20
  • Mr. Perfect
    Nincs hagyományos start menü. Ehelyett van csempés start menü ami egérrel használva kifejezetten nehézkes. Táblagépekre persze tényleg kiváló..
  • bino512
    a csempék és a sima start menüs ikonos desktop között kb 1 kattintással lehet választani.. vagy ha jól rémlik még azt sem kell mert elhúzod az egeret jobbra... és kész...
    ez csak egy második lehetőség... ugyan az lesz az egész mint eddig.
  • asgh

Az utolsó mondat miatt parázik az MS.
  • mousee
    Találó lenne, csak akkor nem adná el magát hogy "ez a következő windóz". Viszont az tuti hogy jobb híre lenne.

Meg merem kockáztatni, hogy MS jobban járt volna ha kiadja MS Tiles néven, mint tablet OS, majd amikor a nép megszerette (mert tableten jó ez a csempés felület), akkor utána a köv windowsba mint feature belepattintja.
  • GaborT28
    Nem is értem, miért Windows néven fut:D Lehetne Microsoft Tiles '12 :D
  • Linkout
    Igazából nekem nagyon gyors volt a win8 Release Preview ugyanazon a notebookon, mint a win7 professional (eredeti). Ami tetszett, hogy amint bedugtam egy egeret, azonnal működött, nem kellett várni a telepítésre.

Figyelni a gép teljesítményét elfelejtettem, mert nem érdekelt. A win8 valahogy elérte, hogy ne érdekeljen, mert kellőképp gördülékeny volt minden.

A store fos! Az egész egy zagyvasz, kevés programmal, gondolom ez változni fog.
    Sajnos a Lineage 2 (egyetlen játék ami kellett a notebookra) nem ment vele, így leszedtem.

Munka terén OpenVPN, Eset Smart Security, Navicat, Putty, WinSCP, minden hibátlanul ment, és a rendszer tetszett is. VLC ment, ígyhát midnen film, zene ment szépen, Photoshop és az Adobe Master Collection is teljesen jól ment.

A start felület tud szép is lenni, de igazából olyan, mintha csak második gépnek lenne való az egész.
  • Zoliz
    A preztizsét, amit a Windows 7-el felépített, ami jó teljesitményú operációs rendszer lett. Nehéz lesz leváltani a csempékkel.
  • kvp
    A start menu lecserelesere azert volt szukseg, mert a legtobb felhasznalo nem hasznalta es nem is tudta hasznalni. Kezdetben volt a program manager, szep nagy ablak benne sok ikon egy negyzetracsban. Aztan kitalaltak, hogy atveszik az os/2-es launchpad-jet amibol lett vegul a startmenu. Ez ellen az emberek ugy vedekeztek, hogy ami program kellett nekik azt kiraktak a desktopra ikonba. Sok ember a kedvenc bookmarkjait is kirakta. Az ios a regi ikonmatrixos megoldast hasznalta. Az android meg tamogatta az omlesztett ikonokat, a lapozhato ikonmatrixot es a desktopra kipakolgatast is. A microsoftnal rajottek, hogy ezt ok hasznaltak elobb es visszatertek a teljes kepernyos program manager-es nezethez, de ha mar ujitas, akkor atvettek az android aktiv widget-jeit, tile neven, ami egyebkent eleve a win 1.0 alap kinezete volt eredetileg. A legtobb embernek meg az uj win8-as felulet is tul komplex, de a microsoft nem akart az apple stilusaig egyszerusiteni. (mernoki es jogi okokbol) Az egyetlen gond az, hogy a designer-uk otthon hagyta az izleset.

ps: Az uzleti verziokban lehet a regebbi desktoppal inditani...
  • zord01
    "mert az elejen levo ikonokra katintva mindjart lehet filmet, zenet, es szolgaltatasokat vasarolni" - majd biztos fogok is...

Amúgy sajna lesz, aki használni fogja, ettől majd jól vérszemet kap az MS, és a következő OS-ében majd lesz szemmozgás követő rendszer, és már azért is fizetned kell majd, ha csak ránézel a tabletra...

