8
  • thrawnguru
    #8
    A mai napig előttem van: Volt egy olyan időszakom, mikor kénytelen voltam egy telefonos közvéleménykutató cégnek dolgozni, mint kérdezőbiztos vagy mifene. Muszáj volt, kellett a pénz, valamit csinálni kellett. A lényeg az, hogy nagyon sokat csodálkoztak, hogy honnan van meg a cégnél a telefonszámuk, merthogy elvileg titkos, és telefonkönyvben sincs benne stb.. A hab a tortán, hogy a szoftver, ami dobálta ki a képernyőre a telefonszámokat olyan volt, hogy ha beikszeltem, hogy a kérdezett nem kíván több telefonhívást, és törlést szeretne, tudomást sem vett róla. Többször is előfordult, hogy valaki másnak, vagy épp nekem többször is kidobta azt a számot még párszor. Nem is csodálkoztam, hogy fel voltak háborodva az emberek, mikor fél órán belül 5-6 hívást kaptak ugyanattól a cégtől, és elvileg töröltették magukat. Ilyen világban élünk...
  • nextman
    #7
    Nem fogjak vegrehajtani, de be fogjak hazudni, hogy igen, toroltuk.
    Ezek a cegek az adatokbol elnek, foggal-korommel ragaszkodni fognak hozza.
  • Papichulo
    #6
    Azt a SEO varazslojat neki... :)

    ps: Itt nem szokas reklamozni!
  • matrix22
    #5
    Ugy havi 200 dollarert tudom kesleltetni az online infodat, vagyis az elso tiz oldalrol hatrabb helyezni, havi 500 ert mar egesszen lathatatlana tenni. Csak magan szemelyeknek, valalatoknak egy kicsivel tobbert.
  • vision5
    #4
    Ez is érdekes a témában: TED.COM Gary Kovach: Tracking the trackers
  • Merces
    #3
    ..szerintem meg látszatintézkedés lesz ez, az ervkörcstelen gyakorlatot fojtatják csak átháritják a felelősséget a juzerre......
  • Cat #2
    "Azt is megnézem, a Google és a Facebook által begyűjtött adatokat hogyan fogja tudni töröltetni az EU."

    Borzasztó egyszerűen: vagy betartják az amerikai cégek az európai törvényeket, vagy bírságot vet ki vagy betiltja a működést. Erre már számos példa volt, pl. az írek betiltották a Facebookon az arcfelismerést, a svájciak a Google Streetet, az EU rákényszerítette a Microsoftot a böngészőválasztásra (amiről ugye ismét vita van, és várhatóan százmillió eurós nagyságrendű bírságot vet ki).

    Hiába nagy cégek, az adatvédelemre - szerencsére - EU-n belül borzasztóan figyelnek.
  • joghurt3
    #1
    Ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni: http://www.ted.com/talks/malte_spitz_your_phone_company_is_watching.html

    Még az adatok _kiadását_ sem könnyű elérni, nemhogy a törlésüket. Azt is megnézem, a Google és a Facebook által begyűjtött adatokat hogyan fogja tudni töröltetni az EU. Merthogy a személyes adatokban van a nagy lóvé, és arról meg nem fognak csak úgy lemondani.