8021
-
Ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam. Amúgy a "megy már az alfa" igen messze van a valós full megjelenéstől még, nemde? :D
"Amúgy meg így ennek a topiknak semmi értelme. Nincs érdemi diszkurzus a játékról. " ezt te írtad, nem én. Mi (én biztos) nem vagyunk benne az alfába (sőt a bétába sem leszünk), szal. nem miattunk nincs érdemi diskurzus. Azt nektek kell(ene) "generálni", már ha igényetek van rá.
Én csak arra reagálok, amit itt olvasok. Olvastam ezt a hajóáras bizbaszt, meg is néztem az oldalt, meg a hajót 3d-ben is stb. és leírtam a véleményemet, mikor azzal jöttetek, hogy neeeem baj, hogy ennyi-meg annyi, meg miért zavar. Leírtam miért zavar. Ha titeket nem, az a ti bajotok, ez meg az enyém. Szabad véleménynyilvánítás van kérem szépen.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.09.29. 09:27:38 -
Már most is van miről beszélni mivel megy már az alfa. De értem ,akkor ennyi erővel a megjelenésig be is lehet zárni a topikot mert úgysincs miről beszélni. -
Majd lesz, ha már készen van és mi is toljuk. -
Diopapa #1208 Azért a forrás érdekelne..
Ez neked szállítónak tűnik? :)
-
Caterpillar #1207 No igen, nehéz úgy a játékról beszélni, ha folyamatosan arról megy a téma, hogy tuti szar lesz és egyébként is drága / mások miért fizetnek egyáltalán.
De hogy ON is legyen, a Reclaimer és a Retailator is nagyon nagyon, birtoklási vágyat ébresztő tárgy lesz, viszont azt olvastam, hogy a Retaliator nem bomber lesz végül hanem valami hauler cucc. Remélem lesz belőle olyan verzió, ami ellátja eredeti funkcióját és/vagy lehet majd UEE színekben repülni egyet. -
MasterMason #1206 De elveszi a kedvem és lelkesedésem ezek a lehúzási próbálkozások.
Ha fejőstehén helyett szimplán csak játékosnak néznének minket, akkor meg pont úgy rajonganék én is ezért a játékért mint sokan mások, felhőtlenül.
-
Nem is olyan régen még ez így ment : megvetted az mmo-t , fizetted a havidíjat és ha jött a kiegészítő akkor még azért is perkálni kellett.
Na most ehhez képest ezt megveszed - még egész tűrhető áron - és játszol.
Hol van a drágulás ?
Az hogy van vmi virtuális item amit meg lehet venni egy dolog de senki sem kényszerít rá hogy megtedd.
Amúgy meg így ennek a topiknak semmi értelme. Nincs érdemi diszkurzus a játékról. -
Caterpillar #1204 Még mindig nem tartanak fegyvert a fejedhez, hogy fizess...
-
MasterMason #1203 Nem kell messzire menni, Transverse.
Szinte azonnal vérszemet kaptak SC-t látva, most aztán majd jön boldog-boldogtalan a végtelen soha véget nem érő ígéretekkel... Meg majd 300 dollárokat kérve egy-egy itemért hallgathatjuk majd tőlük, hogy szerintük amúgy mennyire kapzsik a kiadók, ezért most mi milyen szerencsések vagyunk hogy potom 300$-ért vehetünk tőlük ezt azt a kapzsi kiadók helyett, akik amúgy 50-70 dollárnál úgysem kértek volna többet még az egész játékért sem. :P
Én amondó vagyok, ha ezt jelenti a közösségi finanszírozás akkor inkább maradjanak a kiadók... Még akkor is olcsóbban megússzuk, meg nem kell évekkel előre fizetni egy olyan játékért, ami csak a legnagyobb szerencsével lesz olyan, mint amilyennek ígérték.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.29. 08:31:01 -
Caterpillar #1202 Nah most ezt úgy mondod, mintha anno az MMO-k nagy többsége nem lett volna havidíjas... Ha jól rémlik tán csak a GW nem volt az, de az összes többi igen. Aztán áttértek a mikro tranzakciókra, nem változott semmi, csak nem azért fizetsz, hogy játszhass, hanem azért amivel játszol. Nem látom a problémát.
Az meg, hogy drágul minden... Vannak leárazások, vannak oldalak, ahol CD kulcsot vehetsz, ha spórolni kívánsz. mindenre van alternatíva.
Persze a Dollár = Euro 1/1 váltás tényleg pofátlan, de tenni úgysem tudsz ellene.
Ellenben az, hogy egy "virtuális szar" mennyit ér, nos nem egyéni értékrend kérdése. Ha valamit el lehet adni 350 dollárért, akkor az annyi. Nekünk sok, másnak nem, de el lehet adni, tehát annyi. Megfeszülni is lehet, felesleges.