Amúgy nekem nem is lenne bajom az új OS-sel, csak nem értem, hogy az asztali gépen miért kell erőltetni. Lehessen úgy beállítani, ki hogy akarja. Simán nem vágom, miért kellett szétbarmolni a start menüt. Tabletre írjanak egy faxa GUI-t, asztali gépen meg lehessen variálni...
    Én legalábbis így látnám értemét, de persze a puding próbája az evés. Meglátjuk mennyire fog bejönni nekem.
  • duke
    Foltettem a win8-at katingattam par napig rajta, de semmi olyat nem tud, amit az xp ne tudott volna mar 10 eve. Valojaban, csinaltak egy operacios rendszernek alcazott webshopot, mert az elejen levo ikonokra katintva mindjart lehet filmet, zenet, es szolgaltatasokat vasarolni. Es ez a lenyeg, nem a mukodes.
  • Yv@n
    "Mi a kockazat? Mit veszithetnek?"
    A vállalati piacot leszámítva, kb mindent?

A laptop/asztali pc már nem trendi, az iparág jelenlegi húzó termékei az okostelefonok és tabletek, mert tartalom fogyasztásra, amire a home userek jelentős része használja, illetve bóvlicska játékokhoz ezek is bőven megfelelnek, ráadásul roppant mód divatosak is. Márpedig itt az ms a WP-vel nem áll túl fényesen. A WP7 egy kényszerből kiadott kapálózás volt, hogy szoktassák a metro felületet a néppel, amíg elkészül a WP8. A desktop win erőszakos metrosítása egyfajta mankó akar lenni a mobil platformon való terjedéshez.
    Ha beválik desktopon és el tudják fogadtatni a felhasználókkal, akkor az lökhet egy nagyot a WP szekerén is, ellenkező esetben mind a desktop, mind a mobil verzió úgy él majd a köztudatban, mint valami gagyi.
  • kvp
    A windows 8-ban csak a grafikus felulet valtozik a kernel marad es a pro verzioban a win32-es alrendszer is. A gui meg a win mobile-bol jon, ott mar volt par verzioja. Az egyetlen gyenge pont a driver tamogatas, de ha csak elotelepitetten aruljak rom-bol futo rendszerkent (mint a telefonokat), akkor nagy gond azzal sem lehet.
  • Cat #8
    pénzt, piacot, nem csak az asztali téren, hanem a mobil/hordozható eszközöknél, ami borzasztó nagy érvágás lenne.

Ha a neten elterjedt vélemény lesz, hogy a Windows 8 szar, senki nem fog Windows 8-as tabletet/ultrabookot/mobiltelefont venni. És ez minden bizonnyal a Microsoft lassú halálát okozná, mert több év a következő operációs rendszer megjelenése, és ha addig ezeken az eszközökön egyeduralkodó lesz az Android/iOS akármi egyéb, akkor később már nem fognak tudni betörni ebbe a szférába. Azaz kihalnak.
  • hurkaur
    Umm, lehet en vagyok az idiota, de tovabbra sem latom a valaszt. Mi a kockazat? Mit veszithetnek?
  • Cat #6
    egy kicsit hibás rendszert kockázatosabb megjelentetni, mint kijavítani, és két honappal később kiadni. Még bőven beleférnének a karácsony előtti szezonba.

Az elején mindenki ráugrik, keresik a hibákat, és ha ilyenkor tele lesz a net lehúzos véleményekkel akkor az nagyon lelassíthatja az elterjedését.
  • hurkaur
    Tehat windows xp-t, 7-et.
  • denes123s
    Vaaaaagy, előtelepített oprendszer nélkül veszel gépet és azt teszel rá, amit akarsz..
  • Vers
    dehogy kockazatos, a win8 lesz a gepekre telepitve azt veszed oszt nincs mas , vagy vehetsz dragafos applet , ami meg szarabb
  • hurkaur
    Kockazatos? Miert, mit veszithet az MS?
  • TARTYOM
    Pedig jó kis rendszer