8
  • NEXUS6
    #8
    Csak nehogy...
  • zord01
    #7
    Azt kéne látni, hölgyek, urak, hogy a megfigyelésnek köze nincs a terrorizmushoz. Az csak a duma, amivel lenyomják a torkodon, hogy meg vagy figyelve...
  • Crane
    #6
    Alapvetően nem a terrortámadást kéne megelőzni, hanem a terrorizmust szító okokat megszüntetni.
    Persze abba nem lenne biznisz.
  • AgentKis
    #5
    Az a fő gond ezzel, hogy a cselekvést megfigyelve a gondolatok és szándékok nem derülnek ki, csak már későn.
  • kvp
    #4
    "Olyan kommunikációs mintákat, illetve hierarchiákat is meghatároztak, amelyek eltérnek a hagyományos távközlési viselkedéstől és a terrorista merényletek tervezését tükrözhették."

    Ezzel az a gond, hogy egy terrorista sejt mukodese nagyjabol hasonlo egy hasonlo meretu barati tarsasaghoz. Ugyanugy szervezik a kovetkezo tamadast, mint amikor par barat egy hetvegi horgaszkirandulast vagy esti sorozest beszel meg. A legtobb _sikeres_ terrorista egyszerun pont ugy viselkedett a tamadas elott, mint azt egy torvenytisztelo allampolgartol elvarjak, csak eppen mas torvenyeket tisztelt nem a megtamadott allamet.

    Az a baj, hogy az automatizalt rendszerek nem eleg intelligensek ahhoz, hogy felismerjek a veszelyes tevekenyseget, de sok esetben az emberi adatfeldolgozok sem szurjak ki, hogy valami nem stimmel. Egyszeruen az erintett allamok nem jo iranybol kozelitenek a problemahoz.
  • torreadorz
    #3
    De a bibi ott van hogy képtelenek kiszürni a releváns infokat ekkora adatmennyiségből.
  • Cat #2
    szerintem nem is arra való, hogy az _elsőt_ megelőzze, hanem hogy utána felderíthető legyen, hogy mikor mi történt, és megismerjék az adott csapat kommunikációját, esetleges _további_ támadásokat lehetetlenné téve.
  • zord01
    #1
    A távközlési adattárolás nem segít a terrortámadások megelőzésében

    Valóban nem segítette, most sem segíti, és soha nem is fogja, csak arra jó, hogy 1984. Oszt pont. Ez a terrorveszély duma csak arra kell, hogy ledugják a sok birka tokán, hogy meg van figyelve. Aki rosszra készül nem küldi el SMS-ben a haverjának.
    Érdelmes ember már az elején tudta, miről szól a történet, a sügérek meg úgysem értik meg soha és/vagy tesznek rá.
    Hol birkaság van, ott birkaság van. Féljetek, mert jönnek a pedofil terroristák, és Darth Vader vezeti őket...