Pi élete - Life of Pi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Visnu - wikipedia
Hát ha a leírt jelképrendszert képes vagy passzintani a filmhez, akkor lehet megmagyaráz pár dolgot.

akkor a sziget az élet körforgásának volt a jelképe gondolom

gondolom a könyvet olvastad akkor...köszönöm!

és az eredeti storyban akkor,hogy van az,hogy Pi a Tigris és ugye ha õ a Tigris és már nincs a hajóban a szakács/matróz meg az édesanyja akkor kivel "harcol" tigrisként? kicsoda Pi? jaj ez jó zagyvára sikerûlt,de érted mire gondolok?
ugye azt mondja,hogy a tigrisnek köszönheti az életét,de ha õ maga a tigris akkor valakinek kellett még vele lenni akivel segitették egymást a túlélésben!

Elvileg egy alvó hindu isten volt.

még 1 dolog: a húsevõ sziget mit akart szimbolizálni? / a sziluettje ugye egy halott nõ volt/

valamit nem értek: a kitalált történetben Pi 90% ban a tigrissel van neki köszönheti az életét stb. stb.....viszont ha az igazi események szerint Pi a tigris akkor önmagával beszélgetett a hajótörés ideje alatt??és a "rossz" énjét engedte el a dzsungelba amikor végre partot ért?

Én úgy értelmeztem, hogy ugyebár van ezernyi különféle vallás. Mindnek más a története, néhol nem is egy Isten van, hanem milliónyi. A történetek, tanítások viszont végsõ soron ugyan azok, az értelmezés csak a más és az elmesélés módja. Az iszlám sem buzdít szent háborúkra, csak a radikálisok félreértelmezik az egész Koránt.

Pi sztorijában is ez van: elmesél kétféle történetet, amiben a fõ pontok megegyeznek, apróságok különböznek, részletek csupán. A végén az író és a két nyomozó is a tigrises történetet választotta, mert az a jobb sztori. Mind választunk egy vallást, ami közelebb áll hozzánk valami miatt. A második, valóságos történet, amit Pi elmondott túlságosan szörnyû.

És itt jön be nálam egy újabb interpretáció: az emberek inkább hajlamosak a cukormázas történetet elfogadni a komor valóság helyett. Ahogy Istent is egy tökéletes lénynek képzeli el minden vallás egy "hibás" lény helyett.

De ez csak az én értelmezésem. Mást is bele lehet még látni. :)

ZilogR
Tehát ez a film arról szól, amit a kórházban is elmesél, de ezt a traumát nem tudja feldolgozni, ezért meséli a másik történetet.

Vagy én vagyok nehéz felfogású, vagy lehet, hogy a magyar fordítás nem eléggé pontos a végén, de igazán nem értem a mondatot: "És így van ez Istennel is." Hogyan kell ezt érteni, valaki gondolkodott már ezen? Kinek mi a véleménye?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Amiga
Én örülök, hogy nem volt "felvillanás" a másik történetbõl, mert ha lett volna, akkor ott helyben bizonyította volna, hogy a másik történet az igazi. Így viszont én elõször elvetettem és hülyeségnek tituláltam a másik mesét, és csak fokozatosan, az egész filmet átgondolva jöttem rá, hogy az az igazi. Számomra így sokkal nagyobbat ütött.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Dynamic
Én is vártam a "jelenet felvillantást" a csattanó részrõl, szerintem úgy hatásosabb lett volna.
Cuchulainn
Megnéztem én is tegnap.
Jó lett. A látvány gyönyörû, bár a 3Dt itt is kihasználatlannak érzem (lehet az elvárásaim voltak túl magasak, mert mindenhonnan azt olvastam hogy elképesztõen jó a 3d, szerintem nem adott sokat az élményhez.) A tigris megvalósítása egyszerûen döbbenetes, a részletesség,a mozgás, az "arcmimika" minden tökéletes.
A történetet jól vették át, érezhetõ a könyvhöz képest némi "hálivúdiasodás", de szerencsére még nem zavaró mértékben. A csattanó megvalósítása talán lehetett volna látványosabb. (Esetleg pár jelenet felvillantásával a "másik történetbõl" a csak narráció helyett)
A színészek játéka jó, fõleg a fiatal Pi sikerült hihetõre.
A szinkron egész jól sikerült, bár egyébként sincs sok dialógus. Megdobhatta volna a dolgot, ha a tengeren is tart az öregebb Pi narrációja, így talán jobban átjött volna a tengeren hánykolódás hossza amit így nehezebb volt érzékeltetni.

Összességében egy gyönyörû film, ami csorbítatlanul átadja a könyv üzenetét, bár talán kevésbé hatékonyan, de mindenképpen érdemes megnézni.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Amiga
Zseniális a film. Tegnap láttam, és azóta is azon gondolkozom. A könyvet nem ismertem eddig, de biztosan meg fogom venni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret a filmek után elgondolkozni. Nem családi mozi!

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Ang Lee Turns "Unfilmable" 'Life of Pi' Into a Demonstration of the Power of Cinema - NYFF Review

If 3D gets a bad rap, it's often for good reason. Done badly, 3D drives up ticket prices while adding nothing to the experience; done very badly, it robs you blind while destroying the picture. But every so often, a movie comes along that reminds you of how powerful the technology can be when wielded by a master craftsman. Ang Lee's stunning, vibrant Life of Pi is one of those cases.

MerlinW
3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510

[merlinw.org]

Dynamic
Nem tudom poénnak szántad, de speciel ez a Pí, pontosan az a pí :)
sapkafej
A KÖNYV JOBB!!!!4444

György

<#nevetes1>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

theone91
3,14

LasDen
Ang Lee jó rendezõ én bízom benne....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

MerlinW
Nem Hollywood készíti a filmet, tehát elképzelhetõ, hogy lesz benne tartalom is:)

[merlinw.org]

Cuchulainn
A könyv nagyon jó, kérdés mennyire sikerül majd átültetni filmre, fõleg hogy az egész egy belsõ monológ kb.
Félek, hogy csak általános kisgyerek aranyostigrissel filmre futja majd.
A "nem-állatos" történetet nem tudom hogy lehetne belevinni egyáltalán.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Tyler1
Érdekesen hangzik, utána néztem, lehet beszerzem a könyvet.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Dynamic
Ja, és nem Narnia, inkább a Számkivetett keverve egy kis spirituális, vallás filozófiával. Ha azt hinnéd, hogy unalmas, egyáltalán nem az :)
Dynamic
A könyv bestseller, ezért is várják nagyon. Érdemes elolvasni, tényleg jó!
Tyler1
Ennek mitõl lett ekkora hype-ja, csak kíváncsiságból? Mindenhol hatalmas rajongás megy körülötte, most megnéztem a trailert, de sokat nem árul el a látványvilágon kívül. Regényadaptáció ez, vagy van valami elõzménye, fajsúlyosabb története, hogy ekkora érdeklõdés megy iránta?
Nekem 2 és fél perc alapján egy "bollywoodi Narniának" tûnik, és csak azért lettem rá kíváncsi, mert többen már az év filmjeként emlegetik.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

tutituti
Cloud Atlas mellett ezt is nagyon várom.Szerintem az év filmjei lesznek

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

nan76
jónak tûnik

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

http://www.youtube.com/watch?v=9o6BXfBgWLU
http://www.youtube.com/v/9o6BXfBgWLU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Pi élete /Life of Pi/ (magyar feliratos elõzetes)

Egy átlagos hajótörés ... egy fiúval, egy zebrával, egy hiénával, no meg a tigrissel. Decemberben itt van Ang Lee új filmje.