogy mit értenek itt felfedezés alatt? Nincs procedurális generálás, tehát jó eséllyel kézzel összedobott rendszerek lesznek, néhány azonos típusú állomással. Nincs planetary landing, tehát ott sincs mit felfedezni. Mi marad? A bolygó és background textúra lesz más rendszerenként? Mit lehet felfedezni valójában ebben a játékban? Nem kötekedés, tényleg komolyan érdekelne!
  • MasterMason
    Teljesen mindegy, milyen lesz közelharcban, elvileg esélyük nincs dokkolni ha egy helyett három helyről szedik őket erős fegyverzettel.

Vagyis jó dolog ha 50-en vagyunk, de még jobb ha 50-en vagyunk és mellette még eszünk is van, mert akkor retteghet mindenki! :D

Az a lényeg, hogy a leghalálosabb fegyverek mellé szabad csak élő embert tenni akkor nő meg igazán a csapat tűzereje, az npc-k meg bármennyit is szednek le, az már csak bónusz, a hab a tortán. De ha hát azt beláthatná mindenki, hogy a gyengébb fegyverzettekkel rendelkező lövegek mellé értelmetlen igazi embert tenni, nem hatékony...
  • Volfram42
    Arra ertettem, hogy egy npc gepesz nem biztos, hogy jo kozelharcban es ha atszall az ellenfel lovoldozni akkor egy altalam ismert jo gepesz aki jol banim a puskaval is lehet tobbet er. Nem tudjum mennyire lesznek az npc-k multifunkcionalisak illetve ehez merten dragak. Raadasul egy bot ha nem csal nem szokott nehez ellenfel lenni az fps jatekokban nincs meg olya ai. Ezert irtam, hogy emelem kalapom ha megoldanak.
  • MasterMason
    De nem jobban bíznál abban, hogy ha két kiváló gépész kezelne két brutális löveget plusz két npc, mintha csak egy hajón két kiváló gépész kezelne egy brutális és egy gyenge löveget?! :D
  • MasterMason
    Azért nem mert ha van 50 ember, akkor ha jól és okosan vannak elosztva csak a legfontosabb helyekre + melléjük NPC-k, akkor sokkalta hatékonyabb corpot alkothatnak, akár 5x annyit is szállíthatnak és akár ötször akkor tüzelőt vonultathatnak fel, mintha minden székbe valódi embert ültetnél. Hiába van 50 ember ha van máshol 30 amelyiknek esze is van. :D
  • Volfram42
    Hat en az ertekes hajot ha lehet csak elo cimborakkal pakolnam tele. Ha atszallnak a hajora bennuk jobban bizok, min egy gepesz npc-ben.
  • Torzonborz
    Nem értem miért ne menne ? Csak a magyar org-ban több mint 50 ember van.

Ha meg kisebb de összetartó org-ot szervez valaki akkor meg mégkönnyebb a helyzet.
  • MasterMason
    De nem nemcsak kereskedelemnél lesz ez így, megvan hova milyen fegyvert lehet felszerelni, és nem mindegyik fegyver ugyan olyan hatékony. Érdemesebb egy hajó helyett kettőre elosztani a csapatot élő embereket, és akkor a legdurvább fegyverzetből dupla annyi van emberrel, ahelyett, hogy egy hajón a gyenge fegyverzetek mellé is embert tennél...
  • MasterMason
    Nyilván ha jó lesz a játék, akkor minden egyes komolyabb szállításnál kell majd mérlegelni ezt-azt. Értékes árunál pl egyel vagy kettővel több élő embert teszel a trade hajóra, vagy adsz mellé két vadászt stb. :D

De azt most mondom, hogy az nem fog menni, hogy mindenhova élő ember lehessen tenni, pláne olyanokat, akiknek jó lesz a reputációjuk, feltehetőleg jóval drágábbak is lesznek mint az npc-k, így hát remélhetőleg rengeteg dolgot figyelembe kell majd venni. :)

• Torzonborz
    Nem feltétlen van igazad mert ha értékes árut cipelsz akkor maximális védelmet akarsz neki , arra meg az eddig info alapján nem az npc lövész lesz jó.
    Az általad vázolt elképzelés alap nyersanyag / tömegcikk kereskedelemnél jó.
  • MolnarRob
    "Élményrepkedést írtam. Fel tudod fogni mi az ?"

