Nem a neandervölgyiektől örököltük a világos bőrt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
További szép estét!
(nem neked szántam személyesen, csak a tiedre válaszoltam)
A szélességi fok és a bõrszín közötti összefüggésnek az az alapja, hogy a szélességi fok növekedésével az UV sugárzás globálisan csökken...
/A sötét bõr (melanin pigmentanyag) megvédi a szervezetet az UV-fény folsav degradáló, és DNS károsító hatásától, viszont megakadályozza a D-vitamin termelõdést (mivel sok UV-t nyel el).../
De az UV sugárzás erõssége a helyi geológiai, geográfiai adottságoktól és az éghajlattól, idõjárástól is függ, nem csak a szélességi foktól.
Elég összetett dolog ez, a szélességi fok-bõrszín összefüggés csak nagy vonalakban igaz (de ehhez a témához ennyit elég tudni).
Engem csak az érdekelne ha ez így van ahogy állítják akkor miért van más bõrszíne az ázsiainak meg az õshonos amerikai Indiának amelyik ugyan azon a szélességi fokon helyezkedik el mint az európai és mondjuk az egyenlítõ menti dél amerikai õshonos lakkosságnak miért nem fekete stb.
Szerintem van még mit kutatni.
A népirtással kapcsolatban csináltam egy kis videót pár napja:
Magyarország
Igen is jellemzõ a "modern", azaz a ma élõ emberre, hogy szisztematikusan irtja a más rasszokat. Nem kell messze mennünk, egész népeket "irtottunk" már ki, úgy, hogy csak a régészeti leletek tanúsága szerint léteztek. Kedvenceim, a sumérok, de ez a viselkedés jellemzõ az amerikai kontinenstõl a csendes óceáni szigetvilágig mindenhol a mai emberre. Ahogy olvastam, nincs 200 éve, még éltek törzsek, amelyek meg is ették a legyõzötteket, a kínai írásban is, egészen az 1930-as évekig, a más rasszok jele mellett a vadállat írásjel is szerepelt, vagyis nem is vették emberszámba a más rasszbelieket. Miért gondoljuk akkor, hogy 30000 éve szelídebbek, és "humánusabbak" voltak a homo sapiensek, és nem gyilkolászták a más rasszbelieket le, úgy mint pl. a II világháborúban is tették?
Sajnos szerintem bennem nem sok neander van, sokkal több kun, meg székely, azok meg nem 28 ezer éve léteznek, hanem sokkal korábban jöttek a szíriuszról!
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Merméris?
1. Mindenkinél van még okosabb, aki még többet tud a témáról.
2. globint többször is leírta, hogy nem ért hozzá, nem játszotta az agyát, hogy mindent tud, leírta a gondolatait, ennyi. Nehogy már te mondd meg, hogy ki írhat ide, meg ki nem.
3. A válaszod második részébõl lehetett új információt tanulni. Ha nincs a "buta" hozzászólás, akkor ez a válasz se keletkezett volna.
Hasonló környezet hasonló jellegû nyomása hasonló változást okoz. Pláne, ha ugyanarról a fajról van szó (a Neandervölgyi embert újabban a Homo sapiens egyik alfajának rendszerezik - Homo sapiens neanderthalensis -; de a genus így is, úgy is ugyanaz).
Ma pedig valamilyen okból kifolyólag a parallel kialakult gén dominál az európai H. sapiens sapiensben, nem pedig a Neandervölgyitõl örökölt, ez az oka az eredménynek is.
Persze ez csak egy ötlet.
-----
#9 Yagami: Nem magyarok, csak szimplán degeneráltak... Olyan mindenhol van. Ahol többen vannak, ott arányosan több...
Neandervölgyiekkel a keveredés nem Európában, hanem a mai Izrael területén történt. A legtöbb neandervölgyi gént hordozó populáció Ázsiában van. A neandervölgyiekkel nem igazolt, hogy bármiféle "háborút" is vívott volna a modern ember, egyáltalán, honnan ez az ostoba szemlélet, hogy ha egy faj kiszorít egy másikat, akkor az direkt vérengzés által valósul meg... ilyenre baromira nincs példa a természetben.
1./ ha a beözönlõ "európaiak" irtották ki a neander-völgyieket, az nem ment egyik napról a másikra, lévén, hogy még az elején alig voltak, aztán a neandervölgyiek még ugyan voltak, de már csak õk voltak alig-alig, tehát eltarthatott a dolog mondjuk akár 40-60e évig is.
2./ közben meg a nõket szépen "asszimilálták", megszerezve ezzel a fehér színt, ami több elõnyt is nyújtott.
3./ ott a legfehérebbek az emberek, ahol a legtöbb neander-völgyit találták, és a leghidegebb volt.
Tehát szerintem "elszedhettük" a neander-völgyiektõl a fehér bõrszínt az asszonyaikon keresztül, miközben magát a fajt fizikailag is, meg genetikailag is kiirtottuk, lenyomtuk.
Nem értek hozzá, de ez így nekem valahogy olyan összeállt a dolognak tûnik, ahogy leírtam.
http://www.tradeximp.com/
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
Nem ízlik a mosogatás, meg a szar aljadék bevándorlónak nézés, mi?
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
Kiken fogunk uralkodni ha nem lesz itt senki más?
a tobbi budos szines osember meg huzzon innen a francba ! ! ! ! ! ! !
<#violent>#violent><#gun>#gun><#duhos2>#duhos2><#duhos2>#duhos2><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#action>#action>
AAA dehogy ! ! !