Pi élete - Life of Pi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ha a leírt jelképrendszert képes vagy passzintani a filmhez, akkor lehet megmagyaráz pár dolgot.
és az eredeti storyban akkor,hogy van az,hogy Pi a Tigris és ugye ha õ a Tigris és már nincs a hajóban a szakács/matróz meg az édesanyja akkor kivel "harcol" tigrisként? kicsoda Pi? jaj ez jó zagyvára sikerûlt,de érted mire gondolok?
ugye azt mondja,hogy a tigrisnek köszönheti az életét,de ha õ maga a tigris akkor valakinek kellett még vele lenni akivel segitették egymást a túlélésben!
Én úgy értelmeztem, hogy ugyebár van ezernyi különféle vallás. Mindnek más a története, néhol nem is egy Isten van, hanem milliónyi. A történetek, tanítások viszont végsõ soron ugyan azok, az értelmezés csak a más és az elmesélés módja. Az iszlám sem buzdít szent háborúkra, csak a radikálisok félreértelmezik az egész Koránt.
Pi sztorijában is ez van: elmesél kétféle történetet, amiben a fõ pontok megegyeznek, apróságok különböznek, részletek csupán. A végén az író és a két nyomozó is a tigrises történetet választotta, mert az a jobb sztori. Mind választunk egy vallást, ami közelebb áll hozzánk valami miatt. A második, valóságos történet, amit Pi elmondott túlságosan szörnyû.
És itt jön be nálam egy újabb interpretáció: az emberek inkább hajlamosak a cukormázas történetet elfogadni a komor valóság helyett. Ahogy Istent is egy tökéletes lénynek képzeli el minden vallás egy "hibás" lény helyett.
De ez csak az én értelmezésem. Mást is bele lehet még látni. :)
Vagy én vagyok nehéz felfogású, vagy lehet, hogy a magyar fordítás nem eléggé pontos a végén, de igazán nem értem a mondatot: "És így van ez Istennel is." Hogyan kell ezt érteni, valaki gondolkodott már ezen? Kinek mi a véleménye?
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Jó lett. A látvány gyönyörû, bár a 3Dt itt is kihasználatlannak érzem (lehet az elvárásaim voltak túl magasak, mert mindenhonnan azt olvastam hogy elképesztõen jó a 3d, szerintem nem adott sokat az élményhez.) A tigris megvalósítása egyszerûen döbbenetes, a részletesség,a mozgás, az "arcmimika" minden tökéletes.
A történetet jól vették át, érezhetõ a könyvhöz képest némi "hálivúdiasodás", de szerencsére még nem zavaró mértékben. A csattanó megvalósítása talán lehetett volna látványosabb. (Esetleg pár jelenet felvillantásával a "másik történetbõl" a csak narráció helyett)
A színészek játéka jó, fõleg a fiatal Pi sikerült hihetõre.
A szinkron egész jól sikerült, bár egyébként sincs sok dialógus. Megdobhatta volna a dolgot, ha a tengeren is tart az öregebb Pi narrációja, így talán jobban átjött volna a tengeren hánykolódás hossza amit így nehezebb volt érzékeltetni.
Összességében egy gyönyörû film, ami csorbítatlanul átadja a könyv üzenetét, bár talán kevésbé hatékonyan, de mindenképpen érdemes megnézni.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
If 3D gets a bad rap, it's often for good reason. Done badly, 3D drives up ticket prices while adding nothing to the experience; done very badly, it robs you blind while destroying the picture. But every so often, a movie comes along that reminds you of how powerful the technology can be when wielded by a master craftsman. Ang Lee's stunning, vibrant Life of Pi is one of those cases.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
[merlinw.org]
Félek, hogy csak általános kisgyerek aranyostigrissel filmre futja majd.
A "nem-állatos" történetet nem tudom hogy lehetne belevinni egyáltalán.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Nekem 2 és fél perc alapján egy "bollywoodi Narniának" tûnik, és csak azért lettem rá kíváncsi, mert többen már az év filmjeként emlegetik.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
Pi élete /Life of Pi/ (magyar feliratos elõzetes)
Egy átlagos hajótörés ... egy fiúval, egy zebrával, egy hiénával, no meg a tigrissel. Decemberben itt van Ang Lee új filmje.