-
Amúgy azért nem mind1, mert ha ez a tendencia, előbb-utóbb nekünk is fizetni kell minden szarért, méghozzá olyan összegeket, amiket nem tudunk, vagy nem akarunk kigazdálkodni. Ez a gond a mikrotranzakciókkal is. Pont mint second life-ban, ahol ha nem veszel telket, nem tudod kipakolni még a dolgaidat sem (és ők még tök "rendik", hogy azok nem vesznek el, ha már nincs pénzed telekre, csak visszakerülnek a "zsákodba"). Sajnos egyre inkább ez a jövő, hogy MINDENért folyamatosan fizetni kell majd a játékokban és ráadásul sok dolog csak bérlet lesz, hogy újra és újra lehúzhassanak ugyanazért.
Ezért nem mind1, hogy amcsi vérpistike zsebből kipengeti a hajók árát, mert MI NEM FOGJUK TUDNI. Viszont ha ők igen és van rá kereslet és működik a modell, akkor nekünk is minden egyre drágább lesz (a jövőben exponenciális veszély).
Eleve mostanság simán 50-60euro egy új játék (steam-en, origin-en, uplay-en ez jól látszik). ezek betegek. És ezekhez árazzák az indifosokat is. Egy egydolláros IOS cuccért PC-n van pofájuk elkérni 10-20 eurót barátaim! ITT tartunk már MOST!
Arról ne is beszéljünk, hogy manapság nekünk minden drágább, mert eurozóna, hogy rohadjon meg (lásd. steam). 1dollár=1euró ha fizetni kell, hallelujja testvérek... :D
Szóóóval ettől a játéktól tök független dolog, hogy NEM jó nekünk, ha sok pízé veszik a digitális, nem létező szarjaikat (lópáncél vazeg), mint a cukrot, mert hosszútávon mindenképpen mi szívjuk meg, de mint a torkosborz. -
MasterMason #1200 A saját erejükből meggazdagodott emberek kétszer jobban megnézik és meggondolják, hogy mire adnak ki pénzt. Pont ezért lettek gazdagok... ;)
Egy tehetős ember nem engedheti azt meg magának, hogy fizessen valamiért amit amúgy később tök ingyen megszerezhet majd a játékban. :D
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.29. 04:19:39 -
TokraFan #1199 Ez egy kiváló ötlet! Gazdagabbaknak rögtön komplett bolygókat, csekonicsoknak egész naprendszereket lehetne árulni. Lehetnének építészek, mint pl. second life-ban, akiktől megrendelésre vehetők épületek, állomások, ruházat, akármi...Csapjanak hozzá egy trade portált, ahol valós pénzért lehet majd venni mindent. Épületekbe, hangárokba berendezési tárgyakat, állólámpát, kiságyat, HiFi cuccot is lehessen venni... 
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.09.28. 23:46:47 -
Lehet hogy van olyan trabi amit igen . :D
Amúgy meg továbbra is : nem édes mindegy neked ?
-
TokraFan #1197 Nem ez a lényeg. Egy virtuális szar szimplán nem ér ennyit. Hiába vagy milliomos és ráznád ki zsebből az árát, akkor sem vennél trabantot milliókért... -
MasterMason #1196 Azon se lennék nagyon meglepődve a 13 fontos cobra wireframe festés után.
-
No és ha Braben lépi ezt meg az E:D-ben ?
-
MasterMason #1194 Nem lennék meglepődve, ha CR beparcellázná majd a bolygókat PU-ban telkeket árulva rajta :), aztán meg köbméterenként kezdené el árulni a "fekete-anyagot".
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De amúgy rendben van, hát fizessenek helyettünk horribilis összegeket ami által elkészülhet a játék, meg azért az se ártana ha jelentgetnék a hibákat alfa és béta szakaszban is, hogy mi már majd a kész és lehetőleg hibátlan játékot vehessünk kézbe egy 45 dolláros csomaggal a megjelenéskor. :P
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.28. 21:35:36 -
Bandázni lehet vele , de egyedül biztos hogy nem vinném sehová. Nincs normális önvédelmi fegyvere csak elől , többi helyen védtelen. Ráadásul a reaktorok is a hajtómű gondolákban vannak elég ha az egyiket kiszedik és viszlát energia.
Szóval ha nincs pár haver aki fedezi a segged akkor jobb ha ki se mozdulsz vele.