Igen, elszívsz egy jointot és "repülsz". :D

De ha kijózanodsz akkor úgy is rájössz, hogy igazam van és akkor úgy még inkább élmény repkedni, ha kétszer akkora tűzereje van és kétszer olyan hatékony a csapat annak köszönhetően, hogy csak oda ültetnek élőembert ahova fontos. :D
  • Torzonborz
    Ember , szövegértelmezés megy ? Élményrepkedést írtam. Fel tudod fogni mi az ?
  • MasterMason
    Nekem meg úgy tűnik, hogy ti naiv kissrácként még az agyatokat sem igen használnátok. :D

Nem csak a kereskedésről van szó, a harci gépekben is meglesz az az arány, hogy mennyi valódi ember mellé mennyi NPC-t érdemes tenni.

Nyilván ha van tíz ember, akkor nem teszed be egy idrisbe, hanem csak 5-őt és mondjuk mellé őt vadászt vagy valami mást. Szóval az úgy halott úgy lenne, ha mindenhova élő embert akarnál tenni, nem éri meg, nem lesz akkora tűzereje sem a csapatnak, mint amekkora lehetne ha normálisan el vannak osztva.
  • Torzonborz
    Hmm az eddigi hozzászólsaidból pont az ellenkezője látszik. :D
  • Bucser
  • MasterMason
    "de ahogy látom csak a 1st ragequiter cím aktuális várományosa szórakoztatja a népet "

Kicsit több közöm van a játékokhoz mint itt bárkinek, fogadunk e? :D
  • Torzonborz
    Élményről írtam ha nem tűnt volna fel. Nem kereskedésről , az más tészta.
  • Volfram42
    Jaja. En igy emlekszem. Szerintem ez korrekt is lenne igy. Kulonben nem lenne small scale vagy lenne egy mesterseges korlat, hogy 5 hajo johet veled. Ez nem lenne jo szerintem.

Off.: Most nezem. A robotpilotas mondat felreertheto lett egy kicsit igy ekezetek nelkul.:-)
  • MasterMason
    Az lehet, hogy élménynek élmény, csak nem gazdaságos, főleg egy corp részére, nézd ha van 6 valódi embered, akkor ha van egy kis eszed nem fogod mindet egy trade hajóba betenni, hanem elosztod háromszor 2-re plusz NPC-ket mellé, és akkor három fuvart is meg tudsz csinálni egy helyett tripla haszonnal, vagy ha van tíz élő embered, akkor ha van már lóvé és egyéb, akkor nem fogod mindet egyetlen Idrisbe betenni, hanem ketté osztva 5-5-őt egy-egy Idrisbe + NPC-k és máris kétszeres tűzerőd van.

Szóval meglesz az az arány, hogy mennyi élő embert érdemes és gazdaságos egy egy hajóba tenni...
  • Torzonborz
    No ennek majd akkor utána kell járni ;)
  • Volfram42
    Na ez lesz a dupla. En ugy emlekszem az egyik Wingman hangarban volt kerdes es ott az volt a valasz, hogy nem lesz. Olyan igen, hogy elvezet a robotpilota amin ulsz, de uresen nem megy sehova.
  • Volfram42
    Dua bocsi. A hangar ugy novekszik ahogy bovited igen, de a kezdo hangarodon ki etelevel a tobbit csak berled es minel nagyobb annal dragabb lesz.

