71
-
Bannedusermail #31 "Nos, lehet fikázni a projektet, meg csalónak titulálni őket, de egyet ne tessék elfelejteni: Mindenki más (included kormányok és nagy bazi tudósok) leszarja az egészet, ők legalább próbálkoznak a megvalósítással."
A hülyítéseden kívül semmivel nem próbálkoznak, de abban sikeresek. -
#30 Hát szeretném azt hinni, hogy ezt mostanában meg lehetne valósítani, de szerintem nagyon elszaladt a ló azokkal, akik ezt kitalálták. Ez már csírájában nagyon sci-fi-nek tűnik. Még odáig sem merek gondolatban elmerészkedni, hogy Mars-bázis elemeket küldenek a Marsra, nemhogy odáig "biztos dögunalom lenne a valóságshow". Semmi alapja nincs az elképzelésnek, a legnagyobb jóindulattal is csak fantázia. Annak talán lenne, hogy pl. egyenes adásban belelőnek 4 embert a Marsba... Bár annak sem nagyon. 1-et talán. :D
Én szívesen mennék a Marsra majd, amikor már ugyanolyan sima utazás lesz, mint pl. a Kanári-szigetekre menni két hétre nyaralni. Az sem ma lesz, és pár generációnyi idő eltelik, míg eljutunk odáig. Kár, pedig jó lenne. -
#29 majd akkor igényeljen ha eljut. amcsik se sajátították ki a holdat bár valami hülye felparcellázta -
Ender Wiggin #28 "Menjen ember akkor, ha már biztonságban vissza is tudjuk hozni."
ha a celebeket lövik ki, akkor inkább már holnap induljanak. és vihetik a divatszakmát is magukkal, rájuk is legalább akkora szükség van a marson, mint a topless Dj-kre. -
mortep #27 Egyetértek veled, lehet hogy csapnak egy nagy hepajt, aztán lefújják, vagy mégrosszabb - valahol a saharában felhúznak néhány bádog-kéglit és majd ráfogják, hogy a marson van...
Mindenesetre remélem, hogy nem így fogunk eljutni a marsra. Az űrhajósok legyenek unalmas, kötelességtudó, elhivatott emberek, ne bohócruhába öltöztetett cirkuszi majmok. -
Bajkonur #26 Ittazt írják, hogy a Mars Reconnaissance Orbiter max 6Mbit/sec-el tud adatot küldeni a Földre, a legjobb átlag 133Gbit volt 10 óra alatt. Szóval a közvetítést megoldani nem lenne olyan bonyolult.
-
M2 #25 Azért az "Első ember a Marson, aki odament meghalni" elég szarul hangzana majd a történelemkönyvekben. Menjen ember akkor, ha már biztonságban vissza is tudjuk hozni. Szerintem. -
Merces #24 sehogy , javitsatok ki ha tévedek de a biosphere2 óta nem volt hasonló átfogó próbálkozás, sőt részeredmény sem sok...... -
Szefmester #23 Mintha lett volna egy tervezetük miszerint az első lépcsőnél az építő/felderítő robotka mellett menne egy kommunikációs műhold is. Az vélhetőleg már nem csak ilyen szűk sávszélességgel dolgozna...
Amíg nem nyilvánítja ki egyik állam sem a területigényét a Marsra addig szerintem nem számít az ott lévők esetleges agonizálása sem. -
T0nk #22 Nos, lehet fikázni a projektet, meg csalónak titulálni őket, de egyet ne tessék elfelejteni: Mindenki más (included kormányok és nagy bazi tudósok) leszarja az egészet, ők legalább próbálkoznak a megvalósítással.
Csak összehasonlításképp, hogy mire van az embereknek kb ennek a projektnek a költségvetésével összemérhető milliárdnyi dollárja, ami ennél fényévekkel nagyobb baromság:
http://kivultagasabb.postr.hu/ime-a-3-milliard-fontos-csodajacht
-
#21 jah 1 sms 1 másodperc oxygént jelent majd az illetőnek. -
errorista #20 nem tudom pontosan hogyan lehet szávsélességet növelni ( nyilván az egyik oldal a hatékony algoritmus ), de talán egy kis energia elég hozzá. Ha van elég energia egy önfenntartó ( értsd: önfenntartó = amíg van korlátlan atomenergia, addig eléldegélnek ) rendszerhez, akkor lesz a közléshez is, persze csak ha a Napocska nem áll útba.
