12
 • Khelben
  #12
  "Minek kellene tablet?"

  Én elsősorban regényeket, szakkönyveket olvasni vettem. Viszont ha már megvan, akkor néha ledőlök a kanapéra és elolvasom a híreket, megnézem a fórumokat, facebookot. Egy nehezebb nap után beülök a kádba és youtube videókat nézek vagy zenét hallgatok. Ha elutazok, nem viszek notebookot, mert ott a tablet email olvasásra, helyi térképre, látnivalók keresésére. A kocsiban meg tudnak vele játszani a gyerekek. És igen, mióta megvan, a pc sokkal kevesebbet megy itthon, és mivel a családban mindenkinek van notebookja, ezért gondolkodom a megszüntetésén. Egyelőre még a játékok miatt marad, de ki tudja meddig.
 • gforce9
  #11
  Rémegyszerű indokaik vannak:
  Miafenének egy újabb kütyü? Már a tökük tele van vele.
  Minek kellene tablet? Ő nem akar az ágyból-wcből-vonaton netezni.
  Ezek azt hiszik majd minden szart megveszünk, csak azért, mert most az a menő?
  Minek tablet? Ha kicsit is másra akarja használni, mint az agyatlan netezés, mondjuk megírni egy hosszabb emailt, vagy egyéb olyan dolgot akar, amit a tablet nem tud, akkor úgyis kell a gép. Na az meg tud mindent. Hogy nem mobil? Naés, nem kell azt mozgatni. Elvan az a sarokban az íróasztal alatt. Persze vannak oylanok akik megveszik, mert ugye azt meg kell venni. No ezek töredéke az, aki ténylegesen ki is használja. Nyilván itt SG-n összesereglenek a tech mániásak, akik mindig vizionálják mi lesz a jövő, meg nagyon tudják mi kell az embereknek, de én azt látom, hogy kezdenek ebbe a bazinagy fejlődésbe ebbe a kütyühajhászásba belefáradni.

  Az IT-ben azt hiszik a jelenlegi marketingesek, hogy az emberek a wc-n is netezni akarnak, márpedig a többség nem akar. Köszönik szépen, elvannak a jólbevált asztali géppel, amit jelenleg, ha nem túl öreg még cserélni sem kell a win8 miatt.

  Kb ilyen indokok merülnek fel. És nem hinném, hogy ezek ésszerűtlen indokok.