Egy nagy hajon en bevallalom a reszeg szakacs szerepet. Meghuzom magam a piaraktarban ti meg harcoltok.:-)
    Egyebkent meg gepesz poszt is lesz. Kivancsi vagyok azt hogyan oldjak meg. Majd uvolthetjuk, hogy Scotty beam me up.:-)
  • Torzonborz
    "Nem lesz NPC pilota"

Kicsit módosítom magam : npc pilóta lehet hogy lesz mert devek is azt mondták hogy a hajódat elküldheted hangárból ide-oda pl kereskedni és azt npc pilóta vezetheti. Ez persze kockázattal jár de így van értelme egy nagyobb saját flottának.
    Nekem az nem rémlik és abban nem vagyok biztos hogy singel-seat ship-re lesz e pilóta. Tehát pl Idrisnél nem tudod azt megjátszani hogy npc személyzettel irányítod és mellé még npc vadászokkal véded is.
  • Volfram42
    Lehet sajat gyujtemenyed igen. Ez a flottacsomag, de mukodo flottad akkor lesz ha a hajoidat odaadogatod tarsaknak es azok mennek veled. Nem lesz NPC pilota.

Torpedo vagy dog raketa ugy is lesz kicsi gepen ami direkt nagy hajok likvidalasara van tervezve. Az eletben is egy ketfedeu swordfish lett a Bismarck veszte.
  • Caterpillar

Ejj mennyire menő lesz, majd rohangálni a tornyok között, amíg a cimborád vezeti a gépet...
  • Jeffjohnson
    Huhh de sok hsz, hirtelen azt hittem, hogy kijött valami izgalmas patch vagy valami érdekes infó de ahogy látom csak a 1st ragequiter cím aktuális várományosa szórakoztatja a népet
  • Torzonborz
    Tetszene , mi !? :D
    Mindenesetre az biztos hogy még a legkisebb multi-crew shippel is élmény lesz majd repkedni úgy hogy cimborák csücslnek benne és nem npc-k.
  • Sith
    Aszem ígértek mindenféle rakétát/torpedót kimondottan nagy hajók ellen, biztos nem sétagalopp leszedni egy ilyet de szerintem nem lehetetlen.

Mondjuk szerintem kicsit előre szaladtunk...

• MasterMason
    De hát már most is árulnak flottákat multi-ship csomagokban, a flotta nem azt jelenti feltétlen legalábbis ebben a játékban, hogy egyszerre repülsz majd minddel. Hanem azt, hogy begyűjtögeted. Mi a francnak volna annyi hely a hangárban (sőt még bővíteni is lehet majd), hacsak nem azért, hogy hajókat is tegyél bele saját flottát építs?!
  • MasterMason
    Ja, és olyan pajzs lesz rajta, hogy class 5-ig bármilyen fegyverrel lősz a hajóra még talán töltődik is energiával ahelyett, hogy sérülne. :D

• Torzonborz
    na bumm....nem kapja vissza , csak a hajótestet. minden mást újra be kell szerezni és feltenni a ladikra. szóval nem na bumm lesz ilyen ladikban hanem fosás ezerrrel.
  • Volfram42
    Az eletrevalo biztosita csak a hajotestre vonatkozim azt fel is kell szerelni. Es minel tobbszor pukkan az ember a biztosito annal lassabban fog karteriteni. Ez igy lesz. Wm-ben volt rola szo. Flottaepitessel az a baj, hogy egy flotta nem nevezheto annak ha egy tagjan kivul mind a garazsban csucsul. Csak jatekos vezethet hajot nem fognak veled jonni npc pilotak a tobbi gepeddel.
    Az npc meg nem hiszem, hogy minden posztot el tud majd latni. A constellationon az anyosules alkalmas taktikai posztkent mukodni. Ha azt a feladatot egy ai jol ellatja akkor le a kalappal.
  • MolnarRob
    Az teljesen mindegy, hogy ki mi szeretne lenni a játékban, de az biztos, hogy egy HC gamer akármi is szeretne lenni, végigmegy a létrán, hogy megismerje kitapasztalja a játékot. ;)
  • Caterpillar
    Hogy mi a játék lényege, azt szerintem mindenki saját magának fogja eldönteni... Van aki kereskedni szeret, van aki felfedezni, van aki corpot vezetni, szerintem ez nem standardizálható, hogy csak az az igazi HC gamer aki az Aurorájával lesz később egy corp vezetője, vagy egy commander aki hajók százait vezeti csatába... :)