Élőszereplős mesefilmek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre emlékszik valaki?
Esetleg nincs meg olyannak aki meg is osztaná másokkal?
Sajnos igaz, hogy néha megtévesztõ a "mese" jelzõ,és sokkal inkább felnõtteknek szánt a film,mint gyerekeknek.Erre mindenképp figyelni kellene!
Engem is érdekelt volna, de egyedül Pirate Bay-en van fent eredeti nyelven, viszont egy darab seedere sincs...
Szerintem egyáltalán nem baj, ha az ilyen meséket "behorrorolják" egy kicsit, olyankor van probléma, ha az idióta mûsorsugárzók nem veszik észre, hogy kinek szól a történet.

Bocs rossz linket rakott be a gép!!!
Ez a Visszatérés Óz földjére trailere:

http://www.youtube.com/watch?v=ipivUGVydMY
Az Óz...azt hiszem mindenki számára egy meghatározó mesefilm volt :-)

Tudtátok, hogy 85-ben készült , hát hogy is mondjam.....egy nem túl "erõs" második rész?

artschi

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

davidka003
Ez más amit te mondasz. Amit én mondok az élõszereplõs.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Végtelen történet? 😊

Maximus4
A kommentekbe azt írták,mert valaki keresett hozzá feliratot😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Rákeresek erre is, bár fura lenne, ha meg sem szólalnának :-)

Van egy másik mese amit régóta kutatok a Hét holló 1993-asszintén cseh, nincs meg
valakinek?
Maximus4
Én ilyet találtam angol nyelvû,de állítólag nem is beszélnek filmben😄
Hüvelyk Matyi titkos kalandjai

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A film a klasszikus mese eltorzított, sötét színekkel átfestett, mégis elbûvölõ feldolgozása. Lepusztult bérházak, csillogó szuperlaboratóriumok, romokkal és szeméttel borított táj: ezek Hüvelyk Matyi titkos kalandjainak színhelyei. A parányi gyermek egy nyomornegyedben születik, de titokzatos erõk elrabolják, hogy gonosz kísérleteket hajtsanak végre rajta. Matyi ekkor egy mutáns lényekkel zsúfolt laboratóriumba kerül. Nagy nehezen sikerül megszöknie, és olyan világba vetõdik, ahol a hozzá hasonló méretû emberek között végre társakra talál. Elhatározza, hogy barátja, Jack, az Óriásölõ oldalán felveszi a harcot az "óriásokkal".

A Dave Borthwick rendezõ teremtette csodálatos, idõtlen világban az emberek animációs figurák, a sarkokban különös lények és tárgyak mocorognak, a gumibábok pedig lélegeznek, mintha élnének. A hamisítatlan borzalmak és megejtõ pillanatok egyszerre nyugtalanítják és elbûvölik a nézõt, emlékeztetve arra, hogy a tündérmeséket már keletkezésükkor sem szelíd altatónak szánták. A film eddig 14 nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat, többek között: Mediawave'95: Fõdíj, San Francisco, 1994: Golden Gate-díj.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Ez a cseh Békakirály elég szép, nálunk is ment:

http://www.youtube.com/watch?v=pODy8OssG5s

Én ezt a Hüvelyk Matyit nem ismertem, csak ezt az 58-ast:
http://www.port.hu/huvelyk_matyi_tom_thumb/pls/fi/films.film_page?i_film_id=9632

Rákerestem a neten, de csak képet találtam a port-on.

A már említett filmecske😊 Amikor jön ki a kútból fõhõsünk azért elég szaratós😄 fõleg ezzel a zenei aláfestéssel

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Pretorian
Egyik régi kedvenc <#eljen>

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

The Protector
Nem igazán ide tartozik de nagyon jó
Roger nyúl a pácban

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

davidka003
Picit beteg a képi világa. 😄 Õ az óriás.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

davidka003
Hát nekem is kéne. Nagyobb oldalakon nemhogy magyar nyelven nincs fent de még eredeti nyelven se.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Maximus4
Kifejezett kedvenc nem volt,majdnem mind szerettem,de ami még eszembe jutott tegnap óta az a A kisfiú meg az oroszlánok,Feleki Kamil,Dajka Margit,felejthetetlen.

davidka03 ez a Hüvelyk matyi valahol elérhetõ?
Igen ezek amiket írtatok mind fantasztikus mesék voltak...talán felnõtt korunkra még jobban megszépülnek :-)
Én régóta vágyom újra látni a Csodálatos Jávorfákat, vagy a Csaló az üveghegyen-t,Mátyás Király juhásza stb....
Nagy kedvenceim az NDK,Cseh, Orosz mesék is pL:Tizenkét hónap, szilveszter környékén többször is ment.

Most néhány régi filmet újra sugároztak, de azt hiszem van még bõven az archívumban amire rá lehetne csodálkozni.

Nektek milyen dédelgetett kedvenceitek voltak-vannak?
Breki33
Fantaghiro hercegnõ

Pinokkio

davidka003
Az ám. 😄
LINK
Pontosan a franciák csináltak belõle jó filmet. Frankón horror az egész.
Háborognak is a kommentekben. 😄

Lacee86
Hüvelyk Matyi. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

davidka003
Volt benne egy óriás, annak volt 3 lánya is. Asszem spanyolok csináltak belõle élõszereplõs filmet.

davidka003
Az milyen mese amiben valami pöttöm fiú a fõszereplõ?
Nem a pumuklira gondolok.

Looooser
A kishercegnõ aranyos mese volt 😊

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Aquir
nem is tudom magyarul miért az a neve amikor az Óz az maga a föld eredetileg, a varázsló pedig "Varázsló" 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Maximus4
Azt valamelyik nap néztem meg ki tudja hanyadszor,szenzációs😊

Lacee86
Óz a csodák csodája, sztem az is jó volt.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Maximus4
Én imádtam ezeket gyerekkoromba😊

A láperdõ szelleme
Az ezernevû lány
Barackvirág
Eltüsszentett birodalom
Hagymácska
Mikkamakka, gyere haza!
Tündér Lala
stb.

Nekünk az izraeli<#hehe> gyártású Békaherceg meg Hófehérke volt meg. Utóbbit jobban szerettem mint a Disneyst. Elég félelmetes jelenetek is voltak bennük.

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Nagyon örülök, hogy azért egy kivételed mégis van<#taps>
tenkenorman
bocsi kivétel pumukli 😊))

http://www.tenke.hu

Hogy a maiak szörnyûek az nem is kérdés.
Mindenki nem szerethet mindent...én pl.sohasem értettem miért nézi meg valaki a Csillagok háborúját .-)
tenkenorman
mindig is utáltam õket, a maiakat meg kiváltképp

http://www.tenke.hu

Sziasztok!
Vannak köztetek akik szívesen gyûjtik az élõszereplõs mesefilmeket? Netán féltve õrzik megkopott vhs kazettán kedvenceiket?
Szedjük össze egy csokorba!
Ilyenekre gondolok :
Palacsintás király
Csodálatos tûzszerszám
Aranykulcsocska
Az ördög három aranyhajszála