30
  • hurkaur
    #30
    exceptionre futottal, vagy typo. "aki hulyesegekre írogat hülyeségeket." fixed
  • hurkaur
    #29
    Az apple haterek szerint sznob fag, a gnu egyhaz hivoi szerint m$ winfos fanboy.
    FOSS buzi titulust meg sajnos nem sikerult kierdemelnem, de erre talan csak az lehet az egyetlen magyarazat, hogy ami opensource az tokeletes es ezert senki sem fikazza, mig amit epul vagy a microsoft csinal, az csakis szar lehet, mert ott csak jol fesult 2 talicska apro majom dolgozik, ellenben az sg.hu jol szitualt mernok-informatikus/csillagasz/matematikus/biologus/kemikus diplomas community-jevel.
  • Zombee
    #28
    Én tudok másik böngészőt és lejátszót telepíteni, semmiben nem korlátoznak a beépített programok. Ez az egész ügy túl van lihegve. Engem irritál a böngészőválasztó puszta léte is, XP-n egy plusz .exe ami rendszerindításkor betöltődik, első dolgom kilőni, ha valahol találkozok vele.
  • Grandpenge
    #27
    Ő meg a legeslegrosszabb kategória, aki ide írogat hülyeségeket.
  • kakamatyi123
    #26
    jó ember kocsmába, az ostoba templomba, a rossz pedig a pártba jár:)
    Te melyik vagy?:)
  • hurkaur
    #25
    hiaba magyarazkodsz, egy m$ imado(kocsog winfos!!!!) apple fag maradsz.
  • Papichulo
    #24
    "Saját tapasztalat mind"

    Tudod, hogy itt nem ez szamit?! Ez itt HIT kerdes nagyon sok embernek... foleg a leghangosabbaknak... az ervek nem jatszanak szerepet... ;)
  • mousee
    #23
    Saját tapasztalat mind :) Anno én is windows-on éltem, most is használom játékra, illetve a céges melós laptopon is win7 van. Az asztali nagygépem fő OS-e évek óta linux, mobil eszköznek pedig egy macbook-om van. Ja és a telefonom pedig droidos. És mindegyik eszközömmel meg vagyok elégedve. A fanboy mindenemet :)
  • Papichulo
    #22
    "A windows nagyon jó vállalati környezetbe, mert jól menedzselhető, korlátozható.
    A mac jó a kreatív emberkéknek, akik hajlandóak picit többet fizetni, cserébe kapnak egy stabilabb, vírusmentesebb, jobb platformot, amivel nagyátlagban negyede annyi gond van mint az fent említett ablakokkal.
    És végül a pingvin, aki tapasztalatom szerint már évek óta megállja a helyét egy átlagos otthoni, illetve kisebb irodai közegben. "

    Hogy te ezert mit fogsz itt kapni... :)
  • mousee
    #21
    Monopolhelyzetben van, mert övé a PC piac több mint 90%-a. Ha elmész egy random számtech üzletbe, hogy keziccsók, szeretnék szoftvert vásárolni, akkor százból egyben lesz mac-es cucc, a maradék 99-ben pedig windóz only.

    Ha játszani akarsz a gépeden, akkor is rá vagy kényszerítve, a játékok jelentős része szintén windóz only (meglássuk STEAM for linux elhozza-e a megváltást, ha csinálnak olyan akciót hogy (hasamra ütöttem) pingvin alatt 1 évig fele áron van minden játék, akkor jelentős tömeget tudnának átmozgatni, szóval megvan a sanszuk ha tényleg windóz függetlenedni szeretnének).

    Fotosopp, CAD szoftverek, egyéb prof cuccok nagyrésze szintén windózonly, bár itt megvan a lehetőséged, vehetsz mac-et (ha ilyen programokat használsz, valószínűleg nem egy mac ára fog földhöz vágni).

    Ideje lenne platformfüggetlen programokat, és játékokat csinálni, és belőni a piacot 33% windóz, 33% alma és 33% pingvinre.

    A windows nagyon jó vállalati környezetbe, mert jól menedzselhető, korlátozható.
    A mac jó a kreatív emberkéknek, akik hajlandóak picit többet fizetni, cserébe kapnak egy stabilabb, vírusmentesebb, jobb platformot, amivel nagyátlagban negyede annyi gond van mint az fent említett ablakokkal.
    És végül a pingvin, aki tapasztalatom szerint már évek óta megállja a helyét egy átlagos otthoni, illetve kisebb irodai közegben.

    És ahogy már lentebb írtam, az egész böngészőválasztósdi egy oltári nagy f@szság, aki akart az eddig is fel tudott rakni magának egy random alternatív böngészőt, éveken át a kutyát nem zavarta a dolog.
  • skinnyman
    #20
    Egyebkent az EU igazan raszallhatna az Apple-re, es iOS-be is igazan beleeroszakolhatnak a bongeszovalasztas lehetoseget, mert ott nem hogy nem ajanlj fel mas bongeszot, lehetoseged sincs hogy rategyel egy masik bongeszot es az alapertelmezett legyen. Persze telefonoknal kozuk nincs a monopol helyzethez, egy eleg kis szelet reszesedesuk van mar csak, igy lehet mondani hogy akinek annyi esze volt hogy olyat vett, elotte kellett volna gondolkoznia mielott megveszi. Tablan viszont ahogy olvastam statisztikak alapjan, 60% feletti piaci reszesedesuk van, ami bar szinten nem monopolhelyzet, viszonylag kozel van hozza igy ilyen alapon szamon lehetne toluk kerni a dolgot.
  • kakamatyi123
    #19
    >Tessék baszki:
    Naivan aszittem kepben vagy arrol, amirol osztod az eszt:)

    >valószínűleg azért mert nincs monopol helyzetben.
    Ezzel konnyu dobalozni, de arulja mar el vegre valaki KOZERTHETOEN, hogy mi a monopolhelyzet definicioja...



