20
  • Reg5
    #20
    "Mikor tanulják már meg hogy konzolos átiratot csak kontrollerrel játszunk ?"

    Majd akkor ha mással nem lehet. Én pl autós játékokat képtelen vagyok gémpaddal játszani, ellenben pl DMC-t vagy Lego-t csak azzal tudok.
  • ratgab
    #19
    Nem tisztem védeni a cikk íróját, de egyrészt:

    - Grafika alapból csúnya és homályos, konzol nem így nézett ki. Ráadásul azt vegyétek figyelembe, hogy míg konzolon egy nagyméretű tévén játszotok a képernyőtől 2-3 méter távolságban, addíg pc-n 50 -100 cm-re ültök egy sokkal kisebb képernyőtől. Így a hibák sokkal jobban kiütköznek a monitoron.

    - Grafikai modok nem képezik a játék szerves részét. Ha nem készítette volna el egy lelkes modder, akkor bámulhatnánk az a borzalmat, amit a készítők slendrián módon elénk tettek. Így nem is lehet modot figyelembe venni egy teszt során. Az tény, hogy moddal már szépen is néz ki a Darksouls.

    Kontroller vs Bill+Egérre:
    Fordítsunk már egy kicsit a dolgokon. Mit szólnának a konzolos kollégák, ha egy fejlesztő úgy döntene lustaságból, hogy Bill+egérre optimalizálna egy eredetileg pc exluzív játékot (legyen mondjuk az egyetlen amiről tudok a Witcher 2) és szépen benne felejtené a billentyűzet megnevezéseket a menü irányításával. Rögtön más lenne a leányzó fekvése nemde bár? ÉS biztos vagyok benne, hogy lenne felháborodás, jelzem, hogy teljes joggal!

    Azért annyi gerinc legyen már a fejlesztőkben, hogy ha pc-re fejlesztünk, akkor ilyen dolgokra egyrészt figyeljünk és pc-s beviteli eszközre is optimalizáljunk. Ez jelenti az egér beállítás megoldását (dark soulsnál ez ugye nincs vagy legalábbis csak találgatsz, hogy mi micsoda) és a kontroller gombjainak opcionális beállítását billentyűzet gombokra, hogy egyszerű user el tudjon már igazodni. Ne azzal kelljen már kezdeni a játékot, hogy végignyomkodom a bill-t, hogy vajon melyik gombbal tudom egyáltalán a menü-t behozni (eljátszottam én is ugyanezt).

    Az, hogy milyen játékhoz milyen bevitel dukál meg igen csak szubjektív dolog.

    Nekem van mindkettő, mégis a bill+egeret preferálom. Jobban tudok vele irányítani autós, sport játékokat. Mondjuk pl. egy Street Fighter már tényleg bajos kontroller nélkül.

    Vannak a cikkben bődületes hülyeségek (történetről például halvány lilája sincs a kollégának az már látszik), de a grafikában maximálisan igaza van. Irányítást tekintve én vitatkoznék vele: 35 órám van a játékban, ebből 30 percet játszottam vele kontrollerrel és a maradék 34,5 órát bizony billel mindenféle probléma nélkül, simán megszokható az is, csak úgy kell belőni, hogy kényelmes legyen.

    Viszont pc-s játékosnak ez a szintű nehézség egy akkor gyomrost jelent, amit sokan nem is tudnak megemészteni. Én így csak a türelmeseknek ajánlom a játékot. Jól mondta valaki, hogy ez nyugdíjasoknak való. Aki rambó módjára játszik vele, vagy végig akar rohanni, vagy csak európai játékként akarja játszani, az nagyon nem fog haladni. Teljesen át kell hozzá szellemülni!
  • Laza
    #18
    Tatám, mert aztán a kontroller nem a játékok kezdete óta az egyik fő beviteli eszköz ...... az, hogy merő 'utálatból' egyesek nem tartanak a PC-jük mellé kontrollert, nem azt jelenti, hogy bizonyos játékokhoz nem az dukálna alapból. Ráadásul a PC-hez van a legnagyobb 3th party beviteli eszköz kínálat ........ persze, egy spéci billentyűzet elfogadott (z board), de a kontroller már nem?
    És majd attól nem lesz valami 'PC-s' játék, mert a kontrollert preferálja?

    Mondanám, hogy a sötét középkorban élsz, de ez nem lenne igaz, mert akkor tudnád, hogy akkoriban mivel irányították a játékokat ;)
  • Carbine
    #17
    Dust 514.
  • Balu0
    #16
    Mikor tanulják már meg hogy konzolos átiratot csak kontrollerrel játszunk ?
    Kell venni egyet nem egy összeg, egy érzelmesebb joystic x2 annyiba kerül, és az összes átiratot frankón lehet játszani.





