14
  • zord01
    #14
    5-6 éve lehet tudni, hogy van ilyen, mobilra. Kikapcsolt állapotban is le tudják hallgatni. Akkor PC-n miért ne lehessen megjátszani??

    http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20061204kikapcsolt.html
  • zord01
    #13
    Ne mond már, hogy ez meglep...
  • Adenoma
    #12
    kémsüti beszarok.... látom témát vágod :-)
  • end3
    #11
    Ma már minden laptopban és tablet-ek egy részében is ott a lehetőség gyárilag. Minden aktívan futó biztonsági, "takarító" szoftver tartalmaz "remote" hálózati megoldásokat. Innen csak egy lépés elérni és kezelni a rendelkezésre álló eszközöket.
    Azután "titkosszolgálati' megrendelésre, évek programozói munkájával gyártanak absz.profi vírusokat. A kínai és más amatőr vírusfejlesztők meg azokat másolják. "Könnyített" kezelhetőségű, leegyszerűsített tűzfalak, biztonsági szoftverek. Hozzá nem értő felhasználók tömegei. Azután, a Windows-ok alapértelmezett, kikapcsolhatatlan hálózati megosztásai. A szoftverek fejlesztései és a fejlődésük iránya, egyáltalán nem a biztoságos számítástecnika megteremtését szolgálják, (lásd a böngészők "biztonságosságát".

    A múltkor egy napokig takarított, "kiürített" és frissített PC-vel, aktívan futó víruskereső és tűzfal mellett, csak 3-4 percet mentem fel az index.hu oldalára, (a böngészést kipróbálni), párat kattintottam és 2-3 cikket elolvastam. A rögtön ezután elindított malware kereső 36 "kémsüti" "érkezését" regisztrálta - És ennyi csak a veszélyesnek titulált. - mennyi jöhetett "nem" veszélyes! -

    Manapság könnyű dolguk van a vírusoknak.
  • nextman
    #9
    Nem maga a virus a durva, hanem a webkameras, mikrofonos megfigyeles lehetosege...
  • end3
    #8
    Szerintem marhaság. Ezért nem kellene Kínába meniük. A gépeket összeszerelő, telepítő kereskedő ma pl. Magyarországon (DE BÁRHOL MÁSHOL IS!) nem ad vírusokat a gépekkel? Letölt és telepít, azután hamar.., hamar a gazdájához. - Persze, majd két napig víruskergetőkkel bajmolódik..!

    De ha az oprendszer gyári lemezről megy fel, akkor is adagol a "saját USB-s anyagából" némi meghajtót, "segédszoftvert". - Havonta három millió új vírus-malware..., a neten kering vagy 30-50 millió. Szerintetek, van még olyan anyag a windows-os háttértárakon a világon, ami nem tartalmaz legalább nyomokban pár vírust? Ki futtat a több terrás tárain víruskeresőt. Rendszeresen "kínozni" a sérülékeny merevlemezt! Fogyasztani az áramot. Ja...!

    Kezeltem olyan XP-t, amelyen végül, - összesítve, - 1600 különféle vírus-malware volt található. (Még az ötödik víruskereső is hozott "meglepit") Ennek ellenére ha lassan is, de működött. - Nem mellesleg futó, "tört" víruskereső mellett. Az lenne a csoda, ha a "profik" valahol (pl. Kínában) nem találnának vírust a Windows-os PC-ken....! Mindegy, hogy hány perccel előbb telepítették.
  • zord01
    #7
    Srácok vegyétek már észre, hogy az egyes hozzászóló egy kínai M.I., csak még fejlesztés alatt van szegényke. Mondjuk az amcsi fórumozókat már simán hülyére veszi. :):):)

    Más. Szerintem előre telepített kémprogramok, vírusok, hátsó ajtók a Windowsokban évek óta default integrálva vannak.
    Csak az amcsiknak kezdi bökni a szemét, hogy most már nem csak ők tudnak korlátlanul belekotorászni az emberek gépébe, hanem a kis sárgák is kezdik felfedezni a dolgot...
  • astrobal
    #6
    kérem kapcsojjaki.
    Mijázhugy káttü?
  • Zoliz
    #5
    Ne r0h0gtess, ma man az sokkal kartekonyabb ha fomesz a faszebookra.. Csak meg nem tudod HEHEE
  • NEXUS6
    #4
    Én mindíg is megmondtam, hogy megvan annak a maga szépsége, ha az ember beszívva fórumozik.

    Mondjuk utána nem árt 1-2 hét szünet, vagy hónap.
    :DDD
  • alien47
    #3
    Akkor ezt most pontosan hogyan is érted?
  • astrobal
    #2
    Aztakurva, te külföldi vagy? Esetleg a 8 általános úgy van meg, hogy 6 első 2 második?
  • dezsooszkar
    #1
    " ... négyen találtak előre feltelepített kártevőket, de csak egyetlen PC-n volt aktív vírus." Hat igen kiterjedt figyelemmel keszithettek a programozoi,hibernalo verzio is varatott az aktivalo jelzesre ,itt is az elszantsag nyomta ra pecsetjet sok ,mondhatni nem naiv vasarlokra akik mit se tudhattak az egeszrol amikor "ujj hibernalt virussal tavvezerelheto"gepet szereztek be ...maholnap mar a Bios- se lehet 100% garantalt ,ha netam mondjuk az ellem lemerul,es kozbelepne a virus...