15
  • Archenemy
    Én megvettem, és rohadt jó szerintem, hozza a régi hangulatot nagyjából. Pár dolgon egyszerűsítettek, ami talán nem mindenkinek tetszik, más részről viszont vannak, amik bonyolultabbak (bázisnál a kiásás, épületek optimális elhelyezése power figyelése, researchnál/engineeringnél az, hogy meglegyen minden anyag, szatellitek, panic level, foundry upgrade-k, ilyesmik. Vagy hogy nem lehet szétgránátozni mindent, mert akkor nem tudsz mit hazahozni, ez is jópofa.).

A taktikai harcban vannak azért idegesítő dolgok, amik nem olyanok, mint régen, tehát ha megpillantasz egy alient, az azonnal (hiába a te köröd van) fedezékbe szalad. Csak akkor kurva idegesítő, ha nincs neki közeli fedezéke, csak a megpillantó emberedhez viszonylag közel. Ekkor instant odaszalad, te persze már nem tudsz mit csinálni, hiszen akkor léptél, ő köre jön, lelő. A reaction fire is elég használhatatlannak tűnt, nincs proximity gránát, ilyesmi. De ezzel együtt sem rossz igazából.

Nekem a túlanimált alienek is tetszettek, "thin man" zseniális pl. de jók az interrogation jelenetek is, meg minden. Szóval nekem teljesen pozitív élmény volt, a sok afterlight meg aftershock után kifejezetten jó ufo feldolgozás.
  • Tinman #14
    24 óra?

Majdnem megvettem pre-orderbe. Mázli.

Majd 4k-ért jöhet.
  • Molnibalage
    Én azért nem választottam azt, mert néha szükség van mentésre. Előfordul, hogy mellék klikkelk. Nehogy már emiatt bukjak valamit.
  • Dzsabba
    Várható hozzá magyarítás?
  • Pluskast
    Én is. A megvalósítás tetszik de a rövid játékidő és a kevés kifejleszthető technológia illetve a kb 10 ailen faj sokat levont nekem a játékélményből.
  • Szefmester
    Amivel problémám van az a Sectoidok közlekedése.. mintha csak csimpánzok lennének...

Én annak örülnék ha majd egyszer csak megjelenne egy kiegészítő (nem egy kis dlc) amiben már a víz alá is lehetne menni mint a 2. részben. A fegyverzet és a felszerelés komolyabb taktikázást igényelne onnantól.

És jó ötlet benne az ironman mód. Sokkal izgalmasabb a játék ha nincs ott a mágikus load funkció. :D
  • Lollerka
    kicsit hatterbe szorul a bazismenedzseles.. de egyebkent a jatekkal semmi bajom, bar a backpack azert jo otlet lett volna
  • NEXUS6
    Nyomtam egy tutorialt. Nekem teccett ez a sztorizás közben.

No offence de ez a grafika, .... szal nem éppen korszerű.
    Mindegy, nem ezért szeretjük az ilyen taktikai, stratégiai játékokat. Amúgy ez az engine simán elbírt volna egy rajzfilmes cell shading-es effektet, ha már nem akrnak csúcsgrafikát és akkor nekem is tutti bejönne az a része is. Remélem valaki ír hozzá egy ilyen modot.

Szerintem a hangulat OK, az irányítás is, azt hiszem megvan az eheti elfoglaltságom.
  • Szefmester
    Abszolút rekordom 23 óra 5x perc volt playstation1-en mentés nélkül superhumanon. Egy haverral játszottuk kölcsöngépen. :D

hullottak az embereink mint a legyek..sosem vittünk ki 6nál több embert még terrorra sem, lazuhantakhoz meg általában 4et.. 2-3at irányítottunk fejenként. Nagyon nagy hangulat volt úgy játszani. :) Bár mikor visszavittük a gépet és hazatértem kb csak letettem a fejem a párnára és már aludtam is. :D

Ez az új egyenlőre tetszik, bár még csak a tutorialt fejeztem be.. remélem nem lesz végig ennyire történetes.. :P
  • lammaer
    +1 :(
  • Molnibalage
    Én az voltam és fanyalgok.
  • gravicam
    Háj! A régit Superhumanon 3 nap alatt toltam végig. Aludtam a két éjszaka alatt, de nappal folyamatosan játék volt. És nem vagyok semmi stratégiaisten, egyszerűen csak imádom! :)
    Ezzel is hasonlóan voltam. Ha "normálisan" játszol, akkor simán eltart hetekig, kinél hónapokig. Szóval no para! :)
  • abdul alahmed
    azért az gáz hogy ilyen gyorsan végig lehet tolni, a régit nem igen lehetett ilyen gyorsan, még legkönnyebben se.
  • gravicam
    Végigtoltam classicon!
    A JÁTÉK CSODÁLATOS! Én régen is xcom szerelmes voltam és most újra az vagyok!
    Szerdán este kezdtem és most fejeztem be. Nagyon sok kellemes, izgulós, anyázós, csodálós, nosztalgikus, bosszankodós, "csakmégegykörös" percet töltöttem el vele.
    Már 1993 óta szeretem ezt a világot...és az XCOM most újra él! :) Remek grafika...rohadt jó a földgömb, rohadt jó a bázis.. a küldetések szuperül néznek ki, zseniálisak a hanghatások és CSODÁLATOS a zene!
    Vannak benne vicces hibák, meg ordító bugok...meg érdekes dolgok...persze, de a szerelem elvakítja az embert. És az, hogy ma 2012-ben egyáltalán szerelmes lesz az ember-ebben a buta, ócska, tucat, másoló, újat nem létrehozó, szennyet termelő világban- kiba**ott ritka.
    Háromszoros hiphip hurrá a FIRAXIS-nak!
    Ez a kép a legvégéből van, nem spoileres, lehet még az sem ismeri fel, aki végigtolta. ;-)
  • RecoPhile
    Durván classic/ironman-ben ~24 óra játékidővel szolgáltat. Egy-két kicsit komplikált irányítástól eltekíntve nagyon jó élmény játszani vele. Aki eddig is xcom szerelmes volt annak ez is tetszeni fog. :)

De aki könnyűnek találja classic változatott, annak erősen ajánlott impossible, elég sok fejtörést fog okozni. :)