258
  • narumon
    "tőled várjuk inkább már a te "techdemódat" azt amit írtál néhány hozzászólással lejjebb, nevezetesen azt hogy te milyen videókat készítesz a te gépeden, ami milyen konfiguráció is?"

A konfigurációm, Asrock H67 alaplap, Intel Corei5-2500K CPU, 8GB RAM, HD5770, elmondtam már milyen videókat készítek. Milyen techdemot szeretnél? Vegyem fel ahogy éppen videót vágok? Nem értelek. Fogalmazz már érthetően.

"Valamint azt fejelted el mindig, vagy inkább szándékosan ferdítesz, hogy az általam vásárolt gép ma már 3 éves kiadás, és igenis szénné alázza ár/teljesítmény tekintetében a vele egy korú gépeket, a mai netbookok már kétmagosak 2 vagy több giga rammal és még mindig jóval , nagyságrendekkel olcsóbbak mint az almás gyökérségek, vagy az a gép amire te rántasz rá."

Akkor először talán közöld azt, hogy én mire rántok rá mert én magam sem vagyok tisztában vele. Továbbá ismét nem tudtuk meg, hogy mi és minél olcsóbb, megint dobálózol a szavakkal ahogy szoktál. Az én netbookom is kb 3 éves (a netbookról beszélsz itt?), mégis két magos és 2GB RAM-mal és Win7.el. Rengeteg minden olcsóbb volt nála már akkor is, de meg is van, hogy miért volt drágább. Almás gyökérségek hozzászólásod csak hab a tortán, hogy végképp értelmezhetetlen legyen, hogy miről beszélsz.

"De mondom persze bizonyíthatod, hogy van lényegi különbség az általad legyártott videókkal, ha feltolod te is ide nekünk ország-világ szeme láttára."

Én nem szoktam ilyen techdemokat gyártani, tehát nem tudom mit kérsz, mert nem írod le. Milyen videót szeretnél? Vegyem fel ahogy a netbookom bootol, vagy elindít egy mtorrentet? Azt sem tudom milyen szoftverrel lehet ilyet felvenni.
  • Én Ki Más
    amíg nem tolsz fel nekünk egy a te gépedről szóló komplett dokumentációt és techdemót addig nincs is miről beszélni, vitatkozni, tehát lássuk , hogy miért is kéne -több- százezer Ft-tal többet költeni gépre, illetve telefonra.
  • Én Ki Más
    tőled várjuk inkább már a te "techdemódat" azt amit írtál néhány hozzászólással lejjebb, nevezetesen azt hogy te milyen videókat készítesz a te gépeden, ami milyen konfiguráció is?

Valamint azt fejelted el mindig, vagy inkább szándékosan ferdítesz, hogy az általam vásárolt gép ma már 3 éves kiadás, és igenis szénné alázza ár/teljesítmény tekintetében a vele egy korú gépeket, a mai netbookok már kétmagosak 2 vagy több giga rammal és még mindig jóval , nagyságrendekkel olcsóbbak mint az almás gyökérségek, vagy az a gép amire te rántasz rá.
    De mondom persze bizonyíthatod, hogy van lényegi különbség az általad legyártott videókkal, ha feltolod te is ide nekünk ország-világ szeme láttára.
  • narumon
    "Magyarul: jól megírt oprendszerhez nem kell brutális hardware, ezt leszögezhetjük. Mára bizonyítja ezt még az MS is."

Ezt senki nem vitatta. Megint írtál egy halom mondatot olyan dologról amit senki nem vitatott.

"netbook sok RAM-mal és fizikailag két magos Atom-mal, de még azon se jó ötlet a Win7, inkább XP, vagy valóban akkor már inkább Linux."

Én meg az összes ilyen ismerősnek Win7.et tettem rá, van ahol az XP-t cseréltük le, azóta megtáltosodott a rendszer. Én azt mondom az XP nem való ezekre a gépekre. Win7 Home és minden gond megoldódik. Linuxot én ki nem bírom állni, mindig adok neki egy esélyt (pár évenként) és mindig elbukik. Netbookra is felraktam, de sem azt nem érteztem, hogy gyorsabb lenne, ez mellé alap hülyeségei voltak, amiket mindenféle googlizás, utánaolvasás, hekkeléssel lehetett volna csak megoldani (amit tudom, hogy te szeretsz, de nekem nincs kedvem és időm ilyennel szarakodni - az átlagember meg idő és kedv mellett sem tudná megoldani)

"Nem okoz gondot egy nagyigényű játék sem soha, mert a nagyobbik gép mindig alkalmas futtatni bármelyiket max. graf-on és évek óta 16GB RAM van benne, így nehéz túlterhelnem, bár sikerült már."

