17
  • DjDano
    #17
    Ez mind szép, de a jelenlegi Series 40 kezelőfelület felturbózva sem lesz hosszabb távon életképes, márpedig nem úgy néz ki hogy a közeljövőben gyökeres megújulást terveznének, leválthatta volna a Meltemi, de elkaszálták...
  • zola2000
    #16
    Jogos

    +1: azt is kell nézni, hogy egyre több ember megszokja az androidot, arra veszi a programokat, aztán kis megszokás után nehéz lenne váltani másra. Talán majd ha sokan megszokják a windows 8at pcn, akkor tableten/mobilon is azt használják majd, ha pl a programok amiket az ember pcn megvesz mobilon is használhatók lesznek.
  • AgentKis
    #15
    Lehet, de az azutáni már nem az lesz, hacsak nem akarsz minden alkalmazást újra megvenni rá, mert a magasabb verziók nem kompatibilisek az alacsonyabbakkal, az oprendszer nem cserélhető, akkor sem, ha a hardver bírná. Szép májkroszoftos hozzáállás. Hamar megútálható ám ez.
  • AgentKis
    #14
    Az autofókuszos villanós kamerát kispórolni a mai világban nem szabadna az alsó közép kategóriából. Régebben a Nokia 6303c-ben benne volt 12000-é (nem tarifa)hűséggel. A 6303ci-ben már a fixfókuszos szar van ami ocsmány képeket csinál, mert gondolom kb. 70 forinttal olcsóbb lehet. (cserébe USB-ről is tölt, meg kapott plusz kb 30 mega belső memóriát, ami nevetséges ahhoz képest, hogy 1GB-s mikroSD-vel adták mindkettőt...).
    Az ilyen és ehhez hasonló apró hibák és a WP-hoz való kizárólagos "ragaszkodás" szarvashibája vezetett oda ahol most tartanak. Magasról lehet nagyot esni, nekik összejött...
  • errorista
    #13
    ,,sőt, megjegyezném, hogy a taivani, a vietnami életszínvonal magasabb, mint a magyar."

    tehát

    a nokia nem jobb minőségű, mint az lg...

    van akváriumod?
  • sanyicks
    #12
    most is egy a sok tucatgyártó közűl, csak most a legszarabb mobil os-el szerelt telefonok egyik tucatgyártója a sok közül :D
  • tomboy013
    #11
    Ez a világ minden cégére igaz!
  • Tigristank
    #10
    Elég nagy tudatlanságra vall a vietnami életszínvonalat a magyar fölé emelni. Vietnam még mindig egy kommunista pártállam, amely köszönő viszonyban sincs a magyar életszínvonallal, még úgy sem, hogy a mai viszonyok között gyorsan fejlődnek. Na és a tajvani? Tajvan már az 1960-as évektől komoly fejlődésnek indult főleg a nyugati tőkének köszönhetően, és mai viszonylatban nézve is fejlett gazdasággal rendelkezik, még szép, hogy magasabb ott az életszínvonal, mint nálunk.

    A Nokiát meg minek már most temetni? Szarul megy nekik? Igen. Elvesztették a sok évig fennálló piacvezető pozíciójukat? Igen. Jelenleg még léteznek? Igen. Na de van egy kis cég az óceán túl oldalán, talán hallottál már róla, úgy hívják, hogy Apple. 15 éve szerinted milyen helyzetben voltak? Valami ilyesmiben, mint most a Nokia, azóta meg látjuk, hogy hova jutottak... szóval amíg egy cég nem szűnt meg, addig nem kéne temetni őket, mert bármikor jöhet 1-2 forradalmi megoldás, ötlet, ami segíti a vállalat kikászálódását a szakadékból.
  • GyaxyBoy
    #9
    Nokia-t én sem írnám le. Csak rossz a vezetőség szerintem. Legalábbis a marketing osztályon kéne kicsit rendet tenni és a közvélemény kutatásra fektetni egy kis energiát. Megcélozni egy olyan réteget amit szeretnének és olyan telefonkészülékkel ellepni őket, amire van igény. Aki Symbianos oprendszerben bízik, akkor azokat kell megtalálni és felmérni szükségleteiket.
    Nokia mindig is nokia marad. Nekem a kedvenc telefonjaim. Csak az OS-el és ezáltal az alkalmazásokkal van "gond". Legalábbis a tömeg, most Android lázban ég (én is vettem egy Samsung telót) de nem nagy szám. A sok alkalmazás viszont tényleg kecsegtető. Erre kéne egy jó megoldás a Nokiának, addig meg vergődni fog. Ha ezt megoldja, akkor ki tudja mi lehet velük. Én várok, addig a Nokia E51 és a Samsung-al elleszek.
  • okosan gyerekek
    #8
    mi az, hogy jó minőségű? mit áltatjátok magatokat? ilyen kis szép köntöskéket aggatva még az alap mondanivalótokra? jó minőőőséééégű? ezek ilyen, tartósabbak, vagy... jobb anyagból készültek? mért, tán a nokiának egy külön bolygóról szállítják a hardware-eket? még a finn gyárak is bezártak, hát hagyjad már! jah, persze, mert az esztergomi munkaerő olyan kibebaszott kurva jó!