Viszont ha egy baráti társaság , vagy kisebb org talál egy klassz roncstemetőt akkor ott kaszálhatnak vele. -
Caterpillar #1192 Én még a Kickstarter alatt vettem az alap csomagot, amit később upgradeltem 350i -re... Nagyon szépek az új hajók, de tudom, hogy úgyis meg lehet venni őket később, ezért nem is fröcsögök. Haverokkal megdolgozunk érte, és mindenki boldog lesz... :)
Nem áldoztam rá annyit, ami fájna, ha valamiért mégis bukik a project... :) -
Shed77 #1191 Akinek van pénze, annak megéri megvenni. Ezzel a hajóval rögtön lehet bányászni meg bandázni a haverokkal. Ha nem veszed meg pénzért, akkor lehet kb. fél év is mire meglesz rá a credit. Ráadásul egy ilyen hajóval felteszem könnyű játékbeli pénzt szerezni, főleg ha kevés van belőle és nem fosztják ki előtted az asztreoidákat és roncsokat más játékosok. Ezt pl. amolyan farm hajónak kell felfogni sztem.
Azt hogy ki mennyit költ a játékra, az magánügy. Egy komoly hajóra azért érdemes lehet beruházni, hogy könnyebb legyen megszerezni a többit. -
Malibutomi #1190 Én a legalapabb csomagot vettem meg, nekem az is a játék része, hogy lépkedjek feljebb.
Aki vett nagyobbat nem sajnálom töle.
Azt a 35$-t (nem 350) meg megérte, hogy támogatom az álomjátékom, kapok egy single játékot+egy mmo-t, és alfa/beta hozzáférést. -
StrikeFor #1189 nem irígység.....gondolj bele ilyen policy-val majd egy "mezei" játékos vehet egy "papírrepülőt" aztán majd fél éevente napi 8 óra játékkal vehet rá egy új futóművet....... -
Caterpillar #1188 Ezt én sem fogom megérteni soha, miért fáj valakinek, ha mások pénzt költenek? Magánügy, teljesen, nincs kötelezővé téve... Max arra tudok gondolni, hogy irigység... Szomorú ez.
Viszont amíg mások költenek én örülök, mert a content és a bonus cuccok nekem is járnak. -
Nem mintha a mostani ára - alap csomag - olyan rettentően sok lenne ám főleg 2 játékért. -
paj01 #1186 Az a baj mi kicsiben gondolkozunk:) Érdekes lenne egy statisztika de biztos, hogy nem kelet-európai országok termelik ki ezt a lóvét:D Ez nem pénz egy amerikainak...tyúkszaros 350$ Egy tinédzser összerak ennyit fűnyírásból 1 hét alatt. Vagy behúzza a bróker apjának a Master cardját aztán csá. Rengeteg bugyuta pénzes kölök van aki gondolkodás nélkül megvesz minden szart amit elé raknak, nem mérlegel nem gondolkodik mert teljesen súlytalan neki ez. Sőt felnőtt mondhatni értelmes emberek is megveszik mert nem tétel neki és 1 napig boldognak érzi magát tőle. Nem kell ezen leakadni. Az átlag magyar csóró ehhez, nem is ránk alapozták az üzletpolitikájukat. Nekem nem fáj, vegyék csak annál jobb lehet a végén a játék amit majd 5 év múlva bundle-e megveszek 5euróért:D -
Te miről beszélsz ? El vagy tájékozódva de nem kicsit . Ha támogatod a játékot azzal együtt meg is veszed. Nem kell semmit "szintén" megvenned.
-
StrikeFor #1184 ne haragudj ,de miért én fizessek azért ,hogy majd játszhassak egy játékkal amit szintén nekem kell megvennem???
350 dodoért legalább adjanak egy 1:72-es stanless steel makettet is ! :D -
TokraFan #1183 Chris $ Róbert varázslatos utazása...
Aki megveszi, meg is érdemli. Korábban értetlenül álltam és szidtam CR-t, hogy lehet ilyen kapzsi és inkorrekt. De közben rájöttem, hogy neki van igaza. Aki hülye, azt jól ki kell zsákmányolni a p*csába! :-) -
Mit nem látok jól ? Ez egy fejlesztés alatt lévő játék , akkor lesz szolgáltatás ha kész lesz . Aki támogatja az kap cserébe valamit a támogatás mértékétől függően. Ennyi.