No látod végül akaratlanul is mellém álltál, mert én ugyanezt állítottam. Az a gond Mr 900Mhz érvelésével, hogy már az átlagembernek is nagyságrendekkel nagyobb hardvere van. A régi hardverek értéke 0Ft-hoz közelít. Ha felmész vaterára akkor látod, hogy akár 3Ghz P4-et kapsz 2-3e forintért, a hozzá való alaplapot szintén ekörül. Akkor miért magyarázza, hogy dejó 900Mhz-en futtatni mindent. Nagyfateromnak akinek csak internetezésre kell a gép semmi másra sokkal komolyabb gépe van.

"Mégis átlátom, hogy igaza van annak, aki ágál a fent leírtak ellen."

Az attól függ melyik részét nézzük. Mint írtam nekem (sem) ok nélkül van nagyobb gépem. Akkor most fel kéne rá raknom 2 "használhatatlan" oprendszer (linux és WinXP) közül valamelyiket mikor bizonyítottan rosszabbul és nehézkesebben megy mindkettő a gépemen?

"Amit techdemo-nak igyekszel degradálni, az ennek a bizonyítása és nem arról szól, hogy egy gyenge hardware-en KELL csinálni a dolgokat, hanem, hogy LEHET egy komoly szintig használni azt, főleg egy átlag felhasználónak."

No itt nem értünk egyet a video szerintem pont az mutatja, hogy NEM LEHET komoly dolgokat csinálni, vagy ha neked megfelelő a videoban bemutatott sebesség akkor nem tudok mit mondani. Én ilyen sebesség mellett már gépet cseréltem volna, mert ez nem normális. Az a gond, hogy ennél egy 80$-os android PC sokkal nagyobb sebessége képes, de a tábla szidók is bejöhetnek a képbe, mert ennél a videonál nagyobb sebességre képes szinte az összes tablet. Akkor meg inkább költse ilyenre a pénzét az unatkozó háziasszony mint használhatatlan sebességű PC-re, hekkermániás szoftverrel.

"Nyilván nekem sem azért van majdnem a legerősebb VGA-m mindig, mert arra egy átlag usernek szüksége van, hanem mert én nem vagyok hajlandó egy játékot a max. grafika alatt játszani."

Nekem meg nincs új VGA-m. A múlt hétig egy HD4850-em volt, most adtam el 12.000 Ft-ért és 16.000 Ft-ért (tehát kemény 4.000Ft ráfizetéssel) vettem egy 5770-et. És aki megvette az én régi kártyámat az is ellesz vele még évekig. És pont ezt magyarázom, hogy kvázi "fillérekért" vannak a használt hardverek, nem vagy rákényszerítve, hogy 900Mhz-el szórakozz. Ha Mr 900Mhz elmenne mondjuk nyári munkára akkor 2 hét alatt (MAXIMUM) meglenne az ára egy tripla sebességű hardvernek, és az ég világon semmi baja nem lenne rajta a win7-nek csak a beképzlet trójai mániája.

"Szóval: kell az erősebb gép, de nem annyira, ahogyan egy ideje elszálltak a dolgokkal."

Ezzel egyetértek.

"Ugyanezen, mármint a techdemo kifigurázásán vitáztunk már, ott is az a helyzet, hogy egy prémium gép - most az iPhone-ra gondolok - árának töredékéért az általa megvalósított funkciók zömét teljesen jól megkaphatjuk egy Android-os cucctól."

A gond az, hogy ő nem ezt állította. Azt írta (keresd vissza), hogy a 10e forintos (hazugság1) X8 mindenben jobb (hazugság2) mint egy iphone. Ez nettó hazugság remélem még te is belátod. Ár/teljesítményben sem jobb (hazugság 3), mert itt szépen felsoroltuk neki, hogy amennyivel drágább az iphone annyival többet is tud.
    Tudod ha azt állította volna, hogy ő teljesen jól elvan egy 30e forintos X8-al akkor ebbe az égvilágon senki sem kötött volna bele. Csak nem ez történt.