  • Szefmester
    #15
    csak sajnos a full korlátolt egyének ezt nem látják be. Rinyálnak hogy nincs ilyen vagy olyan stílus, netán hogy csak összecsapott konzolportot kapnak, de nyilván jobban örülnének ha már csak a wow-klónok, simsek, kósza multis fps-ek és kombájn/targonca/metró/daru/úthenger/egyéb szimulátorok, és excel grafikás managerek lennének.

    nem mellesleg volt egy videó a youtube-on ahol is egy srác bill+egeret dobott egy ps3as fps-re és látványosan másképp játszott mint addig.. nézelődött, forgott.. és összességébe véve látványosan jobb volt mint a többi pályán flangáló játékos. Szóval nem lenne lehetetlen, de a konzolok az egyszerűeknek való, ahol max 12 gombot lehet összekeverni, és nem +80-t.
  • zola2000
    #14
    Konzolon nem lehet billel játszani, maximum a böngészőhöz lehet használni wiin és ps3mon, de pchez lehet gamepadot venni olcsón, és kell is.
  • Skynet
    #13
    Pedig tetszik nemtetszik, a kontroller pc-n is kell néha, autós játékot,focit,sportot billentyűzet+egér kombóval irányítani okádék szint.:)
    Verekedős játék nemigen van de szintén okádék szint..:)
    Egyébként a sok konzolhaterkedő idióta most hogy magába a játékba nem tud belekötni mert műfajában az egyik legjobb, hát belekötnek a gyenge portba és a controllerbe...Zsenik...:)
  • jarlaxxe
    #12
    A kontroller pont annyira beviteli eszköz pc-én mint a bill konzolon...
  • Szefmester
    #11
    A kontroller simán belefér mint PC-s beviteli eszköz. A gond inkább az hogy ezt a fejlesztők egy az egyben az M$ féle gamepaddal azonosítják. pedig van 2-3 alapvetően eltérő felépítés, ahogy a gombok jelölése sem ugyanaz...
  • DrRadon
    #10
    Te, ne haragudj már, hogy megszólítalak, de elolvastad amit Ender írt? Megértetted? Észre vetted, hogy kontroller helyett konzolt írt, vagy csak random szórod a +1-eket?

    Legközelebb, ha hallod a szót, hogy funkcionális analfabéta, és nem tudod elképzelni mi az, gondolj magadra.

    Most pedig tapadj a "-" gombra, és dislike-old az igazságot.
  • Evoluti0N
    #9
    Szerintem meg igenis belefér a kontrolleres irányítás PC játékokba is. Nem hiába vannak PC-hez is kontrollerek. A kontroller nem egy konzol exkluzív dolog, hanem a játékok irányításához kitalált eszköz, ami minden platformon használatos. Ha valaki gamernek nevezi magát, akkor illik ha van egy kontrollere és használni is tudja.
  • hapi
    #8
    +1
  • okosan gyerekek
    #7
    van eszed... tatám!
  • Skynet
    #6
    Rá kell hagyni, seggsötét konzolutálkozó baromarc.:)
  • DrRadon
    #5
    "amit konzollal "illik"" Kontrollerrel nem konzollal.

    Mellesleg a focit kontrollerrel játszom, pedig PC-n nyomom. Az autóst meg kormánnyal. Vagy szerinted a kormány sem illik a pc-hez? Csak a bill meg az egér?
  • Narxis
    #4
    +1
  • Ender Wiggin #3
    @laza, tatám, amit konzollal "illik", az nem PC-s játék. Erről ennyit.
  • Laza
    #2
    "összességében csúnyábbnak tekinthető, mint a tavaly megjelent PlayStation 3-as változaté"

    Ez mekkora hülyeség ... mivelhogy 1:1-ben ugyanaz, ezt már számtalan összehasonlítás bizonyította, csak netezni kéne :)

    Arról nem is beszélve, hogy a grafikai modot meg sem említi, ezért lehúzza a grafikát .........

    Na meg az irányítás ... ősidők óta a kontroller egy minden platformon alap beviteli eszköz ... egy mindenre felkészült PC játékos is tart egyet a közelben ... mert amihez az illik, azzal kell játszani ... mint ezt is :)
  • kalimpa
    #1
    Hát azért a sztorit sikerült eléggé leredukálni...:) A "harangkondítás" az kb. a játék 20%-ánál történik, de ezzel még koránt sincs vége. Ráadásul a PC-sek már az alap Dark Souls bővített kiadását kapják meg, a konzolos verzióra a kiegészítő majd valamikor ősszel érkezik. Egyébként a kedves cikkíró szerintem a játék intróját sem nézte meg, szó sincs "tűzgyújtás képességéről"....