30
  • zola2000
    #30
    Nem, a világ gonosza Sztálin/Mao voltak, csak azért van Hitler ennyire "hájpolva", mert ő nyugaton pusztított, míg Sztálin/Mao "csak" keleten.
  • DeviloftheHell
    #29
    fegyver helyett nagyobb vagonok kellettek volna amin utazhatott volna a jónép egyes üdülö telepekre. és lett volna belölük fütöérték ami a mai gázbol hiányzik csak papiron számolják a levegöért. hogyha védenék a munkahelyeket és komoly büntetéseket szabnának ki a cégekre azért mert az ember megemliti hogy ugyanmár fizessétek ki a tulorákat azt ezért kirugják másnap minimálbérért felvesznek vmi félkegyelmüt és igy tovább...
  • caius marius
    #28
    Akkor még egyszer megkérdem. Miből látszik az a fenemód nagy jó szándék? Én nem látom benne! Már jóval a háború előtt nekiálltak fegyverkezni. Eszük ágában nem volt békében élni.
    Egyébként ha már itt tartunk, azt sem gondolnám, hogy Hitler olyan nagyon belepiszkított volna. Nézd meg, hogy most hol tartanak cionék. Mondhatnám azt is, direkt volt az egész...
  • Tetsuo
    #27
    Tehat annak orulsz, hogy pozicioban levo politikus nem volt Horthy ota, aki mindig a magyar erdeket kepviselte? Mert az utolso allitas ez volt. Gondolom a vesszot nem vetted eszre. (Persze.)

    Horthy kovetett el hibat, ami akar vegzetes is lehetett, vitatkozhatnank errol is, de itt nem errol van szo ill. ettol teljesen fuggetlenul jot akart.
    A szandek ott volt benne, ami azota sincs, kulcspozicioban levo politikusokban.
    Remelem ezt mar erted es nem forgatod ki a szavakat.

    A vilag gonoszat, Hitlert is lehetne tisztelni azert, mert jot akart a sajat nepenek ugyanugy mint a tobbi hadvezer, pl. Nagy Sandor es ugyanugy leigazta a kornyezo nepeket, mint pl. Nagy Sandor. Csakhat Hitler darazsfeszekbe nyult, belepiszkitott a cionista levesbe, raadasul a haboru soran megorult, de a hirneven a legnagyobb csorbat az ejtette ill. azert orvend kozutalatnak, mert vegul vesztett es a gyoztesek irjak a tortenelmet.
  • caius marius
    #26
    Hoppá! Javasold nekik! Tuti rábuknak az ötletre. A rabszolgatartásnak ráadásul ott hagyománya is van! Amennyire lehet tunni az apple ezért oda is van.
    Viszik majd afrikába a demokráciát, hogy a helyiek attól koldulnak. :)
  • caius marius
    #25
    Ezt azért Te sem gondoltad komolyan. Kíváncsi lennék meddig bírnád a kinti munkakörülményeket.
  • caius marius
    #24
    Az, hogy Horthy mit akart, egy dolog. Aztán, hogy mi tett az alapján pedig megítélem.
    Belevitte az országot egy olyan háborúba, amibe az aztán belerokkant. Később legalább annyi önérzete vagy töke lehetett volna, hogy valami fasza kis harakirit végrehajt. De nem volt. A háború után fogta magát és mint aki jól végezte dolgát, elhúzta a csíkot a riviérára egy szerény villába. Qurva jó... meg az anyját is.
  • caius marius
    #23
    "Annyi viszont konnyeden megallapithato, hogy Horthy mindig a magyarok erdeket tartotta szemelott es nem masoket."
    Már megbocsáss de a háborúba való belépés mely magyar érdeke volt? Max az idealisták és a fegyverkereskedőké. Az utóbbiaknak alapból kötél járna,az idealistákat most inkább hagyom.
    Az utolsó mondatoddal egyetértek. De ezért inkább hálát adok a sorsnak.
  • Tetsuo
    #22
    Valamit felreertettel. En nem azt mondtam/irtam, hogy a Horthy-kormanyzas tokeletes volt, Horthy pedig tevedhetetlen volt.
    Nem. En szemely szerint tobb, altala hozott intezkedessel nem ertek egyet.
    Annyi viszont konnyeden megallapithato, hogy Horthy mindig a magyarok erdeket tartotta szemelott es nem masoket. Ilyen, pozicioban levo politikus azota nem volt Magyarorszagon.