  A PC-t meg már eltemették hússzor és mégse akar megdögleni furamód. Mert lehet kevesebbet adnak el, de csak azért, mert a többség akinek van gépe, marhára megelégszik egy PC-vel vagy egy notebookkal és marhára nem vágyik új gépre és szükség sincs rá jelenleg. A tabletek meg persze, hogy szárnyalnak ehhez képest. Ez semmiféle jövőképet nem vizionál, csak annyit, hogy a tabletek fogynak. Persze hogy fogynak. Majd beáll ez is, kivéve persze akkor, ha a jelenlegi iszonyatosan pazarló üzleti modellt követik. Vegyél 1-2 évente újat. Hát így marhára nem nehéz jó eladási adatokat produkálni egy olyan termékkel szemben, amelyet nem kell lecserélni 2 évente.
 • ProgServ
  #10
  Az Adobe jelezte, hogy jelenleg nincs tervben a Win8 ARM terület,
 • Glutamin
  #9
  Én kb úgy képzelem a jövőt asjaát környezetmben, ogy még egy darabig marad az asztali gép is nagy montitorral az íroasztalon, ahol kényelmesen lehet dolgozni. De előbb utóbb egy nay LCD tv lesz afalon és az lesz helyette, akisebb dolgokra meg noti/tablet/okostelefon.
 • lmisi
  #8
  Tableten nagyon jó netezni, emailezni, fényképet nézegetni, hát lehet szentségtörés még filmet is lehet rajta nézni. Na ez 90% lefedi a home user tevékenységét otthon esténként. Játszani kifejezetten jó rajtuk mivel még nem annyival nehezebbek mint az okostelefon viszont 7col+ os kijelző sokkal jobban látható. Könnyebben tv-re is köthetők. A note de még a net-book is sokkal nehezebben hordozhatóak. Billentyűt lehet csatlakoztatni hozzájuk.
  Izé miért is nem fogják kiváltani a PC-t?
  Az irodai felhasználáshoz lehet elég lesz egy usbdrive nagyságú kütyü mindenféle zúgás, hűtés nélkül.
  A nagyteljesítményű PC/notebook még sokáig velünk lesz, de jelentősége hamarosan zuhanni fog. Aztán lassan a kihalt nagygépek sorsára fognak jutni.
 • mgenya911
  #7
  Vajon a Photoshop fog-e futni a Win8 as tableteken? Vagy valami komolyabb program? Ha igen akkor megéri beruházni egyre.
 • gforce9
  #6
  Én is így vagyok vele és a szakmában dolgozva azt látom, hogy az emberek többsége is. Még akik megtehetnék, hogy vegyenek azoknak is max a gyereknek vesznek a "trend" miatt. Elvétve van olyan, aki megvesz egy tabletet és használja is nem csak majomkodásra kell neki. Legtöbb háztartásban pontosan elég az asztali, meg tudnak rajta mindent oldani. Ez a "telefoncsere" meg tablet a PC helyett meg mindenféle integrált rendszerek szerintem értelmes altenatívák sosem lesznek. Persze ide idegyűlnek azok akik szerint ez a jövő de éán azt látom, hogy az emberek jórészének azért van tablet mert a gyerek kivinnyogja, azért van okostelefon mert a kedvezménybe belefér "ingyen van" vagy minimális összegért, akkkor meg miért ne, de legtöbben letojják magasról.
 • lmisi
  #5
  Az igaz hogy nem cseréled, de sokan évekig nem is terveznek újjat venni.

  Lassan 5 éve vettünk notebook-ot, és kb. 3 éve vettem át a sogor akkor 1,5 éves pc-jét. PC marad amíg alaplapos nem lesz. Noti talán jövöre csere de.

  Az elmúlt 2 évben jött 2 androidos telefon, gyereknek androidos tablet, év végéig magamnak nexus7 vagy hasonló tablet. Rendelés/kiszállítás alatt androidos min(USB)pc /64 dolcsi/. Ja jövöre ha minden jól megy 2 androidos telefon csere + Asszonynak is. Na ehhez képest vérszegény lesz a hagyományos pc-x86 front.
 • asgh
  #4
  Kiegészítő terméknek indul, aztán - mivel az ember nem ül többé a gépe elé - a PC egyszerűen kikopik a háztartásokból. Helyette valamilyen home-szerver szerűségek fognak kerülni, amik kiszolgálják a mobil eszközöket, okostévéket, stb. háttértárral és teljesítménnyel, ha kell.
  A PC-t tehát nem a tábla fogja kipusztítani a háztartásokból, hanem az okostévék, okostelefonok és a táblák valamilyen integrált rendszere.
 • ProgServ
  #3
  Az új samsung Win8 tablet 649$ lesz 64GB SSD-vel.

  Az iPad3 64GB SSD-vel 699$.
 • denes123s
  #2
  Mindenféle statisztika ismerete nélkül szerintem nagyon kevés az olyan ember, aki a pc-je helyére vesz táblát. Ezek mind kiegészítő termékek. Bár igaz, hogy amióta én is használok egyet, a nagygép előtt töltött idő radikálisan visszaesett..
 • DjDano
  #1
  Őszintén szólva nekem eszem ágában sincs lecserélni az asztali PC-met egy táblagépre... Nem mondom, hogy ördögtől való dolog, de kizárólag kiegészítőnek, vagy utazáskor lehet hasznos, mindazonáltal nem túl nagy élmény 7-10 colon netezni, filmet nézni, hát még esetleg dolgozni...