"Árban ez messze más helyzet és a "techdemo" célja pedig az, hogy ezen túl a két oprendszer lehetőségeinek, korlátainak különbségét is bemutassa, persze sose kéne megfeledkezni a hardware-es hiányokról sem."

De ilyen video itt nem volt eddig. Várjuk.

"Az a gond, hogy az egyes elméletek elismerése helyett mindig annak kifigurázása, bagatellizálása, meg feleslegesnek kikiáltása megy, annak érdekében, hogy ne kelljen igazat adni."

Ne haragudj, de ha NYILVÁNVALÓ HAZUGSÁGOKAT javítunk az miért is esik ebbe a kategóriába?
    Ha én most beírnám, hogy márpedig az iphone 3G mindenben veri az SGSIII-at az szerinted nem lenne hazugság? Ez így teljesen rendben van szerinted? Mert itt ez történt csak ugye X8-iphone összevetésben.

"Felhívnám a figyelmet: attól még az igazság nem változik, csak legfeljebb egyesek nem teszik magukévá. Én ezen nem veszítek semmit."

Mint ahogy igazából engem sem érdekel ki milyen oprendszert használ, én azon pörgök (szerintem jogosan), hogy a jobb rendszer mutatása céljából csinál egy olyan videót egy netbook/linux párosról ami ha nekem így futna már rég kidobtam volna az egész rendszert. Ehelyett megelégedve használom Win7-el. Igaz én már akkor sem voltam olyan hülye, hogy ne dualmagos netbookot vegyek és 2GB memória is van benne. Nos ezen rohadt kényelmesen megy a Win7, tökéletes vele dolgozni - tehát felesleges lenne lecserélnem bármi másra akárhogy állítja kihaénnem, hogy ez nem lehetséges.
  • levente68
    Arra szeretne kilyukadni, hogy a gerjesztett hardware igények nem teljesen jogosak és ésszerűek.

Kicsit persze túlzásba viszi, de ahogy nézem, mindegy, mert azt sem értitek meg és ismeritek el, amiben igenis igaza van.
    Meg kell nézni a Windows fejlődését: az XP a mai napig helytáll, hiába mond bárki bármit, bár én se szeretném azt használni már.
    A Vista hozott jó dolgokat, de egy büntetés sok szempontból és az erőforrás igénye kétségbeejtő, én anno megjelenésekor 20 percet használtam, aztán soha és telepíteni se voltam hajlandó senkinek soha.
    A Windows 7 - amit szerintem ingyen kellett volna adni mindenkinek, akinek Vista volt, tekintve, hogy inkább Vista SP3, mint új oprendszer - már sokkal barátibb és érdekes módon a Windows 8 még kisebb hardware igénnyel jön.

Magyarul: jól megírt oprendszerhez nem kell brutális hardware, ezt leszögezhetjük. Mára bizonyítja ezt még az MS is.

Nekem az EEE PC a kijövetele óta vicc kategória, ajándékba sem kellene, az egész netbook történet egy kényszermegoldás a szememben, bár van netbook sok RAM-mal és fizikailag két magos Atom-mal, de még azon se jó ötlet a Win7, inkább XP, vagy valóban akkor már inkább Linux.

Mivel nekem a PC (több más mellett) a fejlövésem, mindkét otthoni gépem 30 ezer Ft.-os, ma már nem kapható CM Stacker 810 házban van és a kisebbik is PhenomII. Nem okoz gondot egy nagyigényű játék sem soha, mert a nagyobbik gép mindig alkalmas futtatni bármelyiket max. graf-on és évek óta 16GB RAM van benne, így nehéz túlterhelnem, bár sikerült már.

Mégis átlátom, hogy igaza van annak, aki ágál a fent leírtak ellen.

Amit techdemo-nak igyekszel degradálni, az ennek a bizonyítása és nem arról szól, hogy egy gyenge hardware-en KELL csinálni a dolgokat, hanem, hogy LEHET egy komoly szintig használni azt, főleg egy átlag felhasználónak.

Nyilván nekem sem azért van majdnem a legerősebb VGA-m mindig, mert arra egy átlag usernek szüksége van, hanem mert én nem vagyok hajlandó egy játékot a max. grafika alatt játszani. Ettől még vannak hazug módon erőltetett dolgok és ez nem tetszik nekem sem. Mint némely játék sokkal újabb verziója, ami fejlettebb grafikát képes messze gyengébb hardware-en futtatni, mint az 5 évvel ezelőtti kiadása.
    Szóval: kell az erősebb gép, de nem annyira, ahogyan egy ideje elszálltak a dolgokkal.