  • COOLancs
    #21
    Mellesleg Horthy különbékét akart kötni, csak a németek közbe szóltak.
  • caius marius
    #20
    Így is úgy is itt voltak...
  • zola2000
    #19
    Akkoriban a helyzet sajnos olyan volt, hogy ha nem küldik ki a magyar hadsereget, akkor meg német megszállás jött volna (hamarabb).
  • caius marius
    #18
    Na mert Horthy az volt mi? Haggyadmár... Nagyfater azt mondta, hogy ő a faszánál fogva lógatta volna fel. Teccik tudni haragudott az öreg, a ruszki hadifogoly tábor miatt. Joggal!
  • GoCa
    #17
    Ördögi kör-ha a sarkamra állok és azt mondom, hogy napi 12 óráért többet kérek mint minimál, akkor elhajtanak, mert lesz a helyemre 100másik aki viszont még mosolyog is hozzá...
  • Tetsuo
    #16
    Ez az egesz vilagon igy megy, csak valahol tobb jut az also retegnek is, mar tortenelemi okokbol.
    Ezen nagyon valtoztatni nem lehet, mert 3 milliard embert sem kepes eltartani a rendszer embermodon, nemhogy tobb, mint 7-et.
    Mert a vegletekig haracsolt egyeni vagyonokat szet lehetne osztani igazsagosan, de attol meg nem lenne tobb termoterulet. Vegsosoron a megoldas mindig csak nepessegcsokkenes lehet, mert jelenleg ugy allunk, mint a tulszaporodott patkanyok egy terrariumban... lassan egymast esszuk.

    Magyarorszag szintjen pedig, Horthy ota nem volt magyar erdeku kormany. Ez teny.
    Raadasul, ha ma hirtelen lenne olyan, eltipornak kivulrol (is), mint a szart, mert akadalyozna a jelen rabszolgasag rendszeret.
  • NEXUS6
    #15
    És lassan jobbak lesznek a kínai körülmények is, ráadásul többet is keresnek.


    Nem tőlük sajnálom, hanem magunkat.
  • Omega
    #14
    Még tán kénytelen lesz az Apple Afrikában gyártatni, ott még mindig nincsenek előírások.
  • zola2000
    #13
    Írod ezt magyarisztánból :)
  • gombabácsi
    #12
    durva! így biztos drágább lesz a termék! mit képzelnek ezek a gyártók??? mi, a civilizált világ felsőbbrendű népe olcsót akarunk!
  • Gorii
    #11
    LOL
  • immovable
    #10
    Akarod mondani, napi 7x-8x 45 perce, közte 10 perces szünetekkel.
  • nextman
    #9
    Hat meg sokfele ut all elottunk. Majd meglatjuk, melyiket valasztjuk.
  • Merces
    #8
    felszámolni, ne cihogtass most jön el a rabszolgatartás aranykora, olyan amilyet sem róma, sem egyiptom nem látott....
  • nextman
    #7
    Igy tovabb!

    Fel kene mar szamolni a rabszolgasagot a 21. szazad derekara.
  • gulyasandras
    #6
    Nálunk is elég sokan dolgoznak 12-14 órát. Tudod, valamiből meg kell élni. De mondok durvábbat. Építőipar: reggel hétre ott kell lenned, a munka vége pedig gyakran este 8-9-10-11 óra. Helló! A zsugorodás miatt meg egyre kevesebbért is vállalják az emberek. (Arról nem is beszélve, hogy egyszer az ország egyik szélén dolgoztam két hónapig, majd ugrás 250 km-re, majd megint, családomat alig láttam.)

    Arról nem is beszélve, hogy például az egyik csapatomat azért rúgta ki a nagyfőnök, mert talált egy másikat 15 km-rel közelebbről. (Ők bezzeg lassan meg szarul dolgoztak, aztán emiatt is engem bsztak le.) Krva sokat spórolt, nem? (Éves árbevétel: 4 milliárd Ft) Vagy levonta a fizetésemből azokat a porvédő álarcokat/félálarcokat, melyeket azért vettem, hogy maradjon meg az emberek tüdeje 2 hét meló után is. A cégnek erre nincs pénze. Amikor jönnek az ellenőrök minden levajazva, előtte és utána meg dögöljenek meg.

    Eleve úgy vállalják el a melókat, hogy a nyereség 25-30% legyen (a terveket naponta változtatják, hogy mit lehetne még megspórolni, kész csoda, hogy eddig nem történt tragédia), aztán pl. leoltanak engem, mert a levezetett 9600 km-ből 11 km nem "jön ki"? Emberek ezek???
  • hurkaur
    #5
    Nyilvan csak az epul gyartat foxconnal.
  • morden
    #4
    Ej hogy lesz így 800 milliárd dolláros cég az apple ha 10 centtel többet kell fizetni majd egy egy ipad előállításért. De komolyra fordítva a szót, örömteli a változás, csak így tovább, még 1-2 év és jöhetnek hozzánk is az ellenőrök.
  • errorista
    #3
    ? egy magyar iskolásnak is van 7-8 órája + utazás. igaz az csak 5 nap / hét
  • Cat #2
    Szóval már _csak_ heti hatvan óra? Az hat napon át napi tíz. Emellett hogy megy el fodrászhoz, mikor dob be egy sört, néz meg egy meccset, megy el egy kiállításra... mikor ÉL? Ezek biorobotok.
  • Zoliz
    #1
    Na mostmár nem lesz annyi öngyilkos az Apple összeszerelő gyárában mint eddig?