BTW odaírhatták volna a cikkbe az előzetes költségbecslésüket...
nem tudja valaki hogy állnak/vannak-e a sivatag közepén üvegházban élünk 5 évig projektek, amik néha szoktak menni a TVben? -
errorista #19 valóságsó ÉS nincs visszatérés? melyik állam törvényei engedik az agónia közvetítését élőben? -
Lollerka #18 az a 2,5milliard az a technologia kifejlesztesevel egyutt vagy nelkul volt? mert nem hinnem h a rovernek kellene spektrum gizmo meg 3 fele minilabor ami elemzi a koeztmintaka es plutonium meghajtas amivel 6 evig eljarkalhat
egyebkent akinek van esze sztem leesett neki h ez nem lehet igaz mert hulyeket nem kuldenek el ertelmes ember meg nem hinnem h hulyeskedik csak ugy, ha ossze is hoznak lehet csak vlmi fakeles lenne a mohave sivatagban:D
na de nem art senkinek ha csak varunk, igy is ugy is szueretnek meg ittmaradni par evet:D es ha az a 6,5milliard mar csak a fejlesztesekre megy akkor is megerte mert azzal 6,5 milliarddal kozelebb kerulunk az urutazashoz:D -
Bannedusermail #17 A napi 32 MByte az annyit tesz, hogy egy CD-t három hét alatt küldenének át. -
Bannedusermail #16 Csak szólok, hogy a Couriosity napi sávszélessége 32 MByte, amit egy mars körül keringő műhold biztosít, és ennek a keskeny sávszélességnek tudható be, hogy miért 60x60 pixeles 5 fps volt az élő közvetítés a leszálláskor. Hogy a faszba akarnának ezzel realityt közvetíteni?
Úgyhogy ez olyan fake, mintha halálcsillagot akarnának építeni. Aki itt morfondírozik, hogy igaz-e, annak lövése sincs arról, hogy miről van szó. -
#15 Komolytalanná válik az egész űrkutatás. Nyilván a cikk kamu, csak a reklámra hajtanak. -
liberty2 #14 Ez régi hír és én már régen jelentkeztem. :D De sajnos a beszélgetésünkből kiderült, hogy rajtam kívül kb 100.000-en jelentkeztek akkor még ( 2 hónapja ). Azóta szerintem van az már 10 millió is. :D -
Thrawn #13 Mese habbal, vagy 100 évvel elnézték a dátumot.
Csak néhány apróság: kellene egy hordozórakéta. Ki kellene dolgozni nehéz, 30-40 tonnás egységek leszállítását úgy, hogy a leszállási ellipszis néhány száz méternél nem lehet több. Kerekeken gördülő összeszerelő robotok? Vicc. Akkor már a meglevő tervek alapján kerekeken gördülő, összekapcsolható modulok. Ellátmány? Vagy rögtön melegházzal indítanak? Marsi talajon? Mert abból nem esznek. Egyéb ellátmány? Pl. a mai űrruhák néhány űrsétát bírnak, utána a szivárgás megengedhetetlenül nagy lesz. Vagy bent fognak kuksolni? Kész bekattanás. Gyakori kilépésekkel is bekattanás, ha nincs remény a közeli visszatérésre. Csak néhány probléma, amit meg kellene oldani. Pár éven belül. -
BobaFett #12 Na persze, mindezt 11 év alatt, meg 6 milliárdból. Amikor a kis rover is 2,5-be került...