Ugyanezen, mármint a techdemo kifigurázásán vitáztunk már, ott is az a helyzet, hogy egy prémium gép - most az iPhone-ra gondolok - árának töredékéért az általa megvalósított funkciók zömét teljesen jól megkaphatjuk egy Android-os cucctól.
    Amin mindig átsiklottunk, az S2 már elegendő arra, hogy ezt az iPhone 4S ellen bizonyítsa, nem kell az S3-at néznünk ehhez.
    Árban ez messze más helyzet és a "techdemo" célja pedig az, hogy ezen túl a két oprendszer lehetőségeinek, korlátainak különbségét is bemutassa, persze sose kéne megfeledkezni a hardware-es hiányokról sem.

Az a gond, hogy az egyes elméletek elismerése helyett mindig annak kifigurázása, bagatellizálása, meg feleslegesnek kikiáltása megy, annak érdekében, hogy ne kelljen igazat adni.
    Felhívnám a figyelmet: attól még az igazság nem változik, csak legfeljebb egyesek nem teszik magukévá. Én ezen nem veszítek semmit.
  • narumon
    "Mire gondolsz? Pattognak mint a nikkelbolha"

Hol? Mert nem a videódon az biztos.

"Lassan fut az uTorrent? ezt meg hogy érted? max "lassan" indul, de ez wine alól fut ugye nem natív windowson, hanem emulátorban, indulás után meg ugyanúgy megy mintha windowson futna"

Miért jó akkor olyan oprendszert használni ami alól azok a programok amiket alapból használsz nem futnak natívan és pl fél évet kell megvárni, hogy elinduljon?

"tőled még mindig várom a beígért videót,"

Milyen videot szeretnél?

"bizonyítottam, hogy az az ASUS EEE a maga 900 Mhzével az ubuntuval sokkal használhatóbb, ízlésesebb, gyorsabb, kezelhetőbb mint az összes többi kereskedelmi OS együttvéve, egy kereskedelmi OS veheti fel vele a versenyt ez pedig a Windows XP."

Nekem nem bizonyítottad, nekem nem tűnik sem használhatóbbnak, ízlésesebbnek végképp nem, gyorsabbnak sem és kezelhetőbbnek sem mint egy Win7. Az XP szerintem még a Win7-el sem veszi fel a versenyt. Az én asztali gépemen és netbookomon is sokkal gördülékenyebben és gyorsabban fut a Win7 mint az XP, ráadásul nem lassul be 1 év használat után sem.

"Ugyanez igaz az X8-ra is, szénné alázza ár/teljesítmény tekintetében az iPhosokat és a Windows Phoshokat is."

Ezt már megbeszéltük, semmit nem aláz szénné az X8 még ár/teljesítményben sem de főleg nem egy iphonet.

"Nem egy ponton még a gyengébb teljesítményével is hatalmasat ráb@sz ezekre, mint ahogy azt alább kifejtettem érthetően, világosan videókkal és észérvekkel bizonyítva."

Sem ilyen videót nem láttunk, sem ilyen észérv nem hangzott el. Az, hogy szerinted ez van (amit tételesen cáfoltunk) az rád vall. Neked már rég el kellett volna dobnod az X8-at és venni egy iphonet hiszen ezt ígérted.
  • Én Ki Más
    "Direkt vannak ennyire lassura veve a menuk?"

Mire gondolsz? Pattognak mint a nikkelbolha

Es a uTorrent az miert fut ilyen szanalmasan lassan???

Lassan fut az uTorrent? ezt meg hogy érted? max "lassan" indul, de ez wine alól fut ugye nem natív windowson, hanem emulátorban, indulás után meg ugyanúgy megy mintha windowson futna , ez csak azt szemlélteti hogy míg a drágalátós WinRT nem tudja futtatni a saját operációs rendszereire írt exéket, addig szégyen szemre egy külső brigád által fejlesztett OS viszont tudja azokat futtatni.

De a legnagyobb kerdesem, hogy miert van minden ikon es gomb ugy atalakitva, mint OSX-en?