Ezerszer le lett már ez zongorázva nem tudom minek kell ezt a baromságot mindig újrakezdeni. -
StrikeFor #1181 ez nem ilyen egyszerű ! és nem jól látod a lényeget! a játékipar egy szolgáltató ipar tehát a vevőknek szolgáltatni kell ,hogy működjön máskülönben senki nem fogja megvenni a játékukat és mehetnek kapálni....ez amit ők művelnek egy piti lehúzás.......ne adja Isten,hogy teljesen fail szar legyen a végtermék ,de ilyen mértékű pénzbeszedést 20 éve nem láttam.....szerintem elgondolkozató...... na mindegy -
MasterMason #1180 No igen, de nekem az tíz éve megvan, igényesen megmunkált tartós anyagokból készült örök darab... És ugyan ennyit elköltöttem volna tíz év alatt csak különböző műanyag pedálokra meg egyéb dolgokra, ha azt akkor nem veszem meg, és feltehetőleg most vehetnék még egyet. Tehát azzal, hogy akkor én viszonylag borsos áron vettem valamit valójában pénzt spóroltam. Egyszer vettem drágán tartós minőségi darabot, ahelyett, hogy sokszor vettem volna gyengébb minőséget. Ez a gondolat is vezérelt abban, hogy megvegyem. No meg az, hogy három lakatost kerestem meg aki nem tudta összetenni (a megszerzett tervrajz alapján sem), így kénytelen voltam megrendelni az eredeti gyártótól... -
Nem tök mindegy neked ki mire költi a pénzét ? Te szimes széket - vagy mi a tök az - vettél magadnak mert ez a hobbid és nem sajnálod rá a pénzt. Más szerint meg pont ez marhaság és kidobott pénz.
Én meg pont leszarom ki mire költi , magánügy.
PU béta meg egyébként lesz ott tudja "használni" vagyis inkább tesztelni .
-
StrikeFor #1178 nem is beszélve a rengeteg alap hajó un. upgradelhető csomgajaiért.....iszonyatos pénzbeszedés folyik.....és ahogy említteted kb. semmit nem kapsz a pénzedért....,mert ha legalább kész lenne a játék már és használhatnád akkor még oké,de ez az összeg még tőlünk nyugatra is kurvasok..... -
MasterMason #1177 Amúgy egyébként nem is az árral van itt a legnagyobb gond, hanem azzal, hogy ez már régen túl van a racionális gondolkodáson.
Tehát ezt aztán egészen biztos, hogy PU-ig senki nem fogja tudni használni, semmire... Viszont akkor meg már megvehetőnek kell lennie majd játékpénzért is, ha meg támogatásként veszi valaki, akkor is azért a támogatóknak illene valamit adni ekkora összegeknél már, mondjuk, hogy kipróbálhatná vagy bármi egyéb... Most ott álljon 350 dollárért egy ekkora hajó úgy, hogy nem is lehet használni a PU-ig? Csak fájdítja az ember szívét, még jobban mintha csak simán várja a PU-t, és hogy megszerezze majd abban. Sőt, még talán a hangárban sem állhat, be sem fér. Ennek a hajónak max tényleg csak a PU-ban lesz értelme...De akkor minek költeni rá? Hol van bármiféle ésszerű racionális magyarázat arra, hogy bárki meg akarja ezt most venni, azon túl, hogy amúgy mocskosul jól néz ki?!
Na de hát az csak nem lehet elég indok 350 dollár elköltésére. Érthetetlen a dolog számomra. -
MasterMason #1176 Igazad van, hogy nyilván több embernek kellene vinni. De itt is azért vannak még tisztázatlan dolgok, amik hát hogy is mondjam kétségesek.
Nagyon nehéz úgy kitalálni egy komplett űrhajót és most beszéljünk erről az 5 személyesről, hogy mind az 5 személy számára folyamatos játékélményt nyújtson. Tehát van a pilóta, egyértelműen ő vezeti a gépet, van másodpilóta, térképész vagy franc tudja mi, és ezeknek a szerepeknek ha nem tudnak majd kellő mélységű rendszert adni a keze alá, amivel élvezetes lesz nekik is 3. vagy 5. vagy akár tizedik emberként részt venni mondjuk egy Idris kezelésében akkor sajnos bukhat az egész koncepció.
Valami elképesztően iszonyatos munka lesz azt megcsinálni, hogy egyrészt a többszemélyes hajókon ne dísznek legyenek ott a csapattagok, és hogy folyamatos interaktív játékban legyen részük azáltal, hogy a hajó valamilyen rendszere tartozik a kezük alá.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.27. 07:08:13 -
A hajó csak egy dolog , csak a mézes madzag. Még fel is kell szerelni jobb cuccokkal mint ami rajta van + személyzet + üzemanyag .
Mondjuk én ilyen hajót csak társasággal akarok megszerezni és úgy használni. -
StrikeFor #1174 nem tetszik amúgy,hogy a legtöbb hajón nincs légzsilip.......elég fail egy high tech űrhajó nélküle...na mindegy ez csak nekem ilyen gondolatom -
StrikeFor #1173 neeeeee :D -
MasterMason #1172 Concept Sale: Unveiling the Aegis Reclaimer - 350$
És viszik mint a cukrot. Egy oculus rift áráért. Komolyan mondom nem értem. Azt nem értem, ha valaki megveszi ezeket valódi pénzért, akkor mi értelme lesz játszani?! Ezek a hajók volnának a "jutalom" a játékban amiért érdemes küzdeni?!