37
Élőszereplős-emberszereplős mesefilmek a retro időkből
-
gyüjtögető #37 Erre emlékszik valaki?
Esetleg nincs meg olyannak aki meg is osztaná másokkal? -
gyüjtögető #36 Sajnos igaz, hogy néha megtévesztő a "mese" jelző,és sokkal inkább felnőtteknek szánt a film,mint gyerekeknek.Erre mindenképp figyelni kellene! -
kisokka #35 Engem is érdekelt volna, de egyedül Pirate Bay-en van fent eredeti nyelven, viszont egy darab seedere sincs...
Szerintem egyáltalán nem baj, ha az ilyen meséket "behorrorolják" egy kicsit, olyankor van probléma, ha az idióta műsorsugárzók nem veszik észre, hogy kinek szól a történet. -
gyüjtögető #34 Bocs rossz linket rakott be a gép!!!
Ez a Visszatérés Óz földjére trailere:
http://www.youtube.com/watch?v=ipivUGVydMY -
gyüjtögető #33 Az Óz...azt hiszem mindenki számára egy meghatározó mesefilm volt :-)
Tudtátok, hogy 85-ben készült , hát hogy is mondjam.....egy nem túl "erős" második rész?
-
#32 Óz, a csodák csodája? -
#31 Ez más amit te mondasz. Amit én mondok az élőszereplős. -
dieselG #30 Végtelen történet? :) -
#29 A kommentekbe azt írták,mert valaki keresett hozzá feliratot:) -
gyüjtögető #28 Rákeresek erre is, bár fura lenne, ha meg sem szólalnának :-)
Van egy másik mese amit régóta kutatok a Hét holló 1993-asszintén cseh, nincs megvalakinek? -
#27 Én ilyet találtam angol nyelvű,de állítólag nem is beszélnek filmben:D
Hüvelyk Matyi titkos kalandjai
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film a klasszikus mese eltorzított, sötét színekkel átfestett, mégis elbűvölő feldolgozása. Lepusztult bérházak, csillogó szuperlaboratóriumok, romokkal és szeméttel borított táj: ezek Hüvelyk Matyi titkos kalandjainak színhelyei. A parányi gyermek egy nyomornegyedben születik, de titokzatos erők elrabolják, hogy gonosz kísérleteket hajtsanak végre rajta. Matyi ekkor egy mutáns lényekkel zsúfolt laboratóriumba kerül. Nagy nehezen sikerül megszöknie, és olyan világba vetődik, ahol a hozzá hasonló méretű emberek között végre társakra talál. Elhatározza, hogy barátja, Jack, az Óriásölő oldalán felveszi a harcot az "óriásokkal".
A Dave Borthwick rendező teremtette csodálatos, időtlen világban az emberek animációs figurák, a sarkokban különös lények és tárgyak mocorognak, a gumibábok pedig lélegeznek, mintha élnének. A hamisítatlan borzalmak és megejtő pillanatok egyszerre nyugtalanítják és elbűvölik a nézőt, emlékeztetve arra, hogy a tündérmeséket már keletkezésükkor sem szelíd altatónak szánták. A film eddig 14 nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat, többek között: Mediawave'95: Fődíj, San Francisco, 1994: Golden Gate-díj.
-
gyüjtögető #26 Ez a cseh Békakirály elég szép, nálunk is ment:
http://www.youtube.com/watch?v=pODy8OssG5s -
gyüjtögető #25
Én ezt a Hüvelyk Matyit nem ismertem, csak ezt az 58-ast:
http://www.port.hu/huvelyk_matyi_tom_thumb/pls/fi/films.film_page?i_film_id=9632
Rákerestem a neten, de csak képet találtam a port-on.
-
FL Zoli #24
A már említett filmecske:) Amikor jön ki a kútból főhősünk azért elég szaratós:D főleg ezzel a zenei aláfestéssel
-
#23 Egyik régi kedvenc -
#22 Nem igazán ide tartozik de nagyon jó
Roger nyúl a pácban -
#21 Picit beteg a képi világa. :D Ő az óriás.
-
#20 Hát nekem is kéne. Nagyobb oldalakon nemhogy magyar nyelven nincs fent de még eredeti nyelven se. -
#19 Kifejezett kedvenc nem volt,majdnem mind szerettem,de ami még eszembe jutott tegnap óta az a A kisfiú meg az oroszlánok,Feleki Kamil,Dajka Margit,felejthetetlen. -
gyüjtögető #18 davidka03 ez a Hüvelyk matyi valahol elérhető? -
gyüjtögető #17 Igen ezek amiket írtatok mind fantasztikus mesék voltak...talán felnőtt korunkra még jobban megszépülnek :-)
Én régóta vágyom újra látni a Csodálatos Jávorfákat, vagy a Csaló az üveghegyen-t,Mátyás Király juhásza stb....
Nagy kedvenceim az NDK,Cseh, Orosz mesék is pL:Tizenkét hónap, szilveszter környékén többször is ment.
Most néhány régi filmet újra sugároztak, de azt hiszem van még bőven az archívumban amire rá lehetne csodálkozni.
Nektek milyen dédelgetett kedvenceitek voltak-vannak?
-
#16 Fantaghiro hercegnő
Pinokkio
-
#15 Az ám. :D
LINK
Pontosan a franciák csináltak belőle jó filmet. Frankón horror az egész.
Háborognak is a kommentekben. :D -
#14 Hüvelyk Matyi. :) -
#13 Volt benne egy óriás, annak volt 3 lánya is. Asszem spanyolok csináltak belőle élőszereplős filmet. -
#12 Az milyen mese amiben valami pöttöm fiú a főszereplő?
Nem a pumuklira gondolok. -
#11 A kishercegnő aranyos mese volt :) -
#10 nem is tudom magyarul miért az a neve amikor az Óz az maga a föld eredetileg, a varázsló pedig "Varázsló" :) -
#9 Azt valamelyik nap néztem meg ki tudja hanyadszor,szenzációs:) -
#8 Óz a csodák csodája, sztem az is jó volt. -
#7 Én imádtam ezeket gyerekkoromba:)
A láperdő szelleme
Az ezernevű lány
Barackvirág
Eltüsszentett birodalom
Hagymácska
Mikkamakka, gyere haza!
Tündér Lala
stb. -
FL Zoli #6 Nekünk az izraeli gyártású Békaherceg meg Hófehérke volt meg. Utóbbit jobban szerettem mint a Disneyst. Elég félelmetes jelenetek is voltak bennük. -
gyüjtögető #5 Nagyon örülök, hogy azért egy kivételed mégis van -
#4 bocsi kivétel pumukli :))) -
gyüjtögető #3 Hogy a maiak szörnyűek az nem is kérdés.
Mindenki nem szerethet mindent...én pl.sohasem értettem miért nézi meg valaki a Csillagok háborúját .-) -
#2 mindig is utáltam őket, a maiakat meg kiváltképp -
gyüjtögető #1 Sziasztok!
Vannak köztetek akik szívesen gyűjtik az élőszereplős mesefilmeket? Netán féltve őrzik megkopott vhs kazettán kedvenceiket?
Szedjük össze egy csokorba!
Ilyenekre gondolok :
Palacsintás király
Csodálatos tűzszerszám
Aranykulcsocska
Az ördög három aranyhajszála