Legnagyobb kérdésedre a válasz egyszerű: az OSX egyetlen fícsöre az ablakszegélyek és a skin az még nekem is tetszik.

narumon:
    tőled még mindig várom a beígért videót, én már teljesítettem így is rengeteg kívánságotokat, bizonyítottam, hogy az az ASUS EEE a maga 900 Mhzével az ubuntuval sokkal használhatóbb, ízlésesebb, gyorsabb, kezelhetőbb mint az összes többi kereskedelmi OS együttvéve, egy kereskedelmi OS veheti fel vele a versenyt ez pedig a Windows XP. Nem beszélve az áráról amely töredéke a piacon található gépekének, amelyeket trójai, lassú, bugos, szar, használhatatlan drága kereskedelmi OS-ekkel dobnak a piacra. Ugyanez igaz az X8-ra is, szénné alázza ár/teljesítmény tekintetében az iPhosokat és a Windows Phoshokat is. Nem egy ponton még a gyengébb teljesítményével is hatalmasat ráb@sz ezekre, mint ahogy azt alább kifejtettem érthetően, világosan videókkal és észérvekkel bizonyítva.
  • Papichulo
    Direkt vannak ennyire lassura veve a menuk? Es a uTorrent az miert fut ilyen szanalmasan lassan???

De a legnagyobb kerdesem, hogy miert van minden ikon es gomb ugy atalakitva, mint OSX-en? Meg a start gomb is egy Apple alma! Miert majmolod az altalad annyira utalt ceg termekeit? :)
  • csimmasz
    Minden viccet félretéve, jótanácsként mondom, fordulj orvoshoz!
    Valami biztos van veled.
    Ne vedd személyeskedésnek de ez olyan kényszeres lehet nálad mint a káromkodás a münchausen szindrómásoknál.
    Az odáig rendben van hogy szép meg minden de nem látom át miértkell enyire harcolnod.
    Nem mondom nem lenne jó egy több asztalos windóws de én ezt sokkal jobban oldottam meg, 2 monitoron dolgozom, egy álom, aki még nem próbálta az tegye meg, ez az igazi kényelem, főleg ha több nyelven kell dolgozni.
  • narumon
    Ezt még nézni is rossz, ez hol büntetés a win7.nek? Ez inkább elriaszt mindenkit a kisgép/linux párostól :)
  • narumon
    Most ez a video megint mit mutat? Nekem a netbookomon meg Win7 Home van. Egyáltalán nem lassú teljesen jól megy az is.
  • Én Ki Más
    megadom az engedélyt a meghunyászkodásra
  • Én Ki Más

És még egy "kis" büntetés a Viszta, 7, 8-nak
  • Én Ki Más
    azért mindenesetre itt alul láthatod az ubuntu 12.04-et az ASUS EEE 900-on ... azt mondják a jó munkához idő kell... a lassúhoz meg még több

• narumon
    Ha ezzel elkészülök akkor majd belinkelem, nem tudom még hol lesz fent.
  • narumon
    Szerintem ezt mindig erősen túlértékelik. Valójában nagyrészt a munkahelyeken nyomják ezeket.
  • Papichulo
    "ki a f*szt érdekel az utolsó 3 évben kiadott játékok"

Ugyanis MODERN jatekokrol volt szo. De igazad van, a te geped tenyleg "kb. a C64 szintjen van", tehat olyasmi jatekok is valok ra :)

Megkerezted mire nem jo a geped? Mondtam, hogy modern jatekokat jatszani... ezt cafolni nem tudtad!
  • Én Ki Más
    ki a f*szt érdekel az utolsó 3 évben kiadott játékok, mondom játsz a p*cs*ddel , talán valami 18 éves kis csírát izgatnak még az ilyenek, mert trendi az ilyenekkel villogni az osztálytársak előtt mindenki más tojik rá vastagon, én meg főleg
  • Papichulo
    "Alig tíz-trillióan csak ebben az országban."

Melyikben? Neverland?

"fps-ek , szimulátorok voltak , alsó hangon 2000 óta , 2003-4 óta elég súlyos minőségűek is, kb. egy szakajtóra való, amiket a lúzer nem játszik végig mind akkor sem ha kétszer születik meg és ezekhez a 900 Mhz gyakran még sok is,"

Jo, akkor linkeld par olyan FPS hardware-szuksegletet, amit az elmult 3 evben adtak ki, AAA kategorias es elfut egy Celeron 900-oz!
  • Én Ki Más
    "Ki a szar játszik szar flash játékokkal."