De alapvetően ott bukik, hogy a valóságshows sztereotipiák, baromira alkalmatlanok ürutazásra, hameg felkészült, inteligens embereket válogatnak azt senki nem nézi, ergo nincs bevétel > nincs miböl létrehozni... -
kvp #11 A marsi kuldetesre alkalmas emberek nagyon unalmasak lennenek egy musorban. Pont az ami alkalmassa tesz a feladatra egy tudost/mernokot az teszi oket tul unalmassa. Kit erdekelne egy olyan musor, ahol a stresszt jol biro emberek barati tarsasagban es nyugodt legkorben nem csinalnak semmit jopar honapig, majd sziklakat vizsgalnak vagy felszerelest pakolnak ujabb honapokig. Mindezt vita es feszultseg nelkul.
A ceg technikai megoldasairol meg annyit, hogy meg ideiglenes tartozkodasra is keves, nemhogy allando kolonianak. Az egesz mars projecthez szukseg van egy fold koruli allomasra, egy mars koruli allomasra, folyamatos ellato hajo forgalomra a ketto kozott. A bazist pedig erdemes olyan helyen kiepiteni ahol van viz es alacsony a sugarzas, tehat a sarkok kornyeken. Arrol nem beszelve, hogy olcson csak atomeromuvekkel lehet eleg energiat termelni egy fix bazis szamara. Es meg igy is szinte mindent a foldrol kellene odavinni ami nem alapveto epitoanyag vagy elelmiszer. -
#10 Ez nekem is eszembe jutott. Még az is lehet, hogy egy csomó filmet leforgatnak az előkészületekről és akkor hopp abbahagyják, amikor már sokba kerülne és kockázatos lenne. A végén még kaszálnak is rajta. De majd meglátjuk, szerintem még lesz róla cikk.
Amúgy meg az oldalukon van egy elég jó FAQ, sok info van benne annak aki tud angolul. Ezt a képet is ott találtam, a Mars missziók sikerességét ábrázolja. A küldetések fele kb kudarcot vallott, mondjuk ennek a nagy része Szovjet. -
#9 Néhány éve még úgy volt h 2030-ra tervezik azt, h ember lép a Marsra,kb. olyan szinten mint a Holdutazás volt. Most meg már 2023-ra lakható bázis is készülne...?
Kétlem h 11 év alatt elkészülne minden, bár az ilyenben van pénz, szóval ki tudja?
De sztem ilyen szempontból egyszerűbb lenne a Holdra tervezni, közelebb is van, és sztem lennének rá annyian kíváncsiak, mint erre...
-
Irasidus #8 Az ilyen agyatlan PR. miatt veszíti el az űrkutatás az anyagi támogatást. Mert ugye az ilyen egyszerű, és olcsó. Ez mindenki tudja. Nem kamuznak, nem a cégüknek csinálnak reklámot, áááá, dehogy. -
Szefmester #7 Én mennék, még annak a tudatában hogy ez csak egy irányú út lenne. Marha kemény élet lenne ott, de az hogy ott lehet az ember, és az elsők között szerintem bőven megérné feladni egy semmi extra átlagos szürke kisegér-féle életet. -
#6 Kíváncsi vagyok sikerül-e. A videóban is mondta a fazon ,hogy szinte mindenkinek az a reakciója, hogy nem fog összejönni, egyenlőre nekem is az. Már a nemzetközi űrügynökségek is vesztettek el robotokat/szondákat hibából, ha jól tudom nem is egyet.
Meg azt is elég komolynak tartom, hogy nem fognak visszatérni a Földre. Kell hozzá némi jellem, hogy valaki jelentkezzen egy ilyen küldetésre. Tudva azt, hogy valószínűleg soha nem láthatják többé a Földet. Ráadásul a technikai meghibásodásoknak könnyen halál lehet a vége. -
Deus Ex #5 Red Dragon másképp?
Kiszavazás is lesz..? -
raveride #4 én csak akkor támogatom, ha győzikét is a marsra lövik! -
sajtosnudli #3 Úgy kb 200 jelöltje lenne Magyarországnak a műsorra -
#2 ...néhány lépés megtétele után a marson...
-"Há ebbű a szakafanderizéből kifogyott a zoxygén"
-"Győzike jelentkezz, Győzike jelentkezz"
- CSÖND....
-
Merces #1 ....az, győzike a marson........
Beá hozzád má a szkafaizémet....