20
 • Tetsuo
  #20
  LOL Mivelhogy a kibocsajto eladasai nelkul nem lehetne "kibocsajtani", igy alap, hogy ugy kezdodik, hogy O elad.
 • sanyicks
  #19
  akkor csak egy idióta fanboy vagy? :D vagy hazudsz?
 • djw
  #18
  ez a prof biztos részvényszakértő lehet :D
 • Dany007
  #17
  Muhahaha :) Ha akkor short pozícióba állsz azzal a 18 millió forinttal most lehet megdupláztad volna már a pénzed... =) Persze ehhez legalább annyira érteni kellett volna a témához, mint a short pozíció és mi a long pozíció.


  Más. A lufi ugyan még nem pukkad ki, de már ereszt. A Facebook fanoknak meg csak annyit, hogy sose felejtsék el, ebben a rendszerben ők nem ügyfelek, hanem termékek! Amit a reklámozóknak adnak el adatok formájában. Illetve reklámlehetőség formájában. Ebből él a cég. Ha ezek a befektetők / reklámozók kiszállnak a cégből akkor a cég bezárhatja a kapuit. Egy 100 milliós taglétszámból álló közösség infrastruktúráját már nem lehet annyi pénzből fenntartani, mint ahogy a kezdetek kezdetén csinálták. Egyszerűen kellenek a befektetők reklámozók pénzei.
  Én még adok neki egy 5-8 évet és szépen arra a szintre süllyed, mint a SecondLife (emlékszik még erre egyáltalán valaki? :D). Megvan, létezik, használható de már a kutya se foglalkozik vele 1-2 régi fanatikus kivételével.
 • TARTYOM
  #16
  Elég nagyot tévedsz
 • Bannedusermail
  #15
  30-40 cent sem lenne reális. A tőzsdére lépéskor 100 milliárd dollárra taksálták a Facebookot. Szerintem csak egy honlap és annyit ér, mint a szerverei, de mivel képes bevételeket generálni azért még is van értéke. Pár évig képed bevételeket produkálni, de törvényszerű, hogy nem lesz örök életű, mert divatjelenség áll mögötte. Azért használják az emberek, mert más is használja, és egyszer beindul az a folyamat, ami az ellentettje lesz a jelenlegi trendnek. Azért fogják egyre kevesebben használni, mert egyre többen hagyják el. Naivitás azt feltételezni, hogy évtizedek múlva is facebookozni fognak az emberek. Csak néhány példa. MySpace (vagy MyWip, és jellemző, hogy az ember már nem is emlékezik pontosan rá), iwiw, stb. Mondjuk annyit ér ez az egész, hogy pár év alatt ki lehet belőle préselni pénzt. Ez maximum egymilliárd dollár. Az meg úgy egy százaléka az induló részvényárfolyamnak. Úgyhogy a 38 dollár helyett 30-40 cent részvényenként.
 • nlght
  #14
  hmmm valami azt súgja, hogy te pl. bevásároltál a piacralépéskor
 • TARTYOM
  #13
  Hol van ez még attól hülyegyerek ?
 • sanyicks
  #12
  A nagy PUKK
  (én szóltam, várható volt)
 • skinnyman
  #11
  pukk.
 • Tigristank
  #10
  He? És az a 300 000 dollár micsoda?
  Mint mondtam, nem szükségszerű, hogy tied legyenek a részvények, mert lehet kölcsönözni is, pl. egy banktól (tehát azokat neked NEM kell megvásárolni, csupán kölcsönzési díjat és egy bizonyos százaléknyi letéti összeget fizetsz biztosítékként - utóbbit visszakapod, miután a visszavásárolt részvényeket visszaadod).
 • errorista
  #9
  akkor nem kerestem rajta
 • Tigristank
  #8
  Ha megvesznek tőled 1 millió dollárért FB részvényeket, majd pár hét múlva visszavásárolod csupán 700 000-ért az értékcsökkenés miatt, akkor már kerestél rajta. (És nem szükségszerű, hogy a saját tulajdonodban lévő részvényekkel csináld ezt meg.)
 • globint
  #7
  Akkor beiratkozok hozzád tanfolyamra.
  Én ugyanis csak egy üzleti modellt ismerek a részvényüzletben, megveszem xFt-ért, és ha el tudom adni néhány héttel később többért, akkor nyerek, ha nem tudom eladni többért, akkor veszítek.
 • Papichulo
  #6
  "Etána néztem, számoltam, és úgy döntöttem, ez egy lufi-buli, csak bukni lehet rajta."

  Ha short-oltal volna, akkor mar penzt is kereshettel volna ezzel a tudassal!

  btw: En 2 honapja ugyanezen a forumon mar megmondtam, hogy $20 alatt lesz az FB nemsokara. Annyi kulonbseggel, hogy en penzt is raktam bele ;)
 • duke
  #5
  Szerintem ugy kb 3-4 dollar korul, mar erdemes lesz megvenni, mert csodbe biztos nem megy, es kb akkor eri el ceg a valodi erteket.
 • globint
  #4
  A Facebook részvénnyel követtem el életem egyik legjobb üzletét.
  Történt, hogy egy broker felhívott, és ajánlatott tett, hogy vegyek 18'000'000Ft értékben Facebook részvényt, de elegendő, csak 6'000'000Ft-ot beraknom, a többit elegendő később, a kibocsátás után, pl. a profitból.
  Etána néztem, számoltam, és úgy döntöttem, ez egy lufi-buli, csak bukni lehet rajta.
  Nem vásároltam Facebook részvényt, és így követtem el életem egyik legjobb részvény-üzletét!!!
  Ennek azóta szinte naponta örülök!!!
 • kvp
  #3
  Kik adtak el a legtobb reszvenyt a kibocsataskor? Az eredeti befekteto csapat es az alapito. Gyakorlatilag megshortoltak a sajat ceguk, ami bennfentes kereskedesnek szamit, viszont egy jogi lyuk miatt legalis. Na ok sikeresen kivettek a ceg ertekenek kb. ketszereset a cegbol es meg igy is maradt annyi reszvenyuk, hogy tovabbra is tobbsegben legyenek. Ez egy jo huzas volt es mostanra kezd kiderulni, hogy mit is csinaltak. :D
 • okosan gyerekek
  #2
  nesztek, kipukkad a célzott reklám lufitok! :D
 • Szefmester
  #1
  Én zsebelnék ÉS menekülnék egyszerre. Szerintem ők is ezt teszik, érzik hogy ennél többet már nem fognak tudni kiszedni ebből az üzletből, így a csúcson hagyják abba. Jól csinálják.