Alig tíz-trillióan csak ebben az országban.
  • Én Ki Más
    nosza rajta akkor legalább had lássunk tőled egy fél videót !
  • narumon
    Ki a szar játszik szar flash játékokkal. Telefonon nagyságrendekkel komolyabb játékok vannak.
  • narumon
    "az átlaglúzer jóskának meg a pistának bőven elég a 900 Mhz-es CPU-val ellátott gép is az ubuntuval,"

Dehogy elég. Ráadásul én pl hányok az ubuntutól.

"főleg úgy hogy szegény csóró magyar átlaglúzernek minden garas számít,"

Hát ezért nem terveznek sehol sem a magyar átlaguserre.

"és nagyon nem mindegy hogy 60 ezerért vesz gépet, vagy 300 ezerért, és mert nem akar videókat HD minőségben editálni."

Hát 80-ért már teljesen jó gépet kap (nem 900Mhz), amin teljesen kényelmesen és jól fut a Win7 és gondolom majd a win8 is. Ráadásul már egy rühes telefon is FullHD-ban vesz fel, szóval én azt gondolom, hogy azért előfordul a repertoárban. Egyébként igazad van én is mindig azt hangoztatom, hogy nem kellenek erőgépek otthonra, de azért legyünk tényszerűek, amilyen géped neked van olyat a barátom most dobott ki, mert nem tudott vele már mit kezdeni. Én meg egy 1.8Ghz Celeronos gépet vettem nagyfaternak 20e forintért LCD monitorral együtt. Szóval csak ezért nem értem a te low end mániádat.

"És ha nagyon olyanja van akkor alul a videón látható dolgokat is meg tudja vele csinálni, ablakban meg tud nyitni egy komplett windowst is ha éppen az a perverziója."

No pont ezt nem akarja. Akar egy Windowst futtatni natívan, böngészni rajta, officeozni, stb. Nem fog térben forgatni semmit és nem fog emulátorokkal szarakodni és főleg nem fog közben ide-oda kapcsolgatni.

"Viszont én is kíváncsi lennék már ezek után egy általad editált videóra amihez kell a 8 tera tárhely, meg a HD felbontás."

HD felbontás azért kell mert HD alatt már nincs videó (ki a fene videózik még HD nélkül), a 8Tb hely meg nem feltétlen annak kell. Ebből 4Tb a NAS-ban van jelen pillanatban és zenével van többnyire tele :)

Egyébként kvázi fizetett hobbiként, modelleket filmezek, videoklippet csinálok, meg most éppen egy városkép dokufilmet.
  • Én Ki Más
    fps-ek , szimulátorok voltak , alsó hangon 2000 óta , 2003-4 óta elég súlyos minőségűek is, kb. egy szakajtóra való, amiket a lúzer nem játszik végig mind akkor sem ha kétszer születik meg és ezekhez a 900 Mhz gyakran még sok is, főleg hogy M-Class második generációs Celeron.

Nekem inkább pénisz fóbiám van: nem szeretem a levágott végű péniszeket , mert gyakran párosul sznobizmussal és ájfónfíliával.
  • Papichulo
    Modern, latvanyos jatekok, nem zerora tekert effektekkel. Peldaul ujabb RPG-k, FPS-ek, szimulatorok, MMORPG-k, stb...

Ezeknel a kloakadba helyezheted a 900mhz-es CPU-dat ;)

ps: Neked valami nagyon sulyos penis-komplexusod van. Ez vagy imadat, nem tudsz betelni veluk, vagy trauma, nem tudod a sajatodat semmire sem hasznalni :)
  • Én Ki Más
    5. széles-e neten sincs ugye kb. tíz kvadrillió flash játék 770ezer Flash játék portálon?
  • Én Ki Más
    erről rögtön két dolog is eszembe jutott, de három lesz belőle:

1. játsz a p*cs*ddel !

2. linux alá talán nincsenek játékok?