  • WoodrowWilson
    #18
    Nem tud semmilyen extrát. Nyilván nem az olyan júzereknek találták ki, akik már korábban, maguktól is képesek voltak új böngészőt felrakni.
  • asgh
    #17
    "Konkretan milyen szabalyokat baszki?"

    Tessék baszki:

    http://lmgtfy.com/?q=eu+case+against+microsoft
  • senki687
    #16
    És amúgy mire jó ez a böngészőválasztó? Én meg sohasem használtam. Eddig még enélkül telepíteni a chrome-ot, firefox-ot, safari-t, opera-t és sosem éreztem hiányát. Nekem eddig böngészőválasztó nélkül is ment. Milyen extrát tud, amiért fontos?
  • Narxis
    #15
    Mert nem kérték a vetélytársak, valószínűleg azért mert nincs monopol helyzetben.
  • Narxis
    #14
    Mehetsz.
  • kakamatyi123
    #13
    >Az EU azért baszogatja az MS-t, mert olyan szinten integrálja a böngészőjét és a >médiaplayer alkalmazását az os-be, hogy az már sérti a monopolellenes >szabályokat.

    Konkretan milyen szabalyokat baszki? Nem itegralhato tetszoleges szoftver 90% feletti reszesedesu OS-be??? Ilyen alapon egy filesystem iro ceg is beperelhette volna az MS-t, hogy nincs filesystemvlaszto kepernyo es az ntfs nem cserelheto le masra, es ezert kevesen veszik az o filesystemuket windowsra:)

    Mi koze van a beepitesnek ahoz, hogy hardware-el adjak avagy sem...
    Pont sokkal jobban korlatoz egy telefon OS, mert meg le se tudod cserelni, he nem tetszenek a korlatozasai...

    Az egesz arrol szol, hogy fizetett a Mozilla es a Google nehany EU-s fejesnek, hogy csurranjon mar nekik is valami:)
  • pet0330
    #12
    Ennyi erővel miért nem baszogatnak minden céget, hogy az általam otthon kis fejlesztett lószarról nem kérezi meg h telepíteni akarja-e? Megyek az EU-hoz......
  • Papichulo
    #11
    "az Iphone nem ajánlja fel az Internet Explorer telepítését"

    Ahhoz eloszor az MS-nek ki kene adnia az IE-t iOS-re :)
  • asgh
    #10
    Különbség van az OS-hez ingyen adott és az OS-be _beépített_ alkalmazások között, mert az egyik nem korlátozza a konkurenciát, a másik meg igen. Az EU azért baszogatja az MS-t, mert olyan szinten integrálja a böngészőjét és a médiaplayer alkalmazását az os-be, hogy az már sérti a monopolellenes szabályokat.
    #8 a telefon os-eket nem vizsgálják a monopolellenes eljárások során, mert ott az os nem elválasztható a hardvertől, így eleve értelmetlen monopóliumról beszélni. Ettől függetlenül eljöhet az idő, amikor nekimennek az apple-nek az appstore szabályok miatt, de ehhez először megfelelő precedens kell és maga a telefon os-ekhez bevezetett appstore üzleti modell még túl friss ahhoz, hogy bizonyítható legyen a piacellenes törekvés. Az MS-t sem az IE 1.0 vagy a widows 3.0 megjelenésekor vonták górcső alá ugye.
  • mousee
    #9
    #7 #8 az osx és az ájfón nem monopol piacvezető.
    Viszont sztem előbb vagy utóbb a droidot vagy az ios-t, sőt, ha már lúd legyen kövér alapon akár az OSX-et is elkezdik csesztetni hasonló értelmetlen baromságokkal.

    Amúgy szánalom ez az egész böngészőválasztó/media player mentes verziós hiszti az EU részéről. Mint a rossz gyerekek, komolyan.
  • senki687
    #8
    Észrevette valaki, hogy az Iphone nem ajánlja fel az Internet Explorer telepítését?
  • soundsonic
    #7
    osx-ben miért nincs böngészőválasztó?
  • joghurt3
    #6
    Kolléga most telepített új rendszert. Igen, feljött a böngészőválasztó ablak. Csak épp fölé beugrott az "Üdvözli Önt az Internet Explorer 8" ablak, ami az IE első indításakor dukál. Mert ugyebár a böngészőválasztót is az oprendszerbe épített IE komponensek jelenítik meg. :)

    Különben meg értem én a viccet, hogy Metro dizájn, meg monokróm, de vajon az eredeti ikon tulajok mind hozzájárultak a logójuk elrondításához?
  • Omega
    #5
    Csak büntetést kellene fizetniük, be nem tiltanák az biztos, nincs valós alternatíva.
  • Ferrer
    #4
    Nem arról van szó, hanem hogy az IE be van építve a Windowsba, és nem lehet (legalábbis nem egyszerű) letörölni. Mintha nem lehetne mellé más böngészőt is telepíteni, beállítani defaultra, aztán soha többé nem látni az IE-t..
  • Lazarus
    #3
    EU túl nagy piac ahhoz hogy lemondjon az innen származó összes bevételről
  • tom..
    #2
    Beszarás. már egy ikont sem tehet ki a saját szoftverében a saját szoftveréről?
    Jó hogy nem windows telepítésnél majd megkérdi a windows hogy mit szeretne ön telepíteni, a windows-t, vagy linuxot?
  • ramolito
    #1
    kiváncsi volnék mit cisnálna az EU ha MS ugy dontene hogy befejezte?