20
  • sgt anderson
    #20
    pl. SE K800, K810.
    Egy ilyen objektívtakarónál több nem is kell ahhoz, hogy ne lásson bele bárki a kamera másik oldalába.
  • TokraFan
    #19
    És az a tolóajtó legyen rugós, alaphelyzetben zárt állapotban tartva az ajtót! Így még az sem fordulhat elő, hogy véletlenül félrecsúszik pl. zsebben.
  • caprocorno
    #18
    A megoldás pofon egyszerű. Egy kis tolóajtó a kamera elé, ami egyébként is védi a mechanikai behatásoktól is. Ez már néhány oktalan telefonon is megtalálható volt :)
  • FL Zoli
    #17
    Nemrég olvastam egy jó kis cikket egy TV-ről amit régen, nagyon olcsón árultak, csak nem lehetett szétszedni. Aztán egy szaki mégiscsak szétszedte valahogy, s kiderült hogy egy kamera van beleépítve, ami szépen rögzített mindent.

    De most persze k-ra nem találom...
  • NEXUS6
    #16
    "...(mint az az amerikai iskola, ahol a gyerekek laptopjain levo kamerakat kapcsoltak be tavolrol, de valamiert csak a kislanyok haloszobaiban keszult felveteleket mentette el a rendszergazda)"

    Ezt a média a elferdíti, ez rágalom, mert ezzel valszeg a szülők bízták meg a Párnanaci nick-ű rencergazdát!


  • gombost
    #15
    Egy gyors google kereses megvalaszolja a kerdesedet.
  • gombost
    #14
    A led sem orok eletu. A led is eltorhet. Az aramkorrel es a vezetekekkel is tortenhet valami.
  • Petka
    #13
    Lehet, de azért kíváncsi lennék, hogy szoftveresen hogy iktatod ki azt a LED-et...
  • sanyicks
    #12
    láttál már meghibásodott led-et?
  • gombost
    #11
    Nincs sorba kotve. Szep is lenne, ha a led meghibasodasa eseten nem lehetne hasznalni a kamerat.
  • kvp
    #10
    Az elso 'webkameran', amit meg a silicon graphics keszitett a 90-es evek elejen meg volt fizikai lencsetakaro. A mukodoeset pedig a mechanikus rekesz motorjanak hangja jelezte. Egyebkent normal monitor tetejere rakhato webkamera volt, csak meg akkor nem volt web, ezert nem igy hivtak.

    Azota sokat fejlodott a vilag. Az elso asus es msi netbook-okon meg volt os fuggetlen kapcsolo a kamerahoz, ami kikapcsolt allapotban levette a tapot az aramkorrol. Ugyanigy a mikrofon is nemithato volt. A mai telefonokban mar minden szoftveres es rengeteg program van ami 'mellekesen' fotoz vagy keszit videofelvetelt. Android alatt ezek ellen ugy lehet vedekezni, hogy amikor telepites elott kiirja a program a kert jogokat, akkor megnezzuk, hogy mit akar es ha kamera vagy telefonhivas jogokat ker, akkor nem rakjuk fel. Ezt azzal lehetne javitani, amit a regi java-s rendszerek tudtak, hogy szelektiven felul lehessen biralni a kert jogokat, tehat mondjuk felrakom a programot, de megtagadom a kert kamera jogokat. Persze igy a programoknak fel kellene keszulniuk arra, hogy kevesebb jogot kapnak mint amennyit kernek, tehat szabalyos telepites utan sem biztos, hogy mukodni fognak.

    A fenti programban pont az a zsenialis, hogy csak akkor fotoz amikor a G szenzor alapjan a kamera jo helyzetben van, tehat amikor felveszik vagy lerakjak. Aztan a fotokat a bekuldi a kozpontba, ahol osszeallitjak beloluk a helyiseg 3D-s modelljet. (a G szenzor adatai alapjan tudjak mikor merre nezett a kamera es milyen palyan mozgott) Szerintem otletes, bar eleg aggaszto, hogy ezt barmelyik kisgyerekeknek keszitett jatekba is belerakhatjak... (mint az az amerikai iskola, ahol a gyerekek laptopjain levo kamerakat kapcsoltak be tavolrol, de valamiert csak a kislanyok haloszobaiban keszult felveteleket mentette el a rendszergazda)
  • asgh
    #9
    Hardveres védelem: egy apró szigszalaggal leragasztod a kamerát és csak akkor veszed le, ha használni akarod.

  • wraithLord
    #8
    Csak "simán" sorba van kapcsolva LED meg a kamera, nincs túlbonyolítva.
    Bár igaz, amikor éppen nem figyelek, kiforrasztják a LED-et, vagy kis "óráskalapáccsal" szétverik, és máris meg van oldva. :D

    Amúgy tőlem nyugodtan nézhetik a pofámat, ha nincs jobb dolguk... ;)
  • Narxis
    #7
    És ha kiiktatják a LED-et? Lehet már most is figyelnek...
  • wraithLord
    #6
    Max. akkor lát valami értelmeset, ha telefonálnak vele, vagy használják. Amikor nem használják, akkor hátulsó kamera esetén a földet, elülső kamera esetén a plafont vagy eget nézi, zsebben vagy tokban van...
    Ugyan nekem nincs okostelefonom, de pl. a laptopom kamerája mellett van egy kis LED, ami világít, ha bekapcsol a kamera. Elég nehéz nem észrevenni.
  • KRTuning
    #5
    Olyan országban ahol nem kell attól tartani hogy megkéselnek ha meglátják milyen telefonod van az emberek a kezükben tartják a telefont pl vonaton zenét halgatva, utcán, bárhol, tok és egyéb nélkül. (nem ez nem példa, ez tény) megoldás? például ne legyen senki olyan hülye hogy minden szir szart feltesz a telefonjára ami olyan engedélyeket kér ami veszélyes lehet. Playen elég sok ilyen átverős van. Csak adatokra utaznak. Persze ez nem fogja írni hogy képeket fog küldeni a HQra. Simán felülbírálás kéne minden programra, nincs engedély nincs cselekmény alapon, vagy valami ilyesmi.
  • Molnibalage
    #4
    Amilyen szar kamera van a telefonokban, abból lószart sem tud meg senki. A telefonok nagy része vagy asztalon van, tehát nem lát semmit, vagy zsebben vagy táskában. A szokásos bolhából csinálnak elefántot effektus...
  • AgentKis
    #3
    Ezenfelül fizikai(!!!) kapcsoló a gps vevőre is. Aztán kémkedjenek a pankok...
  • AgentKis
    #2
    Ha nem is szixalag, de valamilyen takaró dolog, pl. csúsztatható műanyag lemezke. Ugyanígy mehetne fizikai(!!!) kapcsoló a mikrofonra is.
  • M0RN1NGST4R
    #1
    szigszalag a kamerára. utána már csak bruce wayne módszere működhet.