3. linux alól is fut a windows amiben szintén lehet játszani,

4. multiboot is létezik és a 900 Mhz-es idők előtt 20 évig talán nem voltak számítógépes játékok ? áááá nem, csak úgy kb. tíztrillió ...
  • Papichulo
    " de otthon az átlaglúzer jóskának meg a pistának bőven elég a 900 Mhz-es CPU-val ellátott gép is az ubuntuval"

Kiveve ha jatszani - is - akar :)
  • Én Ki Más
    Te egy speciális célmunkára használsz egy speciális célhardvert de otthon az átlaglúzer jóskának meg a pistának bőven elég a 900 Mhz-es CPU-val ellátott gép is az ubuntuval, főleg úgy hogy szegény csóró magyar átlaglúzernek minden garas számít, és nagyon nem mindegy hogy 60 ezerért vesz gépet, vagy 300 ezerért, és mert nem akar videókat HD minőségben editálni. És ha nagyon olyanja van akkor alul a videón látható dolgokat is meg tudja vele csinálni, ablakban meg tud nyitni egy komplett windowst is ha éppen az a perverziója. Viszont én is kíváncsi lennék már ezek után egy általad editált videóra amihez kell a 8 tera tárhely, meg a HD felbontás.
  • narumon
    Én viszont erre használom a gépem. Akkor ez most 1:1 vagy mifene? 900Mhz CPU-val kéne vágnom?
  • Én Ki Más
    ilyennel nem fogalkozom, videókat vágok ugyan de egyrészt nem HD felbontásban, másrészt nem kereskedelmi szoftverrel hanem nyílt kódúval. PiTiVi-vel, Adobe Premieres HD vágásra egyszerűen nincs szükségem.
  • narumon
    Én már mondtam a szuper gépeden egy Adobe Premiere-s HD editálást szeretnék látni...
  • csimmasz
    Nini elveszett a hsz em a digitális térben.
    Lesz*rom nem írom le mégesgyszer.
    A lényeg, hogy erre látod nem is gondoltam, ami appjaim vannak azokért nem kár, ugyhogy os váltás engen nem hat meg, azonban ez az almánál már lehet komoly gond, talán androidnál is.
  • narumon
    "Én is kultúráltam benyomtam ide az engem igazoló videókat, bizonyításképpen, ország-világ szeme láttára, ennél egyértelműbben már nem is lehetne megalázni , és sárba tiporni mind az ájFost mind pedig a WinFOS 8-at"

Csak érdekelne, hogy a videód melyik része tiporta sárba az iphonet meg a windowst az ország-világ szeme láttára? Mert én nem láttam benne semmi ilyet. :o
  • errorista
    csak majd ne felejts el engedélyt adni lapítani
  • Én Ki Más
    jó be fogok rakni róla egy külső kamerával felvett videót is viszont utána egy hangot nem akarok többet meghallalni, lapítani fogsz mint szar a fűben
  • errorista
    továbbra sem hisszük el a videódat. Az ubuntu azon az asuson nem fut így.
  • Én Ki Más
    Én is kultúráltam benyomtam ide az engem igazoló videókat, bizonyításképpen, ország-világ szeme láttára, ennél egyértelműbben már nem is lehetne megalázni , és sárba tiporni mind az ájFost mind pedig a WinFOS 8-at , mind a kettőt a maga kategóriájában megebédeli a konkurencia, nem kicsit, hanem nagyon, habzó szájjal próbálják tehát megvédeni itt fizetett fórumtrollokkal a kereskedelmi termékeiket, mivel nekem semmi üzleti érdekeltségem nincsen szándékosan tönkretenni az epl-t és ellenreklámot csinálni, senki nek fizet érte, én egyszerűen csak elmondtam a száraz tényeket. Ennyi. Nem én tehetek róla hogy 80 hozzászóláson keresztül kötöszködnek velem páran , én kézséggel válaszolok minden felmerülő kérdésre .
  • Papichulo
    "annyira nem ment el az eszem hogy valaha is ájFosra cseréljem."

Azert ovatosan az ilyen kijelentesekkel, mert ahogy ezt elkuldted, azonnal egy nagyot zuhant az AAPL! ;)

*egyelore (ha mar grammar naziskodunk)
  • Papichulo
    "a következő lehet teljasen más gyártótól lesz ha akkor az jobb ár érték mutatóvall bír."

Ilyen szempontbol valoban hatranyban vagy egy Apple keszulekkel, mivel ha nem tetszik a kovetkezo iPhone es valtani akarsz, akkor dobhatod ki az eddig megvasarolt alkalmazasaidat. Androidnal ennek joval kisebb a veszelye...

Egyebkent olvastam egyszer egy erdekes felmerest. Bizonyos orszagokban nagyon alacsony a markahuseg, sokkal inkabb az ar dominal. MO ide tartozik... most, hogy ez jo vagy rossz, ne menjunk bele, mindenesetre teny.