    kummantós szar munkaerő a magyar. ott húzzák le a gyárat, ahol van. és nem kell vitát nyitni az okokról, mert nem is érdekel, meg mert nem is ez a lényeg, hanem az, hogy semmivel sem lesz jobb, mint amit Taivanon, meg egyéb helyeken csinálnak.

    sőt, megjegyezném, hogy a taivani, a vietnami életszínvonal magasabb, mint a magyar.

    úgyhogy nem kell a kis pityorgós szöveg, hogy jaj, még ilyen esélyek, meg olyan esélyek: a Nokia egy jó ideje megásta a sírját, egy jó ideje pedig szépen fészkelődik benne.

    és nem, nem az Android a megoldás, hanem a Symbian lett volna. Csak amikor még az volt, akkor -- ahogy most sem -- hardver nem volt az oprendszer alatt már ha azt tekintjük sikernek, ami a célközönségé, s nem az üzleti sikerességet -- az utóbbit valóban az Android tudta volna jobban megoldani.

    És ez nem vélemény, hanem objektív összehasonlítási kritériumok eredménye.

    Tény, a WP ugyanolyan szar, mint az Android, csak más miatt, így végülis a lehetőség még adott volna, de megint nem csinál tisztességes telefonokat, valószínűleg kényelmes nekik a föld alatt.
  • kakamatyi123
    #7
    Es teged ki kerdezett?:)
  • sector512
    #6
    Azért nem olyan biztos az még hogy a Nokiának kampec. Az új windows-os telefonok nagyon jók lettek, nagyon jól használhatóak, gyorsak és jó minőségű a hardver is. Nekem pl tuti egy Lumia lesz most a következő telóm.
  • Cat #5
    azért, mert akkor egy lett volna a sok tucatgyártó közül. A termékeit a tesztekben alig különböztette volna meg valami a tajvani/kinai olcsó gyártóktól, azokkal pedig esélytelen versenyezni. Ráadásul műszaki adatok szintjén azok általában jobbak, tehát a leírás szerint, de ez minőség/használhatóság/tartósság stb. terén semmit nem jelent.
  • Beers
    #4
    A nokiának befellegzett, csak a pontos dátum kérdéses....!
  • Dodo55
    #3
    "a 311-es modell, amely egy gigahertzes processzorának köszönhetően"

    Nézem ennek a specifikációt, egy GPS kéne meg bele, és mehetne is rá Android. Nem értem ilyen szempontból a Nokiát, megbízhatóság, tartósság, minőség, hardware ár-érték arány terén hatalmas név talán a mai napig, egyedül software oldalról vérzenek nagyon, felfogni nem tudom miért nem mozdultak annak idején az Android felé. OK, ott volt a Symbian mint saját fejlesztés, de amikor a rettentően zárt WP mellett döntöttek még simán időben lett volna inkább Androidra váltani. Költségek terén is biztosan jobban jártak volna, azt meg mondanom sem kell, hogy az Android szó manapság önmagában garancia egy-egy készülék tudásszintjére, software kompatibilitására, testreszabhatóságára ha a marketing részét nézzük a dolognak.
  • caius marius
    #2
    Oksa! De ezt ki kérdezte?
  • Zoliz
    #1
    "is megcélozta ezt a szegmenst olyan készülékekkel, amelyek a Google Android operációs rendszerét használják"

    Kösz, nem kell a virusos Android OS! Csak telefonálni akarok!